X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Mogę Ci rozpisać moją suplementację:
    B - Complex - mam z HLC; ale polecam też Biowen, czy Jarrow
    Sanprobi - IBS, Super Formuła, Barrier - zmieniam sobie co 3 miesiące
    Witamina D - 6000-8000 j. - mam poziom 43 - chcę dobić do 50 - teraz Dr Jacobs Forte
    Omega 3 - ja mam z Prenacaps (2tabl.)
    Witamina E - 400 ui. - mam Swanson
    Resveratrol 250mg - mam z Aliness
    Koenzym Q10 - 100mg. Aliness - Ubichinol
    Ovi Prenacaps - piję jedną porcję ma też 600 mg NAC
    Folian - Prenacaps
    Cynk - co drugi dzień
    Selen- co drugi dzień
    Jod - mam w pracy więc biorę od poniedziałku do piątku ;)
    2000j witaminy C - dzielę na 2 dawki ;)
    Oprócz tego na gospodarkę; żelazową biorę laktoferynę + 100 ml zakwasu z buraka; nie wiem czy robiłaś sobie panel na anemię ale warto zainwestować

Dzięki 🫶

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Cały nasz świat ❤️

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dzięki 🫶

Tylko Kochana pamiętaj, że każda suplementacja powinna być indywidualnie dobrana;) Może warto umówić się na konsultację to dietetyczki płodnościowej ;)

Cukruś lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 🙃

Paprota jak miło nam poznać tego Dżentelmena 😊 dużo zdrówka dla Was. Dlaczego te Wasze ciążę tak szybko lecą, a starania się dłużą? Nie wiem 🤔

Cukruś a w USG widać policystyczne jajniki? Może jeszcze zdążysz dietą i suplami naprostować sytuację 👍

Amunicja gratulacje karierowiczko nasza 😎 Ogrzej się na nowym stołku i ciesz się nim 😊 Ja też ostatnio dostałam awans w tej mojej nielubianej pracy i powiem Wam, że to jednak zawsze cieszy 😆

Beezi oczywiście zaciskam kciuki za Ignasia. Masz tutaj taką obstawę, że pewnie skończy się na strachu i wszystko będzie dobrze. 😊

Siesiepy Ty kocia mamo 😉 Podczytywałam Twoja relacje 😺 i zazdroszcze trochę zwierzyńca.

Ja dzisiaj melduje 1 dc - żadnego cudu przed operacją żylaków nie było 😜 Chcąc niechcąc, przede mną też kilka miesięcy z nikłymi szansami na poczęcie, więc rzucę się dalej w wir pracy i walki z endomendą #nierodzew2024 ☹️

Frutellka i dziewczyny, które bierzecie tyle supli, jak Wy to ogarniacie? Ja totalnie wymiękam, jak mam przyjąć garść tabletek do śniadania, obiadu i kolacji (mam odruch 🤢 już przy 4.) wkomponować w to zakwas z buraka itp ☹️

Amunicja, Paprota9418 lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Hej Dziewczyny 🙃

Paprota jak miło nam poznać tego Dżentelmena 😊 dużo zdrówka dla Was. Dlaczego te Wasze ciążę tak szybko lecą, a starania się dłużą? Nie wiem 🤔

Cukruś a w USG widać policystyczne jajniki? Może jeszcze zdążysz dietą i suplami naprostować sytuację 👍

Amunicja gratulacje karierowiczko nasza 😎 Ogrzej się na nowym stołku i ciesz się nim 😊 Ja też ostatnio dostałam awans w tej mojej nielubianej pracy i powiem Wam, że to jednak zawsze cieszy 😆

Beezi oczywiście zaciskam kciuki za Ignasia. Masz tutaj taką obstawę, że pewnie skończy się na strachu i wszystko będzie dobrze. 😊

Siesiepy Ty kocia mamo 😉 Podczytywałam Twoja relacje 😺 i zazdroszcze trochę zwierzyńca.

Ja dzisiaj melduje 1 dc - żadnego cudu przed operacją żylaków nie było 😜 Chcąc niechcąc, przede mną też kilka miesięcy z nikłymi szansami na poczęcie, więc rzucę się dalej w wir pracy i walki z endomendą #nierodzew2024 ☹️

Frutellka i dziewczyny, które bierzecie tyle supli, jak Wy to ogarniacie? Ja totalnie wymiękam, jak mam przyjąć garść tabletek do śniadania, obiadu i kolacji (mam odruch 🤢 już przy 4.) wkomponować w to zakwas z buraka itp ☹️

Kochan 5.15 Euthyrox - 6.30 - śniadanie; do śniadania 2 tabletki Omega, witamina E, Sanprobi, Witamina D, B-Complex, Folian; później koło 10 kropelka jodu; między czasie 1000j. wit C; prenacaps piję do drugiego śniadania w pracy; po pracy resveratrol i koenzym; później selen albo cynk, na wieczór tak ze 2 h po kolacji laktoferyna 1000j.C + 100 ml zakwasu; a na noc magnez ;)

Bambi92 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 lekarz powiedzial, że jest duzo pecherzykow, ale ogólnie gdyby nie to że ja zapytałam to nie bylo o tym mowy odkąd u niego jestem także nie bardzo się przejmuje tym PCOS, owulki raczej swoje mam chociaż no trudno to potwierdzić bez monitoringu w cyklu bez stymulacji.
    Jestem na metforminie przez IO, dużo spaceruje od paru tygodni, suple też jakotako dobierałam sobie kiedyś pod pcos bo mialam podejrzenie. Teraz trzeba je tylko zwiększyć. Z dieta ciężej, ale staram się jak tylko mogę.

Bambi92 lubi tę wiadomość

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Cały nasz świat ❤️

preg.png
  • JessicaAngela Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Muszę się wygadać bo mnie zjedzą myśli.
    Staranko od 3.5 roku. Były próby podejścia z farmakologia ale z różnych względów nie poszło. Trochę się poddaliśmy... ogólnie: ja miałam słaba ovu, on średniej jakości nasienie.

nadal bardzo chcemy. Tylko brakuje sił na walkę u lekarzy.

Ale...
    Mamy kwiecień. Przytulanie było w czasie owu, sluz był ładny (15-17dc), ból owu też.
    W sobotę (28dc) test negatywny
    W niedzielę w poludnie plamienie świeża czerwoną krwią
    We wtorek test negatywny.

Ogólnie od niedzieli rano czuje się dziwnie. Czuję się jakbym zaraz ta @ dostac, a tu nic. Testy negatywne póki co, a miałam nadzieję że ten incydent niedzielny to będzie implementacyjne..
    Ja już nie wiem czy sobie wkręcam czy o co chodzi.. podpowiecie coś?
    Czy możliwe że to początek ciąży? Tam na dole wszystko mam tak wrazliwo/dziwne jak w momencie miesiączki...

• migotka_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JessicaAngela wrote:
    Hej dziewczyny.
    Staranko od 3.5 roku. Były próby podejścia z farmakologia ale z różnych względów nie poszło. Trochę się poddaliśmy... ogólnie: ja miałam słaba ovu, on średniej jakości nasienie.

Ale...
    Mamy kwiecień. Przytulanie było w czasie owu, sluz był ładny (15-17dc), ból owu też.

Ogólnie od niedzieli rano czuje się dziwnie. Czuję się jakbym zaraz ta @ dostac, a tu nic. Testy negatywne póki co, a miałam nadzieję że ten incydent niedzielny to będzie implementacyjne..
    Czy możliwe że to początek ciąży? Tam na dole wszystko mam tak wrazliwo/dziwne jak w momencie miesiączki...
    Hej, ciężko powiedzieć. Może pójdź na bete i proga?

JessicaAngela lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹

19.08.2025 (40+3) SN na świat przyszła Hania 🌸
    2900g i 50cm spełnionego marzenia ✨️🦕

age.png

Czeka 1❄️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JessicaAngela wrote:
    Hej dziewczyny.

Ale...

Dzisiaj mamy wtorek. W który wtorek był test negatywny? Ten?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
  • JessicaAngela Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Dzisiaj mamy wtorek. W który wtorek był test negatywny? Ten?
    Tak, dzis.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co piszesz to zakładam owu w 17-18dc. W sobotę w takim razie było 10 dni po owu jakoś. Jutro przeszlabym się na Twoim miejscu na betę i proga. Będzie to 14 dni po owu i powinno to być już wiarygodne.

9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
  • JessicaAngela Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Z jednej strony to plamienie daje mi nadzieje, bo ja plamien ogólnie nie miewałam a jak już były to raczej pod brąz.
    Z drugiej strony, no czuje się jakbym ja ten okres praktycznie miała. Co chwilę latam sikać, czuje tam taką dziwną nadwrażliwość.
    Nie wiem, pierwszy raz mam taką sytuację a chyba ze względu na długi staż oczekiwan, to jakoś nadmiernie to analizuje

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessica rób dalej testy, jeśli będzie pozytyw to idź na betę, jeśli będą negatywne to czekałabym na okres i skonsultowała sytuację z lekarzem 🙃

✨ NASZA DROGA
    08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
    👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
    🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
    🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
    💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dinusie Kochane 🦖 Muszę bo się uduszę, mam nadzieję, że nie odbierzecie tego posta źle, bez względu na to, po której stronie na ten moment jesteście 🥺
    Myślę, że mamy na wątku trochę kłopot. Zacznę od tego, że każde jajo, jest ogromną radością i po to jesteśmy tu, by wspólnie towarzyszyć sobie w drodze po 🤰 😊 Jaj 🥚 mamy już dużo, aktywnych staraczek zrobiło się automatycznie mniej, a ja jednak bardzo bym chciała, żeby ten wątek został bardziej staraniowy, tak by 🦖 nie musiały znowu szukać miejsca dla siebie na forum. Odnoszę chwilami wrażenie, oraz dochodzą do mnie wieści, że tu jeszcze moment i nikt nie będzie szczęśliwy - Brzuchatki krępują się przed wchodzeniem na ciążowe tematy, żeby staraczki nie czuły się źle, staraczki milkną gdy robi się bardziej ciążowo i tak w kółko 😩 szczerze, nie mam pojęcia jak to rozwiązać, ale może któraś brzuchatka czuję się na siłach by utworzyć wspólny wątek dla zabrzuszkowanych Dinusiów tak byście mogły sobie pogadać o tych wyprawkach, badaniach, dolegliwościach? 🥺 oczywiście pod żadnym pozorem, nie chciałabym że którakolwiek mi uciekła z tego wątku - ani się ważcie, bo to nie o to chodzi, chodzi o plotki i wsparcie tak jak tytuł nam zapowiada 😅 Proszę, nie zrozumcie mnie źle, po prostu martwię się o te Dinusie, dla których te tematy wydają się( choć może wcale nie są 🤞🍀) bardzo odległe. A może Wy macie jakieś propozycje, tak by było dobrze? I proszę, nie chce tu żeby mi pisać ,,ja nie mam z tym problemu” itp, bo po pierwsze, dobrze wiemy że starania to istna sinusoida emocji i raz będzie ok, a raz może być gorzej, a dwa - założę się że żadna nie wpadnie tu i nie napisze ,,w sumie to bardzo mi to przeszkadza i dobija mnie, że ja tkwię dalej po tej stronie” 🤚 udało nam się tu zawiązać małą społeczność, więc napewno żadna nie zechce nikogo urazić, ale na pewno nie jedna zadaje sobie pytanie - co jeśli zostanę tylko ja, jeśli będę ostatnią? 🥺 chce żeby każda dziewczyna której przejdzie to przez myśl, czuła, że tu cały czas będzie miejsce na starania 🍀🥺 dziękuję za uwagę, gratuluję tym, co dotrwały do końca 😄 czekam na odzew/propozycje/opierdziel 🥲

Anka96, Emka06, Zosis, Bambi92, Niemampomyslunanick, Bialeekk, Amunicja, KoKos, Natosia, RinTinTin, Biedronka@, Beezi, Lipcowa, Angi90 , Nataliii lubią tę wiadomość

✨ NASZA DROGA
    08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
    👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
    🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
    🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
    💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wchodzę na forum, bo mam chwilę, patrzę u Dinusiów nic się nie dzieje i myślę sobie "Jaki tu spokój, na, na, na, Nic się nie dzieje, na, na, na, na". I myślę sobie, że Dinusie albo pracują albo korzystają, ale czytam i patrzę, że Szefowa odpaliła wiosenne porządki. ;) Niemniej rozumiem problem, ale nie znam rozwiązania... :( Z jednej strony faktycznie dobrze byłoby może otworzyć "Dinusiowe przedszkole", z drugiej jesteśmy już ze sobą tak zżyte, że prawdopodobnie każda i tak będzie wówczas śledzić oba wątki równolegle. ;) Dostosuję się jednakowoż do tego, co większość z Was uzna za lepsze, zwłaszcza te z nas, dla których to wspaniałe miejsce stworzyłyśmy.

Amunicja, kciuki zatem za drogę kariery! Jak wielokrotnie już tu pisałyśmy - bierz życie za rogi i korzystaj z tego, co daje. Ja wierzę, że w końcu los postawi przed Tobą macierzyństwo, ale póki daje w zamian zawodowe szczyty - zdobywaj i te!

Bambi, tulę Cię najmocniej za ten brak cudu. Bociany dopiero przyleciały, może za chwilę jeden z drugim przyniosą coś i dla Was. Kiedy operacja u Starego?

Paprota9418, Bialeekk, Amunicja lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odniosę się do słów Rozalii. Uwielbiam śledzić i widzieć co tam u Was w brzuszkach i poza nimi gra.
    Ale czasami czuję się jakaś taka zapomniana i zakurzona, niezależnie od tego czy mi ktoś odpowiada czy nie. 😅 Ostatnio chyba nawet bardziej z jakiegoś dziwnego powodu. To chyba efekt świadomości tego że z połowa dinusiow ma już dinojaja.

Nie wiem czy chcę rozdzielenia wątków. Chyba nie. Po prostu najfajniej by było żebyśmy wszystkie miały już te jajka. 😪

Cukruś, rozalaa, Bialeekk, Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość

9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dinusie... ja głównie z tego właśnie powodu przestałam się udzielać na wątku, bo jako pierwsza dinusiowa brzuchatka strasznie źle czułam się z tą sytuacją. Z jednej strony tematy staraniowe przodowały, a z drugiej bałam się napisać cokolwiek o ciąży żeby żadnej z Was nie urazić. Niemiej z sentymentu zawsze starałam się cicho podczytywać i bardzo kibicować. Być może rzeczywiście taki oddzielny wątek byłby dobrym rozwiązaniem, żeby staraczki poczuły się bardziej swobodnie <3

Paprota9418, moonflower, Bialeekk, RinTinTin, Zosis, Angi90 , Nataliii lubią tę wiadomość

age.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalaa Ty to potrafisz odpalić rakietę 😆 Moim zdaniem to trochę naturalna ewolucja naszego wątku - jak patrzę na inne długodystansowe wątki, to tam też widać, że dziewczyny raz na kilka dni coś napiszą. Ostatecznie nie robimy już badań hormonalnych co tydzień, nie porównujemy wykresów itd. Inne tempo życia niż kiedyś 😉

Z drugiej strony masz rację, że w zależności od dnia / humoru/ hormonów / układu gwiazd różnie się odbiera różne newsy 😑

Czy to rozwiazanie rozdwojenia jest dobre? Nie wiem 🙃Ja bym śledziła oczywiście oba wątki, bo jakbym mogła żyć bez newsów od naszych 🥚 🤰👶 Ale tematy Pappa/nifty to odległa galaktyka, no i jak tego nie komentuje, to nie będę komentować nadal, bo brak mi wiedzy 😉

Zosia, operacja w tym tygodniu. Bez szczegółów, bo trochę anonimowości nie zaszkodzi 😉

Ogólnie bycie dinozaurem bez 🥚to trudna sztuka 😉 to całe dzielenie się wiedzą z tymi, co wpadają po roku starań bez żadnych badań ☹️

PS. Wrażliwe z nas babeczki, co nie? 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 17:13

siesiepy, Emka06, Cukruś, Bialeekk, RinTinTin, Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Odniosę się do słów Rozalii. Uwielbiam śledzić i widzieć co tam u Was w brzuszkach i poza nimi gra.
    Ale czasami czuję się jakaś taka zapomniana i zakurzona, niezależnie od tego czy mi ktoś odpowiada czy nie. 😅 Ostatnio chyba nawet bardziej z jakiegoś dziwnego powodu. To chyba efekt świadomości tego że z połowa dinusiow ma już dinojaja.

Nie wiem czy chcę rozdzielenia wątków. Chyba nie. Po prostu najfajniej by było żebyśmy wszystkie miały już te jajka. 😪

Ja jestem zdecydowanie za jajkami dla wszystkich Dinusiów‼️

Tak jak Zosia pisze nawet jak stworzyłybyśmy Dinusiowe przedszkole to i tak śledziłybyśmy obydwa wątki bo jesteśmy po prostu fajną ekipą i kibicujemy każdej z nas nie ważne na jakim etapie jest.
    Ja często nie odpisuje na typowe staraniowe tematy bo po prostu się na tym nie znam, aż tak głęboko się nie zagłębiłam i większość badań o których mówicie to dla mnie czarna magia.
    Ale za każdym razem ogromnie Wam kibicuję :*
    Jestem na ciążowym miesięcznym wątku ale tam nie jest tak fajnie jak tutaj ☹️(bez urazy )

Oczywiście dostosuję się do tego co zdecydujecie ale pomysłów na rozwiązanie niestety nie mam :(

👩👨‍🦱 30 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @rozalaa nie ukrywam że ja po drugiej stronie mocy bardzo mało się udzielam na dinusiach już, bo nie chcę Wam zaśmiecać wątku, poza tym wiem jak się czułam jako staraczka.
    Czytam Was na bieżąco, dzień w dzień jestem z Wami, ale nie mam weny sie udzielać, bo czuję jakby to było nie do końca na miejscu??!! nie wiem do końca jak to określić...
    jako że listopadowy wątek miesięczny raczej się nie przyjął, zaglądam tutaj tylko dla Was, a bardziej się udzielam na fioletowej stronie w lipcowym wątku...
    niezmiennie trzymam za każdą z Was kciuki i z całego serduszka Wam wszystkim kibicuje 🥰🥰🥰🥰

niemniej jednak jak napiszecie co zadecydujecie to się podporządkuję, bo rozumiem jak jest...
    zaglądać do Was nie przestanę na pewno 💗💗💗💗💗

Love U!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 17:16

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem o czym mówisz Rozala 😏 Przez tyle miesięcy mocno się zżyłyśmy, więc nikt tutaj nie chce nikogo wyrzucać, autobus mknie dalej w tym samym składzie, tylko fajnie byłoby, gdyby tematy ciążowe nie przysłoniły na tym wątku całej reszty. Jakiś czas temu pisałam, że nie mam z tym problemu, ale wtedy jakoś większy balans tu był. Sama nieświadomie zaczęłam się wycofywać, bo na ten moment są to dla mnie tak odległe tematy, że nawet jakbym chciała się włączyć w rozmowę to nie mam jak. Cieszę się z każdej ciąży, bo wiem jaka jest wywalczona i ile przeszłyście, aby być w tym miejscu, ale każda z Was zna też te emocje po drugiej stronie, więc mam nadzieję, że nie odbierzecie tego źle. Chodzi mi tylko o to, aby zachować równowagę na tym wątku 😊

moonflower, rozalaa, Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ