Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
BuBu90 wrote:Dziewczyny a jak to jest z metforminą i alkoholem. W sensie jak to robicie 🤪 bo idę dzisiaj na imprezę z okazji Dnia Kobiet (w stylu Barbie 😅) no i nie ukrywam, że chciałabym coś troszkę wypić 🤪 (ostatnimi czasy ciągle byłam kierowcą i nie mogłam nic drinknąć) 🤪 i nie wiem jak to zrobić 🤪
Jak mam pić to tego dnia nie biorę mety
Ale chyba niaha mówiła, bi też o to pytałam, że bierze z rana a popołudniu nie 😁
Ja jak brałam tego dnia co piłam to miałam biegunkęNiaha lubi tę wiadomość
-
JESTEM PO WIZYCIE
Według doktorki jeżeli mam AA a stary C1 to nie ma problemu z kirami, ale, że wie, że jestem osobą, co robi dużo badań i pyta to prosiła abym się umówiła do doktora Paśnika (gdzie on przyjmuje i jak się zapisać do niego? Bo kojarzę, że ktoś ostatnio byl-migotka?)
A ona też spyta swojego znajomego immunologa.
I tak samo mi powiedziała, że są kobiety co mają AA i to nie wyrok, problemem jest jak partner ma inne nic C1 ale to też, nie, że się nie uda w ciążę zajsc
Co do starego HBA to powiedziała, że jest ok a te SCD jest w normie i się tym nie przejmować.
Dodatkowo pękły dwa jaja
Dla mojej głowy mam brać akard na noc i dupka dostałam doustnie (bo dowcipnie jak miałam ostatnio to strasznie w nocy że mnie wylatywało i mega to było niekomfortowe😉)
To na tyle z wizyty
Aaaa i wiecie co, zaskoczona byłam bo nie zapłaciłam nic 😁Beezi, Zosis, siesiepy, rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina, to zaskoczyłaś mnie tym podejściem lekarza do fragmentacji. Znowu, co lekarz to obyczaj. 🤔 Może androlog powinien się wypowiedzieć?
Do Paśnika są długie terminy. W Wwie to chyba pół roku jak dobrze pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 10:04
-
paprotka17 wrote:Karolina, to zaskoczyłaś mnie tym podejściem lekarza do fragmentacji. Znowu, co lekarz to obyczaj. 🤔 Może androlog powinien się wypowiedzieć?
Do Paśnika są długie terminy. W Wwie to chyba pół roku jak dobrze pamiętam.
Słyszałam, ale też jest jakaś grupa, gdzie dziewczyny wrzucają terminy swoje jak mają wolne
Co do fragmentacji to mieści się w normie labo -
nick nieaktualnyKarolinaAnastazja wrote:Słyszałam, ale też jest jakaś grupa, gdzie dziewczyny wrzucają terminy swoje jak mają wolne
Co do fragmentacji to mieści się w normie laboW normach jest zazwyczaj podział na trzy stopnie.
Edit. Wiecie, jak z homocysteina. Miałam powyżej 10 i też było w normie, a finalnie się okazuje że lepiej 6-7.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 12:28
Emka06 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:JESTEM PO WIZYCIE
Według doktorki jeżeli mam AA a stary C1 to nie ma problemu z kirami, ale, że wie, że jestem osobą, co robi dużo badań i pyta to prosiła abym się umówiła do doktora Paśnika (gdzie on przyjmuje i jak się zapisać do niego? Bo kojarzę, że ktoś ostatnio byl-migotka?)
A ona też spyta swojego znajomego immunologa.
I tak samo mi powiedziała, że są kobiety co mają AA i to nie wyrok, problemem jest jak partner ma inne nic C1 ale to też, nie, że się nie uda w ciążę zajsc
Co do starego HBA to powiedziała, że jest ok a te SCD jest w normie i się tym nie przejmować.
Dodatkowo pękły dwa jaja
Dla mojej głowy mam brać akard na noc i dupka dostałam doustnie (bo dowcipnie jak miałam ostatnio to strasznie w nocy że mnie wylatywało i mega to było niekomfortowe😉)
To na tyle z wizyty
Aaaa i wiecie co, zaskoczona byłam bo nie zapłaciłam nic 😁KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Jeśli chodzi o immunologa to Malinowski ma chyba najszybsze terminy“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
nick nieaktualny
-
Bubu jeśli chodzi o metformine i alko to ja staram się brać po prostu wcześniej typu do południa czy coś takiego a wieczorem piję alko i jeszcze nigdy mi nic nie było 😁
-
Cukruś wrote:Bubu jeśli chodzi o metformine i alko to ja staram się brać po prostu wcześniej typu do południa czy coś takiego a wieczorem piję alko i jeszcze nigdy mi nic nie było 😁
Ja tak samo + najlepiej nie łączyć witamin z metforminaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 10:20
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego, co najpiękniejsze kochane🥹❤️🥰💐
Ja wreszcie mogę powiedzieć, że jest dobrze i wracam do regularnego czytania forum😎 no co mam więcej powiedzieć- tęskniłam!😁❤️siesiepy, paprotka17, Marti27, Beezi, Nataliii, Niaha, Cukruś, Zosis, Paula29, migotka_, Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Wszystkiego, co najpiękniejsze kochane🥹❤️🥰💐
Ja wreszcie mogę powiedzieć, że jest dobrze i wracam do regularnego czytania forum😎 no co mam więcej powiedzieć- tęskniłam!😁❤️
Białeczku to jest piękny dzień na powrót. My też tęskniłyśmy 💚Beezi, Bialeekk lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Wszystkiego najlepszego moje miłe Dinusie ❤️ Wspierajmy się dalej jak do tej pory, bądźmy dobre dla siebie i dla innych kobiet w naszym życiu, a świat będzie pięknym miejscem ❤️ Życzę Wam spełnienia marzeń - małych i dużych, dużo słoneczka w ponure dni i wyrozumiałości dla siebie ❤️🍀
Białek, Bambi dobrze napisała, to piękny dzień żeby wrócić 😍Bambi92, Niaha, RinTinTin, Marti27, Cukruś, siesiepy, Emka06, Paula29, Bialeekk, Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Ja jestem po USG ale na razie nic konkretnego powiedzieć nie mogę, dużo jajek ale małe, ponowne USG w poniedziałek.
Karolina grypa na fb jest „starając się z pomocom dr P. immunologia” tam często dziewczyny zwalniają terminy. Tak oo to długie miesięce czekanie.KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 I prenatalne wszystko prawidłowo CRL 6,9 cm
-
KarolinaAnastazja może przez te normy w labie (jakoś inaczej robione badanie? inna dokładność?) zwyczajnie SCD jest ok. Skoro są w normie to coś musi być na rzeczy.
Białeczku tęskniłyśmy!Witamy spowrotem w akcji "dinozaury składają jaja"! 🦖
Chyba letrozol dobrze wchodzi. Dzisiaj stary mi śmierdział cebulą, ale autentycznie śmierdział (zmiana powonienia i smaku jest w skutkach ubocznych). Dobrze, że "tylko" takie efekty uboczne a nie bóle głowy jak u Zosi. 😶Bialeekk lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
Życzę wszystkiego najlepszego najsilniejszym kobietom w tym pięknym dniu 🥰☺️
Niaha, RinTinTin, aśś, KarolinaAnastazja, Emka06, Cukruś, Paula29, Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Kochane Dino babeczki, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet. Żeby pierwsza strona obfitowała w jajka🥚, a porodówki w Bobozaury. Niech to będzie Nasz rok. 🌷😘
Beezi, dobrze, że mogłaś odpocząć. Mam nadzieję, że podładowałaś baterie. 🌷
Cukrusiu, jesteś dzielna. Absolutnie masz teraz odpoczywać i cieszyć się z efektów laparo😘 Ile będziesz na L4?
Siesiepy aż ciężko czytać o kocurku, ja jestem kociarą i kocham swojego bardzo... Jak był po zabiegu, było mi go tak żal, że ryczałam. Wetem nie jestem, ale pewnie sprawdzaliście serce? U ludzi tak jest, że jeśli ktoś szybko przybiera to może to świadczyć o zbieraniu wody, niewydolności serca lub nerek. Odnośnie zmiany zapachów - to po letrozolu nie zauważyłam, ale za to wczoraj podczas "świętowania" byliśmy na pizzy ze Starym i pizza śmierdziała mi marihuaną 😅
Bubu90 no co z tym śluzem 🤔 Niech no się decyduje co do koloru. Co do metforminy i alko to niebezpieczne połączenie i lepiej zrezygnować wtedy z metforminy. I dobrze się bawić na imprezie 😊 Przebierasz się za Barbie?
Karolina Anastazja, bardzo miło ze strony lekarki i przyjemnie dla portfela. Z tego co wiem to moja lekarka przy KIRAA od razu włącza Accofil.
Białek cieszę się że u Was takie plany i pozytywne nastawienie 😊
jo_ana kurko wysiaduj tam jajeczka🥚! Trzymam kciuki żeby w poniedziałek były ładne jaja 😁
U mnie wizyta serduszkowa ustalona na za 2tyg... Bardzo się boję, nie chcę nawet za bardzo iść na tą wizytę. I szkoda że muszę się pożegnać ze swoją lekarką.Bialeekk, jo_ana, Beezi, RinTinTin, Emka06, Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Dinusie kochane, wszystkiego najlepszego dla każdej z Was 💐. Szczególnie tutaj na tym wątku, codziennie udowadniacie jakie kobiety są silne i niezłomne 💪🏼🌹 nie poddawajcie się nigdy ❤️💋
jo_ana, siesiepy, Bambi92, Cukruś, KarolinaAnastazja, rozalaa, Beezi, Zosis, RinTinTin, Niaha, Emka06, Marti27, Mart768, Amunicja, Paula29, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Paula jedziemy do Wrocławia w czwartek za tydzień (połączę ze swoim monitoringiem) i wykonamy mu ponowne USG jamy brzusznej, może inny wet z większym doświadczeniem znajdzie coś, czego poprzedni nie widział. Oprócz tego konsultacja. No co do zmian zapachów, to mi tylko stary śmierdział, a tak to wszystko gra i bangla. Czemu boisz się wizyty serduszkowej?
jo_anna niech rosną sobie grzecznie jajcucha, dajemy im czas do poniedziałku na określenie się.
Ja sobie dzisiaj poczytałam trochę o małej tarczycy i powiem Wam szczerze, że jestem dość... zła. No co tu ukrywać. Objętość tarczycy u kobiet powinna wachać się od 13ml do 18ml. Moja tarczyca już w 2020 miała raptem 9,8ml (wymiary ogólne również za małe na płatach...) a teraz ma 9,1ml. I co tu dużo mówić, "zmniejszona objętość tarczycy wynikać może z przebytego bądź aktualnie trwającego zapalenia (...) mogą nie dawać objawów, a prowadzić do zaniku mąższu tarczycy. (...) Hormony tarczycy są wprawdzie w normie, ale na granicy mogącej odpowiadać subklinicznej niedoczynności, która jeśli to proces autoimmunologiczny, przejdzie z czasem w jawną niedoczynność". I powiem Wam, że jestem kurde trochę zła na endokrynolog z enelmedu, która miała jawnie przed sobą wyniki mojego wirującego tsh, usg mojej 3ml za małej tarczycy z torbielami koloidalnymi i niejednorodną strukturą, podwyższony cholesterol i uznała, że wszystko ze mną jest ok, bo p.ciała były ok i TSH nie było ponad 4. Nie ważne moje samopoczucie, objawy... Dopiero endokrynolog w poradni leczenia niepłodności spojrzała na to USG i się zdziwiła, że trochę za mała ta tarczyca (wielkość się zmniejsza, torbiele zwiększają minimalnie na przestrzeni tych lat). Poniżej 9ml stanowi istotny statystycznie czynnik predykcyjny występowania stężenia TSH >2.5 μIU/ml u młodych kobiet bez autoimmunizacyjnego zapalenia tarczycy. Powinnam częściej kontrolować przeciwciała na pewno z związku z tym i sorry, ale ta tarczyca wymaga wsparcia euthyroxem. Uh.jo_ana lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
rozalaa, Beezi, RinTinTin, Niaha, Emka06, Marti27, Mart768, Paula29, Angi90 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️