X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon co się dzieje? 😘

Emka jak się czujesz?
    Tulę Cię bardzo, bardzo mocno ❤️

Emka06 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 🫂🤍 Niby się spodziewałam, a zabolało. Teraz jednak smutek odszedł na dalszy plan, bo trochę się zestresowałam. Wczoraj podałam sobie dawkę Accofilu. Chciałam to olać, bo jednak intuicja mówiła swoje, ale stwierdziłam, że skoro dzisiaj jadę na betę to zrobię ten zastrzyk. I chyba już wiem dlaczego tak długo czekałam na wyniki. Badali mi dwa razy leukocyty, bo są tak wyje#@ne w kosmos. Nawet z laboratorium do mnie zadzwonili przejęci, żebym to skonsultowała z lekarzem. Oczywiście skonsultowałam - leki odstawiam i kontrola morfologii za cztery dni. Boże, ile te starania nas kosztują 🥺

Bambi92 lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Emi, przypadkowo polubiłam 😔 Masakra ☹️ Przytulam Cię najmocniej jak potrafię! Musiałaś się wystraszyć.

Może te Twoje wyniki morfologii to wskazówka... I to już czas do dobrego immunologa się umówić? Ja nie jestem zwolennikiem stawiania wszystkiego na jedną kartę i swojego zdrowia dla celu zajścia w ciążę. Wiadomo, każda z nas ma swoją drogę i warunki i czasami tak trzeba.

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil dziękuje bardzo za polecajkę ❤️

Moon co się dzieje? ❤️‍🩹

Emka ja też jestem tego zdania co Bambi. Starania staraniami ale czy faktycznie te leki nie mają zbyt dużego wpływu na Twoj stan zdrowia? Mam nadzieję że pani dr coś na to zaradzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 19:27

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, trzymam kciuki już za środę!🤞🏼🤞

Pauli, Ty już nie myśl, a my będziemy wierzyć w te cuda przechwytywania ✊🏼🍀

Emka, tak bardzo Cię przytulam 😓
    Wiem, że się nie nastawiałaś, ale z drugiej strony zrobiłaś wszystko, co w Twojej mocy❤️‍🩹
    Bardzo mi przykro 🫂

Moonflower, co się dzieje?
    Chodź tu się się wyżalić 🫂

Emka06 lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Moon ciężka sytuacja. Całkowicie inne miałam wyobrażenia o Twoim macierzyństwie. Nie mniej jednak Twój ex ma tak ogromny wpływ od początku na małego że teraz ciężko będzie odbudować tą relację. Tym bardziej, że Tomek poniekąd miał nadzieję że wrócisz do byłego a męża a tu okazuje się że będziesz miała dziecko z obecnym partnerem. 🤷‍♀️
    Chyba nie jestem w stanie doradzić nic mądrego więc po prostu przytulam Cie w tej trudnej sytuacji 🫂

moonflower lubi tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon Boże jak tak można bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki, żeby zmądrzał i docenił tak wspaniałą mamę

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon, cholera, co za palant z tego Twojego ex, zrobił dzieciakowi sieczkę z mózgu. To straszne, bo najbardziej szkodzi wlasnemu dziecku. Tulę mocno. Pamiętaj, że Ty robisz, ile możesz, więcej się nie da i jesteś najlepszą Mamą, na jaką pozwala Ci sytuacja. Ja zawsze mam nadzieję, że jak dzieciak podrośnie, uwolni sie od wplywu "rodzica" to może jeszcze przejrzy na oczy. Niestety, wiem, co przeżywasz, bo mamy w domu podobną sytuację - ex Starego po ich rozstaniu zrobiła ich córce taką wodę z mózgu, że to jest głowa mała, zreszta padaly podobne teksty. Aktualnie nie mają kontaktu od 1,5 roku, tzn. Mloda regularnie ignoruje proby kontaktu. Młoda nie wie jeszcze o mojej ciąży (o ile jej dziadek nie powiedział), ale też boję się jej reakcji. A o Maleństwo się nie martw. Na pewno wszystko będzie dobrze, Stary będzie Cię dodatkowo wspierał i otoczycie je piękną miłością, nie będzie miejsca na porównywanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 19:53

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonflower, nawet nie wiem co powiedzieć... To jest po prostu straszne 💔Nie miałam pojęcia, że tak cierpisz przez cały ten czas 😭 Nie potrafię nic doradzić, młody jest pod silnymi wpływami ojca, a on jest zjebem psychicznym do n-potęgi. Cały czas wmawiał dziecku, że wrócisz do nich i będzie jak dawniej, prał mu mózg dosłownie. A teraz takie coś... Nie mogę sobie wyobrazić jak mocno płacze Twoje serce🫂

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi, Marti, dziękuję za troskę, ale te leki tak właśnie mają działać. Poziom leukocytów powinien być po nich podwyższony. Ma to pomóc w tym, aby organizm nie odrzucał zarodka, nie traktował go jako wroga. To są leki, które przyjmuje się przy przeszczepach i jeśli są brane pod ścisłą kontrolą to jest to bezpieczne. U mnie są stosowane ze względu na braki w kirach. Dotychczasowe wyniki podczas brania leków były dobre, mój organizm dobrze zareagował na leki. Dzisiaj coś się odwaliło, nie wiem czemu. Po odstawieniu wszystko powinno się unormować. Pani doktor ma wiedzę z immunologii i na ten moment nie chcę się wgłębiać dalej w ten temat 😊

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Dziękuję dziewczyny 🫂🤍 Niby się spodziewałam, a zabolało. Teraz jednak smutek odszedł na dalszy plan, bo trochę się zestresowałam. Wczoraj podałam sobie dawkę Accofilu. Chciałam to olać, bo jednak intuicja mówiła swoje, ale stwierdziłam, że skoro dzisiaj jadę na betę to zrobię ten zastrzyk. I chyba już wiem dlaczego tak długo czekałam na wyniki. Badali mi dwa razy leukocyty, bo są tak wyje#@ne w kosmos. Nawet z laboratorium do mnie zadzwonili przejęci, żebym to skonsultowała z lekarzem. Oczywiście skonsultowałam - leki odstawiam i kontrola morfologii za cztery dni. Boże, ile te starania nas kosztują 🥺

Sorki że wam tak wbije w wątek (czasem was podczytuję i mega wszystkim kibicuje!)
    Też miałam ten zestaw leków i w sumie mega się cieszę że udało się zajść w ciążę na cyklu bez accofilu bo ja się czułam po nim okropnie, ale do brzegu... z tego co pamiętam to mój lekarz uprzedzał że może być mega rozstrzał w morfologii i żeby nie robić odrazu po zastrzyku badania tylko odczekać trochę... ja robiłam tak że betę sprawdzałam w dniu kiedy miałam przyjąć ten zastrzyk I robiłam morfologie przy okazji (accofil miałam co 3dni). No i czytałam o podobnych przypadkach jak Twój tzn. że powtarzali badania i dzwonili że takie wysokie leukocyty i potem to się wyrównywało
    Wiadomo że musisz skontrolować i skonsultować z lekarzem. Trzymam kciuki za dobre zakończenie! 🤞

Emka06 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon, strasznie mi przykro, że musisz to wszystko przechodzić. Nie traktuj tego jako swojej porażki, bo tak nie jest. Twój ex zrobił Młodemu pranie mózgu. Mam nadzieję, że Młody z czasem sam zacznie o sobie decydować i wtedy zrozumie, że zawsze chcesz dla niego jak najlepiej. Przytulam mocno.

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• Mart768 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon nie szukaj winy w sobie, takie zachowanie swiadczy tylko nim… przytulam Cie strasznie mocno, to jest okropna sytuacja i absolutnie nie powinnas przez cos takiego przechodzic, a zwlaszcza teraz :( to są najpodlejsze zagrania, widac ze Twoj ex tak naprawde ma w nosie syna, tylko zalezy mu na tym, zeby zniszczyc Ciebie… mam podobna sytuacje w rodzinie, na szczescie nie dotyka mnie bezposrednio, ale domyslam sie co czujesz i jak Ci ciezko, bo takie slowa okrutnie bolą, nawet jak sie slyszy to z boku :( przytulam Cię jeszcze raz bardzo bardzo mocno i dużo siły dla Was…

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże moon, nawet nie wyobrażam sobie co możesz czuć... to jest straszne jak można być takim dupkiem... przecież on nie tylko robi Tobie krzywdę, ale również Waszemu synowi.
    Bardzo Cię przytulam. Ciężki temat. Mogę jedynie Cię mocno utulić ☹️🫂

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
    16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
    23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon 💔 chciałabym Cię mocno przytulić 🫂 aż brak mi słów jaki to musi być toksyk. Nie dość że manipuluje starszym synem to jeszcze teraz potrafi zatruć Ci życie. Kiedy jesteś w nowym związku, w ciąży 🥺

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon kawał chu#a z tego Twojego byłego! 😠
    Czy masz uregulowane przez sąd kontakty z synem? Rozumiem, że miejsce pobytu dziecka jest przy nim ale są jeszcze kontakty. Jeśli nie to zrobiłabym to jak najszybciej. Wszystko przez sąd i wszystko na papierze. Jeśli utrudniałby Ci widzenia - dzwonisz po policję. To nie jest żaden wstyd. A Tomek to jeszcze dziecko. Ma prawo zachowywać się impulsywnie, tym bardziej, że jest pod wpływem chorego psychicznie człowieka. Na pewno potrzebuje czasu żeby sobie to wszystko ułożyć ale ja nie odpuszczałabym ani na moment - walczyła o kontakt z nim. Może zrozumie za tydzień, za miesiąc, a może za rok. Ale na pewno walka jest tego warta.
    I dbaj o siebie podwójnie 😘

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka tulę do serduszka ❤️
    Jaki jest plan na kolejny cykl? 🍀

Emka06 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon, to przerażające, że tacy faceci chodzą bezkarnie po tym świecie 😔
    Bardzo Ci współczuję sytuacji w której się znalazłaś 💔 Chyba pozostaje mieć nadzieję, że jak już T. podrośnie, to porozmawia z Tobą i zrozumie sytuację.
    Obecnie nic na to nie poradzisz i raczej niewiele można zmienić :( miej wsparcie w obecnym partnerze, na pewno również współdzieli Twoje cierpienie.
    Trzymaj się słonko ❤️

Edit. A i może rozważ jednak uregulowanie sądownie sprawe z alimentami, bo później ex wszystkiego się wyprze. Myśl również o sobie i Twojej obecnej rodzinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 20:59

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Dzień dobry ☀️
    Migotka, chwytam kawę i zaciskam kciuki🤞🏼🤞🏼

Mój poniedziałek rozpoczął się od poznania Chrześnicy Forumowej 🥹🩷 Także mocno trzymam kciuki, żeby po całości był to piękny dzień 💫🍀
    Emka 🤞🏼❤️ Pauli 🤞🏼✨ Amunicja 🤞🏼🤞🏼🍀

Mart, serdeczne Gratuluje!💞🥳❤️

Mala_osska i cienie, jakże można Cię zapomnieć🤗 Co u Was słychać? Miałaś to HSG? Jesteście pod opieką jakiejś Kliniki?

Kil, Jeżu złoty, co za akcje!😅 Finalnie piękne Ci się to udało 🥹🥰 Bądźcie szczęśliwi❤️

Dobrego tygodnia🙌🏼

Heeej Angi90 ależ ty masz dobrą pamięć 😃❤️❤️
    Nie robiłam hsg, bo lekarz zaleciła zrobić badania nasienia najpierw, a że mój stary🙈 bał się tych badań jak ognia to postanowiliśmy odpuścić na jakiś czas.
    Jesteśmy właśnie na drodze do ustaleń co dalej, czy jeszcze osobno androlog i moja gin czy już uderzać bezpośrednio do kliniki.

Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkiego dobrego ❤️

• mala_osska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Witam się i ja! :)
    Czytam Was na bieżąco, ale jakoś ciężko mi odpowiadać z telefonu, a wiadomo, że przy komputerze jestem rzadziej... ;)
    U nas... Przychodzą powoli myśli o robieniu wyprawki, ale... Totalnie nie wiem, od czego zacząć i co potrzeba. 🙈

Pfry, Emka, Pauli, Amunicja i Stary kciuki zaciśnięte! 🤞🤞🤞🤞

Migotka, jak podgląd? Ja tu ciąhle zaciskam kciukI!🤞🤞

Rozalaa, jaki piękny kocur! 🥰

Mart768, GRATULACJE Narzeczono! Chłop się chyba ogarnął w końcu, co? Jak emocje po zaręcznych? Planjecie już ślub czy to na razie "tylko tak"?

Kil, super reakcja Starego. I widzę, że po wiadomości o ciąży Jego też podmienili (tak jak mojego :D), dobrze, niech dba teraz. :) Teraz musisz uważać na siebie podwójnie! Jak tylko coś Cię bierze to nie wahaj się iść na L4.

Mala_osska, ja Ciebie również pamiętam. Tak jak Dziewczyny pisały - morfo można poprawić, ale najlepiej znać przyczynę. Natomiast już teraz zaczęłabym od suplementowania Chłopa. Łyka już coś czy jeszcze niekoniecznie?

Niaha, nieźle wstecz nadrabiałaś. :O Wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Podrzuć mi adres e-mail to podeślę Ci skan o tej refleksologii. :)

Natalii, pochwalisz się jakiś foto z sesji? :)

Marti, może trzeba pomyśleć, żeby wygonić Starego na dzień/dwa na kanapę, żebyś się porządnie wyspała? Tule mocno.

Beezi, wspołczuję i mam nadzieję, że szybko uporacie się z awarią pralki.

Hejka, ja cię też kojarzę ☺️☺️☺️

Jeszcze nic, może zacząć bez wizyty u androloga ? Możesz jakieś polecić? Ja niestety w tym temacie jestem zielona...

‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ