Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Na szybko bo właśnie wyszłam z gabinetu i rozpoczynam 7km spacerek i odpaliłam sobie szkolenie do posłuchania.

Owulacja prawdopodobnie była ale lichutka, endometrium podskoczyło do 7,7mm więc no. Na jajniku lewym widać raptem zagęszczenie a nie ładne ciałko żółte.

Krótki cykl bywa często następstwem cyklu bezowulacyjnego.

Plus sytuacji: cykl szybko się zakończy bez luteiny. 😁

Od nowego cyklu odpalamy lamette 3-7dc, w 8dc umawiam się na monit żeby w razie co przedłużyć stymulację i lecimy z koksem. 🔥 Dobry humor mi nie minął. 😎

W planach mamy kilka udanych stymulacji (tzn z dobrej jakości owu) a potem będziemy myśleć o dalszych działaniach. NAC mogę dołączyć do stymulacji.

Siesiepy coś było i faktycznie u Ciebie strzałem może okazać się stymulacja od 3-7 DC; ja na Aromku początkowo miałam 3-7 po dwie tabletki; 8-10 po jednej; później bylo 3-7 po 2 tabletki; a następnie 3-5 po dwie i 6-7 po jednej; a teraz to był tylko NAC i jajo urosło a liczyłam, że nic nie będzie; jutro pędzę na LH i jak wyżej niż 14 to Ovitrell ;)

siesiepy lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    @Cukruś nie wiem jak to zrobić aby było dobrze,
    Dzis isc jest bezsensu, środę mam wyjazdową od 4 na nogach do wieczora, w czwartek moge iść a doktorek chce wyniki z piątku. I co iść dwa razy ?
    Nie wiem sama co mam robić, jak byłam wczoraj i bede w piątek to chyba nie zobacze tego przyrostu czy jest ok ?
    HEEEEEEEEEEEELPPPP

To ja bym poszła w takim razie dzisiaj i wtedy przyrost w czwartek to będzie czarno na białym, lekarz też będzie miał oczywistą sytuację.

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    20.02.2026 (39+2) CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekałam jeszcze na starego wyniki ze śliny, wyszła mu mutacja ANXA5-M2.

Już się naczytałam, że to zwiększa ryzyko poronień. Oczywiście przedstawię te dokumenty doktorkowi.

Trochę mnie to wystraszyło ech..

wklejam " Aneksyna A5 ma szczególne znaczenie w życiu płodowym a jej niedostatek powoduje powstawanie zakrzepów w łożysku, jego obumieranie lub odklejanie się. Haplotyp M2 nawet sześciokrotnie zwiększa ryzyko samoistnego poronienia, najczęściej w drugim trymestrze. Wadliwy haplotyp M2 płód może odziedziczyć zarówno od matki jak i od ojca, dlatego badaniu powinno poddawać się obu partnerów. Potwierdzenie faktu nosicielstwa ANXA5-M2 przez któregoś z rodziców umożliwia wcześniejsze zastosowanie profilaktyki przeciwzakrzepowej już na początku ciąży."

PS. EDIT
    I na końcu informacja w komentarzu w wynikach :
    Stwierdzenie mutacji nie jest równoznaczne z wystąpieniem powyższych chorób. Nie wykrycie żadnej z badanych mutacji
    nie musi oznaczać, że w Twojej rodzinie nie ma genetycznej predyspozycji do wymienionych chorób. Wynik "prawidłowy"
    nie wyklucza możliwości zachorowania. Rozwój chorób zależy również od innych wariantów genetycznych,
    immunologicznych, anatomicznych i środowiskowych. Wykonane badanie nie zastępuje konsultacji lekarskiej i nie może
    być interpretowane bez uwzględnienia wywiadu genetycznego i czynników środowiskowych. Brak stwierdzenia
    wymienionych mutacji u chorych z potwierdzoną chorobą jest wskazaniem do pogłębionej diagnostyki.

EDIT II: Poszło wszystko do doktorki.
    Z jednej strony bym tego nie robiła, bo nie kazał to bym nawet nie wiedziała, że coś ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 11:03

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    To ja bym poszła w takim razie dzisiaj i wtedy przyrost w czwartek to będzie czarno na białym, lekarz też będzie miał oczywistą sytuację.

Ooo chyba zrobiłabym tak samo

Po 2 latach starań i diagnostyki START IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

14.02.2026 (38+3 tc.) nasz cały świat 🩵💙
    age.png

Wysłany: 19 marca 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Ooo chyba zrobiłabym tak samo

krew spuszczona, wynik ok 20 będzie

Cukruś, Angi90 , Niaha, Mart768, jo_ana lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja, czekam na wyniki 🤞🏼🤞🏼

Siesiepy, czyli jednak była owu 😏 Nowy plan brzmi bardzo dobrze 🍀 Miłego popołudnia😘

Jo_ana, Cukruś regenerujcie się dziewczyny ❤️

Melduję wykonanie zadania🫡 Udało się zrobić wymazy, wszystko trwało z 10 min, obsługa rewelacyjna 👌🏼Teraz czekam kolejno do 5, 7 i 10 dni ☺️ A moje wyprawy kończą się zawsze tak samo - muszę się zgubić 😅 Zamiast pod Ogród botaniczny pojechałam pod Geopark na drugi koniec miasta 🙈 Przynajmniej wiem, gdzie jeszcze córkę zabrać na spacer 😂

Mart768, Niaha, RinTinTin, Cukruś, rozalaa, KarolinaAnastazja, Marti27, Emka06, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩🏻🧔🏻🩷🩷
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝2025
    ⏳FET ❄️

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie stresuj się na zapas, jeśli profilaktyka przeciwzakrzepowa to lekarz pewnie włączy Ci heparynę ze względu na tą mutacje, bądź dobrej myśli. Ważne, że ti zbadaliście i wiecie na czym stoicie i można jeszcze coś zawczasu zrobić.

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    20.02.2026 (39+2) CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png

Wysłany: 19 marca 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu bo Ty pamiętam miałaś przygodę z zatorowością. Nadal jesteś na heparynie? Taki diabetolog straszny jak go piszą? Opowiesz coś więcej na ten temat?

Możliwe, że też u Was wyszłoby w badaniach problematyczność z mutacją? Masz jakieś informacje u siebie na ten temat?

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Zosiu bo Ty pamiętam miałaś przygodę z zatorowością. Nadal jesteś na heparynie? Taki diabetolog straszny jak go piszą? Opowiesz coś więcej na ten temat?

Możliwe, że też u Was wyszłoby w badaniach problematyczność z mutacją? Masz jakieś informacje u siebie na ten temat?

KarolinaAnastazja, ja to za wiele nie poopowiadam, bo za wiele z tego nie rozumiem. Mnie diagnozowali pod kątem trombofilii, zespołu antyfosfolipidowego i tocznia układowego, ale wyniki na dziś nie wykazały nic jednoznacznie... 🤷‍♀️ Taki dziwny typ ze mnie. Sprawdziłam teraz w wynikach i tej mutacji, o której piszesz to nie miałam nawet badanej. Na pewno wyszły mi ANA2 dodatnie i wątpliwy antykoagulant toczniowy. Na heparynie jestem i będę prawdopodobnie do końca pologu. Czekają mnie jeszcze kontrole w poradni naczyniowej i u hematologa. Diabetologa nie miałam, ale ten to mi się w ogóle z cukrzycą kojarzy, a nie zatorowością czy zakrzepicą. Heparyna na pewno nie taka straszna, jak ją malują. Aczkolwiek, fakt, zastrzyki dość upierdliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 16:38

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań

10.2023 IUI (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗

07.2025 słodka wpadka 🙈🩷
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi super że się udało 🥳 🤞za wyniki 😎

Karolina na pewno trzeba to omówić z doktorem, lepiej dmuchać na zimne, chociaż nie znam się na tym kompletnie to uważam, że profilaktyka przede wszystkim 😊

RinTinTin to nie negatywne myślenie - to czysty realizm 😂 brzuch już mnie szarpie jak na 🦧 żadne globulki i zastrzyki jej nie straszne francy jednej 🤣

Siesiepy - była? Była! Tego się trzymajmy, nie takie rzeczy to forum pamięta 😅

Zła 👿 Rozala. Próbki dalej nie dotarły do laboratorium. Nie wiem, może jakiś kurier bawi się teraz moim DNA i tworzy klony 😒 ale kij z klonami, wyników na wizytę zapewne nie będzie 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 16:48

Angi90 lubi tę wiadomość

starania o pierwsze👶 od 2022r
    👩 30 | 🧔 31 |
    IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja, teraz się nie martw na zapas 🫂 Idziesz do lekarza, jak sam nic Ci nie da to niech skierujcie do odpowiedniego specjalisty🍀 Diabetolog jest od cukrów, jeśli on Ci zalecił metforminę to konsultacja też się przyda jak ją teraz brać 😉

Rozalaa, no czy to zawsze coś musi iść pod górkę🥴 Kurcze fajnie było by mieć te wyniki, ale wierzę, że będziesz miała później łatwiejszy kontakt z dr S i szybko je przekażesz, a on zinterpretuje🍀
    Panie Kurierze, Pan oddaje szybko tą paczkę i nie klonuje Rozalki, bo to grozi tym:
    https://ibb.co/XxSk8xk

Lipcowa lubi tę wiadomość

👩🏻🧔🏻🩷🩷
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝2025
    ⏳FET ❄️

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje! Jak widać nie warto sikać za wcześnie 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla ciągłości mojej historii "chorobowej" melduję, że jestem po kolejnej IUI 😉 Raczej poczekam z testowaniem na kwiecień.

KarolinaAnastazja, Emka06, Mart768, Niaha, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 marca 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktorek odpisał, że jeżeli jest w heterozygocie to nie przeszkadza dla ciąży. I ten czynnik kest czynnikiem dopiero początkowym w tej kwesti/nowym.
    Gorzej jakbym ja go miała, muszę zrobić na to samo badanie i jeżeli wyjdzie to do hematologa na Cito (czas oczekiwania na wynik do 18dni)

A ja mam od dzisiaj brać na noc acard w formie profilaktycznej do czasu wyniku.

Czytałam gdzieś na forum jakimś z kliniki leczenia niepłodności, że ta mutacja ale właśnie w tej heterozhgocie nie podlega leczeniu.

To mój ostatni wymyśl z badaniami dodatkowymi w jakiekolwiek sprawach co sobie ubzdurałam i uczytałam. Nic mi to nie daje cholerka a sam stres.

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

age.png

Wysłany: 19 marca 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Dla ciągłości mojej historii "chorobowej" melduję, że jestem po kolejnej IUI 😉 Raczej poczekam z testowaniem na kwiecień.

3 mam kciuki ! Na ilu jajach? Pęknięte? Koedy testujesz?

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

age.png

Wysłany: 19 marca 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-20240319-192146-Chrome.jpg

Rosne sobie pięknie 🥰

Paprota9418, RinTinTin, Frutellka , Nataliii, rozalaa, Lipcowa, nick nieaktualny, Emka06, Zosis, Cukruś, Beezi, Mart768, agentka93, ChocoMonster, migotka_, Marti27, Niaha, siesiepy, Angi90 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że u nas wszystko w porządku. Nie wiemy dalej czy Bobozaur jest Henrykiem bo był obrócony do nas bokiem i nie chciał się inaczej ułożyć..

Z niemiłych wiadomości to mój dziadziuś wylądował w szpitalu z sercem.. to nie pierwszy taki incydent ma już kardiowerter i przeprawy kardiologiczne za sobą.. a ja sobie nie mogę znaleść dzisiaj miejsca…
    bardzo proszę i małego kciuka za niego.. żeby wszystko się dobrze skończyło…🤞

👩👨‍🦱 30 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja - kropek rośnie;) 🥰

Paprotka - trzymam kciuki 🤞🤞

Paprota - zdrówka dziś dziadziae🤞🤞

nick nieaktualny, Paprota9418 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    3 mam kciuki ! Na ilu jajach? Pęknięte? Koedy testujesz?
    Zaraz po świętach mam plan. Dla dla mnie jedno, bo drugie miało 15 mm. U mnie robią na niepeknietym. Chyba że przez 4 godziny od usg do IUI peklo :)

Zosis lubi tę wiadomość

• Mart768 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota kciuki mocne za Dziadka 🫂🤞

Paprotka to ja już zaczynam trzymać kciuki za Twoje kwietniowe testowanie 🤞

KarolinaAnastazja bardzo ładny przyrost 😍

nick nieaktualny, Paprota9418 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️33 🙋‍♂️ 45

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)

25.04.25 - II
    TP 30.12.25 :D
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ