X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Cześć Dinki! 🥰

Rozalaa jak sytuacja z Twoim autem? 😉 Basia uratowana? 😊

Siesiepy cieszysz się, że już po wszystkim? 😊
    Teraz tylko duuuzo odpoczynku, a my trzymamy kciuki za wyniki 🤞🏻

Moon piękne, zdrowe bobo 🥰 jak wrażenia? 😊 Jak Stary na wieść o męskim potomku? 😁

Amunicja Twoje teksty robią mi dzień 😂 zawsze 🤣

Beezi zacznę nadrabiać Wasz miesięczny wątek ale mam też kilka pytań - już piszę na priv 😉

Gattina kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻 kiedy testowanie? 🍀

SandraH.97 i jak wizyta Męża? 😊

Angi 🥳🥳🥳
    Słoneczko Nasze samych wspaniałości i spełnienia WSZYSTKICH marzeń 😘❤️😘

Natalii i ma rację, niech czeka do terminu - gdzie mu będzie lepiej niż w brzuszku? 🙃

RinTinTin za 12 tygodni już na pewno będziemy razem 🙃😊 modlę się oby nie dużo wcześniej 😘

Cukrus o masz. Kiedy teraz planujesz dzwonić znowu? 😊

Marti kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻 koniecznie daj znać po 😊
    Co do info to bardziej zestresowałam się wcześniejszym pobytem w szpitalu i możliwymi wcześniejszymi komplikacjami niż samym cięciem 😊

Emka kciuki za wizytę 🤞🏻 daj znać po 😊

Bambi dzisiaj będziesz miała wyniki? 😊

Migotka udusić można tylko raz, więc szkoda Starego ale poddusić zawsze można 🤣😈

Pani powiedziała, że pod koniec miesiąca mam próbować, ale raczej spróbuję może za tydzień jeszcze.
    W tym szpitalu wymieniany jest apart do RTG i nie mają jeszcze certyfikatu czy coś dlatego jest nieczynny. Akurat na złość jak chciałabym mieć już to z głowy.
    Już nastawiam głowę na to że HSG ruszy całą lawinę do IUI i dlatego chciałabym żeby to było już w lutym a w marcu już wizyta w klinice w trakcie pierwszej stymulacji "na sucho"

migotka_ lubi tę wiadomość

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
    16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
    23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marti27 melduj jak tam u Ciebie!! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

dziewczyny a u kogo się diagnozuje taki bezdech senny?? mój stary na pewno, ma kilka razy się zdarzyło że budził sie tak głośno łapiąc powietrze bo mówił że się dusił nie mógł oddychać!!

oczywiście wysłać go do lekarza to graniczy z cudem i waga też nie działa na jego korzyść ale trzeba coś z tym zrobić bo jednak bym wolała go mieć przy sobie, żeby mnie nie wykiwał i nie zostawił na stare lata 😎🤔🙄

Więc chętnie się dowiem do jakiego specjalisty uderzać, laryngolog? i czy chrapanie ma też coś z tym wspólnego? bo ostatnio mi daje takie koncerty że głowa mała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 14:39

SandraH.97 lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon eh ci Starzy i ich męskie ego 😁
    Nie było innej opcji jak nie "po tatusiu" 😁

Cukrus nie na wszystko mamy wpływ 😘
    Taka konsultacja "na sucho" też może przynieść wiele wartościowych informacji 😊

moonflower lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Sandra napisz na priv gdybyś miała jakieś pytania. Pracuje na laryngologii na której wykonują takie zabiegi i leczą bezdech senny :)

Siesiepy 🤞✊

Oooo super 😊 hak coś będę się odzywać, dziękuję bardzo ❤️

Paprota9418 lubi tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 mIUProg. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷14w1d Księżniczki😍15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍
    preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    @Marti27 melduj jak tam u Ciebie!! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

dziewczyny a u kogo się diagnozuje taki bezdech senny?? mój stary na pewno, ma kilka razy się zdarzyło że budził sie tak głośno łapiąc powietrze bo mówił że się dusił nie mógł oddychać!!

oczywiście wysłać go do lekarza to graniczy z cudem i waga też nie działa na jego korzyść ale trzeba coś z tym zrobić bo jednak bym wolała go mieć przy sobie, żeby mnie nie wykiwał i nie zostawił na stare lata 😎🤔🙄

Więc chętnie się dowiem do jakiego specjalisty uderzać, laryngolog? i czy chrapanie ma też coś z tym wspólnego? bo ostatnio mi daje takie koncerty że głowa mała...

Mój Stary był właśnie u laryngologa prywatnie w Angeliusie w Katowicach i Pani dr po wysłuchaniu objawów m.in. głośne chrapanie, zbyt długie przerwy w oddychaniu podczas snu, budzenie się bo się właśnie dusił...skierowała go na badanie polisomnografie, u nas tez prywatnie za 600 zł ale termin bardzo szybki, pojechał Mąż do Angeliusa na noc i tam mu podłączyli wszystko co trzeba i to tam mierzy właśnie jak się oddycha, czy są opłacone odechy, bezdechy, spadki saturacji, bicie serca itp. I z tego wychodzi czy się ma bezdech...
    Później miał znowu u laryngolog wizytę i ona potwierdziła że ma, dała mu skierowanie do zaprzyjaźnionej firmy na miareczkowanie (zamiast 600 ro 300 zl). Dostałam na tydzień maszynkę CPAP które będzie wszystko monitorować i kontrolować jego oddech poprzez regulacje ciśnienia jak się nie mylę, dostał 2 rodzaje masek by przetestować jaka lepsza dla niego, no i ta maszynka przez tydzień będzie sobie zapisywać wyniki, oni to wyślą do Angeliusa i za tydzień znowu wizytę ale to już u Pani dr Pulmonolog co się tym zajmuje, ona dobierze odpowiednie parametry, maskę itp. I wypisze z NFZ refundacja na 1890 zł, w resztę my musimy sami sobie dopłacić do tego sprzętu 😊
    U mojego Męża wyszłledly bezdech z większością przypadków obturacyjnych i Pani mówiła że to przez te jego nieprawidłowa budowę układu oddechowego i że później operacja może pomóc jak się zdecyduję że by chciał, tylko musi schudnąć bo ich anestezjolog go nie dopuści,ale to I tak za około rok 😊
    Wyślij wyślij starego na badania bo to może powodować niedotlenienie, nadciśnienie, problemy kardiologiczne, depresję itp. A w skrajnych przypadkach śmierć także na pewno warto iść 😊

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 mIUProg. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷14w1d Księżniczki😍15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍
    preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon Sandra już wszystko napisała :) ja dodam tylko że u mnie na bloku operacyjnym robi się “endoskopie we śnie” anestezjolog usypia człowieka tak delikatnie żeby “za chrapał “ i wtedy lekarz miękkim endoskopem ogląda przez nos i przez usta w jakim mechanizmie pacjent chrapie. Najczęściej jest to przerost migdałków podniebiennych i/lub krzywą przegroda.
    Mega ważna jest też waga bo to jest pierwsze zalecenie przed terminem operacji przegrody czy czegoś innego żeby schudnąć. U nas dają skierowanie do poradni dietetycznej itp.

Dziewczyny robiłam dziś badania z krwi wszystko wyszło super poza Cytomegalowirusem którego wyniki wgl nie rozumiem.. pomóżcie…

IMG-4628.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 15:42

SandraH.97 lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem! 😁

Ze złych wieści będę 3 raz powtarzać pappe 🙄 za pierwszym razem Dostałam złe skierowanie, za drugim razem jakiś odczynnik się popsuł i pojutrze powtarzam mam nadzieję ostatni raz 🤞
    Wiercipięta straszny, niewspółpracujący- po tatusiu napewno 😂
    Na usg wychodzi ze wszystko w porządku, wszystkie narządy na swoim miejscu. Według usg wychodzi 13+0 więc jakieś 5 dni do przodu. Jedyna niepokojąca rzecz na ten moment to mały krwiak, narazie mam się nim nie przejmować. No i chyba będzie chłopak, tak głośno powiedziałam podczas badania czy napewno to chłopak że stary nie musiał wchodzić bo już wiedział kto mi w brzuchu siedzi 😂 na osłodę dla ciotek pamiątkowe zdjęcie 🤗

17048111441371656535919147212793.jpg

Zosis, Paprota9418, RinTinTin, Bambi92, Amunicja, Beezi, Lipcowa, moonflower, Nataliii, Cukruś, Clausix, rozalaa, Angi90 , SandraH.97, migotka_, Mart768, Emka06, Paula29, jo_ana, paprotka17, Kil, Pfry, KoKos lubią tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, po raz kolejny najlepsze życzenia dla Ciebie! Spełnienia marzeń! I spokoju. Ale narobiłaś smaka na kakao! :O

Migotka, jeżeli chcesz udusić Męża poduszką i ciągle to odkładasz to znaczy, że go kochasz. ❤️ Także wszystko jest w jak najlepszym porządku. Czym podpadł? ;)

Marti, Gattina, Emka, kto jeszcze potrzebuje kciuków? Fizycznie aż tyle nie mam, ale będę trzymała mentalnie i wysyłała do Was cieplutkie, wspierające myśli. :)

Moon, jaki piękny dzieciaczek. 🥺 To wychodzi, że rodzimy bardzo podobnie, bo ja mam TP na 10.07.. :) A tc liczysz chyba tak czy inaczej z om, po prostu z USG ciąża jest starsza. Ale tak sobie tylko myślę, nie jestem specjalistą.

Bambi, super, że prolaktyna w normie już. 💪

Siesiepy, odpoczywaj teraz dużo! I dochodź tam powolutku do siebie. Te wyniki za 4-5 tygodni to musi być tylko formalność! Czekamy na DOBRE wiadomości. Tyle już, Kobieto, przeszłaś, że nie ma innej opcji.

Ja dzisiaj powiedziałam już oficjalnie w pracy o ciąży (wcześniej wiedzieli tylko szefowie i moja asystentka) i już spokojnie mogę zajmować się tylko sobą i Grzdylkiem. Większość Zespołu ciepło odebrało wiadomość, więc było dosyć miło. I... Dostałam dzisiaj pierwsze zł z ZUS-u. :O Ależ to dziwne uczucie zobaczyć przelew z tej instytucji na swoim koncie. 😅

Beezi, Angi90 , Emka06, Paula29, gattina, Kil lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same chłopaki dzisiaj na wątku. :) Marti, jak na USG jest wszystko OK to nie ma się czym martwić, to i PAPPA wyjdzie dobra. Tylko szkoda czasu i nerwów na kolejne pobrania.

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti piękny bobas 🤩
    I jak Twoje wrażenia na wieść, że nosisz chłopca?😊

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, Moon, super, że na badaniach wszystko w porządku ❤️🥹 Piękne chłopaki 😍 Moon, u mnie lekarka przestawiła się na termin z pierwszych prenatalnych zamiast z USG, mimo że to tylko 3 dni były, jak jest różnica tygodnia to bierze się termin z USG podobno. Z tym bezdechem to różnie, czasami laryngolodzy, czasami pulmonolodzy, zależy od lokalnego zwyczaju, internista w przychodni powinien wiedzieć gdzie pokierować. W Krakowie na NFZ na pewno diagnozują w szpitalu Jana Pawła, mój znajomy leżał tam na oddziale właśnie z tego powodu.

Sandra, u Was to nie może być prosto 😥

Angi, wszystkiego najlepszego 🎉 Żyj nam milion lat jak dinozaury! ❤️😉

Emka, Gattina, trzymam kciuki ✊

Bambi, dobrze, że u Ciebie w porządku, a androlog mam nadzieję, że ogarnie męża 🤞

Paprota, dziwny ten wynik, ale jak jest reaktywny IgM to może być świeże zakażenie, chociaż równocześnie IgG też wysokie. Na pewno będzie potrzebna dalsza diagnostyka, mnie przy podobnych wynikach toxoplazmozy przyjęli zaraz następnego dnia w poradni chorób zakaźnych na Śniadeckich na dodatkowe badania, trzeba tylko skierowanie do poradni z zaznaczeniem ciąży. Trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm ✊

Zosia, dobrze, że już z głowy i możecie odpoczywać w spokoju 😉❤️ Ja dostałam wczoraj swój drugi (i ostatni 😅) przelew z ZUSu, ale coś poszło nie tak, bo wypłacili mi zwolnienie do 27 jak było wysłane z systemu, a powinni tylko do dnia porodu, czyli za całe 5 dni. 🤷🏻‍♀️

Migotka, co narozrabiał?

Cukruś, kciuki za USG i sprawne umowienie terminu ✊

Lipcowa, nadrabiają powoli, u nas faktycznie wątek chyba najbardziej obfity w CC w ostatnim czasie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 16:50

Angi90 , Emka06, Lipcowa, gattina lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi mam też wynik sprzed roku. Igg >500 a igm niereaktywne. Zaraz będę mieć skierowanie do poradni chorób zakaźnych. A dzwoniłaś tam czy poszłaś osobiście ze dostałaś taki szybki termin ?

Mogę zapytać jak u Ciebie się to skończyło ? Przepraszam nie pamiętam :(

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Marti piękny bobas 🤩
    I jak Twoje wrażenia na wieść, że nosisz chłopca?😊
    Po cichutku liczyłam na dziewczynkę ale teraz liczy się dla mnie tylko to żeby bobas był zdrowy i żebym szczęśliwiej donosiła ciążę 🤗

Angi90 , Lipcowa, Paula29 lubią tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

✅️AMH 1,78
    👉Niska Ferrytyna

👉 Ruch postępowy 1,07%

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Beezi mam też wynik sprzed roku. Igg >500 a igm niereaktywne. Zaraz będę mieć skierowanie do poradni chorób zakaźnych. A dzwoniłaś tam czy poszłaś osobiście ze dostałaś taki szybki termin ?

Mogę zapytać jak u Ciebie się to skończyło ? Przepraszam nie pamiętam :(
    Czyli może być powtórne zakażenie, skoro wcześniej miałaś niereaktywne IgM. Nie wiem co w takiej sytuacji 🤷🏻‍♀️ Dzwoniłam, chcieli mi dać termin tego samego dnia, ale miły Pan stwierdził, że miałabym tylko pół godziny na dotarcie, bo badania pobierają do 11, więc lepiej, żebym przyszła kolejnego koło 10 to spokojnie zdążę ze wszystkim. Na Twoim miejscu próbowałbym albo dzwonić zaraz po 8 albo po prostu się tam wybrać z rana. Ciężarne przyjmują praktycznie od ręki.

U mnie pobrali powtórne badania i dodatkowo awidność, która mówi czy zakażenie toxo było wcześniej czy później niż 16 tygodni, rozpisali mi antybiotyk do czasu wyników, w których na szczęście wyszło, że to zakazenie sprzed ciąży. Chociaż po porodzie neonatolodzy dość mocno się tego uczepili i podejrzewali, że przyczyną zahamowania wzrastania Ignasia mogła być ta toxoplazmoza, robili mu pod tym kątem dużo badań, ale u niego też nic w tym kierunku nie wyszło. 🤷🏻‍♀️

Paprota9418 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emeczko gdzie nam przepadłaś? 😁 czekam na wieści

Emka06 lubi tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

✅️AMH 1,78
    👉Niska Ferrytyna

👉 Ruch postępowy 1,07%

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Moon Sandra już wszystko napisała :) ja dodam tylko że u mnie na bloku operacyjnym robi się “endoskopie we śnie” anestezjolog usypia człowieka tak delikatnie żeby “za chrapał “ i wtedy lekarz miękkim endoskopem ogląda przez nos i przez usta w jakim mechanizmie pacjent chrapie. Najczęściej jest to przerost migdałków podniebiennych i/lub krzywą przegroda.
    Mega ważna jest też waga bo to jest pierwsze zalecenie przed terminem operacji przegrody czy czegoś innego żeby schudnąć. U nas dają skierowanie do poradni dietetycznej itp.

Dziewczyny robiłam dziś badania z krwi wszystko wyszło super poza Cytomegalowirusem którego wyniki wgl nie rozumiem.. pomóżcie…

IMG-4628.jpg
    Wygląda tak jakbyś była w trakcie przechodzenia cmv ale już tak dobrych kilka dni bo wytworzyły się przeciwciała 🤔 czeka Cię wizyta u lekarza chorób zakaźnych
    Edit. Mi wyszły tylko igg, a igm nie reaktywne i nie wiem kiedy przeszłam cmv 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 17:53

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Czyli może być powtórne zakażenie, skoro wcześniej miałaś niereaktywne IgM. Nie wiem co w takiej sytuacji 🤷🏻‍♀️ Dzwoniłam, chcieli mi dać termin tego samego dnia, ale miły Pan stwierdził, że miałabym tylko pół godziny na dotarcie, bo badania pobierają do 11, więc lepiej, żebym przyszła kolejnego koło 10 to spokojnie zdążę ze wszystkim. Na Twoim miejscu próbowałbym albo dzwonić zaraz po 8 albo po prostu się tam wybrać z rana. Ciężarne przyjmują praktycznie od ręki.

U mnie pobrali powtórne badania i dodatkowo awidność, która mówi czy zakażenie toxo było wcześniej czy później niż 16 tygodni, rozpisali mi antybiotyk do czasu wyników, w których na szczęście wyszło, że to zakazenie sprzed ciąży. Chociaż po porodzie neonatolodzy dość mocno się tego uczepili i podejrzewali, że przyczyną zahamowania wzrastania Ignasia mogła być ta toxoplazmoza, robili mu pod tym kątem dużo badań, ale u niego też nic w tym kierunku nie wyszło. 🤷🏻‍♀️

Bardzo Ci dziękuję ! Zaraz jak tylko dostanę kod skierowania to będę tam dzwonić.

Super że u Ignasia nic nie wyszło ! ❤️

Beezi lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Wygląda tak jakbyś była w trakcie przechodzenia cmv ale już tak dobrych kilka dni bo wytworzyły się przeciwciała 🤔 czeka Cię wizyta u lekarza chorób zakaźnych
    Edit. Mi wyszły tylko igg, a igm nie reaktywne i nie wiem kiedy przeszłam cmv 🤷🏼‍♀️

Tak jak pisałam Beezi w poprzednim badaniu rok temu miałam Igg >500 a igm niereaktywne. Więc na pewno miałam cmv już wcześniej.
    Czekam właśnie na skierowanie do zakaźnika.

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon, piękny Łobuz🤩 Tak się cieszę!🥹Stary na pewno wybuchnie dumą na prawo i lewo 📢jak płeć potwierdzi się kolejnym razem 🥰

Marti, cudowny chłopak 😍 No nieźle jak się Stary dowiedział 😂 Niech ten krwiaczek szybko się wchłania!✊

Zosis,nareszcie odpoczynek na 💯!To co?Za jakąś wypraweczkę się bierzesz pomalutku?🥳

Podawać, podawać te terminy na 07 i 08😁🙃

Bambi, super, że prolaktyna spadła 🥳 Pana Bambi z pewnością ogarnie androlog 🍀

Paprota, nie znam się na tym niestety, ale będę zabierać jak najdalej od Ciebie stres i kciuki trzymać 🤞o jak najszybsze wyjaśnienie się sytuacji✊

Emka 🤞🤞Łear ju?!👀

Dziękuję kochane jeszcze raz ❤️❤️❤️

Klepię środy! Jutro mam USG 🍊🍊, a za tydzień wizytę u p.diabetolog. Nie pożarła mnie przez telefon,więc może się dogadamu😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 18:41

Cukruś, moonflower, Paprota9418, Emka06, Lipcowa, Paula29 lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wszystkiego dobrego w nowym roku! Widzę tyle dobrych wieści tu u Was i taką piękną pierwszą stronę jajek, super! <3 Niezmiennie trzymam za wszystkie kciuki i staram się czytać w miarę możliwości ;)

Emka06, Angi90 , Lipcowa, Paula29 lubią tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ