Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo... Widzę, że dzisiaj zaczynamy domowymi sposobami na różne dolegliwości. To może macie coś na ból głowy/zęba. Już kij wie, co mnie boli. Ogólnie od wczoraj czuję się jak 💩. Już nawet Mąż mi zaczął ciążę wmawiać (ale to chyba tylko dlatego, żebym się lepiej poczuła). 🤣 Przyjechałam do biura, bo mam wdrożenie nowego pracownika, ale zaraz chyba zostanę najchujowszym kierownikiem, dam mu zadania na tydzień i ucieknę. Wzięłam już 1000mg paracetamolu, ale nic nie pomaga. 🤕
-
Zosis wrote:Ooo... Widzę, że dzisiaj zaczynamy domowymi sposobami na różne dolegliwości. To może macie coś na ból głowy/zęba. Już kij wie, co mnie boli. Ogólnie od wczoraj czuję się jak 💩. Już nawet Mąż mi zaczął ciążę wmawiać (ale to chyba tylko dlatego, żebym się lepiej poczuła). 🤣 Przyjechałam do biura, bo mam wdrożenie nowego pracownika, ale zaraz chyba zostanę najchujowszym kierownikiem, dam mu zadania na tydzień i ucieknę. Wzięłam już 1000mg paracetamolu, ale nic nie pomaga. 🤕
moonflower, Lipcowa, siesiepy, Mart768 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Witam się po zajebiście ciężkim weekendzie!!!!!!
Ależ mnie te dwa dni przetyrały! poniedziałkowe zderzenie z rzeczywistością jest okropne 😂😂 ale sama jestem sobie winna 😂😂😂Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Niaha, Angi tulę ❤️
Lipcowa, jak się czujecie z Kropkiem? ✊
Emka, potwierdzam, z Lek-amu najlepsze, są różne dawki - 1, 3, 5 mg w zależności od potrzeb.
Rozala, herbatka na dobry początek tygodnia, mięta i dużo wody, dzisiaj dużo warzywek i będzie dobrze. 😉 Ja kciuki zaciskam tak czy tak 🤞🍀
Claire, Natali, jak się czujecie? Natalii, powtarzasz betę?
Zosis, na ból głowy jeszcze duuuużo wody oprócz tego co napisała Bubu.
Moon, ale co pobalowane to Twoje 😅
Miłego tygodnia, dinusie ❤️🍀
Lipcowa, Emka06, Niaha, Angi90 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Hej Dinusie 💚
U mnie też poniedziałek na pełnej, wstawanie było ciężkie 😉 Chyba śnił mi się urlop, który zaczynam za tydzień 😅
Weekend jakoś za szybko zleciał. Byliśmy na koncercie Franza Ferdinanda w Łodzi. Genialny występ 😍 Przemyśleliśmy też z Mężem temat przeprowadzki. Chcemy do końca grudnia wykończyc dom jako priorytet, a od stycznia będziemy dalej walczyć z niepłodnością i wytaczać grubszą artylerię. Póki co będzie u nas tryb wakacyjny, dieta i suplementacja. W końcu 31 lat to tez świetny wiek na zostanie rodzicami 😉 Oczywiście nigdzie się stąd nie wybieram w tym czasie 😃
Lipcowa, jak się czujesz? Fizycznie i mentalnie? 💚
Zosis pij dużo wody, a jak nie pomoże to tylko drzemka Cię uratuje. A może faktycznie masz lokatora? Byłoby wspaniale 😍
Moon work hard, play hard ✌️
Claire widziałam Twoja betę, miałam ciary ze szczęścia 😍
Niaha, Angi tulaski dla Was 🫂🫂
Claire, Lipcowa, Zosis, Emka06, kropka27, rozalaa, Niaha, Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Dziewczyny a jak to jest z tym, że melatonina może uzależniać? Bo ja się boję tego brać 🙈🙈Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Bambi92 wrote:Dziewczyny a jak to jest z tym, że melatonina może uzależniać? Bo ja się boję tego brać 🙈🙈34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Przytulam Was dziewczyny za 🐒 niech sierpień będzie Waszym miesiącem! Dwa brzuszki na miesiąc na wątku dinusiowym to nasza aktualna statystyka, także szykujta się, bo nigdy nie wiadomo kto zostanie wylosowany 😏 ❤️🔥
Widzę, że macie ciężki powrót po weekendzie 🙃 Miętka i oszczędny tryb życia i będzie cacy 😇 Mi na ból głowy nigdy nie pomógł jeszcze żaden domowy sposób niestety. Oprócz tabletek przeciwbólowych jedynie sen mnie ratuje, nawet chwila w ciągu dnia.
Lipcowa, kiedy pierwszy teścik możesz zrobić najwcześniej? Bo ja już namiot rozkładam pod Twym kibelkiem, albo i labem od razu ⛺ 👀
Siesiepy kciuki za badanie i za egzamin! 🤞🏻
Ja już nie narzekam na brak objawów, od wczoraj mnie tak mdłości zaczęły męczyć, że nie wiem co mam ze sobą zrobić 🥴 nie jem -źle, zjem - niewiele lepiej 😄 Apetytu nie mam w ogóle a jak pomyślę o jedzeniu, to... 🤐Lipcowa, Nataliii, siesiepy, Niaha, Amunicja, Chantelle, Angi90 lubią tę wiadomość
-
rozalaa ewentualnie może krople żołądkowe jeśli masz 😊 w tej mojej macicy to nie wiem na ile się dzieje, a na ile sobie wkręcam ale wczoraj i dzisiaj rano mam takie pobolewanie jak przed okresem - niby to normlane i może tak być - póki co ratuje się nospa i magnezem 😅
Zosis współczuję, bo dla mnie ból zęba to najgorszy ból ze wszystkich 🥺
Nie znam domowych sposobów na to ale widzę, że dziewczyny już coś doradziły 😊
I trzymam kciuki żeby jednak to nowy lokator był 🍀🤞🏻
Moonflower poniedziałkowa rzeczywistość zawsze najgorsza no ale nie mów, że nie było warto 😎😁
Beezi a Ty jak się czujesz? 😊
Mam nadzieję, że mój Kropek właśnie zaczyna się zagnieżdżać - teoretycznie to jest ten etap wg rozpiski 😅 ogólnie często kręci mi się w głowie ale nie dziwię się w sumie, bo od tej ilości leków jestem na hormonalnym haju 😁😅 i jeszcze heparyna rozrzedza mi krew także pełne kombo 😅
Ewiwi a co się stało? Może zdążycie się pogodzić do owu 🤞🏻
Bambi najgorsze są te dni przed urlopem 😅
Ale plan macie bardzo dobry - na pewno już niedługo zostaniecie rodzicami 🍀
Fizycznie to coś pociągnie w podbrzuszu, to zapiecze w piersi ale tradycyjnie - ignoruje 😁
A mentalnie to jestem pełna nadziei i pozytywnych myśli 🥰 najwyżej będziecie mnie zbierać z podłogi później 😉
Claire a widzisz, jak objawy wjechały to na pełnej 😅 oby szybko minęły 😊
Co do testowania to klinika mówiła o 14 dniu, Mąż zabronił testować wcześniej niż 12go 🙈 nooo ale ja nie wytrzymam tyle przecież! 😅 🤣
Planuję po cichu chyba w czwartek osikać patyka 😅 (12 dni po ovi to może nie oszuka 😉).
Bambi92 lubi tę wiadomość
-
Bambi, Lipcowa, proszę mi tu nikogo (póki co) nie meldować. 🤣 Już mi wystarczy, że Mąż od soboty przekonany jest, że jestem w ciąży, bo najpierw zaczęły mi śmierdzieć jego Neo, później w niedzielę bardzo słabo się czułam (biegunka, ból głowy, mdłości), dzisiaj zaś ten ból (chyba) głowy. Grażka w głowie już swoje też dopowiada. 🤦♀️ A dzisiaj dopiero 10 dpo... Przecież ja zwariuję... 🤣
PS. Tak, jak nie przystało na staraczkowego dinozaura - zrobiłam dzisiaj test. Oczywiście, biało. Ale że to 10 dpo to się nie przejęłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 10:44
-
Zosis ale wiesz jak to jest - biel 10 dpo to jeszcze nic straconego
-
Dzień dobry dinusie!
Lipcowa my już koczujemy pod kibelkiem🚽^^
Claire cieszę się, że ciebie w końcu dopadło 😆 teraz przynajmniej nie będziesz się zamartwiać 😆
Ewiwi mam nadzieję, że się uda pogodzić do owu 😘
Moon, Zosis dużo siły na przetrwanie tego dnia 😄 dacie radę laski 💪
Bambi super, że przegadaliście i macie ułożony plan, oczywiście liczę na to, że zafasolkujecie jeszcze przed końcem roku i na nowe będziecie się wprowadzać już w trójeczkę ^^
Niaha tulę za wredotę 🫂 ale widziałam, że w sierpniu testujesz w urodziny ^^ życzę ci pięknego prezentu w takim razie.
Beezi dzięki 😘 czuję się w porządku, mam tylko problem z zaparciami, ale to o tego progesteronu na pewno. Tak dzielnie badam przyrosty . Dziś o 8 byłam w labie i mam wielką nadzieję, że to będzie moja ostatnia beta w najbliższym czasie 🤞 Badałam też w sobotę i na razie wygląda to ok (tak jak w stopce).Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 10:47
Lipcowa, Emka06, Niaha, Pfry lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Lipcowa wrote:Zosis ale wiesz jak to jest - biel 10 dpo to jeszcze nic straconego
Tak, oczywiście, wiem.
Nic sobie z niej nie robię, spokojnie.Lipcowa lubi tę wiadomość
-
rozalaa wrote:Emka, widzę że masz chęć dorzucić Staremu kolejną tableteczkę 😅 nie skarży się? Nie narzeka na jakieś bóle żołądka? Mój coś zaczyna 🤔
Miesiąc się kończy, a my nie musimy nigdzie uciekać 🥰 piękne to jest ❤️
Jeśli chodzi o ilość supli to czasem sobie ponarzeka pod nosem, ale nie skarży się na szczęście na ból żołądka. Jak ostatnio zasugerował, że go brzuch boli i to na pewno po tych tabsach to mu powiedziałam, że to ma przecież same witaminki i antyoksydanty, więc to na pewno przez to, że tłusto zjadł 🤫😂
I zgadzam się z tym co napisałaś o wątku 😊 Fajnie, że powstał i mamy takie swoje miejsce 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 10:57
rozalaa lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Mnie najczęściej boli głowa jak piję mało wody. Zawsze zanim wezmę tabletkę staram się uzupełnić płyny i w większości przypadków pomaga 😊 Na ból zęba niestety nie mam sposobu, ale współczuję bólu 😕
Bambi, fajny plan! 😊 A może tak się skupicie na wykańczaniu domu, że nawet nie zauważysz, że Ci się okres spóźnia🤞🏻
Lipcowa, ciągle o Tobie myślę! Nawet Staremu wczoraj opowiadałam jak przebiega taka procedura i był mega zainteresowany 😁 Oboje trzymamy za Was kciuki ❤️
Zosis, no weź, co to za testy tak wcześnie. Dobrze, że napisałaś, że jesteś 10dpo, bo to znaczy, że ja jestem jakoś 9dpo 😅 Totalnie nie czuję tego cyklu.
Nataliii, mocne kciuki za Twojego silnego Kropeczka🤞🏻❤️Lipcowa, Nataliii, Zosis, Mart768 lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Emka i co Twój Stary mówił na całą procedurę?
Bo mój ostatnio stwierdził, że wyobrażał sobie, że to wygląda dużo, dużo gorzej, a w sumie to nic strasznego - myślałam, że uduszę go poduszką no tak, dla niego to nic strasznego na pewnokropka27, Amunicja, Beezi, Mart768 lubią tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:rozalaa ewentualnie może krople żołądkowe jeśli masz 😊 w tej mojej macicy to nie wiem na ile się dzieje, a na ile sobie wkręcam ale wczoraj i dzisiaj rano mam takie pobolewanie jak przed okresem - niby to normlane i może tak być - póki co ratuje się nospa i magnezem 😅
Zosis współczuję, bo dla mnie ból zęba to najgorszy ból ze wszystkich 🥺
Nie znam domowych sposobów na to ale widzę, że dziewczyny już coś doradziły 😊
I trzymam kciuki żeby jednak to nowy lokator był 🍀🤞🏻
Moonflower poniedziałkowa rzeczywistość zawsze najgorsza no ale nie mów, że nie było warto 😎😁
Beezi a Ty jak się czujesz? 😊
Mam nadzieję, że mój Kropek właśnie zaczyna się zagnieżdżać - teoretycznie to jest ten etap wg rozpiski 😅 ogólnie często kręci mi się w głowie ale nie dziwię się w sumie, bo od tej ilości leków jestem na hormonalnym haju 😁😅 i jeszcze heparyna rozrzedza mi krew także pełne kombo 😅
Ewiwi a co się stało? Może zdążycie się pogodzić do owu 🤞🏻
Bambi najgorsze są te dni przed urlopem 😅
Ale plan macie bardzo dobry - na pewno już niedługo zostaniecie rodzicami 🍀
Fizycznie to coś pociągnie w podbrzuszu, to zapiecze w piersi ale tradycyjnie - ignoruje 😁
A mentalnie to jestem pełna nadziei i pozytywnych myśli 🥰 najwyżej będziecie mnie zbierać z podłogi później 😉
Claire a widzisz, jak objawy wjechały to na pełnej 😅 oby szybko minęły 😊
Co do testowania to klinika mówiła o 14 dniu, Mąż zabronił testować wcześniej niż 12go 🙈 nooo ale ja nie wytrzymam tyle przecież! 😅 🤣
Planuję po cichu chyba w czwartek osikać patyka 😅 (12 dni po ovi to może nie oszuka 😉).*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi na pewno najbliższe dni nie będą dla Ciebie proste. Przesyłam masę wsparcia na ten trudny okres.
A może Twój mąż ma właśnie taką taktykę - ucieczke?