X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis jak opieka nad brzdącem? 😁 Żyjesz? 😅

Angi jak się czujesz? 😘 Dolegliwości ustępują chociaż trochę?

Beezi super, że jest czysto 🥳🥳 pewnie kamień z serca co? 😊
    Ja czuję się dobrze, dziękuję, że pytasz 😊
    Ogólnie już muszę strzelać sobie regenerujące drzemki w środku dnia ale korzystam póki mogę 😁 no i w nocy miałam dość mocne 2 skurcze przepowiadające ale skupiłam się na oddechu i było lżej 🙃 Mąż wraca w piątek tuż przed świętami i już odliczam dni w kalendarzu, bo jednak samej smutno jest 🙃😉

Jo_ana 24 to nadal kozacki wynik 🤩 badasz estradiol? 🙃

Frutellka 🥳🥳🥳
    Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻

Niaha właśnie zaczęła się Wasza piękna historia ❤️ odpoczywaj teraz śmiało, nie przejmuj się niczym 😘 a wpis o ciąży podwyższonego ryzyka ma swoje plusy 😉 lekarze będą na Ciebie dmuchać i chuchać 😉

Siesiepy leć na tym pozytywnym nastroju jak najdłużej 🍀 przyjemnie się to czyta 🍀🍀

KarolinaAnastazja cześć marcowy Dinusiu 🤩
    Wierzysz już w to co się dzieje? 😊😊

Emka tulę mocno ❤️.
    Każdy ma prawo do gorszych dni ale zobaczysz, że w końcu wyjdzie słońce. Grunt to ktoś kto poprowadzi za rękę, bo często im dalej w las, tym więcej drzew, które tak naprawdę okazują się nieistotne, a potrafią przyciemnić myśli.
    Nie myślałaś żeby pierwsze iui zrobić jako bardziej diagnostycznie, bez zbędnej presji ale oczywiście z masą kciuków na pokładzie 🍀🤞🏻? 😊

Emka06, Angi90 , KarolinaAnastazja, Niaha lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Rozalka, dzięki za te słowa 🤍 Dobrze czuć się rozumianą 🫂
    Trombofilię już badałam, bo w bliskiej rodzinie były poronienia i wolałam dmuchać na zimne. Z tego pakietu mam tylko mutację MTHFR.

Widzisz, bo my po sąsiedzku siedzimy w tym autobusie 🚌 😂 tylko nie wiem które widoki gorsze czy te na lewo: wolne plemniki, killer endo, beznadziejne kiry i Bóg jeden wie co jeszcze powychodzi 🙄 czy na prawo - niby wszystko super, co do ogarnięcia to ogarnięte, szafa gra 👾

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

4 rok starań o pierwsze 👶
    👩 29 | 🧔 30 |
    AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
    🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
    🌟IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
    Został 1 ❄️
    Nie tracę wiary, bo serce wciąż pragnie.
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja, cudownie jest, gratulacje! 🥳🥳 Rośnijcie teraz zdrowo! Stary już wie? 😊

RinTinTin, potwierdzam! Kategoryczny zakaz robienia testów 9 dpo, to nie po dinusiowemu. ☝️ Potwierdzam na swoim przykładzie.

Emka, gorszy nastrój jest zrozumiały. Przytulam Cię, kochana. 🫂 Dbaj o siebie, odpoczywaj teraz. Tak jak Rozalaa pisze, ja bym nie szła w immunologię bez kontroli lekarza, bo to już mocno skomplikowane tematy. A jesteś przecież pod opieką naprawdę dobrej Pani Doktor.

Niaha, polubiłam za to, że Stary poznał się z Kropeczkiem. Cukrzyca ciążowa nie jest taka straszna, spójrz na naszą Beezi - przetrwała a Ignaś zdrowiutki. Zmiana w piersi też na spokojnie do obserwowania. Także relax, stres Wam teraz niepotrzebny.

Lipcowa, żyję. Takiego grzecznego Malucha życzyć każdemu. 😅 Dwa razy miał tylko kryzys i podkówkę - jak mama zniknęła za drzwiami i jak na spacerze podeszła do nas obca pani, ale Ciocia wzięła na ręce, zagadała i było spoko. Za tydzień mamy powtórkę. Mój Stary się śmieje, że dzienniczek praktyk mi założy. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 18:03

Paprota9418, KoKos, Niaha, Angi90 , rozalaa, RinTinTin, Lipcowa, KarolinaAnastazja, Beezi, Amunicja, Emka06 lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 🥳 gratuluję, niech okruszek rośnie w siłę ♥️ pan tata już poinformowany ? 🧐 czy dalej sie kryjesz?

Lipcowa nie kazali mi badać 😖 także nie wiem ile… a bez skierowania zrobić nie mogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 18:07

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 CRL 6,9 cm prenatalne i NIPT prawidłowe

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczyny, niech będzie...to ja sikam już po dinusiowemu 12dpo w piątek ;p kreska już parę dni temu była blada, więc nie ma prawa wtedy już wyjść Ovi

KarolinaAnastazja, Mart768, Angi90 , rozalaa, Biedronka@, Lipcowa, Nataliii, Cukruś lubią tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratuluję ! Prog kosmos 🥰🥰 nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę że Wam się udało 🥰😘

Beezi super że wyniki wyszły dobrze 🥰🥰

Czy ja mogę poprosić o małego kciuka za jutrzejszą wizytę 🤞

Przesyłam moje pazy przywoływujace wiosnę ! 🌸🌺🍃
    image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 18:12

Zosis, jo_ana, siesiepy, Marti27, Frutellka , Mart768, KarolinaAnastazja, Angi90 , rozalaa, Lipcowa, Nataliii, migotka_, Niaha, Beezi lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 30 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bardzo bardzo chciałam Ci pogratulować Twojego jaja. A widzisz, widzisz? Pamiętasz swojego focha jak 9dpo była biel? I jak potem przyszły Twoje wyniki co stwierdziłaś że nie pokladasz nadziei w tej IUI? Teraz Ci będę wypominać. :p Twój bobokropek miał to wszystko szeroko i głęboko, zrobił ci na złość (a to najpiękniejsze "na złość" jakie może istnieć).

Emeczko ja również cię mocno tulam. 🫂 Chciałabym Ci oddać chociaż część mojego dzisiejszego humoru, Ty na pewno lepiej byś go wykorzystała i dłużej by z Tobą był. Pamiętaj że jesteś pod dobrą opieką a do Sydora zawsze chyba warto się wybrać i poznać inny punkt widzenia? Ja nie mam nic z genetyki zbadane i immunologii. Będę chciała podpytać o to jutro ale doktor jest chora i nie wiem czy chcę ją nękać toną pytań, skoro i tak zostawiła sobie jedynie niezbędne wizyty (np monitoringi). Zrób sobie przeciwciała na poprawę humoru, jeśli są faktycznie za 60zl to zawsze coś. 🤗 Ja też patrzę na to inaczej: wszyscy się badają a ja dzięki temu będę wiedziec o co z tym wszystkim chodzi, jak czytać wyniki i po co w ogóle robić jakie badania. 😅 Więc w przyszłości będę w stanie sobie coś zafundować jak mnie najdzie huehue. Ja bym chyba pierwsza IUI zrobiła bez grzebania głębiej. I tak masz dużo zbadane. Może nawet z dwie... Ale oczywiście zrobisz jak uważasz. :)

Lipcowa jaki czas przed rozwiązaniem pojawiają się skurcze przepowiadające takie jak u Ciebie? Uda się doczekać powrotu starego?

Kokosku to bardzo dobry wybór na testowanie. Będę rozgrzewac kciuki specjalnie dla Ciebie!

Paprotka wow, ale fajny gradiencik. 😍 Kojarzy mi się z Wielkanocą nie wiem czemu. 😆 Ale taka słoneczną.

Melduję że jestem po szczepieniu, czuję się dalej fenomenalnie. Próbuje właśnie zmotywować się do drzemeczki (zmęczenie czuję tylko po oczach, mózg mi rozsadza energia) bo potem chce powyzywać w zaciszu swojego sypialnianego królestwa do Bridgertonow. Tak mnie naszlo. Sypialnia to moje nowe ulubione pomieszczenie. 😈

Jutro pobudka ok 4:30, ogarnięcie zwierzyńca i siebie, wyprawa na busik, potem spacerek godzinny do szpitala (mam dużo czasu, przejdę się i obczaje drogi rowerowe) na 9:30 na przesunięty monit, a potem idę na kawę i szparagi do przyjaciółki. Tak, idę. Mam w planach walnąć 10km spacerku jutro. Może energia mnie opuści w końcu. 🧐
    Proszę o pół kciuka. 👀 Bo kompletnie nie wiem czego ja mam się tam w ogóle spodziewać. I oby humor dopisywał dalej niezależnie od tego co będzie.

Zosis, Paprota9418, Mart768, Angi90 , rozalaa, RinTinTin, Lipcowa, KarolinaAnastazja, Niaha, KoKos, Emka06 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • aśś Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Karolina bardzo bardzo chciałam Ci pogratulować Twojego jaja. A widzisz, widzisz? Pamiętasz swojego focha jak 9dpo była biel? I jak potem przyszły Twoje wyniki co stwierdziłaś że nie pokladasz nadziei w tej IUI? Teraz Ci będę wypominać. :p Twój bobokropek miał to wszystko szeroko i głęboko, zrobił ci na złość (a to najpiękniejsze "na złość" jakie może istnieć).

Emeczko ja również cię mocno tulam. 🫂 Chciałabym Ci oddać chociaż część mojego dzisiejszego humoru, Ty na pewno lepiej byś go wykorzystała i dłużej by z Tobą był. Pamiętaj że jesteś pod dobrą opieką a do Sydora zawsze chyba warto się wybrać i poznać inny punkt widzenia? Ja nie mam nic z genetyki zbadane i immunologii. Będę chciała podpytać o to jutro ale doktor jest chora i nie wiem czy chcę ją nękać toną pytań, skoro i tak zostawiła sobie jedynie niezbędne wizyty (np monitoringi). Zrób sobie przeciwciała na poprawę humoru, jeśli są faktycznie za 60zl to zawsze coś. 🤗 Ja też patrzę na to inaczej: wszyscy się badają a ja dzięki temu będę wiedziec o co z tym wszystkim chodzi, jak czytać wyniki i po co w ogóle robić jakie badania. 😅 Więc w przyszłości będę w stanie sobie coś zafundować jak mnie najdzie huehue. Ja bym chyba pierwsza IUI zrobiła bez grzebania głębiej. I tak masz dużo zbadane. Może nawet z dwie... Ale oczywiście zrobisz jak uważasz. :)

Lipcowa jaki czas przed rozwiązaniem pojawiają się skurcze przepowiadające takie jak u Ciebie? Uda się doczekać powrotu starego?

Kokosku to bardzo dobry wybór na testowanie. Będę rozgrzewac kciuki specjalnie dla Ciebie!

Paprotka wow, ale fajny gradiencik. 😍 Kojarzy mi się z Wielkanocą nie wiem czemu. 😆 Ale taka słoneczną.

Melduję że jestem po szczepieniu, czuję się dalej fenomenalnie. Próbuje właśnie zmotywować się do drzemeczki (zmęczenie czuję tylko po oczach, mózg mi rozsadza energia) bo potem chce powyzywać w zaciszu swojego sypialnianego królestwa do Bridgertonow. Tak mnie naszlo. Sypialnia to moje nowe ulubione pomieszczenie. 😈

Jutro pobudka ok 4:30, ogarnięcie zwierzyńca i siebie, wyprawa na busik, potem spacerek godzinny do szpitala (mam dużo czasu, przejdę się i obczaje drogi rowerowe) na 9:30 na przesunięty monit, a potem idę na kawę i szparagi do przyjaciółki. Tak, idę. Mam w planach walnąć 10km spacerku jutro. Może energia mnie opuści w końcu. 🧐
    Proszę o pół kciuka. 👀 Bo kompletnie nie wiem czego ja mam się tam w ogóle spodziewać. I oby humor dopisywał dalej niezależnie od tego co będzie.
    Ja tylko na sekunde, mam fatalny dzien, niech juz sie skonczy...
    Na razie mam chyba z 60 saszetek wiec potem bede myslec co dalej, najwyzej zamowie na próbę skoro mowisz ze nie ma dramatu 🙂

@Karolina, no mamy jajo marcowe, Kochana jak ja Ci serdecznie gratuluje ❤️ jak zareagowal Tatus?

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tato dibusiowego jajka płakał jak bobr, pokazałam my w telefonie betę, test i małego smoczka i mówię
    "Bedziemy rodzicami" na co on w płacz ...jak bóbr aż się zanosił i głaskał mi brzuch 😊
    Po czym dodał "damy na komodę ramkę że zdjęciem naszego dinusia"
    Płakaliśmy razem 🥹🥹🥹

Frutellka , Paprota9418, agentka93, Angi90 , Zosis, Marti27, rozalaa, RinTinTin, Lipcowa, ChocoMonster, Nataliii, jo_ana, migotka_, Niaha, Cukruś, siesiepy, Mart768, Beezi, kropka27, KoKos lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Tato dibusiowego jajka płakał jak bobr, pokazałam my w telefonie betę, test i małego smoczka i mówię
    "Bedziemy rodzicami" na co on w płacz ...jak bóbr aż się zanosił i głaskał mi brzuch 😊
    Po czym dodał "damy na komodę ramkę że zdjęciem naszego dinusia"
    Płakaliśmy razem 🥹🥹🥹

Już teściowa nie musi się modlić za Twoją macicę;) Bardzo Ci jeszcze raz gratuluję;)

rozalaa, KarolinaAnastazja, Mart768, siesiepy lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja, ryczę 😭😭❤️ o takie emocje tu walczymy, o takie szczęście 🥹

Paprota 🤩jakie piękne wiosenne pazurki, kciuki czekają 🤞🏼🤞🏼

KoKos, i tak ma być!✊🏼 12 dpo jak na 🦖 przystało😉 Czekaj grzecznie 🤞🏼🍀

Siesiepy, a ja to Cię tak podziwiam za komunikację z tą E😃 że szok! Mam wrażenie, że to dziewuszka z 16 lat nie więcej 🙄 Brawo za szczepionkę 👏🏼i kciuki za jutro 🤞🏼🤞🏼

Emeczko, jesteśmy tu dla Ciebie🫂 Nie dziwię Ci się w ogóle, że jesteś tym zmęczona, każdy człowiek ma jakieś granice ❤️‍🩹 Co do badań, nic Ci nie powiem w żadną stronę. Sama bardzo mocno się zastanawiam czy jednak nie podziałać, może powinnam też przestać szukać informacji, choć z drugiej strony, bazowanie na doświadczeniu innych nie jest niczym złym🙄 Wspieram Cię, tulę mocno i przesyłam dobrą energię 😘

KarolinaAnastazja, Lipcowa dziękuję 😘 Nie jest źle, objawy jeszcze się odzywają, ale tak bardzo łagodnie. Nie znoszę tego Biseptolu, kto wymyślił taką tabletkę!? Duża, okrągła, płaska i rozpuszcza się już w ustach, a przez przełyk nie chce przejść 🙈 Ogólnie dzień spędziłam na telefonie📳 Obdzwoniłam pół Polski za Oz, a znalazłam w CK🙃 Jutro jadę odebrać i przy okazji wpadnę do Diagnostyki na wymazy. Zdecydowałam, że machnę wszystkie, czyli biocenoza, wymaz bakteriologiczny i mykologiczny. MUCHę odpuszczam, zgodnie z sugestią pani nefrolog. O ile załatwię, bo na stronie podany tel żeby się umówić, a przez cały dzień nie mogłam się do nich dobić 😑 Wczoraj wzięłam pierwszy raz dawkę Oz 1mg, a byliśmy na obiedzie imieninowym taty. Wzięłam sobie grillowanego łososia z warzywami i zostawiłam go przy bramie 🤮🙈 Następnym razem zamawiam rosół, bo mi szkoda tej ryby 🤣🤪 A matula później do mnie czy na wszelki wypadek testu nie zrobię, czaicie? Zapytałam się tylko czy w ciąży to z tą bakterią mam być 🧐😂😂

KarolinaAnastazja, Paprota9418, KoKos, Emka06 lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja uwielbiam takie historie 😄🍀
    „A czyli bez sensu IUI, nic z tego nie będzie” 😂❤️
    Gratulacje!

Frutellka niech się modli tym bardziej, ta macica ma teraz dużo roboty do wykonania 😄

Frutellka , Zosis, RinTinTin, Lipcowa, KarolinaAnastazja, Angi90 , Cukruś, Mart768, siesiepy, Beezi lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis takiego Malucha to tylko pozazdrościć 😁 nic tylko się przyzwyczajać 😁

Siesiepy kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻
    Ja ponekalabym panią doktor mimo wszystko 😈
    Odnośnie pytania o skurcze to doktorek twierdzi, że mogę tak mieć aż do porodu w terminie, bo jak tłumaczył "macica to mięsień i tak właśnie sobie trenuje przed porodem" 🙃 no jasne, po co ma mnie boleć jeden dzień jak może miesiąc przed 🙃

Jo_ana kurcze szkoda, że nie możesz sama mieć takich badań. Ale na pewno wszystko będzie dobrze 😘

Paprota kciuki za wizytę 🍀🤞🏻

Kokos czekam razem z Tobą na piątek 🍀🤞🏻

Angi machnij sobie wymaz na co tylko się da i niech to cholerstwo w końcu się od Ciebie odczepi 🍀🤞🏻

Paprota9418, Angi90 , jo_ana, KoKos lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo dziewczyny
    Rodzicom planujemy jako jedynym powiedzieć na swoeta najbliższe. Wiem, że jeszcze za szybko na serduszko ale nie wyobrażam sobie tyle w tajemnicy ich trzymać.

Będę starała się cieszyć z tej ciąży ile wlezie
    Ale stresik przy tym monologu myśli potężny.. czy będę dobra mama? Czy dam radę? Czy będę w stanie zostać sama z dzieckiem? Czy je będę w stanie uspokoić jak będzie płakać?

Końcem mają mamy wykupione wakacje za granicą to też już stos pytań w głowie co i jak to będzie

Boję się nakręcać na to wszystko...

Doktorek kazał mi w piątek zrobić dopiero badanie bety, ja mogę najszybciej w czwartek. Poczekać do piątku? Będziemy zapisując się mowil na wizytę po wyniku

To było moje największe marzenie słuchacie, jestem jedynaczką. Wiecie co to znaczy dla osoby co kocha dzieci ? To taki dla mnie maly cud, dla nas. Brakowało nam tego puzla do życia naszego, takiej cząstki co wypleni nasz świat. Zawsze chciałam mieć 3ke ale życie potrafi skorygować plany. Cieszę się z tego jednego Kropka. I mimo, że wiem, że to początek a życie jest różne, cieszę się z tej chwili, tego momentu.

Pamiętajcie kochane, że na Was przyjdzie czas! To życie ma na Nas plan a nie my na Nie. Sama widziałyście, że moja IUI była przezemnie wysłana na straty, zwłaszcza, że dostałam wyniki kirów, które jak widać obeszly się bez leków. Ba! Zapisałam się do immunologa na kwiecień 🤣🤣

No i nie sikajcie w 9dpo to niewskazany stres -wiem z własnego doświadczenia 🤣
    A tesciowa za mają macicę się modliła i może wymodliła co nieco 🤭

Paprota9418, Niaha, Cukruś, Mart768, siesiepy, Nataliii, Beezi, Angi90 , RinTinTin, Lipcowa lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja tak się cieszę! Ryczę jak bóbr po reakcji starego 🥺🥺🥺🥹🥹🥹🥹 to takie piękne ❣️

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Po 2,5 roku nasz cały świat ❤️

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśś Ciebie też w takim razie tulę i wysyłam chociaż część swojej dzisiejszej energii. 🫂 Jakbym piła to dalej to pisz, podeślę na spróbowanie żebyś nie kupowała w ciemno. 😇

Karolina kurcze bele, ale wzrusz. 🥹 Jak najbardziej rozumiem że chcecie już powiedzieć. Nawet nie wiadomo jak się będziesz czuć w te dni więc i tak może się okazać, że prawda wyjdzie na jaw (ale trzymam kciuki żeby ciąża przeszła łagodnie!). Te pytania które masz w głowie są chyba normalne. Każda je sobie zadaje do czasu aż stanie przed własnym dzieckiem. Wiem to tylko z opowieści, no ale one się pokrywają. Kurde te modły za macicę może faktycznie miały rację bytu. Zniwelowały moc KIRów. 🤪

Angi a tak se podpisałam, wczoraj dla odmiany nie miałam humoru, wypiłam dwa drinki i uznałam że pomęczę osobnika. 😆 Ale fakt, wcześniej jak zobaczyłam co ona wypisuje to nawet się zlitowałam i uznałam że spróbuję jej to po prostu wyjaśnić, bo może gdzieś zgubiła się w swojej paranoi i podstawach płodności. Też stawiam 16 lat.

Lipcowa mam podrukowaną zaktualizowana tabele z badaniami, zaraz drukne raport z aktualnego wykresu, niech zobaczy co się odjaniepawla z tymi temperaturami. Kurde bele miesiąc przed porodem, miesiąc po porodzie. A w ciul to rzucić trza. 😆 Co to w ogóle ma być.

Angi90 , KarolinaAnastazja, Lipcowa lubią tę wiadomość

9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny 🤍 Pisałam dla każdej z Was osobną wiadomość, ale musiałam zawieźć męża na pogotowie. Zostaje w szpitalu na badaniach. Nie chcę tu pisać nic więcej, bo już nie raz się przekonałyśmy, że nie jesteśmy tu anonimowe. Takie sytuacje uświadamiają mi jak bardzo to wszystko wokół nie ma znaczenia i jak ważne jest, że mamy siebie. Dziękuję Wam jeszcze raz, nadrobię jak będę w lepszym humorze.

rozalaa lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    01.2025: 1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
    03.2025: 2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
    04 - 07.2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05.2025 - mezoterapia jajników
    08.2025 - 3 IVF - krótki protokół: 23 oocyty (większość zdegenerowanych), 7 słabych komórek, których nie zdecydowaliśmy się zapłodnić

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny 🤍 Pisałam dla każdej z Was osobną wiadomość, ale musiałam zawieźć męża na pogotowie. Zostaje w szpitalu na badaniach. Nie chcę tu pisać nic więcej, bo już nie raz się przekonałyśmy, że nie jesteśmy tu anonimowe. Takie sytuacje uświadamiają mi jak bardzo to wszystko wokół nie ma znaczenia i jak ważne jest, że mamy siebie. Dziękuję Wam jeszcze raz, nadrobię jak będę w lepszym humorze.

Kciuki za starego, żeby wszystko było okej i szybko wyszedł w pełni zdrow. 🥺🤞🏻🤞🏻

Emka06 lubi tę wiadomość

9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka 🥺 Trzymam kciuki, dużo zdrowia dla Was obydwojga ✊❤️‍🩹

KarolinaAnastazja, ale.piekne wiadomości, gratulacje 🥹❤️ No i medal dla męża 🥹❤️

Niaha, u Was też dzisiaj piękny dzień 🥹 Rośnijcie zdrowo 🤞🍀 Mimo tych problemów ciesz się, często te ciąże wysokiego ryzyka to tylko sygnał, żeby uważać, a przebiegają książkowo 😉

Frutellka, super, że szykuje nam się tutaj owu 😁🤞

Jo_ana, trzymam nadal kciuki za wszystko ✊✊

Siesiepy, Angi, Paprota, kciuki za wizyty i wyniki ✊

Siesiepy, nie do końca ciąża, a karmienie podobno często przebudowuje piersi i te zmiany znikają. 😉

jo_ana, Angi90 , Niaha, siesiepy, KarolinaAnastazja, Frutellka , Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Kawkę roznoszę ☕ z croissantem🥐 i owsianką z truskawkami 🍓

Emeczko, kieruję do Was swoje myśli, niech wszystko będzie ✊🏼 Zdrowia dla Starego 🍀🤞🏼

Paprota, za spotkanie 🤞🏼❤️

Siesiepy, za wizytę🤞🏼Niechże się tam coś urodzi🍀

Migotka, za krzywe - zdrówko 🍹🤞🏼

Ja proszę o 1/4 kciuka, żebym załatwiła te wymazy w ogóle 🤪 Jadę, pierwszy raz od daaawna na samotną wyprawę 😌i mnie to cieszy☺️
    Dobrego dnia 😘

rozalaa, Niaha, siesiepy, KarolinaAnastazja, Lipcowa, Cukruś, Mart768, Paprota9418, KoKos, Beezi, Emka06 lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››