Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosis to postępy na pewno motywują, także wio na piłeczkę 😁 ale ty mnie motywujesz żeby w trakcie ciąży odwiedzić jednak urofizjo, miałam już nawet jakiś czas temu, ale jakoś nie pyka 🫣🤣
Zastrzyk podany o 15, stary robil pierwszy raz i mu się trochę wysiłko poza skórę, chciał usunąć pęcherzyk, nie słuchał żony i tak wyszło. No cóż, chciał dobrze, nie wyleciało tego dużo (bo nawet nie bylo zauwazalnej roznicy w strzywce) także mam nadzieje, ze nic nie zaszkodzi 🫣
Mnie od paru godzin nawalają te jajniki, że czasami ciężko mi iść 🫣🤣
Teraz odpoczynek bo wróciliśmy bardzo zmeczeni a w nocy zamierzam 🔥🔥🤣
Pytałam dzisiaj czy mam zrobić jakieś dodatkowe badania już lub coś powtórzyć i tak jak myślałam, na razie nic nie robić. Powiedział, że wie, że chciałoby się już, ale mówi, że te 3 cykle po laparo są najlepsze i że trzyma bardzo za nas kciuki (co było bardzo mile) Tak więc nic na razie nie robię, dzisiaj krew na AMH spuszczona a w nastepnym tyg stary robi badania nasienia.
KarolinaAnastazja najważniejsze, że wszystko jest ok a o tej nieścisłości możesz juz zapomnieć 🤣 kiedyś musi być ten pierwszy raz 🤣
Paprota no cudny ten Henryczek! 😍😍 proszę go tam wygłaskać po brzuszku od nas ❣️
Bialekkk jak tam dzisiejsza beta?
Zosis kciuki zaciśnięte za bąbla, na pewno to nic groźnego ✊️✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 18:50
Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! A w sumie to Dobry wieczór😜
Melduję się, że zastrzyk dzisiaj dostałam i krew na betę spuściłam. Dzwonili do mnie przed chwilą od gina, że wszystko dobrze i beta przyrasta, ale co i ile to nie wiem, bo
Panie z recepcji nie miały wyniku ze sobą🤦🏽♀️🤔
Przekazano mi tylko informacje, że wizytę mam jednak w ten Piątek , a nie w Poniedziałek za tydzień, bo Doktor chce skonsultować ze mną resztę wyników badań. Obstawiam, że chodzi o anemię i tym podobne🙄 No teraz to mnie stres zje do końca tygodnia😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 18:46
Devana, Nataliii lubią tę wiadomość
-
Zosia my obydwoje uparci więc ma po kim
i charakterek też będzie miał trudny
Dziękuję dziewczyny za kciuczki 🥰🥰 są niezastąpione:)
Przeraża mnie to lato w 2paku.. dzisiaj już średnio się czułam a to dopiero początek..
Niaha oczywiście że będziemy trzymać za Was 🤞🤞Niaha lubi tę wiadomość
-
Mart, jaka piękna piłeczka 🥰 szybko ten czas leci choć Ty już pewnie nie możesz się doczekać 😊
Siesiepy, działane było i to najważniejsze 🔥 teraz niech się dzieje.
Marti, Franek to bardzo ładne imię 🥰
Beezi, trzymam kciuki dla Ignasia ❤️
Lipcowa, Baby Shower był to teraz oficjalnie możesz rodzić 😅 super, piękna pamiątka 😊
Emka, czasem chwila przestoju jest potrzebna, za chwilę znowu weźmiesz rozbieg 😉
Cukruś 🔥 działać trzeba 🚀
Paprota, no hej Henryku 👋🥹 już nie Predator 😅
KarolinaAnastazja, jak to mówią człowiek całe życie się uczy a i tak głupi umrze 🤔🤣 kiedyś musiał być ten pierwszy raz, cieszę się, że wszystko dobrze 😊
Zosis, no i pięknie,że ćwiczenia przynoszą efekty 😁
Bialek, a jak się czujesz tak ogólnie?
U mnie dziś niespodzianka, zamiast całego dnia w pracy byłam tylko do 14tej bo nie było doktorów dwóch to i ja potrzebna nie byłam 😁 po pracy była drzemka, z gardłem i uszami już dobrze, teraz czas na katar 🤧 za chwilkę zjem rosołek to będzie lepiej.
Dziewczyny może wiecie. Od środy włączam proga i mam zrobić zastrzyk pół ampułki ovitrelle. Nie zapytałam lekarza, ale tak się zastanawiam czy tym razem godzina przyjęcia leku ma znaczenie 🤔 wydaje mi się, że nie... ale jeśli transfer mam o 14tej to jeśli zrobie w przerwie w pracy około 15tej to chyba będzie ok co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 06:56
Marti27, Paprota9418, Mart768, Emka06, Lipcowa lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
19.08.2025 (40+3) SN na świat przyszła Hania 🌸
2900g i 50cm spełnionego marzenia ✨️🦕
Czeka 1❄️ -
@migotka ja czuję się całkiem całkiem, trochę senna, ale nie czuję się jakbym była w ciąży🤔😅 coś tam zaboli, zakłuje, cyce chcą eksplodować, ale na ogół jest okej! No może gdyby nie ten stres to byłoby naprawdę dobrze🙄
migotka_ lubi tę wiadomość
-
Migotka ja tak na szybko, bo podczytuje jednym okiem - ja od kliniki miałam konkretną godzinę, w której mam podać ovi i pamiętam, że to było 12h przed - co prawda przed punkcja ale ja dopytałabym się konkretnie co i jak 😊🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Bialek, to chyba tak jest,że ten stres nie odpuszcza i już zostanie 🤔 wizyta już w piątek to dowiesz się więcej, najważniejsze,że beta przyrasta 😊 progiem też widzę jesteś obstawiona.
Ooo a może ten ovitrelle rano zrobić jak włoże proga? 🤔👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
Immunologia🚨
6❄️
💊immunosupresja
5dpt ⏸️🥹
Czeka 1❄️ -
Lipcowa wrote:Migotka ja tak na szybko, bo podczytuje jednym okiem - ja od kliniki miałam konkretną godzinę, w której mam podać ovi i pamiętam, że to było 12h przed - co prawda przed punkcja ale ja dopytałabym się konkretnie co i jak 😊👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
Immunologia🚨
6❄️
💊immunosupresja
5dpt ⏸️🥹
Czeka 1❄️ -
Paprota na pewno nie kupuj innych butów na to niż klapki 😂 I to trochę większe i szersze najlepiej ❤️
I jak nie masz w domu klimatyzacji to chociaż wiatrak lub klimator sobie załatw 🍀 A tak to do przeżycia lato z brzucholemCały III trymestr mi przypadał na lato i wszyscy dookoła mi współczuli 😅
Czas szybko leci, szok, że już masz połowę 😊Paprota9418 lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Paprota Crocsy takie fajowe są widziałam, z ozdobnymi pierdółkami 😁
Lemoniadkę swoją popijaj i tak jak agentka pisała cała reszta
Zleci Ci kochana ♡
Niaha 3mam kciuki 🍀 mogę wiedzieć ile płaciłaś? Wyrwałaś jakas promocję?
Daj znać jak tam, teraz słyszałam, że expresowe wyniki bo wysyłają do Chorwacji 😊Paprota9418, Niaha lubią tę wiadomość
-
agentka93 wrote:Paprota na pewno nie kupuj innych butów na to niż klapki 😂 I to trochę większe i szersze najlepiej ❤️
I jak nie masz w domu klimatyzacji to chociaż wiatrak lub klimator sobie załatw 🍀 A tak to do przeżycia lato z brzucholemCały III trymestr mi przypadał na lato i wszyscy dookoła mi współczuli 😅
Czas szybko leci, szok, że już masz połowę 😊
Karolina
Kocham Crocs mam kilka par więc będę latać w upały w nich
Mam wiatrak ale mąż pracuje w klimatyzacjach i mówił że zaczyna się poważnie zastanawiać czy nie zamontować jeszcze przed sezonem.
Jaka dziś piłam pyszna lemoniadę ! 🥰 nie chce wiedzieć co oni tam dodają w restauracjach ze ona jest taka dobra ale w domu nigdy mi taka nie wyszła
A pije mega dużo, butelka duża ze soda streamera na noc to minimum
Migotka to już tak blisko ! 🥰🤞KarolinaAnastazja, migotka_, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Paprota Crocsy takie fajowe są widziałam, z ozdobnymi pierdółkami 😁
Lemoniadkę swoją popijaj i tak jak agentka pisała cała reszta
Zleci Ci kochana ♡
Niaha 3mam kciuki 🍀 mogę wiedzieć ile płaciłaś? Wyrwałaś jakas promocję?
Daj znać jak tam, teraz słyszałam, że expresowe wyniki bo wysyłają do Chorwacji 😊
Nifty wysyłają do Chorwacji, a nifty pro do Chin. Ja wybrałam Nifty pro, więc będę spodziewała się wyników do 5 dni roboczych, bo to jest przy tym średnia.
Trafiłam na promke i koszt to tylko 1990 zł.
A i ważne info: od 1.04 nie działa już ubezpieczenie.
Podsylam przykład wyników z nifty pro
1 strona https://ibb.co/3TP7wBn
2 strona https://ibb.co/n1jfFW6
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
@Lipcowa miło z ich strony, że zrobiły baby shower! Wszystkie ciotki czekają na maluszka ❤️
6 tygodni przez 24h czyli gdzieś do połowy maja 😬👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Dziewczyny mam wynik AMH 56,41 pmol/l
Trochę mnie przeraził ten wynik, ale chyba trzeba zmienić na inną jednostkę? na z pmol/l na ng/mL?
7,8974 ng/mL
Co myślicie o tym wyniku? Pewnie wskazuje na PCOS?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 08:50
-
Cukruś wrote:Dziewczyny mam wynik AMH 56,41 pmol/l
Trochę mnie przeraził ten wynik, ale chyba trzeba zmienić na inną jednostkę? na z pmol/l na ng/mL?
To około 7,90 ng/ml; czyli charakterystyczne dla PCOS“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Frutellka wrote:To około 7,90 ng/ml; czyli charakterystyczne dla PCOS
Coś lekarze z tym robią? Czy po prostu zalecaja suplementację pod PCOS i stymulacja owu?
Ja się tego spodziewałam bo u wcześniejszej gin też to podejrzewała, ale nie chciała tego mi zdiagnozować tylko przez obraz USG a dodatkowych badań nie chciała robić. Dopiero teraz w klinice doktorek powiedział, że jak chxe to mogę zrobić bo mam trochę tych pecherzykowWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 09:13
-
Paprota
Minus i minus daje plus, więc z dwojga upartych rodziców może Wam wyjść Henryczek taki całkiem do dogadania się 😉 Wspaniale, że zdrowy.
Cukruś, Siesiepy
Lubimy takie monitoringi, nacieramy się dobrymi wiadomościami jak końską maścią. Niech Wam marcowe bociany przyniosą awizo na bobaski 🥰
Beezi
Mam nadzieję, że to będzie jakaś błahostka i bardzo mocno kibicuję małemu pacjentowi ✊🏻🧸
U mnie nieco zmian.
Cykl rozpoczęty, ale monitoring odwołałam.
Aktualnie zawodowo zdobywam świat, wydarzyło mi się bardzo dużo bardzo dobrego i postanowiłam robić to, w czym jestem najlepsza, bo robienie dzieci to stanowczo nie jest moja dyscyplina 😉
W tym cyklu wolny strzelec, będę wyjeżdżać tu i tam, ale cały czas pozostaję aktywna na forum 🫡
Wyśmienitego dnia dla wszystkich, spójrzcie tylko za okno jak ten świat nas kocha 🌱🌸☀️Cukruś, Niaha, Zosis, Mart768, rozalaa, siesiepy, Emka06, Paprota9418, Beezi, Lipcowa, Nataliii lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Cukruś wrote:Coś lekarze z tym robią? Czy po prostu zalecaja suplementację pod PCOS i stymulacja owu?
Jeśli nie masz swoich owulacji lub lekarz chce je podrasować to stymulacja; ja PCOS ogarnełam dietą i suplementacją; także coś się da zrobi擯ycie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Frutellka wrote:Jeśli nie masz swoich owulacji lub lekarz chce je podrasować to stymulacja; ja PCOS ogarnełam dietą i suplementacją; także coś się da zrobić
Możesz podpowiedzieć odnośnie suplementacji?
Wiem, że Inozytol, witamina D, ale co dalej?
Jestem na ovarinie, ale widzę, że najlepszy suplement to fertisrim bo duża dawkę inozytolu. Tak się przed tym wzbranialam bo nie lubię suplementów czy leków w płynie, ale nie chyba nie mam wyjścia 🤣😁 -
Cukruś wrote:Możesz podpowiedzieć odnośnie suplementacji?
Wiem, że Inozytol, witamina D, ale co dalej?
Jestem na ovarinie, ale widzę, że najlepszy suplement to fertisrim bo duża dawkę inozytolu. Tak się przed tym wzbranialam bo nie lubię suplementów czy leków w płynie, ale nie chyba nie mam wyjścia 🤣😁
Mogę Ci rozpisać moją suplementację:
B - Complex - mam z HLC; ale polecam też Biowen, czy Jarrow
Sanprobi - IBS, Super Formuła, Barrier - zmieniam sobie co 3 miesiące
Witamina D - 6000-8000 j. - mam poziom 43 - chcę dobić do 50 - teraz Dr Jacobs Forte
Omega 3 - ja mam z Prenacaps (2tabl.)
Witamina E - 400 ui. - mam Swanson
Resveratrol 250mg - mam z Aliness
Koenzym Q10 - 100mg. Aliness - Ubichinol
Ovi Prenacaps - piję jedną porcję ma też 600 mg NAC
Folian - Prenacaps
Cynk - co drugi dzień
Selen- co drugi dzień
Jod - mam w pracy więc biorę od poniedziałku do piątku
2000j witaminy C - dzielę na 2 dawki
Oprócz tego na gospodarkę; żelazową biorę laktoferynę + 100 ml zakwasu z buraka; nie wiem czy robiłaś sobie panel na anemię ale warto zainwestowaćCukruś, rozalaa, Paprota9418 lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)