Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze od siebie chciałam tylko prosić aby po prostu nasze "ociężałe" dinki zamiast w pełni się wycofywać z wątku po prostu raz na jakiś czas rzuciły nam update z tego jak się czują, czy wszystko ok itd... bo powiem szczerze że to zwyczajnie czuć jak tu nas ubywa. 🥺
Cukruś, KoKos, RinTinTin, Biedronka@, Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
-
Rozala ja również rozumiem o czym mówisz. Na początku powiem, że ja również pewnie śledziłaby 2 wątki. Nawet czasami szukam naszych brzuchatek, które się nie odzywają po innych watlach żeby poczytać co tam u nich, ale bez nich na dinusiach jakoś dziwnie.
Cieszę się z każdego jaja i podpisuje petycję- jaja dla każdej! ☝️
Czasami mnie serduszko ukuje, ale to tak jak piszecie to zależy od dnia, humoru, dnia cyklu. Ostatnio jestem bardziej wrażliwsza na Panie w ciąży czy małe bąble w wózkach, ale próbuje to w sobie przezwyciężyć. Chociaż się wczoraj nie przyznałam, ale najdziwniejsze uczucie poczułam wczoraj, gdy szlam w torbie z ovitrelle i wiedziałam, że zaraz będę miała go podanego w aucie żeby móc się starać a na tym samym chodniku mijała mnie kobieta w ciąży. Pewnie wiecie jakie to było dziwne uczucie.
Ja nie wiem jakie jest dobre wyjście- chyba nie ma żadnego. Ja wierzę, że każda z nas będzie z jajem czy to jednym czy dwoma czy trzema 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 17:35
Zosis lubi tę wiadomość
-
Ja wszystkim, którym się udało gratuluję, kibicuje i trzymam kciuki, żeby wszystko było Was dobrze
A do ciążowych tematów mało się odnoszę bo poprostu dla mnie to trochę odległe, nie mam dzieci więc nawet nie wiedziałabym co doradzić
Zosis lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
siesiepy wrote:Ja jeszcze od siebie chciałam tylko prosić aby po prostu nasze "ociężałe" dinki zamiast w pełni się wycofywać z wątku po prostu raz na jakiś czas rzuciły nam update z tego jak się czują, czy wszystko ok itd... bo powiem szczerze że to zwyczajnie czuć jak tu nas ubywa. 🥺
Czytam Was regularnie, ale nie chcialam sprawiać niektórym z Was smutku.
Sama nie raz czułam właśnie smutek widząc fotki z USG itd. Pamiętam to uczucie, tą niesprawiedliwość, kiedy tak długo się nie udaje 💔
Co do ostatniego wątku odnośnie badań genetycznych, to odpowiedziałam na pytanie, bo temat jest mi aktualny. Jeśli kogoś uraziłam tym, przepraszam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 17:54
-
Ja bym nie chciala zeby ciazowe dinusie sie zniknely bo tez ich bede szukac po imnych watkach.
Dla mnie ciaza to temat ktory moze nigdy sie nie zdarzy, ale wiem jaka kazda z Was droge przeszla i skoro jest w ciazy/ urodzila to dla mnie daje duza nadzieje. Czasem odzywam sie rzadziej jak faktycznie jest wiecej tematow ciazowych bo sobie mysle ze ja moge tego nigdy nie doswiadczyc, ale zzylam sie ze wszystkimi wiec nie chce zeby ktos wysiadl z tego autobusu ❤️Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Jeśli chodzi o mnie to dostosuje się do Waszej decyzji. Staram się nie pisać o ciążowych sprawach chociaż czasem miło jak któraś zapyta o samopoczucie😉 ale rozumiem waszą sytuację i nie chce być winna waszego gorszego samopoczucia. Mam nadzieję i mocno na to liczę że w końcu każda zobaczy jajo przy swoim nicku ✊️ tymczasem będę Wam kibicować 🤗
Emka06, Zosis lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Siesiepy/ Rozalla może i faktycznie za dużo tutaj ciążowych tematów nasunełam ja. Ale kogo spytać jak nie pozostałe Was z dino busu?
Pamiętajcie, że każda kobieta na tym wątku przechodziła okres starań taki sam. Wiemy jak to jest walczyć ale też wiemy/uczymy się jak to jest się martwić o prawidłowy przebieg ciąży.
Ja się dostosuje do tego co zdecydujecie.
Dwa watki-nie ma problemu, będę śledzić dwa.
Jeden watek-nie ma sprawy, będę też go śledzić.
Za bardzo jestem żyta z Wami, żeby gdzieś w 100% odchodzić.
Nie potrafię.
Co do dinojaja, ja tam wiem, że na każdą przyjdzie pora ♡ ale ten dinobejbik musi sam zdecydować kiedy będzie chciał do każdej z fajnych mamusiek tutaj zawitać 😊Bialeekk, Paprota9418, Niaha, Zosis lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Chciałabyś żebyście wiedziały, że ja dalej podczytuje wątek, wchodzę tutaj codziennie, czasem rozdam jakieś kciuki żeby było mnie widać :p jednak też nie czułabym się na miejscu pisząc tutaj regularnie o moich obecnych problemach związanych z wczesną ciąża, przez ostatnie dni doświadczałam niepokojących mnie plamień i bólów brzucha, wolałam o tym pisać na wątku ciążowym, ponieważ wiem, że niejedna z was chciałaby mieć takie rozterki jak ja teraz 🥺 kibicuję tutaj wszystkim!! Każda tu powinna mieć jajo już dawno. Każda sporo przeszła, poświęciła i czasu i pieniędzy i nerwów, smutków. Wiem jak to jest i wiem, że czasem jak brzuchatki dużo pisały o ciąży czułam się hmm źle, a teraz właśnie czułabym się źle spamując tutaj na te tematy. Nie wiem jak ta sprawę rozwiązać, ale wiedzcie, że kibicuję i czytam was codziennie, a jak będę coś miała mądrego do powiedzenia w kwestiach staraniowych to na pewno się będę odzywać, chociaż do najaktywniejszych to raczej nie należałam nigdy, trzeba to przyznać 😅
Trzymajcie się!!! Jajo dla każdego!! Mocno wierzę, że ten "podział" niedługo zniknie 🍀🍀🍀🍀🤞🤞🤞Bialeekk, Mart768, Biedronka@, Zosis lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Hej Dinusie 😘 znów trochę mnie nie było, a skoro pojawił się temat aktywności tutaj to chciałam się też odnieść. Na początku jednak chciałabym rękami i nogami podpisać się pod wnioskiem o jajo dla każdego Dinusia 💚 rozumiem te emocje, bardzo cieszą wszystkie wpisane już jaja, wszystkie te ciąże są wywalczone i każda z nas najlepiej wie, jakim kosztem. Widziałam też te nowe i serdecznie gratuluję, to piękne newsy! Ale też nie sposób nie wczuć się w rolę wciąż walczących Dinów. Na pewno łatwiej nam było połączyć te wszystkie tematy na samym początku, kiedy wszystkie byłyśmy po jednej stronie. Mam nadzieję, że każda z Was jak najprędzej się ciąży i dzidziusia doczeka, bo zasługujecie na to jak nikt inny!
Przyznam się Wam, że ja się trochę wycofałam z forum, bo chyba potrzebowałam trochę przestrzeni. Na początku zaczęłam wczytywać się w różne książki o ciąży, sporo nowych informacji do przyswojenia i przy tym wszystkim już miałam natłok informacji z każdej strony, tak że potrzebowałam więcej przestrzeni w głowie. Choć niezmiennie co jakiś czas zaglądałam do Was, bo to uzależnienie 😅 i zawsze mocno trzymam kciuki 🤞
A co u mnie... Nawet nie wiem kiedy zleciało to pół roku. W tym tygodniu zamierzam już pożegnać się z pracą i przejść na zwolnienie i zacząć faktycznie ogarniać się na te nadchodzące zmiany. Przyznam Wam się że na miesięcznym wątku też się nie odnalazłam, jakoś potrzebowałam o wszystkim myśleć w swoim tempie, i stresowało mnie to, że powinnam coś ogarniać na już. Może jestem przez to trochę do tyłu ale czuję, że jeszcze mamy dużo czasu 😅
Dziewczynki, a teraz zamierzam powyszukiwac w rozmowach, co tam u Was w ostatnim czasie, bo mam tyły 🙈 przytulam!rozalaa, Pfry, Emka06, Zosis lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Kurcze ej no nie o to mi chodziło. 😔
Nie chcę żebyście stąd uciekały. Nie. Mam wrażenie że nie chcecie mówić co u Was bo boicie się że źle się poczujemy. A jednocześnie jak już piszecie na temat stricte ciążowy to cała reszta się wycofuje. To też jest źle i tak nie chce. Chciałabym aby każdy z dinkow czul się tu dobrze. Nic nie poradzimy na to że czasem jedna zamilknie bo będzie się źle czuła. Na stricte staraniowym wątku też to zrobi. 🥺
Po prostu nie wiem jak to opisać poza tym że uważam, że to powinien być wątek dla każdego dinusia. W końcu po to powstal. Źle mi głównie z tym że się po prostu wycofujecie, człowiek czuje się coraz bardziej osamotniony. Chyba nie przeszkadza mi spam np. o badaniach ciezarnych jak tak mysle. Bardziej to, że reszta wtedy milknie.
Ostatnio trochę mnie przytłoczyło to jak wpadały dziewczyny które ledwo kojarzę i zaczęły gratulować Bialeczkowi (tu nie mam nic za zle do Ciebie Bialeczku, nie myśl tak kochana, teraz chce się wyżalić trochę i spuścić z tego co mnie dręczy) i pojawił się ogrom wpisów z gratulacjami. 🙈 W moim mózgu pojawiły się niefajne myśli, że jak ja zajdę to chyba nikt mi z moich wątków które prowadziłam nie pogratuluje, bo już tu nikogo nie będzie. 😅
Jeśli mi poodchodzicie z tego wątku to już w ogóle będzie mi tu źle i smutno. 👀
Im więcej Was się wycofuje tym tu po prostu ciszej... Pogadajmy czasem o dupie Maryny.
Nie wiem, nie potrafię ubrać w słowa tego co chce przekazać, ale nie przejmujcie się mną bo właśnie zaliczam dołek. 😓walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
-
Jejku Dinusie
juz to ostatnio pisalam, kazda jedna z Nas tutaj zasluguje na jajo i naprawde jest mi smutno, ze tego jaja sie nie da dorobic od samego trzymania kciukow, chęci, wsparcia i ciepłych myśli, bo jakby to od tego zalezalo to mysle, ze kazda z nas juz by miala po 5 jajek wpisane.
Ja dostalam swoje jajo po 24 cyklach staran i uwierzcie, ze duzo czasu musialam sobie przemawiac do rozumu, ze nie powinnam miec wyrzutow sumienia, bo mnie sie juz udalo, a Wam jeszcze nie. Ale z drugiej strony wiem tez, ze starania to gorki i dołki.
Jest mi glupio, ze nie umiem Wam doradzac w kwestii suplementow i interpretacji badan, bo nigdy nie zawedrowalam az tak daleko z tym tematem. Tak samo jak mam świadomość, że słabo mi wychodzą small talki, bo „na żywo” też mam z tym problemAle nie chcę wysiadac z dinobusu, staram sie wrzucac oszczedne updaty, zebyscie wiedzialy, ze zyje i jest wszystko dobrze i ze o Was mysle, ale nie chce sie wdawac w szczegóły, bo pamietam, ze jak bylam przed jajem to tez nie zawsze potrafilam sobie radzic z tymi ciązowymi rozkminami innych dziewczyn.
Nie mam rozwiązania, chce tu z Wami byc i naprawde w to wierze, ze kazda jedna tutaj to jajo dostanie. Dla mnie jestescie realnymi osobami, a nie losowymi typiarami z jakiegośtam forum, życzę Wam jak najlepiej, zalezy mi na tym, zebysmy się tu dobrze czuły wszystkie.Niaha, Bialeekk, kropka27, Bambi92, Amunicja, Emka06, Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość
🙋♀️33 🙋♂️ 45
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami
25.04.25 - II
TP 30.12.25 -
Dinusie! Razem wsiadłyśmy do autobusu i nie wyobrażam sobie, że ktoś wysiądzie 😨
Rzeczywiście czasem w staraniach są górki i dołki, ale dotyczy to każdej z nas. Dziewczyny z jajami też to doskonale znają.
Ciężko mi sobie wyobrazić wątek bez aktualizacji brzuszków, małych dinków. Jak ciężarówki milkną, to sama szukam info na fioletowym co słychać.
Fakt, rozumiem dziewczyny. Siesiepy dobrze to ujęłaś, z tymi gratulacjami 👍🏻
Ściskam wszystkie i lofffciam baaardzo 😘Mart768, Amunicja, Angi90 lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Każdy z przedstawionych przez Was punktów widzenia ma swoje racje.
Perspektywa mało wrażliwej pseudostaraczki jest taka, że mi tematy ciążowe nie przeszkadzają i nie czuję się nimi przytłoczona. Jak mam czas i ochotę- czytam, jak nie, to tylko przelatuję wzrokiem i szukam tych dla mnie ciekawszych, ale bez żadnej refleksji 🙂
Może wprowadzić tagowanie postów?
#ciąża
#starania
Jaka by ta decyzja nie była, to mnie się i tak nie pozbędziecie 😉 Niebawem wrócę do gry w myśl maksymy „z nadejściem maja wypatruj jaja” 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 19:56
rozalaa, Pfry, siesiepy, Mart768, KoKos, Paprota9418, Emka06, RinTinTin, Marti27, Biedronka@, Beezi, Lipcowa, Zosis, migotka_, Angi90 , Nataliii lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Siesiepy - w dołku? Witam u siebie 😅 też rozkminiłam, że z moich wątków miesięcznych nikt mnie już nie kojarzy i nikogo już tu na forum nie ma, a wątek w którym zaszłam w ciążę to teraz jest zajęty organizacją imprez pierwszoroczkowych 😳 🥴
Rozalaa - w sumie dobrze, że poruszyłaś ten temat 🤔 osobiście dla mnie cudowną wiadomością jest to, że którejś Dinostaraczce się udało - mam jednak często wrażenie, że w tym natłoku emocji związanych z upragnioną ciążą zapominane jest, że jest to wątek staraczkowy. Może mam mylne wrażenie, ale kilka razy wydawało mi się, że Przyszłe Mamy zapominają o tym i poruszają tematy wyłącznie dziecięce i ciążowe, nie odnosząc się często do starań pozostałych Dinusiów - a zwykle odnosimy się do innych Dinusiów. Dlatego niezmiennie podziwiam Lipcową, że jest tu z nami stale i do każdej z nas jest się w stanie odnieść i napisać coś miłego itp. ❤️ No każdy wpis Lipcowej i mam wzrusz totalny 🥹 tak więc jeśli Drogie Brzuchatki chcecie mieć wątek Dinusiowego Przedszkola - nie mam z tym problemu, myślę, że to też może Wam pomóc, bo na pewno nieraz nie macie przestrzeni i miejsca na tym wątku na swoje emocje i historie. A wiadomo, że nikt nie zrozumie Dinocieżarnej lepiej jak inna Dinociężarna.
Ogólnie temat nie jest łatwy, przechodziłam podobną sprawę i dalej przechodzę z bliskimi znajomymi - podczas gdy my zbieraliśmy się i dalej zbieramy się po poronieniu, im dosłownie 2 miesiące po naszej stracie się udało - po kilkunastu miesiącach starań - i już mają swoje dzieciątko na świecie. Dla mnie nie jest to łatwe, relacja się na pewno zmieniła, możliwe, że nigdy już nie będzie taka sama. Oni chcieli mieć możliwość wyrażania zachwytu i szczęścia, a ja chciałam mieć czas na żałobę - patowa sytuacja. Szczególnie, że byliśmy na tyle blisko, że zarówno oni piersi wiedzieli o naszej ciąży a my o ich 😔 Każde z nas powinno mieć do tego przestrzeń i prawo. Wydaje mi się, że pewne niewypowiedziane żale utknęły i raczej nie zostaną powiedziane, ale to trudna sprawa i my i oni zdajemy sobie z tego sprawę.
Więc podobnie jest teraz u nas. Każda z nas nie chce sprawić przykrości innej, ale nie czuję się z tym w porządku wobec siebie samej. Musimy chyba częściej rozmawiać na takie emocjonalne tematy 🤭 moze sesje na SKYPE czy coś? Nie wiem co teraz się używa 🤭 🤪
Kropeczko - jak się cieszę, że Cię widzę! Szukałam wczoraj po wątkach co u Ciebie słychać! To zrozumiałe, że potrzebowałaś chwilkę resetu dla głowy ❤️🧘 cieszę się, że u Was dobrze ☺️
Ekhm wbiję jeszcze z prywatą staraniową - czy któraś z Was przyjmuje Accofil np. 1/2 ampułki co kilka dni? Mam przyjmować 1/2 ampułki co 72h i nie wiem jak to ogarnąć. Lekarz mi mówił coś o insulinówkach (strzykawkach) ale nie wiem o co chodzi i po co 🤨 da się taki Accofil wstrzykiwać na 2 razy, czy tak nie można?
siesiepy, Emka06, Cukruś, kropka27, Lipcowa, Zosis lubią tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 - polip w jamie macicy
21.09.2021 - histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤️
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌ przewlekły stan zapalny endometrium
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
❔❔❔ wciąż niepłodność idiopatyczna
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06 - NATURALS ⏸️ 😭🤞 -
Pfry widzę, że zrozumiałaś doskonale o co mi chodzi 🥰 poczekaj chwilkę, mam gdzieś zapisane to czego szukasz, wygrzebałam to gdzieś na wątkach Starając się z pomocą medyczną 😊
Edit już mam: „Jeśli musisz dzielić strzykawke accofilu na 3 części to potrzebne są strzykawki insulinówki + igły króciutkie (nie gotowe strzykawki z igła!). Wtedy przez dziubek strzykawki wstrzykujesz ok 1,5-1,6 ml leku i tak z 2 pozostałymi (ja zostawiłam 2 porcje w org strzykawce i nast dnia podzielę jeszcze raz).„
albo
,, wzielam insulinowke 1ml z podzialka na 40 jednostek insuliny. Ampulka ma 0.5 ml co odpowiada 20 kreseczkom na insulinowce. Wstrzyknelam do tej insulinowki tyle leku co potrzebowałam proporcjonalnie, nalozylam igle i zrobilam zastrzyk insulinowka"
Daj znać jak się będziesz czuła po Acco ☺️ masz mniejsze dawki więc myślę, że będzie bezboleśnie jak u Emki, ja mam całą i wymiata mnie z nóg na kilka godzin, teraz spróbuję przyjąć zastrzyk w południe, żeby przespać te rewolucje
Nikt tu nie chce nikogo wyrzucać, bez wszystkich właścicielek jajeczek ten wątek nigdy nie będzie taki sam, ja po prostu chciałabym dobrze dla wszystkich 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 20:20
siesiepy, Emka06, Biedronka@, Pfry lubią tę wiadomość
✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚 -
Dziewczyny, ja Was podczytuję po cichu od samego początku i mimo, że minęło już tyle czasu odkąd się „znamy”, to pamiętam i o Tobie Siesiepy i o Tobie Pfry. Pamiętam o każdej staraczce na tym wątku, bez wyjątków. Co prawda w ciszy, ale mocno kibicuję każdej z Was. Możecie być pewne, że ciocia Choco przyjdzie Wam pogratulować. ♥️
siesiepy, rozalaa, Mart768, Cukruś, Emka06, Biedronka@, kropka27, Pfry, Niemampomyslunanick, Angi90 , Nataliii lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Oho widzę nowe porządki 😅
Wszystko co chciałam napisać zostało już napisane. Uwielbiam społeczność, którą tu stworzyłyśmy i nie wyobrażam żeby dinuś wysiadał z autobusu bo zaciążył, temat nie łatwy i nie ma dobrego wyjścia, dinusiowe przedszkole też bym czytała. A swoją drogą dinki w ciąży też nie mają swojego miejsca,żeby pogadać o swoich odczuciach, objawach itd. Także decyzję do wątku dla dinobrzuchatek pozostawiam Wam 😊
U mnie zależy jak leży,z reguły nie przeszkadza mi to, jestem z Was dumna,że się nie poddałyście i Wam się udało, dajecie mi nadzieję,że i mi się uda i na każdą przyjdzie pora, gdy mam doła to po prostu nie czytam, pomijam, nie komentuje bo zwyczajnie nie mam pojęcia co napisać bym mogła w tematyce ciążowej, a wiem jaką drogę przeszłyście, z jakimi emocjami, jak dzielnie walczyłyście. Też czasem oczyma wyobraźni widzę jajo przy każdym nicku, tylko nie przy moim 🫣
Kropka, dobrze się widzieć 😘 jeju Ty już tak bardzo mocno w tej ciąży jesteś, szok jak czas zasuwa 🥰
Pfry, będę przyjmować od poniedziałku, lekarz póki co wspominał właśnie,że trzeba ten lek dzielić i że jest to trochę upierdliwe ale do ogarnięcia i wszystko mi pokaże w poniedziałek właśnie, więc póki co nie pomogę bo to jeszcze przede mną.kropka27, Pfry lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
19.08.2025 (40+3) SN na świat przyszła Hania 🌸
2900g i 50cm spełnionego marzenia ✨️🦕
Czeka 1❄️ -
rozalaa wrote:Pfry widzę, że zrozumiałaś doskonale o co mi chodzi 🥰 poczekaj chwilkę, mam gdzieś zapisane to czego szukasz, wygrzebałam to gdzieś na wątkach Starając się z pomocą medyczną 😊
Edit już mam: „Jeśli musisz dzielić strzykawke accofilu na 3 części to potrzebne są strzykawki insulinówki + igły króciutkie (nie gotowe strzykawki z igła!). Wtedy przez dziubek strzykawki wstrzykujesz ok 1,5-1,6 ml leku i tak z 2 pozostałymi (ja zostawiłam 2 porcje w org strzykawce i nast dnia podzielę jeszcze raz).„
albo
,, wzielam insulinowke 1ml z podzialka na 40 jednostek insuliny. Ampulka ma 0.5 ml co odpowiada 20 kreseczkom na insulinowce. Wstrzyknelam do tej insulinowki tyle leku co potrzebowałam proporcjonalnie, nalozylam igle i zrobilam zastrzyk insulinowka"
Daj znać jak się będziesz czuła po Acco ☺️ masz mniejsze dawki więc myślę, że będzie bezboleśnie jak u Emki, ja mam całą i wymiata mnie z nóg na kilka godzin, teraz spróbuję przyjąć zastrzyk w południe, żeby przespać te rewolucje
Nikt tu nie chce nikogo wyrzucać, bez wszystkich właścicielek jajeczek ten wątek nigdy nie będzie taki sam, ja po prostu chciałabym dobrze dla wszystkich 🥺Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Dziewczyny przepraszam, że tak wyjdę poza temat, ale to są bardzo ważne informacje.
Profil nasz bocian na ig dodał 30 min temu storke o tym, że jutro zostaną przekazane wszystkie zasady refundacji do IVF ❤️❤️❤️siesiepy, migotka_, KoKos, Anka96, Pfry, Beezi, gattina, Lipcowa, Zosis, Angi90 , Nataliii lubią tę wiadomość
-
Dołączam do tego co pisze Choco 😉 co prawda nie wiem czy każdej pogratuluje bo zaglądam do was raz na jakiś czas.
Ale Siesiepy tak samo kibicuje Tobie jak Bialek bo byłaś prowadzącą mojego pierwszego wątku szczesliwo pechowego.
I jeszcze odnośnie accofilu ja nie dzieliłam na żadne strzykawki... znalazłam info pozytywne jak i negatywne na ten sposób... Już się nie powołam i nie przytoczę bk nie pamiętam dokładnie niestety😔
W każdym razie mi poprostu mąż wbijał i dzięki temu też lepiej widział ile trzeba podać, drugą połowę chowaliśmy do lodówki i podawał mi za 3dni.
No i nie pocieszę was bo po takich dawkach też czułam się fatalnie... generalnie u mnie sprawdziło się podawanie ok. 18 bo przesypiałam najgorsze bóle a na drugi dzień "tylko" gorsze samopoczucie i czasem migrena.siesiepy, Pfry, Bialeekk, Angi90 lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g