Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukruś wrote:Jo_ana a jak tam Twoje nastawienie przed jutrzejszą punkcją?
Jak na razie chill 😇 chyba to jeszcze do mnie nie dociera. Pewnie jutro wjedzie stres na pełnej 😬
Paula taa ten kto wymyślił określenie poranne mdłości chyba nie wiedział o czym mówi 🤦🏻♀️ u mnie były całodniowe, a jak tylko zaczynałam gotować to leciałam od razu do 🚽Cukruś, Lipcowa, Angi90 , Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 I prenatalne wszystko prawidłowo CRL 6,9 cm
-
jo_ana wrote:Jak na razie chill 😇 chyba to jeszcze do mnie nie dociera. Pewnie jutro wjedzie stres na pełnej 😬
Paula taa ten kto wymyślił określenie poranne mdłości chyba nie wiedział o czym mówi 🤦🏻♀️ u mnie były całodniowe, a jak tylko zaczynałam gotować to leciałam od razu do 🚽
To niech ten stres przyjdzie jak najpóźniej a najlepiej w ogóle 😁
Wszystko będzie gitówa 🤞✊️❣️jo_ana lubi tę wiadomość
-
Wróciłam 😁 Szkolenie zaliczam do udanych, kilkanaście rozgadanych bab siedziało cicho 🤫 słuchając moich wywodów przez bitą godzinę 😂
Karolina kobieto no gdzie 9dpo 😅 również będę głosem rozsądku który mówi - nie sikamy tak szybko i nie puszczam 🤞
Migotka no najgorzej, mam nadzieję że chociaż 💰 na koncie Ci się zgadza, bo atmosfery nie zazdroszczę, a z tą dziewczyną to jakieś jaja 🤦♀️ pracować a ,,pracować”
Frutellka 🥳 całe szczęście zła passa Kirowa się tym sposobem zakończyła 😏 tak trzymajmy 💪 w jakie badanie teraz zdecydowałaś się celować?
Angi super konkretna wizyta, mam nadzieję że to dobry kierunek, w sumie trochę racja z tym antybiotykiem na 5 dni, my ze Starym w ciemno braliśmy te co zleciła Pani dr przez minimum 10 🙀 wizyta za ponad miesiąc 🤔 trochę długo, a jakby coś się działo możesz się jakoś kontaktować z doktorka? Angi no weź, przecież nauczyciel to darmozjad co pieniądze za kilka godzin w pracy bierze ogromne 🤣 więc planeta 🪐 hajs i odpoczynek 😅
Lipcowa moja doba powinna mieć przynajmniej te 3 godziny więcej 😅 chwilami czuję jak mi się spod trzewików dymi 😂 a tak serio, jestem już mega zmęczona i zaczynam odliczanie do wakacji 😜 zimna cola i słone paluszki? Chyba zacznę zapisywać te rady bo jak mi będą potrzebne to będę musiała przeszukiwać tysiące stron 🤣
Niaha cudownie 🥰 jeszcze lekarka super, już teraz tylko pięknie musi być 🥹
Pauli te mdłości to pewnie dobry znak, beta rośnie i organizm w szoku 😁 aczkolwiek na sposoby niech się brzuchatki wypowiadają 😊
Biegnę jutro na proga, morfologię (jestem ciekawa czy są ślady tydzień po Acco) i przeciwciała plemnikowe ☺️
Dobra informacja - już jutro - piątek, piąteczek, piątunio 😍😎
Cukruś, Lipcowa, Angi90 , Paula29, Emka06, Niaha, Beezi, siesiepy lubią tę wiadomość
✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚 -
Niaha piękne wieści ❤️
A lekarki to tylko pozazdrościć 😊
I jak wrażenia po ujrzeniu migającej Kropki na ekranie? 😊
Paula poranne mdłości są tylko z nazwy 😉
Ale pamiętaj, że mimo wszystko to dobry znak, że są 🤞🏻🍀 z każdym dniem jesteś coraz bliżej ich zakończenia 🙃
Jo_ana nie masz czym się stresować, chwilkę pośpisz i będzie już po wszystkim 🍀🤞🏻
Kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻
Rozalaa wakacje komu jak komu ale Tobie po prostu się należą 😁 ale niedługo majóweczka, w tym roku długa więc chyba też trochę odsapniesz? 😊 Zapisz sobie zapisz, bo już niedługo takie patenty będą Ci potrzebne 😁
Kciuki za jutrzejsze wizyty 🤞🏻rozalaa, Paula29, jo_ana, Niaha lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Niaha, ale wzrusz 🥹❤️ Wszystko będzie pięknie 🥰 jesteś w dobrych rękach 🫶🏼
Teraz niech Stary rusza z kopyta z domkiem dla Waszej Trójki, kibicuję✊🏼 Jak emocje, mąż też był na wizycie? 🫂
Jo_ana, już tu rozgrzewam 🤞🏼🤞🏼na jutro za Ciebie i Starego ❤️Niech będzie dzielnym rycerzem 🏇🏼🍀O której macie być w Klinice nr 1? Ja też odczuwam mocniej objawy po ❤️to raz , a dwa po 🐒. Chociaż ❤️ nie ma już drugi cykl 🥴 Jeśli chodzi o badania to w trakcie leczenia nie patrzymy na antybiotyk, a musimy wiedzieć czy coś się zmienia. Teraz mam zrobić przed wizytą, będzie ostatni dzień antybiotyku. Jeśli przejdzie to wtedy badamy w odstępie od leku żeby potwierdzić zakończenie kuracji. Co do profilaktyki to: dokładna higiena, szklanka wody przed stosunkiem, siku po i podmycie samą wodą.
Paprotka, fajnie, że masz czym zająć głowę ☺️ Mam nadzieję, że nasycisz się tym sterydem i zacznie zadziałać jak należy!✊🏼 Czekam na datę kolejnej próby 🍀🤞🏼Polecam box na leki tygodniowy 😅 Też już mam, bo zaczęłam się gubić czy brałam czy nie brałam 🙈
Cukruś, owu czułam normalnie☺️
Rozalaa, no tak...🫨😅 Podziwiam Cię nieustannie 😘 kciuki 🤞🏼za jutrzejsze badanka 🍀 i żeby trombo doszła ✊🏼
Wizyta za 5 tygodni i tyle będę się leczyć, jeśli coś się pogorszy to mam przyjść. Za 10 dni będzie wymaz to moja matula do niej podejdzie czy coś zmieniamy i jeśli będę mieć już wynik czystości pochwy to też jej pokaże. Także na bieżąco będzie.paprotka17, jo_ana, Niaha lubią tę wiadomość
-
Ja pozwolę sobie na mały update z wielkim kotkiem.
Byliśmy dzisiaj u optovet we Wrocławiu, ale tam fajnie mają. ❤️
Ogólnie to tak.
1. Po pierwsze Maniek waży 8,8. Znowu przytył.
2. Okazało się że nasz małomiasteczkowy wet sprzedał mu dwa koktajle długo działających sterydow (na koktajl składały się duże dawki dwóch sterydów) miesiąc po miesiącu. Powiedział nam że steryd działa 2-3 tygodnie a w rzeczywistości działa 6-8... Dostał drugi raz sterydy jak działały jeszcze pierwsze!
3. Grubnie więc prawdopodobnie przez to + doszedł mu cushing spowodowany ta końska dawka sterydów, powinno minąć jak ostatecznie skończą działać - mamy wtedy powtórzyć badania. Okazało się że bez sensu było robić wcześniej tyle tych badań bo dalej był pod wpływem sterydów...
4. Wątroba ma albo marskosc, albo jest podniszczona od leków, albo od stłuszczenia spowodowanego otyłością. Musimy powtórzyć panel wątrobowy ale w lipcu był ok. Może leki mu nie zniszczyły nic.
5. Tarczyca może być w nadczynności/zdrowiu przez sterydy, po zakończeniu działania może znowu wpaść w niedoczynność. Do weryfikacji.
6. W pęcherzu osad na USG, w wynikach moczu jakieś nabłonki, białko, bakterie, w posiewie nic nie było bo bakterie były martwe. Mamy zalecenia na pęcherz, bardzo mądre, na razie nie trzeba antybiotyków. Coś mówiła nam wet, że to jest związane ze stresem, ale nie wiem czy chodziło o zapalenie czy o te martwe bakterie po pobraniu. Mocz do kontroli po okresie ilus tam miesięcy.
7. Nadnercza oba znalezione, bardzo ładne. Nerki trochę widać że jak u otyłego kota ale bez dramatu. Węzły chłonne ok poza jednym lekko powiększonym przy nerkach.
8. Do roboty pilnie zeby, RTG + badania kardio + ekstrakcja kilku zębów bo jest duży stan zapalny i go boli (poprzedni weci mówili że zeby ok 🥴 a patrzyli tylko na te z przodu. Zaś wyniki krwi odwalaly na białych krwinkach, być może właśnie to było powodem). Szacunkowy koszt ok 1400 za wszystko więc bez tragedii ale odpalimy zrzutkę, bo obecne badania i moje leki trochę nas finansowo jednak przeorały. 👀
9. gdybym jeździła tam od początku to prawdopodobnie wyszłoby dużo taniej niż jak jeździłam do weta u nas, bo badania to tak trochę na ślepo robiliśmy do tej pory (i bez sensu, bo po co badać hormony rozwalone przez wielkie dawki sterydu)... Więc no.
Cały dzień poza domem byłam, potem padłam w drzemkę 2h. 🤣 Aktualnie idę nakarmić konie, potem kolacja i was nadrobię oraz coś powyszywam.
Ciekawostka: coś mnie mietola jajniki ale temperatura ewidentnie poowulacyjna od wtorku minimum. Jestem ciekawa czy cos wyjdzie na USG we wtorek, czy znowu cykl bezowu który organizm sam sobie wyregulował jak poprzedni ale szybciej, czy po prostu w tym cyklu jest "tak bo tak". W jednym długim cyklu miałam kiedyś 4 fazy temperatury, nierozdzielone okresem. 👀
Aha i doszedł chrom. Faktycznie nie byłam glodna po zażyciu. Ale bardziej wiąże to z tym że musiałam zjeść 5 tabletek chromu i z dwie mi stanęły w gardle. 😆
Tymczasem grubasek na wypasie:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 22:12
rozalaa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
Niaha ale super ❤️ też bym chciała taką wizytę, fajnie, że czujesz się zaopiekowana 😍
Melduję się i ja po wizycie. Cały czas się zastanawiałam czy wszystko jest okej, bo prawie nie mam brzucha, a juz na pewno jest sporo za mały jak na 31 tydzień. No i faktycznie, Mała rośnie trochę nierównomiernie, tzn niektóre części ciała są wymiarowo zgodne z tygodniem, a niektóre o tydzień lub 2 tygodnie opóźnione. Za dwa tygodnie nastepna kontrola, na razie się jeszcze nie bede stresowac, bo to baaaardzo dolna granica normy, ale raczej na pewno musze przesunąć wstepny termin cc w szpitalu, skoro Młoda potrzebuje więcej czasu. W sumie Stary się chyba przejął tym bardziej niż ja i stwierdził, że na pewno jem za mało bananów i to dlatego 🙈 nie wiem jak to jest według niego powiązane, ale i tak kochany jest, że od razu chciał poszukać rozwiązania 😅Niaha, Lipcowa, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
🙋♀️33 🙋♂️ 45
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami
25.04.25 - II
TP 30.12.25 -
rozalaa wrote:Wróciłam 😁 Szkolenie zaliczam do udanych, kilkanaście rozgadanych bab siedziało cicho 🤫 słuchając moich wywodów przez bitą godzinę 😂
Karolina kobieto no gdzie 9dpo 😅 również będę głosem rozsądku który mówi - nie sikamy tak szybko i nie puszczam 🤞
Migotka no najgorzej, mam nadzieję że chociaż 💰 na koncie Ci się zgadza, bo atmosfery nie zazdroszczę, a z tą dziewczyną to jakieś jaja 🤦♀️ pracować a ,,pracować”
Frutellka 🥳 całe szczęście zła passa Kirowa się tym sposobem zakończyła 😏 tak trzymajmy 💪 w jakie badanie teraz zdecydowałaś się celować?
Angi super konkretna wizyta, mam nadzieję że to dobry kierunek, w sumie trochę racja z tym antybiotykiem na 5 dni, my ze Starym w ciemno braliśmy te co zleciła Pani dr przez minimum 10 🙀 wizyta za ponad miesiąc 🤔 trochę długo, a jakby coś się działo możesz się jakoś kontaktować z doktorka? Angi no weź, przecież nauczyciel to darmozjad co pieniądze za kilka godzin w pracy bierze ogromne 🤣 więc planeta 🪐 hajs i odpoczynek 😅
Lipcowa moja doba powinna mieć przynajmniej te 3 godziny więcej 😅 chwilami czuję jak mi się spod trzewików dymi 😂 a tak serio, jestem już mega zmęczona i zaczynam odliczanie do wakacji 😜 zimna cola i słone paluszki? Chyba zacznę zapisywać te rady bo jak mi będą potrzebne to będę musiała przeszukiwać tysiące stron 🤣
Niaha cudownie 🥰 jeszcze lekarka super, już teraz tylko pięknie musi być 🥹
Pauli te mdłości to pewnie dobry znak, beta rośnie i organizm w szoku 😁 aczkolwiek na sposoby niech się brzuchatki wypowiadają 😊
Biegnę jutro na proga, morfologię (jestem ciekawa czy są ślady tydzień po Acco) i przeciwciała plemnikowe ☺️
Dobra informacja - już jutro - piątek, piąteczek, piątunio 😍😎
Zrobię jeszcze białko S i C, zespół antyfosfolipidowy, cytokiny i cross; teraz mam już wykupione toxo i cmv ale czekam aż mnie przeziębienie puści. Planuję też zrobić immunofentyp i kardiotypy;) ale to nie wszystko naraz bo wypłaty mi braknie a jeszcze budowę na głowie mamy;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Dziewczyny czy ktoś ma tą wspaniałą rozpiskę supli dla chłopa na poprawę żołnierzy ? Chce podesłać jednej dziewczynie, której nie ma na Ovu.
Angi jutro 8:15 meldujemy się w klinice.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
-
jo_ana wrote:Dziewczyny czy ktoś ma tą wspaniałą rozpiskę supli dla chłopa na poprawę żołnierzy ? Chce podesłać jednej dziewczynie, której nie ma na Ovu.
Angi jutro 8:15 meldujemy się w klinice.jo_ana lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
jo_ana, siesiepy lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Ja mam gdzieś na mailu, napisz do mnie na priv
Masz to samo co Cukrus?Trombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
-
Lipcowa wrote:Niaha piękne wieści ❤️
A lekarki to tylko pozazdrościć 😊
I jak wrażenia po ujrzeniu migającej Kropki na ekranie? 😊
Mega wzruszające, to jak sen 🥹
Sama się sobie dziwię, że się nie popłakałam, ostatnio jakaś taka bardziej wrażliwa się zrobiłam, błaha sprawa i już mam łzy w oczach 🥹Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Angi90 wrote:Niaha, ale wzrusz 🥹❤️ Wszystko będzie pięknie 🥰 jesteś w dobrych rękach 🫶🏼
Teraz niech Stary rusza z kopyta z domkiem dla Waszej Trójki, kibicuję✊🏼 Jak emocje, mąż też był na wizycie? 🫂
Czekał przed gabinetem, bardzo chce wejść ze mną, ale jedna z wcześniejszych lekarek odmówiła, pozostałych się już nie pytałam.
Może w poniedziałek się uda i też zobaczy migającą kropeczkę 🥹Angi90 lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Masz to samo co Cukrus?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
Jo_ana 🤞🏻🍀
jo_ana lubi tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205
17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
12+2 🧬 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
21+2 🧬 II prenatalne 374g Hani 🌸
30+2 🧬 III prenatalne 1442g 🐰
33+2 1900g 🐭
35+6 2508g 🦭
38+2 2880g 🐇
Zostań ze mną 🙏
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngi, ten box to dobry pomysł. Chyba kupie. Specjalnie liczyłam tabletki Aromka, żeby się upewnić, że brałam 😵💫
Jo_ana 🍀powodzenia! Nie wiem jakie masz nastawienie, ale powiem Ci, że ja lubię to usypianie do zabiegów 😅 Nie ma sie czego obawiac. Mile uczucie jak się odpływa 🤪jo_ana, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Joanna🍀🍀🍀🍀
Niaha piękny moment 🩷
Paula będzie ciężko ale pięknie-wzrusz🩷🩷
Witam się w piątek, coś spać nie mogłam do 3 nad ranem. Stres mnie chyba zjada przed testowaniem (?). Tak mocno, że śnili mi się nawet, że 🐒 dostałam.
Z 4minuty się rano ogarniałam w głowie jak się przebudziłam czy ją mam czy jednak nie 🤯
Taki rollercoaster emocji, że głową mi aż 🐒 podpowiada...KOMBO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 07:18
jo_ana, Niaha lubią tę wiadomość