X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana, dzielna Kurko, dpoczywaj teraz 🫂
    69!🤯 Kyrie elejson 🙈 Cała farma 😱
    Zaciskam kciuki za wszystkie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Beezi, na zdrowie i 🤞🏼🤞🏼za ładne krzywe 🍀 o, to razem będziemy wizytować 😁

Niaha, nic się nie przejmuj tylko w poniedziałek, jeśli będzie robiła Ci USG powiedz, że chciałabyś by Mąż się przywitał z Maleństwem 😉🥰

Rozalaa, czekamy na wyniki 🤞🏼🤞🏼🍀

RinTintin, jak sytuacja u Ciebie?🤔

KarolinaAnastazja, przytulam Cię jak najmocniej 🫂 Pamiętaj, że jesteś silna Babka i dasz radę!💪🏼Nie myśl o tym, zajmij się pracą i przyjemnościami❤️

Siesiepy, trzymam 🤞🏼🤞🏼za kotecka 🍀
    Żeby nawet weterynarza trzeba było szukać odpowiedniego 😮‍💨

Mart, i to jest właściwe podejście 😘 Na pewno wszystko jest ok, Mała musi się trochę porozciągać☺️ Czekam z Tobą 2 tygodnie ✊🏼❤️ No... Stary jest całkiem uroczy 😌 Pojedz trochę, pojedz 😃

Zosis, co poradzisz jak nic nie poradzisz 🤷🏼‍♀️ Mam tak analogicznie z teściową również za ścianą, niby "w tajemnicy" a potem wszyscy wiedzą, a udają, że nie wiedzą 🙈 i np wiedziała, że mnie nie ma, bo miałam operację, ale o laparoskopii nie wie. Kiedyś już taka zrezygnowana chciała na mnie wymusić - i na prawdę nie powiesz mi co Ci tam robili?! A ja tylko: Nie 😅 i wyszłam, bo widziałam, że się zagotowała 😂 Także Zosia, olać i patrzeć na siebie, kibicuję byście zrobili sobie wystarczające warunki i przeszli na swoje ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 10:53

Mart768, Niaha, jo_ana, RinTinTin, Beezi lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • aśś Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    No, w końcu Was nadrobiłam. Mówiłam, że zrobię to wczoraj - okłamałam Was. Skończyło się na dłubaniu haftu, oglądaniu w tracie Królowej Charlotty i potem efektownej sprzeczce ze starym. Ale w nocy było mi tak zimno, że aż ubrałam "pseudowełniane kapciuszki" które kupiłam specjalnie na grzanie stópek po owu (szoda, że nic takiego nie ma miejsca od czasu po zabiegu XD) i poszłam się do niego przytulić, bo on zawsze mocno grzeje pod kołdrą. I nie wiem, chyba jest okej. A jak nie jest to będzie okej. :p

Frutellka cieszę się bardzo, że KIRy u Ciebie w porządku. :D Trzymam kciuki, żeby udało się znaleźć problem lub żeby obecne rozwiązania zadziałały i następny raz był już ten szczęśliwy. Brzmi to na razie bardzo obiecująco, bo szalejesz z tymi badaniami.:D

Lipcowa u mnie wczoraj nawet było, mam nadzieję, że u Ciebie też zagościło chociaż dzisiaj. Też czuję, że wczesniejsza stymulacja to będzie to. Tylko teraz doczekać się nie mogę nowego cyklu, eh. Z tą podświadomością chyba coś jest na rzeczy, ja już wiedziałam od początku, że mi ten marzec nie wypali, ale nie sądziłam, że aż tak. Plus w głębi serduszka też mi coś podpowiada, że do IUI też dojdziemy. Czy dalej to nie wiem. Zobaczymy czy się sprawdzi.

Zosia w sprawie cycków podpytywałam się przyjaciółki która od 7 miesiąca jakoś już miała siarę, ale... Nic mądrego nie powiedziała, jej cycki nie bolały. :( Jeśli bolą i jest nawał pokarmu to może być zapalenie. Ogólnie pisała mi też, że napierdzielały ją cycki kilka tygodni non stop, ale na początku ciąży. Na USG było wszystko ok, po prostu gruczoł się przebudowywał. Może u Ciebie dochodzi do tego w tym momencie? Widzę, że dzisiaj z cyckami już ok, ale resztę wypowiedzi zostawię. :D Zosis, nie tylko Ciebie to wkurza. Szlag może człowieka trafić jak inni gadają o jego zdrowiu i jego życiu, a już zwłaszcza o sprawie tak delikatnej jak płodzenie dzieci... Może pogadaj z innymi ludźmi o jego hemoroidach, na pewno będzie zadowolony.

aśś na tej lameccie 5-9dc to w jakim dniu cyklu przychodzi u Ciebie owulacja?

Angi naprawdę dobrze mi to słyszeć, oby ten plan wyzwolił Cię z sideł tego badziewia. Ile mozna męczyć się z pęcherzem. :( Widzę, że załapałaś flow! Własnie miałam pisać o Diagnostyce, ale widzę, że już zaplanowałaś to w razie W. :D

Cukruś doskonale to rozumiem. Co swój i wie co między nogami piszczy, to swój i wie. Ja również turlam się na monitoringi jednak do Wrocławia, nie tu obok siebie - żeby własnie nie trzeba było się tłumaczyć po raz nty i opowiadać wszystkiego oraz żeby była odpowiednia reakcja na widok jakiejś akcji u mnie (to jest przykładowo własnie zmiana stymulacji, luteina bez zwłoki czy przedłużenie ewentualnej stymulacji).

rozalaa wooow, wysokie obroty widzę. Czyś Ty wczoraj o 19 skończyła dopiero? :o Miałaś Ty jeszcze siłę?! Dzisiaj dzielę swoje kciuki pomiędzy Twoje badanka i punkcję jo_anny!

Paula serio? Tzn czy ten ktoś miał na myśli właśnie leczenie niepłodności? Przecież bliźniaki zdarzają się nie tylko podczas leczenia... Ja bym nie wpadła na to, żeby zadać takie pytanie, a raczej też bywam mało subtelna i delikatna. :o

paprotka czasami dobrze jest rzucić się w wir wszystkiego i nie myśleć za bardzo. Ucieszą nie ucieszą, trzeba mieć na nich wywalone. Niestety jeśli chcemy przysłużyć się temu by wzrosnął przyrost naturalny, logicznym jest że kiedyś odpadniemy na chwilę z roboty. Trzeba się z tym pogodzić. Ba, nawet zatrudnianie samych mężczyzn nie daje 100% pewności, że nie zwieją na urlop, bo mogą przecież iść zamiast matki na tacierzyński. :D

Niaha cudowna lekarka. Masz jak widać zapewnioną dobrą opiekę na cały ten magiczny czas. :D Cieszę się, że wszystko układa się dobrze! Witamy bobozaura z serduszkiem w gronie bobozaurów! <3

Mart u Beezi też Ignaś rósł nierównomiernie ale chyba bardziej pod koniec ciąży? Jeśli mówisz, że mamy się nie stresować, to nie będziemy, za to będziemy wysyłać moc ciepłych uścisków i kciuków. Jedz te banany dla świętego spokoju starego i swojego. :D A nuż widelec siła persfazji zadziała. Co do weta, dalej sobie nie mogę wybaczyć, że tak późno zdecydowałam się na ten Wrocław. Najwidoczniej ten mój aż tak dobry nie jest, czerwone lampki zapaliły mi się, jak nie rozróżniał Cushinga od Cushinga jątrogennego (a to różnica, bo jedno to nadczynność nadnerczy, drugie to niedoczynność). Na pewno się pochwalę na wątku zrzutką. Najpierw zrobimy zabiegi i badania, ale weźmiemy fakturkę, żeby móc się wesprzeć trochę tym co się uzbiera na zrzutce. :) Aktualnie próbuję załatwić szybko jakiś termin, bo mój klopsik i tak już zdecydowanie za długo cierpiał przez te zeby. :(

Beezi odpalimy po wszystkim, bo jakieś papierki trzeba mieć, a nie maila z wyceną. :D A jak samopoczucie po szociku? Znośne? Jak w ogóle przed ciążą reagowałaś na tą słodką wodę?

jo_anna i stary jo_anny kciuki mi zdrętwiały! :D

Uwaga, nie chce mi się już grzebać w tym co napisałam wyżej: potwierdzili mi od weta, że mają termin na wszystko co konieczne za tydzień w piątek (terminów online nie było do końca 1 tygodnia kwietnia) więc od razu zaklepałam. :) Klopsik spędzi cały dzień w klinice, siostry prawdopodobnie go rano zawiozą i wieczorem odbiorą. A jak nie to biorę urlop czy coś i sama się turlam. :p
    Siesiepy pojechałaś z nadrabianiem 🙂
    U mnie ta owulacje wtedy jest tak 14-15 dc, tylko u mnie endo noe wyrabia często bo tak dochodzi do 7 mm. Niby wiem, ze to wystarcza, ale jest z tylu glowy ze mogloby byc lepiej.
    Zastanawiam sie czy nie sprobowac stymulacji 3-7 dc i zobaczyc jak endo sobie poradzi z tym, nie pamietam ktora to z Was pisala, ze moze wtedy lepiej wystartują jajniki.

@jo_ana, ale poszalałaś, 69 pecherzykow? Jak Ty to wytrzymalas? Ja jak mialam raz 2 pęcherzyki po 29 mm to już nie moglam ani chodzic ani sikac, a o "2" to moglam zapomniec bo bym chyba z jajnikamo wypchnela...

@Lipcowa, szansa zawsze jest ale ta firma ma malą satelite w krk i nie chca rozbudowywac bo musieliby hr, it bhp robic, a tego nie chca. Zlozylam tam cv na jedno stanowisko bo sie nagle otworzyło, ale mam za krotkie nogi raczej, ale chociaz probowalam 😉

@Zosis, strasznie wspolczuje sytuacji. No ale chyba musisz to troche olać i podejsc na chlodno bo sie zameczysz, a to jest ostatnie czego Ci teraz potrzeba...

@Frutella, KIRy ładne masz bardzo. Przerwałaś ciag AA, wiec to zawsze jeden problem mniej 😉

@Niaha, strasznie nie rozumiem dlaczego nie pozwolila Staremu wejsc do gabinetu.. przeciez Oni czesto przezywaja to rownie mocno co my i chcieliby byc w tym z nami razem...

Niaha, jo_ana lubią tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Dziewczyny jestem już po, stary dojechał bez problemu, oddał już klejnot i musi czekać teraz na wstępne informacje, późnej wraca po mnie.

Ja na razie czuję się średnio. Brzuch i jajniki bardzo bolą, nakłuto 69 pęcherzyków, późnej będę wiedzieć coś więcej.

Dziękuję za wszystkie kciuki, jesteście niezastąpione ♥️
    Wow, jestem w szoku. Ile maksymalnie mogą zapłodnić?
    Jak Ty chodziłaś? Ja przy 8 miałam bóle brzucha i ledwo siadałam. Jestem w szoku. Serio :)
    Super, że dojechal bez problemu. Już krok bliżej jesteście:)
    Czym oni Cię stymulowali? Myślałam że kilkanaście to jest wszystko co można uzyskać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 11:02

jo_ana lubi tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Dziewczyny jestem już po, stary dojechał bez problemu, oddał już klejnot i musi czekać teraz na wstępne informacje, późnej wraca po mnie.

Ja na razie czuję się średnio. Brzuch i jajniki bardzo bolą, nakłuto 69 pęcherzyków, późnej będę wiedzieć coś więcej.

Jesteś dzielna ❤️❤️❤️

jo_ana lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:

O ja pinkole. Ta liczba nie może być przypadkiem 😎 🍆🍑 Oby przyniosła Ci szczęście! No i oczywiście super, że stary podołał wszystkim swoim zadaniom!

Frutellka oj zdecydowanie będziesz przygotowana i przebadana na wszystkie możliwe fronty. Jak to już nie przyniesie choćby na ostatnim etapie szczęśliwych dwóch kresek na 9 miesięcy to ja już nie wiem.

jo_ana, Frutellka lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Siesiepy pojechałaś z nadrabianiem 🙂
    U mnie ta owulacje wtedy jest tak 14-15 dc, tylko u mnie endo noe wyrabia często bo tak dochodzi do 7 mm. Niby wiem, ze to wystarcza, ale jest z tylu glowy ze mogloby byc lepiej.
    Zastanawiam sie czy nie sprobowac stymulacji 3-7 dc i zobaczyc jak endo sobie poradzi z tym, nie pamietam ktora to z Was pisala, ze moze wtedy lepiej wystartują jajniki.

@jo_ana, ale poszalałaś, 69 pecherzykow? Jak Ty to wytrzymalas? Ja jak mialam raz 2 pęcherzyki po 29 mm to już nie moglam ani chodzic ani sikac, a o "2" to moglam zapomniec bo bym chyba z jajnikamo wypchnela...

@Lipcowa, szansa zawsze jest ale ta firma ma malą satelite w krk i nie chca rozbudowywac bo musieliby hr, it bhp robic, a tego nie chca. Zlozylam tam cv na jedno stanowisko bo sie nagle otworzyło, ale mam za krotkie nogi raczej, ale chociaz probowalam 😉

@Zosis, strasznie wspolczuje sytuacji. No ale chyba musisz to troche olać i podejsc na chlodno bo sie zameczysz, a to jest ostatnie czego Ci teraz potrzeba...

@Frutella, KIRy ładne masz bardzo. Przerwałaś ciag AA, wiec to zawsze jeden problem mniej 😉

@Niaha, strasznie nie rozumiem dlaczego nie pozwolila Staremu wejsc do gabinetu.. przeciez Oni czesto przezywaja to rownie mocno co my i chcieliby byc w tym z nami razem...
    nasza kurka nioska jo_anna chyba własnie. :D a spróbuj, co ci szkodzi. te 7mm to masz w trakcie samej owu czy już w fazie lutealnej kiedy kropek ma czas na zagnieżdżenie?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna - gdzie Ci się te jajka pomieściły...

Siesiepy - będzie dobrze jak mój organizm raz zaskoczył to musi się udać i kolejny raz ;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • aśś Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    nasza kurka nioska jo_anna chyba własnie. :D a spróbuj, co ci szkodzi. te 7mm to masz w trakcie samej owu czy już w fazie lutealnej kiedy kropek ma czas na zagnieżdżenie?
    Kołoowulacyjnie mam 7 mm, a tak 3 dni po owu czasami dochodzi do 9 mm, chociaż ostatnio przestalam chodzic na monity czy pekly jaja bo czuje jak odchodzi ból, wiec wtedy wiem, ze pękły. U mnie przy 2 ovitrellach/eutrigach/zivafertach zawsze pekaly, przy 1 robily sie torbiele...

paprotka17 lubi tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nie wiem gdzie to się zmieściło, ale o dziwo na prawdę nie czułam się jakoś źle. Ostatnie dni brzuch był już napięty, obolały i czułam dyskomfort, ale było to do zniesienia, może mam wysoki próg bólu 🤔 aktualnie mimo że już jajka wyjęte boli bardziej. Jajniki są powiększone w środę miały 7 cm, dzisiaj nie wiem ile ale pewnie już koło 10.

Paprotka stymulację miałam Rekovelle, mała dawka, ale przez moje wysokie amh tak to się rozkręciło. Komórki zapładniają wszystkie które są dojrzałe i się nadają. Oni tutaj nie mrożą komórek, nie ma limitu zapłodnienia, bo niszczenie zarodków jest legalne…

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 I prenatalne wszystko prawidłowo CRL 6,9 cm

preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana, ależ naprodukowałaś. 😯 Z takiej liczny to na pewno będzie ciąża. 🤞🤞 Odpoczywaj teraz i spokojnie dochodź do siebie.

Dziękuję Dziewczyny za ciepłe słówko. No ponosi mnie ostatnio ten człowiek. Już mnie przestaje dziwić jego słaba relacja z własnym synem i problemy z relacjami mojego Starego. Z taką szkołą to faktycznie może dobrze, że tak się odciął i jest jak jest, bo byłoby tylko gorzej.

jo_ana lubi tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Powiem Wam, że nie wiem gdzie to się zmieściło, ale o dziwo na prawdę nie czułam się jakoś źle. Ostatnie dni brzuch był już napięty, obolały i czułam dyskomfort, ale było to do zniesienia, może mam wysoki próg bólu 🤔 aktualnie mimo że już jajka wyjęte boli bardziej. Jajniki są powiększone w środę miały 7 cm, dzisiaj nie wiem ile ale pewnie już koło 10.

Paprotka stymulację miałam Rekovelle, mała dawka, ale przez moje wysokie amh tak to się rozkręciło. Komórki zapładniają wszystkie które są dojrzałe i się nadają. Oni tutaj nie mrożą komórek, nie ma limitu zapłodnienia, bo niszczenie zarodków jest legalne…

OMG moje AMH jest wyższe niż Twoje - mocno reagujesz na stymulację; aż zaczynam się bać o moje jajka; gdyby doszło do in vitro;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • RinTinTin Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Jo_ana, jajek tyle, że starczyłby dla całego wątku 🤪 dobra robota! 😘

Angi, u mnie sytuacja wygląda tak, że dalej okresu nie mam. Piersi mnie trochę bolą, więc zakładam, że owulka jednak była, ale mocno spóźniona, jak we wtorek nie będzie okresu to zrobię test 😀

Idziemy dzisiaj ze starym do teatru trochę kultury zaznać. Na „Pikantni” z Anną Muchą, potem jedźmy na weekend nad morze, więc wyłączam się na weekend 😀

Udanego, wiosennego weekendu Wam życzę 😘

Biedronka@, Mart768, Angi90 , jo_ana, Emka06, Niaha, rozalaa, paprotka17, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

26 cykli starań naturalnych ❌
    05.23 💔

EF IVF
    05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
    06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌

09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
    📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
    23.09.24 zabieg

🙋🏻‍♀️35l🙋🏼27l

📈POF
    AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:

Ja pierdole... 🤯 To chyba światowy rekord, musisz to wpisać do księgi Guinnessa 🤯

RinTinTin lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam od chirurga okazało się, że zaczęło się tam pyprać 🙄 mam wykupić specjalne opatrunki i dostałam antybiotyk 🙄 mam się pokazać we wtorek
    No i w pępku już ściągnął mi szwy, te po bokach zostawił to matula będzie się z nimi męczyć 🤣

wow jo_ana dostajesz medal za prawilna kurkę 😁😁
    Cieszę się, że wszystko przebiegło pomyślnie, teraz odpoczywaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 15:52

jo_ana lubi tę wiadomość

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Cały nasz świat ❤️

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana, z 69 to muszą być piękne seksy na szkiełku 😈🤞

Siesiepy, nie miałam wcześniej krzywej, ale było super w porównaniu do badania w pierwszym trymestrze ciąży 😉

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Angi, ten box to dobry pomysł. Chyba kupie. Specjalnie liczyłam tabletki Aromka, żeby się upewnić, że brałam 😵‍💫

Jo_ana 🍀powodzenia! Nie wiem jakie masz nastawienie, ale powiem Ci, że ja lubię to usypianie do zabiegów 😅 Nie ma sie czego obawiac. Mile uczucie jak się odpływa 🤪
    A myślałam,że tylko ja jestem taka dziwna 😅 i lubię to te powietrze wpadające do nosa z wąsów tlenowych 😅

Joana, że ileee? 😯 woow
    Trzymam kciuki za sesky na szkiełku 🤞🏻

paprotka17 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205
    17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
    12+2 🧬 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
    21+2 🧬 II prenatalne 374g Hani 🌸
    30+2 🧬 III prenatalne 1442g 🐰
    33+2 1900g 🐭
    35+6 2508g 🦭
    38+2 2880g 🐇
    Zostań ze mną 🙏

preg.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinTintin, udanego weekendu w takim razie ☀️ Zazdraszam tych kulturalnych wyjść 😁

Jo_ana, zdecydowanie jesteś Mistrzynią 👑 Nie każda byłaby w stanie tyle znieść i jeszcze dotrwać do punkcji, jesteś bardzo dzielna i nic dziwnego, że teraz tak mocno to odczuwasz, to ogromna ilość. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie, odpoczynek solidny Ci się należy 🫂 Czekamy na dalsze informacje 🤞🏼🤞🏼

Cukruś, przykro mi, ale czasem tak bywa. Niech ładnie się goi 🤞🏼 i śladów "zbrodni" nie będzie 🍀

Nawet nie chcę głośno mówić, jak mi dziś dobrze 🙈😅 Będę jechać do tej Diagnostyki jednak, w przyszłym tygodniu ogarnę to i USG. Dziś odbieramy białą suknię ☺️Mam nadzieję, że nie będą potrzebne poprawki 😏 I właśnie odkryłam KOMUNIJNE ZDRAPKI 🤯
    W weekend lecimy dalej z porządkami i objazdem.

Jakie macie plany na weekend?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 15:03

RinTinTin, jo_ana lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:

Ale powiedzmy, jakby się 40 nadało to tyle zapladniaja? Ma to jakiś sens w sumie, skoro można niszczyć. Dla mnie sporym problem była myśl że zostaną mi zarodki z których nie będę chciała wykorzystać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 15:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2024, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, ja będę oglądać auta, jak się uda umówić. Kupuje złomka, którego nie będzie mi szkoda jak się zarysuje. Obecnie jeżdżę jak muszę, ale przez to mam stres. Do tego stopnia, że wzięłam ostatnio jazdę z instruktorem. I co? I się okazało że moje prywatne auto jest dla mnie za wielkie, a jeszcze mąż je tak dopieszcza, że mi gorzej na myśl, jaknym je uszkodziła 🤪

Zosis, doczytałam o Twoim teściu. Słabo, że się tak zachowuje. A to grzebanie w dokumentach mi rozwaliło głowę. Macie swoją własną kondygnacje czy jak to macie rozwiązane? On sonie tak wszedł do twojego pokoju i buszowal?

Cukrus, a boli Cię? Czy tylko źle wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 15:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Jo_ana, z 69 to muszą być piękne seksy na szkiełku 😈🤞

Siesiepy, nie miałam wcześniej krzywej, ale było super w porównaniu do badania w pierwszym trymestrze ciąży 😉
    Hahahaa faktycznie, liczba nie może być przypadkowa 😅

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ