X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry współczuję Ja nigdy nie miałam zapalenia pęcherza a widzę, że większość z Was łapie mega często...na pewno to bol potężny, bardzo Wam współczuję.
    A z tym nastawieniem, to niby dinusie a jednak początkowe staraczki w Nas nadal 🤭🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2024, 18:45

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro proszę o pół kciuka, bo wizytuje i będę zaglądać jak tam moja hodowla w kurniku.
    Jestem na cyklu inaczej stymulowanym niz dotychczas. Mam nadzieję, że poznam jutro termin IUI.

Niaha, Mart768, jo_ana, Paula29, Beezi, Marti27, Cukruś, RinTinTin, Zosis, Clausix, Lipcowa, Emka06, Paprota9418, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Jutro proszę o pół kciuka, bo wizytuje i będę zaglądać jak tam moja hodowla w kurniku.
    Jestem na cyklu inaczej stymulowanym niz dotychczas. Mam nadzieję, że poznam jutro termin IUI.
    🤞🤞🤞🤞

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Frutellka 🍀🤞🏻 trzymam kciuki żeby to był kropus! Kiedy będziesz miała możliwość zweryfikowania tej kreski?

Cukruś wiesz co, mi właśnie na glucophage waga spadała mimo tego że nie trzymałam diety. I teraz też jak tylko trochę się poruszalam i zaczęłam trzymać kaloryke to leci dobrze. A kiedyś to się musiałam napracować jak dziki osioł i trzymać się mega rygorystycznie diety na niższym zapotrzebowaniu niż tak naprawdę potrzebowałam (np z ćwiczeniami powinnam jeść 1800 a jadłam 1600 i dopiero coś szło). Na metformaxie miałam teściowa i marudzila że ona nic nie schudła na tym. 🫣 Więc może coś w tym jest?

Frajda, amunicja ma rację dobra duszyczko ❤️ życzę ci wszystkiego co najlepsze za tą dobroć. 🥹

Migotka teraz myślę że musi się ułożyć!

Amunicja super to słyszeć że wasze kropki dają radę i to naprawdę nieźle! Dobrze że kropki mają moc dinokciuków, może niedługo w nie uwierzysz na pełnej parze. ❤️ Ale doceniam że tak potrafisz się zdystansować.

Emka lekarze zalecają u ciebie podanie zivafertu/Ovi przy 3 pęcherzykach? U mnie mówili że maks dwa. 👀

Zosis kamień spadł nie tylko z Twojego serducha! Wszystkie tu trzymaliśmy kciuki za Twojego bąbla!

Claire niesamowite jak ten czas leci. Oczekujemy więc z Tobą. 🐣

Byłam dzisiaj u lekarza tego co mi harakiri robił w pochwie. Wszystko pięknie wygląda. 😇 Potwierdził żeby się starać a nie czekać, cytologia co pół roku od czasu usunięcia zmiany i tak się będziemy bujać.

Dostałam też receptę na 3 dawki szczepionki, takiej która obejmuje dużo wersji HPV i zwaliła mnie z nóg cena 1 dawki. 385-500zl 👀 ale bardzo chce to wziąć bo to zwiększa znacznie moja szansę na to, że dziad nie wróci. Największe powodzenie ma szczepienie nastolatków ale co zrobić. Ponoć w Australii i gdzieś tam jeszcze dzięki tym szczepieniom nie mają w ogóle przypadków raka szyjki macicy i zmian pod kątem dysplazji.
    Gin starej daty ale mający pojęcie o pojęciu i kitu by raczej mi nie wciskał.

Jutro z samego rana szoruje na betę.

https://zapodaj.net/plik-j3KXLyYyHh

Ona nadal tam jest!

Paula29, Amunicja, Marti27, aśś, RinTinTin, Niaha, Zosis, Clausix, Lipcowa, KarolinaAnastazja, Emka06, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy super, że macie zielone światło do starań! A co do szczepienia na HPV - ja byłam szczepiona jakoś na początku liceum, cos koło 2007 roku, zgodnie z zaleceniami - przed rozpoczęciem współżycia. Nie miałam żadnych powikłań. Jedyne co to faktycznie cena zwala z nóg, ale moja lekarska rodzina postanowiła wtedy mi sprawić taki prezent, więc uważam się za szczęściarę w tym temacie.

Amunicja haha no tak, były te różki, ale od tamtej pory nie mam na co narzekać, zaangażowanie Starego na baardzo wysokim poziomie i rośnie proporcjonalnie do mojego brzucha ^^ także jestem dobrej myśli :)

Dzięki Dziewczyny za całe wsparcie :)

Amunicja, siesiepy lubią tę wiadomość

🙋‍♀️33 🙋‍♂️ 45

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)

25.04.25 - II
    TP 30.12.25 :D
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

Zaciskam ✊🏻✊🏻

Frutelka zdecydowanie przebija, jutro powtórka i proszę dreptać spuścić krew 🍀

Frutellka , KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Zaciskam ✊🏻✊🏻

Frutelka zdecydowanie przebija, jutro powtórka i proszę dreptać spuścić krew 🍀

Jutro to o 7 będę już w labie

Paula29, Mart768, Niaha, Clausix, Lipcowa, KarolinaAnastazja, jo_ana, Angi90 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Amunicja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Ah i tak sobie dzisiaj wyliczyłam, bo naszło mnie, że może bym się na testowanie na marcowym zapisała... Że jeśli 1dc to będzie 5.03 (ale może być też 4.03), owulacja będzie ideolo 14dc (no dobra, 15 też wchodzi w grę) to testować będę pewnie kontrolnie ostatniego dnia marca a potem weryfikacyjnie 1 kwietnia na urodziny starego. Niby nie pierwszy raz jakieś daty po drodze wpadają, już a to miały być poczęcia w urodziny, a to pozytywy na dzień matki, ale hehe... Krok do przodu człowiek idzie w walce z niepłodnością i już myśli się kręcą, że a nuż. Amunicja, podziel się zdrowym rozsądkiem. XD

😏😏😏😏
    Chyba nie pomogę, bo jeśli będę miała zamrożony zarodek, to zapiszę się z Tobą na testowanie 😂 Będzie raźniej w gronie nieznanych nicków na miesięcznym 🙃

Frutellka
    Jest! Trzymam kciuki za wyniki ✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2024, 19:22

Beezi, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellko 🥹 🤞🏻 jejku, tak coś czułam że u Ciebie też będzie ta kreska. Trzymam kciuki za betę 😘

Amunicja, opij to ze Starym póki jeszcze możesz 😁

Migotko, słusznie zrobiłaś KIRy, u naszej dr to jedno z ważniejszych badań. Lepiej o KIR AA wiedzieć niż nie, bo leczenie jest dość proste - przy transferach stosuje się Accofil. Z każdą diagnoza jesteś coraz bliżej 🤞🏻 i los Ci sprzyja. Ledwo mówisz o odległym terminie a tu proszę, znalazła się bohaterka bez peleryny i oddała termin !

Jo_ana wolałabym żebyś nie musiała wyczerpywać nieszczęść ale na prawdę sądzę że wiosna powinna być Wasza 🥺

Siesiepku 🥰 miłych starań ! Na szczepionkach się nie znam, ale wierzę że lekarze dbają o Ciebie jak należy. A w ogóle jesteś osobą o wielkim sercu dla zwierząt. ❤️ Bardzo takich ludzi szanuję.

Emka06 piękne 3 jajka wyhodowalaś, to teraz można jechać na zasłużony urlop 😁 teraz niech Stary zmobilizuje armię ❤️‍🔥

Bubu90 jak Twoja wizyta ? Myślę o Tobie. Mam nadzieję że tym razem udało Wam się dogadać i że czujesz się lepiej psychicznie 🤞🏻

Claire dobrego, szybkiego porodu, pierwszy Bobozaur niedługo będzie na świecie 🥹

Beezi, wszystko rozumiemy, mocno Cię ściskamy, Ignasia, Starego również. Razem dacie radę 😊

Frutellka , jo_ana, Emka06, Claire, siesiepy lubią tę wiadomość

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja 🤞✊️🤞 a jak tam Twoja stymulacja zastrzykami? Jak się czujesz? Dajesz radę?

Frutellka ✊️🤞✊️

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Cały nasz świat ❤️

preg.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dinusie 🦖😊 dopiero usiadłam 🥵 bardzo intensywny dzień, oczywiście cały czas trzymałam kciuki i zaglądałam żeby nie funkcjonować w wykańczającej niewiedzy 😅

Frutellka niech ciemnieje 🤞🥰 kolejne jajo w autobusie 🚌 🤞🥚🥹

Angi zrobione badania? 😁 może Doxycycline teraz dostaniesz 🧐 teraz biorę pół 850 do obiadu i całe 850 na noc, docelowo ma być 2x850. A gin-endo kiedyś mi zapisał 500 raz dziennie na noc 😅 nic dziwnego że nie czułam się po nim inaczej, skoro to dawka jak to moja Pani dr określiła ,,obojętna dla organizmu”🙄 z resztą, z tego co pamiętam przepisał to też Marti, która miała krzywą cukrową i insulinową bez zarzutów 😅 poczekam jeszcze, może się to unormuje 😊

Migotka powiem to, co Wy mi mówicie za każdym razem - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło 🫂 lepiej wiedzieć, niż transferować zarodki które nie mają szans się zadomowić, obstawią Cię lekami i będzie dobrze. Super, że sama sobie to zleciłaś, jestem pewna że zaoszczędziłaś wam dużo czasu i zdrowia tym sposobem, będzie dobrze, zobaczysz 🫂🍀😘💓

Karolina widzę, że zgłębiasz wiedzę na temat Kirów - robię screeny 🤓 i kciuki na jutro masz jak w banku 🤞🍀

Clarie to już za chwilkę 🥹 pierwsze jajo zamieni się w 🦕 🥹 kibicuję mocno, a do przejęcia brzuszka mamy tu chętnych od groma 🥳

Frajda 🫶 dobro wraca ♥️ dostajesz złoty medal 🥇 honorowe odznaczenie za pomoc Dinozaurowi w spełnianiu marzeń 😁

Amunicja 🥳🥳🥳 🥚 czuję jajo nosem u Ciebie 😍 trzymam kciuki za WSZYSTKIE zarodeczki 🍀🤞 obawiam się że Ty uwierzysz dopiero jak zobaczysz plus 10 na wadze i stopy zniknął Ci z widoku 😂

Mart to prawda, ten wątek to wyjątkowe miejsce 🥹💓 korzystaj w pełni podczas swojego niepracowania, ciesz się brzuszkiem, szykuj wyprawkę 🤗

Emka o Ty kurko 🐓 😍 aleś tam nagromadziła ładnie, cztery jajeczka, to trzeba ostro ze Starym popracować 🔥 😈

Zosis kamień z serduszka z tym serduszkiem ☺️ rośnijcie sobie dalej zdrowo, ja myślę, że Ty chyba czujesz chłopca, prawda? 🐳

Pfry nas tu teraz cała gromadka badająca Kiry, chwila moment i będziemy wszystko wiedzieć 🤓 ale u kogoś w stopce przewijał mi się Bx 🧐

Siesiepy widzę nową staraczkową energię 😈😁 to jaki plan na ten cykl, będziesz szaleć z owulakami, mierzeniem tempki? 🤗

Frutellka , Amunicja, Mart768, Zosis, Marti27, Frajda, Emka06, Claire, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość

✨ NASZA DROGA
    08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
    👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
    🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
    🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
    💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Frutellko 🥹 🤞🏻 jejku, tak coś czułam że u Ciebie też będzie ta kreska. Trzymam kciuki za betę 😘

Migotko, słusznie zrobiłaś KIRy, u naszej dr to jedno z ważniejszych badań. Lepiej o KIR AA wiedzieć niż nie, bo leczenie jest dość proste - przy transferach stosuje się Accofil. Z każdą diagnoza jesteś coraz bliżej 🤞🏻 i los Ci sprzyja. Ledwo mówisz o odległym terminie a tu proszę, znalazła się bohaterka bez peleryny i oddała termin !

Jo_ana wolałabym żebyś nie musiała wyczerpywać nieszczęść ale na prawdę sądzę że wiosna powinna być Wasza 🥺

Siesiepku 🥰 miłych starań ! Na szczepionkach się nie znam, ale wierzę że lekarze dbają o Ciebie jak należy. A w ogóle jesteś osobą o wielkim sercu dla zwierząt. ❤️ Bardzo takich ludzi szanuję.

Emka06 piękne 3 jajka wyhodowalaś, to teraz można jechać na zasłużony urlop 😁 teraz niech Stary zmobilizuje armię ❤️‍🔥

Bubu90 jak Twoja wizyta ? Myślę o Tobie. Mam nadzieję że tym razem udało Wam się dogadać i że czujesz się lepiej psychicznie 🤞🏻

Claire dobrego, szybkiego porodu, pierwszy Bobozaur niedługo będzie na świecie 🥹

Beezi, wszystko rozumiemy, mocno Cię ściskamy, Ignasia, Starego również. Razem dacie radę 😊

Ty chyba bardziej wierzyłas niż ja sama;)

• aśś Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frutellka, czekamy jutro na bete 🤞

Frutellka lubi tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 7 stoję pod labem 😁 Mam nadzieję, że testy mnie nie oszukują

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:

Udało mi się wreszcie wyprosić metforminę. Mam zacząć brać Siofor 500, za tydzień spróbować wejść na 1000. Jak mi się nie uda to Pani Doktor zmieni lek. No pogadałyśmy, wyjaśniłyśmy wiele kwestii. Pani Doktor przyznała się do tego, że coś nie tak poszło ze stymulacją. Że pęcherzyki rosły za szybko i większość z nich było pustych (choć no ja podejrzewam, że popękały ale nie będę się sprzeczać ☺️ czułam ból od 2 do 8 dnia stymulacji i nagle przestało boleć do punkcji w 11 dniu ☺️). Przedstawiła plan, niestety rozwlecze się to w czasie. Mam napisać do doc. Paśnika czy ta biegunka to mogła być jakaś odpowiedź immunologiczna na próbę implantacji. Jeżeli tak to muszę przejść immunosupresję jej zdaniem. Nie jest w stanie powiedzieć dlaczego miałam taką okropną biegunkę (40 razy w toalecie w ciągu doby w 5 dpt). Teraz 3 miesiące metforminy, diety, ruchu, suplementacji. Końcem maja mam ponowić badania. Inny plan na stymulację totalnie. Krótki protokół nadal ale zupełnie inne leki. Nie z antagonistą tylko elonva i provera. Nie będziemy pobudzać lh tylko hamować. Do tego powiedziała, że dodałaby embriogene do hodowli może to trochę rozbuja zarodki i pomoże im się rozwijać. Generalnie miała łzy w oczach, prosiła żebym się nie gniewała. Ja mówiłam, że mam miękkie serce. Też przeprosiłam, że się uniosłam. Nie podjęliśmy ostatecznej decyzji. Musimy wyrównać cukry więc spoko mamy 3 miesiące. Mąż mówi, że dałby szansę (on ma jeszcze bardziej miękkie serce niż ja), ja jeszcze nie wiem. Cieszę się jedynie, że wreszcie nie zostałam zignorowana pod względem tej insuliny. Powiedziała, że możnaby to dietą i ruchem tylko ale to pół roku i nie wiadomo czy się uda na pewno a my tego czasu aż tyle nie mamy więc wdrażamy leki. Zobaczymy. Może całkiem zmięknę. Mój mąż stwierdził, że bardziej czuje flow z dr P. niż z tą lekarką z Zięby. Ona powiedziała, że w sumie te parametry męża nie były tragiczne bo wyszło, że miał 1.5 mln bezwzględnie prawidłowych w 1 ml 🤷🏼‍♀️ ja mam zrobić przeciwciała przeciwko osłonce przejrzystej, oboje mamy zrobić na pasożyty badania (to nasza inwencja pod wpływem lekarki z zięby). Mąż ma powtórzyć przed nową procedurą hba i scd. No i mamy się dużo bzykać bo częste oddawanie nasienia obniża fragmentację 🤷🏼‍♀️😅 nadal mam mętlik, ale mam leki i czas żeby coś zdecydować. Czy zaufam czy nie ☺️

rozalaa, Cukruś, Paula29, Niaha, Clausix, RinTinTin, Lipcowa, Marti27, Nataliii, Paprota9418, Beezi, Mart768, Angi90 , siesiepy, Zosis lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, wizyta chyba musiała trochę trwać, co? 😊 Ale to dobrze, przegadaliscie wszystko, począwszy od błędów, po nowy plan. Gdyby nie miała na Ciebie pomysłu, albo gdyby chciała się Ciebie pozbyć nie zapraszałaby Cię na wizytę i nie proponowałaby nowych rozwiązań. Pacjentek ma bez liku, więc myślę że jej zależy. A Ty z którą lekarką masz większe flow? Coś mi się wydaje że ciągnie Cię do pani dr tylko po prostu jesteś sparzona.

Wysłany: 29 lutego 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    KarolinaAnastazja 🤞✊️🤞 a jak tam Twoja stymulacja zastrzykami? Jak się czujesz? Dajesz radę?

Frutellka ✊️🤞✊️

Dziękuję, że pytasz.
    Powiem Ci, że się bałam tego combo i boję się nadal co tam będzie.
    Zastrzyki jako NAJWIEKSZA PANIKARA OD IGIEŁ- ROBIŁAM SAMA!!!!
    Czy cieszę się jak dziecko? Tak
    Czy bolą mnie jajniki? Tak , lewy najmocniej 😁😁😁

Noe czuje kompletnie nic, nie mam jakiś drzemek po nich, ani innych skutków ubocznych 😊🤗

Paula29, Cukruś, Angi90 , Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Dziękuję, że pytasz.
    Powiem Ci, że się bałam tego combo i boję się nadal co tam będzie.
    Zastrzyki jako NAJWIEKSZA PANIKARA OD IGIEŁ- ROBIŁAM SAMA!!!!
    Czy cieszę się jak dziecko? Tak
    Czy bolą mnie jajniki? Tak , lewy najmocniej 😁😁😁

Noe czuje kompletnie nic, nie mam jakiś drzemek po nich, ani innych skutków ubocznych 😊🤗

Przypomnij proszę czym się stymulujesz?

Wysłany: 29 lutego 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu bardzo widać, że wizyta była wyczerpującą pod względem emocjonalnym ale też i informacyjnym! Bardzo mnie to cieszy, że macie krok do przodu. Z metforminą dieta i ruch i będziesz widzieć różnice już po 1.5msc. Pierwsze co to nie będzie Cię ścinać po obiadku- GWARANTUJE!

U mnie w 3 miesiące z tym pakietem insulina zbita naczczo z 12 na 9.50.

Cieszę się, że macie sprawę wyjaśnioną.

A co do miękkiej 🍑 to taki Twój urok. Fajnie, że lekarka też poczuła się zobowiązana do tej sytuacji, która wynikła.

Będziecie cudownymi rodzicami, zobaczysz

Ja nadal pamiętam o tych ananaskach we śnie 🍍😘😘😘

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 29 lutego 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    😏😏😏😏
    Chyba nie pomogę, bo jeśli będę miała zamrożony zarodek, to zapiszę się z Tobą na testowanie 😂 Będzie raźniej w gronie nieznanych nicków na miesięcznym 🙃

Frutellka
    Jest! Trzymam kciuki za wyniki ✊🏻

Co do testowania...to mnie też krociło po IUI się wpisać. Ale nie będzie to głupio wyglądać, że się tam nie odzywam na wątku ale nagle yeb się wpisze w testowanie? 😂

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ