Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Dara Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziweczyny.

Ja to Was podczytuje i trzymam kciuki za wszystkie, ale sobie musiałam dać czas na zastanowienie co dalej.
    No i jak już się zastanowiłam, to nawet proga w 7dpo i co? 1.66... To już chyba gorzej być nie może, co?

Niby doszłam do ładu z sobą i że starym też jakoś. I myślałam, że nic a nic mnie nie ruszy. Biel nie ruszyłaby mnie teraz, ale tego nie przewidziałam.

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justme oczywiście, że Cię pamiętam 😘 przykro mi, że ostatni okres był taki trudny ale dobrze, że jesteś tutaj z Nami - nie zostawimy Cię z tym samej 😘 organizm bardzo często pamięta tryb "ciąża" więc trzymam mocne kciuki za kolejne miesiące 🤞🏻🤞🏻 dobrze kojarzysz, In vitro miałam w Bocianie 😊 czytałam o tych przygodach z lekarzami, odmiennymi zdaniami itd.. Też byłaś w tej klinice? Chętnie wymieniłabym się doświadczeniami czy to tu czy na priv 😊

Rozalaa kciuki za pracę 🤞🏻 kiedy będziesz miała jakieś info? 😊

Claire piękna beta ❤️ będzie tylko dobrze 🥰

Sara Ty już na końcówce? 🤩 A jak starsze dzieciaki z reakcja na malucha? 😊 Czekaja czy może niekoniecznie? 😊

Emka deserki wyglądają pysznie 🤤 ja kupiłam sobie lody do zrobienia w domu (wystarczy dodać mleko) i słyszę jak mówią do mnie z lodówki, że muszę je zjeść 🤣

Siesiepy super, że termin usg już tuż tuż 😊 trzymam kciuki 🍀🤞🏻🤞🏻 musiałam wygooglac sobie co to za egzamin i o kurczaki 🤯 ale z Ciebie mądra głowa! 🤩 Powodzenia, zdasz na pewno! 🤩

Paprota macie termin iui? 😊 Dobra historia z tym poczęciem na Waszym weselu 😁

Chantelle kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻 12 dpo to czas właśnie na implantacje 😊 Będziesz robila bete albo test za jakiś czas? 😊

Angi trzymam kciuki 🍀🍀🤞🏻🤞🏻

Kokos no to do dzieła 🔥🔥

Meggi była owulka i to jaka! 😁 Nie ma co rozkminiać za dużo, trzeba korzystać 😁

Dara fakt wynik słaby. Ale jesteś pewna, że jesteś 7 dpo? Miałaś monitoring? Jesteś pod opieką jakiegoś lekarza?

Emka06, Chantelle, justme, Paprota9418, KoKos, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨
    🌟 01.25 Naturalny CUD
    ❤️

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo, bardzo, bardzo mocno dziękuję za wsparcie i trzymane kciuki ❤️❤️
    To cudowne uczucie czytać tyle pozytywnych komentarzy, czuć wsparcie całej grupy 🥺
    W sumie nie ma chyba odpowiednich słów żeby opisać co teraz czuję - jesteśmy wirtualną społecznością, rozsianą po całej Polsce (a nawet poza jej granicami), w realu nie wiemy o sobie za wiele, a mimo to każda z Was wczoraj wieczorem lub dzisiaj rano znalazła chwilę by dać znać, że myśli o mnie i przesyła wsparcie 🥺🥺❤️
    No coś pięknego - DZIĘKUJĘ ❤️🥰❤️
    Kropek nie ma wyjścia - musi ze mną zostać te prawie 9 miesięcy żeby poznać wszystkie Dinusiowe Ciocie 🥰🥰❤️

Natosia, Pfry, siesiepy, Nataliii, SandraH.97, ChocoMonster, rozalaa, Emka06, Beezi, Zosis, Arieen, Biedronka@, Amunicja, Nat96, oloska, Bialeekk, Ancalime, agentka93, Chantelle, justme, RinTinTin, Cukruś, Mart768, Marti27, Niaha, Bambi92, ANGELIKA, Angi90 , kropka27 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨
    🌟 01.25 Naturalny CUD
    ❤️

age.png

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do samego transferu to chyba najbardziej magiczny i relaksujący (przynajmniej dla mnie) moment całego in vitro 😊 w klinice miałam być 5-10 min przed rozpoczęciem z pełnym pęcherzem 😊 przebrałam się w koszule i kapcie i najpierw była rozmowa z embrologiem - poinformował mnie o rozwoju zarodków (teraz podali mi 5.1.1., zamrożony został 4.2.2., a o losie trzeciego mam dowidzieć się w poniedziałek - zatrzymał się w rozwoju - jeśli ruszy to dostanie klasyfikację i zostanie zamrożony jeśli nie.. zdegraduje). Później usiadłam na fotel, ginekolog założył wziernik (to była najbardziej nieprzyjemna chwila w tym wszystkim), położna obróciła mi ekran żebym widziała dokładnie całą magię i gino taką rurką wpuścił Malucha 🥰 uczucie jak przy cytologii także nic strasznego. 😊
    Później gino wyjął wszystko i wyszedł - położna kazała założyć mi nogę na nogę, przykryła, wydrukowała zdj usg, kazała leżeć 10 min, przygasiła światła i też wyszła i zostałam sama z Kropkiem. I w całym tym rollercoasterze czułam wtedy ogromny spokój. Miałam chwilę dla siebie - głaskałam się po brzuchu, "rozmawiałam" z Kropkiem w myślach i nie odrywałam oczu od tej małej kropki na usg. Później położna pomogła mi wstać, ubrałam się w swoje rzeczy, krótka rozmowa odnośnie dawkowania leków, życzenia powodzenia i mam dać znać klinice za 2 tygodnie jaki wynik 😊 i tyle 😊

Za to po powrocie non stop spałabym 😊 chyba odsypiam cały stres poprzednich dni. Nie nastawiam się na nic, czekam na rozwój sytuacji chociaż nie wyobrażam sobie co będzie gdy się nie udało. Za to mój Stary płynie - ciągle mi nasdkakuje, każe leżeć i odpoczywać, ciągle dopytuje jak się czuje i czy czuje czy to "JUŻ" 😅 szuka już nawet imion, bo dla niego to jest już proste - mieliśmy problem z nasieniem i jajowodami i ominęliśmy to więc musi być z tego ciąża. Ja stoję przy tym z boku, nie mam serca tłumaczyć mu o genetyce i immunologii. Staram się łapać jego entuzjazm i cieszyć się z tych dni 😊

siesiepy, SandraH.97, ChocoMonster, rozalaa, Emka06, Syla87, Beezi, Arieen, oloska, Ancalime, Chantelle, Pfry, RinTinTin, Mart768, ELka, Paprota9418, ANGELIKA, Angi90 , kropka27, Angelika95, Pauli19 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨
    🌟 01.25 Naturalny CUD
    ❤️

age.png

preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    A co do samego transferu to chyba najbardziej magiczny i relaksujący (przynajmniej dla mnie) moment całego in vitro 😊 w klinice miałam być 5-10 min przed rozpoczęciem z pełnym pęcherzem 😊 przebrałam się w koszule i kapcie i najpierw była rozmowa z embrologiem - poinformował mnie o rozwoju zarodków (teraz podali mi 5.1.1., zamrożony został 4.2.2., a o losie trzeciego mam dowidzieć się w poniedziałek - zatrzymał się w rozwoju - jeśli ruszy to dostanie klasyfikację i zostanie zamrożony jeśli nie.. zdegraduje). Później usiadłam na fotel, ginekolog założył wziernik (to była najbardziej nieprzyjemna chwila w tym wszystkim), położna obróciła mi ekran żebym widziała dokładnie całą magię i gino taką rurką wpuścił Malucha 🥰 uczucie jak przy cytologii także nic strasznego. 😊
    Później gino wyjął wszystko i wyszedł - położna kazała założyć mi nogę na nogę, przykryła, wydrukowała zdj usg, kazała leżeć 10 min, przygasiła światła i też wyszła i zostałam sama z Kropkiem. I w całym tym rollercoasterze czułam wtedy ogromny spokój. Miałam chwilę dla siebie - głaskałam się po brzuchu, "rozmawiałam" z Kropkiem w myślach i nie odrywałam oczu od tej małej kropki na usg. Później położna pomogła mi wstać, ubrałam się w swoje rzeczy, krótka rozmowa odnośnie dawkowania leków, życzenia powodzenia i mam dać znać klinice za 2 tygodnie jaki wynik 😊 i tyle 😊

Za to po powrocie non stop spałabym 😊 chyba odsypiam cały stres poprzednich dni. Nie nastawiam się na nic, czekam na rozwój sytuacji chociaż nie wyobrażam sobie co będzie gdy się nie udało. Za to mój Stary płynie - ciągle mi nasdkakuje, każe leżeć i odpoczywać, ciągle dopytuje jak się czuje i czy czuje czy to "JUŻ" 😅 szuka już nawet imion, bo dla niego to jest już proste - mieliśmy problem z nasieniem i jajowodami i ominęliśmy to więc musi być z tego ciąża. Ja stoję przy tym z boku, nie mam serca tłumaczyć mu o genetyce i immunologii. Staram się łapać jego entuzjazm i cieszyć się z tych dni 😊

Zakręciła mi się łezka w oku jak to czytam 🥺 mogę się jedynie domyślać co czujesz, co Wy czujecie...radość ale i strach...oraz multum innych myśli... ale nie widzę innej opcji i musi się udać ❤️🤰 będziemy czekać na Twoje dwie kreseczki ⏸️😍
    Cieszę się, że "przetarłaś" drogę do IVF niektórym z nas 😍 mam nadzieję że za niedługo będę w tym samym momencie co Ty i będziemy rodzic w 2024 😍

Lipcowa lubi tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
    2022-->CP w p.jajowodzie 2022-->HSG, ok 2023-->kolejna CP💔, metotr. Potem krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia,(adenomioza)08.2024--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔
    11.2024-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 6DPT 26.0 Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 12DPT 412.0
    14DPT 858.0Prog. 35.4 ng
    16 DPT 1758,0 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm❤️
    8w6d CRL 2.16 cm❤️
    10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰
    11w6d I prenatalne -->5.57 cm,160 ud/min.❤️ Test Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷
    14w1d brykająca Księżniczka 😍
    15w5d Księżniczka z pięknie bijącym ❤️
    preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra czuję chyba wszystkie emocje po kolei - nadzieję, strach, spokój, niepewność i tak w kółko 😅 czekam z niecierpliwością na moment kiedy zaczniecie procedurę - będzie magiczna, zobaczysz 🥰

SandraH.97 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨
    🌟 01.25 Naturalny CUD
    ❤️

age.png

preg.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:

Musi być dobrze, po prostu musi!
    Jakoś końcem roku oglądałam program Rozenkowej na Playerze o IVF i teżbyło tam wszystko fajnie pokazane, cała procedura. A jak ja trzymałam kciuki za te pary:)))

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jako ciekawostkę podzielę się z Wami info z wątków in vitro - dziewczyny po transferach piją koktajl z arbuza, buraka i imbiru lub jedzą osobno w tych dniach 😊
    Podobno sprzyja to zagnieżdżeniu także smacznego 💪🏻

SandraH.97, Emka06, Ancalime, agentka93, Chantelle, siesiepy, Pfry, justme, Mart768, Niaha, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨
    🌟 01.25 Naturalny CUD
    ❤️

age.png

preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Sandra czuję chyba wszystkie emocje po kolei - nadzieję, strach, spokój, niepewność i tak w kółko 😅 czekam z niecierpliwością na moment kiedy zaczniecie procedurę - będzie magiczna, zobaczysz 🥰

W czwartek mamy wizytę u mam nadzieję że dowiem się bardziej co i jak ^^ taki mam plan przynajmniej 😊

2022-->CP w p.jajowodzie 2022-->HSG, ok 2023-->kolejna CP💔, metotr. Potem krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia,(adenomioza)08.2024--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔
    5DPT 12.8 6DPT 26.0 Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 12DPT 412.0
    14DPT 858.0Prog. 35.4 ng
    6w6d CRL 1,11 cm❤️
    8w6d CRL 2.16 cm❤️
    preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    A i jeszcze jako ciekawostkę podzielę się z Wami info z wątków in vitro - dziewczyny po transferach piją koktajl z arbuza, buraka i imbiru lub jedzą osobno w tych dniach 😊
    Podobno sprzyja to zagnieżdżeniu także smacznego 💪🏻

Trzeba zapamiętać 😊

Mam nadzieję że masz zapas, życzę smacznego 😊

14DPT 858.0Prog. 35.4 ng
    6w6d CRL 1,11 cm❤️
    8w6d CRL 2.16 cm❤️
    preg.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, ale to wszystko magicznie brzmi 😍 To obserwowanie Kropka na USG musiało być czymś wspaniałym ❤️
    A co do koktajlu, w jakich proporcjach?

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa… ja płacze!!! Dałam staremu do przeczytania i co? Łzy w oczach😭❤️
    To cudowne, całej waszej trójce kibicujemy ze wszystkich sił🤞🏽🍀❤️❤️🥹🍍🍍🍍

rozalaa, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dara, może to jednorazowa sytuacja? Podobno tak nawet dwa razy w roku normalnie zdrowa Miałaś już wcześniej problemy z owu? 🤔 proponuje wykonać badania w 3 dc jeśli się martwisz i do Gina 😔

Bialeeek dobrze Cię widzieć 😚jak tam u Ciebie?

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:

Lipcowa! Pięknie to wszystko opisujesz. Naprawdę łezka w oku się kręci. Zwłaszcza jak się widzi jak mężczyzna Twój staje właśnie na wysokości zadania. 🥰 Cudownie! Musi się Wam udać. A wiesz czemu?! Bo taki gość się u mnie zjawił dzisiaj jak o Was myślałam!

received-336521992036512.jpg

Chantelle, Biedronka@, Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych ➡️ 6+7 zapłodnionych ➡️ 6+6 zarodków
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek! Co tam u Ciebie kebabiku. 🌻

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych ➡️ 6+7 zapłodnionych ➡️ 6+6 zarodków
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, no ciepło się robi na sercu ♥️ Ależ tu emocje panują i ta ekscytacja z Waszego szczęścia 🥹🍀 Rośnijcie!
    Właśnie czytam, że piszesz o sokach, które mogą pomóc w ewentualnym zagnieżdżeniu. Ja kilka dni temu dostałam z buraka litrowy słoik. Właśnie go kończę 😊 Czekam do poniedziałku na 🐒 Jeśli nie przybędzie, to kupuję test i sikam we wtorek.

Dara, tulę 🫂 rozalaa dobrze pisze, tak może być nawet dwa razy do roku. Ostatnio o tym czytałam, bo też robiłam badania. Życzę Ci dużo wiary w następny cykl. Głowa do góry! Nie idziesz ślepo do celu, przynajmniej wiesz na co zwrócić uwagę i o czym możesz porozmawiać z lekarzem, żeby działać 🥰

rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Dara, może to jednorazowa sytuacja? Podobno tak nawet dwa razy w roku normalnie zdrowa Miałaś już wcześniej problemy z owu? 🤔 proponuje wykonać badania w 3 dc jeśli się martwisz i do Gina 😔

Bialeeek dobrze Cię widzieć 😚jak tam u Ciebie?

Coraz lepiej❤️ dziękuje Rozalka🥹❤️

Przy okazji spieszę z wyjaśnieniami tak w skrócie👇🏾
    Moja ostatnia @ zaczęła się dla mnie wyjątkowo tragicznie, ogromne krwawienie, zwijanie z bólu, wymioty i biegunka… dramat! Przez 4 dni nie wyszłam w ogóle z łóżka, jak roślina… dosłownie😕
    Stary mój wziął urlop by ze mną siedzieć i „nosić” mnie do łazienki. Skończyło się oczywiście karetką, zastrzykami przeciwbólowymi i jakoś przeżyłam kolejne dni. Niestety udzielił mi się stan depresyjny.
    Pogrążyłam się w ogromnym smutku przez te starania, notoryczne myśli, że na pewno się nie uda i tak dalej… Wyłączyło mnie totalnie z życia.
    Pod wpływem emocji zakończyłam współpracę z szefem tyranem, zrezygnowaliśmy z dalszej opieki kliniki w której aktualnie byliśmy, bo czuliśmy się w stagnacji i już nie chciało nam się słuchać „macie czas”. Mamy, ale nie chcemy stać w miejscu. Chcemy być w ciąży! 🤷🏽‍♀️
    Podjęliśmy decyzję, że to już ostatni nasz miesiąc starań bez spięcia dupy w 100%. Szukamy nowej kliniki (i ja nowej roboty😂). Bierzemy się w garść i nadal idziemy po swojego ananasa🍍🍀
    Daliśmy sobie na luz w tym miesiącu, ale już niedługo! Na pewno wszystko zaowocuje❤️

Ps!! Dziękuje wam za to, że ciagle gdzieś tam wspominałyście o mnie i myślałyście , jesteście Najlepsze❤️🍀

Chantelle, siesiepy, rozalaa, Marti27, SandraH.97, Beezi, Emka06, Amunicja lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Białek! Co tam u Ciebie kebabiku. 🌻

Stęskniłam się! No co mam powiedzieć🥹❤️🌯

Pfry, Chantelle, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • justme Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa fajnie, że się podzieliłaś z nami tym dniem.Ja trzymam kciuki mocno przez najbliższe dwa tygodnie. Dawaj na priv, spróbuję dodać cię do przyjaciółek, chociaż nigdy nie robiłam tego wcześniej i nie wiem czy potrafię.

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa - 😚 myślami byłam dzisiaj przy Tobie, dziękuję Ci za ten opis z dzisiejszego dnia. Super, że transfer przeszedł tak spokojnie i miałaś chwilkę dla siebie aby ochłonąć z emocji w trakcie. Tak bardzo Wam kibicuję 🤞 a Stary wiadomo, że się cieszy bo Wasz wyczekany bobas w końcu jest bliżej niż kiedykolwiek wcześniej 🥰

Bialeczku, co tam u Ciebie? 🥺 Jak się czujesz?
    Edit: widzę, że napisałaś w międzyczasie.Tak mi przykro, że okres Cię tak zmiótł z planszy🫂 nawet sobie nie wyobrażam jak się czułaś, skoro aż konieczna była wizyta w szpitalu 😬 mam nadzieję, że już lepiej się miewasz, a Stary stanął na wysokości zadania, gdy go potrzebowałaś. Rezygnacja z szefa tyrana na plus - gratuluję decyzji, bo na pewno nie była łatwa, ale zdrowie psychiczne przy staraniach jest bardzo ważne (mówię to ja, która trochę z tym ma ostatnio na bakier 🥲), nie warto sobie dokładać dodatkowych stresów przez szefów imbecyli 🤬 Dawaj znać na bieżąco jak z poszukiwaniem nowej kliniki. Btw. Stwierdzenie"macie czas/jest pani jeszcze młoda "- chyba nic innego mnie tak mocno nie wk... 🤬 Zaczęliśmy się starać jak miałam 29 lat, w sierpniu będę mieć 32 lata a lekarze do mnie nadal mówią, że "jeszcze jest pani przecież młoda i może mieć pani kilkoro dzieci"... Noż kurła! Co to za frazesy, oczekuję realnej pomocy! Więc świetnie Cię rozumiem, pomimo różnicy wieku między nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 21:33

Bialeekk lubi tę wiadomość

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
    Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ