Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
rozalaa wrote:Emka masz chęć poszukać w tym kierunku? Co Cię tknęło? 🤔2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Ja mam w tym tygodniu termin 🐒. Mam zrobić betę 21.02, ale zrobię chyba dzień wcześniej, żeby w razie czego nie pchać w siebie Accofilu niepotrzebnie.2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
rozalaa wrote:Jakie plany mamy na ten tydzień? Na pewno trzymamy kciuki za zarodki Migotki 🪄 🥰 Amunicja - kiedy podgląd Twojego kurniczka? 😊 może by ktoś sikał na patyka bo już luty się kurczy, a żadnego jaja na stanie 🥺
Ja pewnie zatestuję w czwartek, głównie dlatego, że mieliśmy naprawdę ładny miesiąc, owocny w 💕, szczególnie w okresie okołoowulacyjnym.
Ale niczego nowego się niespodziewam. Teraz mija rok od ostatniej cb.Clausix, Cukruś, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
-
Rozala ja też powinnam testować w dzień @ ktory wypada w niedzielę/poniedziałek najblizszy ale u Nas było mało starań w tym cyklu przez "stary pecherzyk" według doktorka. Więc odpuściliśmy i będę cierpliwie czekać na 🐵
-
@Bubu… słowa nie wyraża tego co czuję… co czujemy wszystkie…
@Pfry - no i elegancko że lekarze stwierdzili że nasze przypuszczenia są błędneteż uważam że skoro na NFZ płacimy tyle kasy to trzeba trochę ich wizytami pocisnąć
nigdy niewiadomo gdzie się coś mądrego usłyszy
@Migotka - cudowny kurniczek
@Lipcowa - polubiłam post za Twoją ripostę do tej pindy! Ja bym taką akcje zrobiła ze kobietą by się przeniosła do nowej jednostki w trymiga chybakuźwa jaka pipa trzeba być
współczuję tej sytuacji… i babci również 💔
@Niaha - trzymam kciuki za testowaniepisze z góry za wczasu bo dalej fatalnie się czuję więc mało mnie raczej będzie na forum…
@Amunicja - 14:10 mówisz?👍👍
@Angi - super że z pęcherzem lepiejpamiętaj jak mi swego czasu dawał w kość…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2024, 22:51
Angi90 lubi tę wiadomość
-
P.S. miałam dinociocią wysłać zdjęcie mojej „wisienki” - garmin w aplikacji mi porównuje tygodniowo wielkość dzieciątka więc co tydzień ma nową ksywkę
Buziaki od nas idę zdychać dalejAmunicja, Emka06, migotka_, Clausix, agentka93, Niaha, Beezi, KarolinaAnastazja, Pfry, rozalaa, Zosis, Cukruś, Frutellka , Paulina666, Marti27, Mart768, Nataliii, paprotka17, Paprota9418, Angi90 , siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Kil wrote:@Niaha - trzymam kciuki za testowanie
pisze z góry za wczasu bo dalej fatalnie się czuję więc mało mnie raczej będzie na forum…
Trzymaj się ciepło kochana
❤️ -
Witam witam w poniedziałek z rana
Roznoszę dzisiaj kawusię ja ☕️ i na śniadanko serwuję jajecznicę bo dawno nie było 🍳
Niech jaja dadzą Wam Energi na najbliższy tydzień 🥚🥚
Wczoraj wylądowałam na SORZE wieczorem okazało się, że mam uszkodzoną rogówkę (nie pytajcie jak, bo wstyd jak to zrobiłam). Dostałam leki, mam mieć zaklejone oko przez kilka dni i jestem jak pirat 🤡
Mam w planach dzisiaj popracować w ogrodzie, mam peeełno nosķoŵ do wyciągania z kamyczków ozdobnych- ktoś ma patent jak te dziadostwo wyciągnąć w miarę sprawnie?
No i przyszło mi dzisiaj z testdna pakiet to zrobię i odeślę
Dobrego i Spokojnego Poniedziałku Dinusie 🦖 -
Niaga polubiła oczywiście, a te 💞 i trzymam mocno kciuki za testowanie 🤞✊️
Trzymam kciuki za wszystkie, które dzisiaj tego potrzebują 🤞✊️🤞✊️
Ja jutro jadę na sprawdzenie czy pęcherzyki pękły. Niby sluz kremowy a od 2 dni mnie jajniki kłuja więc ciekawe czy pękło.
KarolinaAnastazja a ja nieśmiało zapytam coś Ty biedna dziewczyno zrobiła? 🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 07:33
Frutellka , Niaha, Angi90 lubią tę wiadomość
👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀 -
Hej hej
KarolinaAnastazja, zawsze mnie ciekawi w jaki sposób dochodzi do różnych urazów 😅 ale mam nie pytać to nie pytam. Musiało boleć 😬
Amunicja, kciuki za podgląd 🤞🏻
Ale miałam straszny sen... W ogóle to był sen we śnie. Bo mi się śniło,że śpie a potem,że naprawdę to się dzieje. Mogłam podglądać rozwój zarodków w komputerze, na bieżąco, co chwile się tam coś zmieniało i finalnie okazało się,że nie przetrwał żaden, nawet te co były zamrożone. Zostaliśmy z niczym.
Sama siebie wykończę no...
Lecę do pracki.
Miłego dnia 😊👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205
17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
12+2 🧬 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
21+2 🧬 II prenatalne 374g Hani 🌸
30+2 🧬 III prenatalne 1442g 🐰
33+2 1900g 🐭
35+6 2508g 🦭
Zostań ze mną 🙏
-
Amunicja kciuki za dziś 🤞🏻
Migotka, dobrze, że to tylko sen. Oby było na odwrót 🤞🏻
Dobrego dnia dziewczyny! ☀️Mart768 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
KarolinaAnastazja wrote:Witam witam w poniedziałek z rana
Roznoszę dzisiaj kawusię ja ☕️ i na śniadanko serwuję jajecznicę bo dawno nie było 🍳
Niech jaja dadzą Wam Energi na najbliższy tydzień 🥚🥚
Wczoraj wylądowałam na SORZE wieczorem okazało się, że mam uszkodzoną rogówkę (nie pytajcie jak, bo wstyd jak to zrobiłam). Dostałam leki, mam mieć zaklejone oko przez kilka dni i jestem jak pirat 🤡
Mam w planach dzisiaj popracować w ogrodzie, mam peeełno nosķoŵ do wyciągania z kamyczków ozdobnych- ktoś ma patent jak te dziadostwo wyciągnąć w miarę sprawnie?
No i przyszło mi dzisiaj z testdna pakiet to zrobię i odeślę
Dobrego i Spokojnego Poniedziałku Dinusie 🦖
O kurcze, dobrze, że z okiem nic poważnego się nie stało 😲
Pamiętam, jak parę lat temu mój mąż trafił na sor z okiem. Ciekawa historia, brał prysznic i wpadł mu do oka kamień ze słuchawki prysznicowej. Nieźle pociął mu oko. Od tamtego czasu mega pilnujemy, żeby słuchawka była ideolo.
Wyniki z testdna pewnie będą za jakieś dwa tygodnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 08:22
-
Hej Dziewczyny! Dołączam do porannej kawki i trzymania kciuków ☕️
Amunicja daj znać jak tam podgląd
Migotka to był tylko sen, nie puszczamy kciuków, wszystko musi być okej ☀️
Cukruś już zaczynam trzymać kciuki za jutro, daj znać czy jajka pękły
Niaha to ja się ustawiam w kolejkę pod kibelkiem już na czwartek 🤞
KarolinaAnastazja przybijam Ci piątkę, też raz mi się trafił taki przypadek - drapnęłam się własnym naturalnym paznokciem przy nakładaniu kremu na twarz… z jednej strony dobrze, ze tylko rogówka, z drugiej strony współczuję, bo te rogówki bolą tragicznie
Lipcowa plus dla Starego, że Ci o tym powiedział i super była Twoja reakcja! A tłumaczenie tej typiary… no żałosne.
Kil piękny maluszek, tulę za złe samopoczucie, mam nadzieję, że szybko Ci miną te nieprzyjemne objawy.
Nie wiem jak i kiedy to się stało, ale chyba weszłam w trzeci trymestr. W zeszłym tygodniu ostatni raz byłam w pracy, bo już naprawdę ciężko idzie mi myślenie, serio chyba dziecko mi zjadło cały mózg. W końcu zaczelam tez wyglądac jak prawdziwa kobieta w ciąży, bo jeszcze 3 tygodnie temu ten brzuch nie był taki oczywisty ^^ ale mama i babcia mówiły mi, że one też tak miały, więc się nie stresuję za bardzo. Nawet więcej - jestem tak zmęczona, że nie mam siły się stresować. Umówiłam się za to do specjalisty, bo zaczęły mi się jakieś nocne napady lękowe, więc wolę się na wszelki wypadek pokazać komuś już teraz, zanim dojedzie mnie depresja poporodowa… A tu jeszcze fotka z moim updatem brzuchowym ^^ Oliwka pozdrawia wszystkie DinoCiocie 😘
RinTinTin, Beezi, Nataliii, KarolinaAnastazja, Cukruś, Marti27, Niaha, Emka06, paprotka17, Zosis, Paprota9418, rozalaa, Amunicja, migotka_, Clausix, Paula29, siesiepy, Pfry lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Dziewczyny po laparoskopii, czy któraś z Was miała paznokcie żelowe i czy przez zabiegiem trzeba ściągnąć?
W sensie domyślałam się, że najlepiej palce wskazujące mieć gołe, ale czy wszystkie musiałyście ściągać?👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀 -
Czy mogę poprosić o mały Dinokciuk 🤞za dzisiejsze prenatalne 🤞🦕🦖
Nataliii, Cukruś, Niaha, moonflower, Mart768, Marti27, Zosis, rozalaa, Amunicja, KarolinaAnastazja, Angi90 , migotka_, Frutellka , Beezi, Clausix, Paula29, siesiepy, Pfry, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Amunicja, pokaż Kotku, co masz w środku 🧐 Zaciskam kciuki za Twoje jajka🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Migotka, zaklinam wszystkie telefony w klinice, by milczały nawet do soboty ✊🏼i czas, by upływał Ci szybko i treściwie❤️ Sny, to tylko sny kochana 🫂
Cukruś, najlepiej jeśli zapytasz bezpośrednio w szpitalu co z paznokciami. Ja miałam bezwzględny zakaz czegokolwiek na nich i tak też je zdjęłam, pomimo, że wiedziałam, że nie przeszkadzają 😉
Mart 😍cudowny brzuszek 🥰
Beezi, wczoraj wzięłam większą dawkę Oz, no lekko nie jest 😅 Ale powiedziałam swoim, że albo wychodzimy albo ja idę spać (o 11-tej🤭). I poszliśmy 8km trip do babci. Muszę coś robić, ale jak już bardzo siły opadają to zwyczajnie odpuszczam i idę na drzemkę 🤷🏼♀️
Dziewczyny, właśnie rozpoczęto pierwsze spotkanie zespołu ustalającego szczegóły co do refundacji in-vitro 🍀 Działają, mam nadzieję, że dowiemy się więcej jeszcze przed 1 czerwca🥺
Nadrobię Was bardziej później, bo muszę wylecieć z domu😘
Niaha, Cukruś, Mart768, Emka06, RinTinTin, rozalaa, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Dołączam ze swoimi kciukami 🤞🍀☺️ Amunicja, Paprota 💓
Paprota9418 lubi tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
allo MLR 27% cross match ✅ cytokiny ✅ immunofenotyp ✅ białka C i S ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
21.07 FET 2x❄️4cc 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Paprota, kciuki 🤞🏼🤞🏼 za prenatalne Predatorka 🥰Czekamy na wieści 🍀
KarolinaAnastazja, piracie 🏴☠️No coś zrobiła?🫣 Przytulam i całuję w oczko, niech się szybko wygoi 😚 Melduję -5 kg w 4 tygodnie i 1 rozmiar mniej. Tak normalnie to idzie, teraz myślę, że zwolni🤔
Lipcowa, to mnie zaskoczyłaś z tymi 🕷️😄 Dobrze zrobiłaś, i Stary również👌🏼Pewnie nie chciał Cię wcześniej niepokoić, ale jak ta Sucz przesadziła to wyłożył wszystko, i super, tak ma być!❤️ Mam nadzieję, że się opamięta, bo jak nie - zrobiłabym to samo, co planujesz. Niech się wstydzi i sama zjeżdża z tej jednostki 😡 Nastawienie cały czas takie samo, jest bliżej☺️ Robię, co trzeba, raczej nie myślę o tym na codzień, czasem tylko chciałabym się umówić już do kliniki, ale jeszcze poczekam.
Kil, odpoczywaj Mamuś 😘 Piękny Maluszek 🥰 A co Ci najbardziej dokucza?
Beezi z dziećmi już tak jest - życiowa sinusoida 🫣A to skok, a to ich charakter wychodzi na wierzch albo zwyczajnie "nie ten dzień "😅
Migotka, ale już masz powtarzać krzywe? Nie bierzesz tego zbyt długo🧐 Ja miałam powiedziane nie brać dawki dzień wcześniej, ale wyszło tak, że miałam dłuższą przerwę 🤷🏼♀️Paprota9418 lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.