X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 października, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    @Marzycielka, w sumie to nie wiem 😅 Lekarz nie zalecił, a ja nie pytałam. Wiem tyle, że do 5/10 jest to łagodne zapalenie. Zapytam się go może na kolejnej wizycie. Jeszcze przed i po drożności brałam doksycykline 2x dziennie.

Ja mam 3 i mam i tak kontrolna biopsję 🤪

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
    11 cykl antybiotyki na zapalenie endometrium 💊

Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾
  • Jupiter Ekspertka

Wysłany: 16 października, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Co lekarz to inne podejście, ten u którego robiłam histero i drożność to mówił że nie ma potrzeby robić kontrolnej biopsji niezależnie od wyniku. A ta moja babeczka to właśnie mówiła że jak będzie 5 czy tam 6 na 10 to już żeby robić , chociaż ma też pacjentki co mają wynik 20 albo 30….

A biopsję kontrolną macie w drugiej fazie cyklu? Bo mi powiedziała że jak już byśmy robiły to w czasie potencjalnej implantacji (więc znowu cykl bez starań).

No i co do NK (cd56) to powiedziała że w sumie dobrze że mi nie zrobił bo przy zapaleniu mogłoby wyjść podwyższone i niepotrzebnie bym miała wydatek bo jak coś to że lepiej zrobić jak się nie ma stanu zapalnego, wtedy można rzetelniej ocenić.

Fajnie że mnie też zbadała, sprawdziła ph śluzu, powiedziała że mam nadwrażliwą szyjkę po tym zabiegu, ale skoro był polip na ujściu szyjki…

A powiedzcie mi czy do KIRów i kariotypów miałyście jakieś zalecenia? Np żeby nie robić w jakichś konkretnych miejscach itd. Z tego co się orientuję antybiotykoterapia nie wpływa na ich wynik, ale jak macie jakieś protipy to dajcie.

Ona:31
    AMH: 1.4;
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Zapalenie endometrium
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

NEXT: seminogram - kontrola, KIR, kariotyp, krzywa c/i

PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1360 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 października, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Co lekarz to inne podejście, ten u którego robiłam histero i drożność to mówił że nie ma potrzeby robić kontrolnej biopsji niezależnie od wyniku. A ta moja babeczka to właśnie mówiła że jak będzie 5 czy tam 6 na 10 to już żeby robić , chociaż ma też pacjentki co mają wynik 20 albo 30….

A biopsję kontrolną macie w drugiej fazie cyklu? Bo mi powiedziała że jak już byśmy robiły to w czasie potencjalnej implantacji (więc znowu cykl bez starań).

No i co do NK (cd56) to powiedziała że w sumie dobrze że mi nie zrobił bo przy zapaleniu mogłoby wyjść podwyższone i niepotrzebnie bym miała wydatek bo jak coś to że lepiej zrobić jak się nie ma stanu zapalnego, wtedy można rzetelniej ocenić.

Fajnie że mnie też zbadała, sprawdziła ph śluzu, powiedziała że mam nadwrażliwą szyjkę po tym zabiegu, ale skoro był polip na ujściu szyjki…

A powiedzcie mi czy do KIRów i kariotypów miałyście jakieś zalecenia? Np żeby nie robić w jakichś konkretnych miejscach itd. Z tego co się orientuję antybiotykoterapia nie wpływa na ich wynik, ale jak macie jakieś protipy to dajcie.

Kazał mi przyjść 10-15 DC - cykl bez starań. W sensie można, ale i tak nic z tego. CD 56 w ogóle nie robi bo nie jest zwolennikiem immunologi a i tak przepisuje encorton w 2 fazie, a jego się bierze na obniżenie komórek NK.
    Kirow nie robiłam, kariotypy w diagnostyce normalnie.

Jupiter lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌

M 🩵 31l.

• PA Autorytet

Wysłany: 16 października, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotypy to badania genetyczne. Jak pytałam o wymagania to lekarka powiedziała, że geny są cały czas te same i możemy przyjść w dowolnym dniu cyklu, po antybiotyku lub w trakcie i po śniadaniu.

Jupiter, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 16 października, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:

No to mamy kolejny przykład, że co lekarz to inne podejście i zalecenia 😅 ja się słucham swojego bo w końcu trafiłam po dwóch latach na kogoś kompetentnego.
    Pytał się mnie o plamienia czy są dalej to powiedziałam, że nie. Bo w sumie nie ma 😅 często miałam przed @ jakieś plamienia a teraz póki co (odpukac) brak.

Kiedy masz mieć kontrolną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 14:55

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸Podejrzenie PCO (metaboliczny)
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    09.25 drożność jajowodów ✅
    🔜 10.25 stymulacja?

Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    No to mamy kolejny przykład, że co lekarz to inne podejście i zalecenia 😅 ja się słucham swojego bo w końcu trafiłam po dwóch latach na kogoś kompetentnego.
    Pytał się mnie o plamienia czy są dalej to powiedziałam, że nie. Bo w sumie nie ma 😅 często miałam przed @ jakieś plamienia a teraz póki co (odpukac) brak.

Kiedy masz mieć kontrolną?

W kolejnym cyklu czyli jakoś pod koniec listopada 🤪 No wiadomo, nie ma co wychodzić przed szereg jak ufasz lekarzowi, każdy ma jakąś swoją wizję 🤪

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Jupiter Ekspertka

Wysłany: 16 października, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Kazał mi przyjść 10-15 DC - cykl bez starań. W sensie można, ale i tak nic z tego. CD 56 w ogóle nie robi bo nie jest zwolennikiem immunologi a i tak przepisuje encorton w 2 fazie, a jego się bierze na obniżenie komórek NK.
    Kirow nie robiłam, kariotypy w diagnostyce normalnie.
    A co było u Ciebie wskazaniem do encortonu? Z tą immunologią to właśnie na dwoje babka wróżyła..

❗️Zapalenie endometrium

❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

PRACUJEMY NAD:
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 października, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    A co było u Ciebie wskazaniem do encortonu? Z tą immunologią to właśnie na dwoje babka wróżyła..

Wydaje mi się, że on często daje encorton a u mnie ognisko adenomiozy dlatego obstawił mi całą fazę po owulacji lekami od razu 🤪

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Takatam Ekspertka

Wysłany: 16 października, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Zerknij jedna czy dwie strony wcześniej, Karczoch napisała co i jak, trzymam kciuki, żeby był jakiś szpital z tego programu w Twojej okolicy 🫶🏻

Dziękuję za pomoc ❣️
    Udało mi się zapisać do Poradnii Ginekologicznej w Szczecinie z tego programu,
    jestem zapisana na koniec października

Claudii, White1, karczoch321, Jupiter, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️31 👨32

➡️starania od 05.2024

TSH: 2,58 ⬆️ Euthyrox
    Estradiol (4 dc): 63,90 pg/ml ✅ (30,90–90,40)
    FSH (4 dc): 6,19 IU ✅ (3,50–12,50)
    LH (4 dc): 9,03 IU/I ✅ (2,40–12,60)
    Prolaktyna 384,0 µIU/ml ✅️(102,0–496,0)
    Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
    CA-125 (5 dc): 14 ✅
    FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
    Ferrytyna: 74 ✅
    Żelazo: 17,3 ✅
    Glukoza: 88,10 ✅
    Partner – nasienie: 14% morfologia✅️
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 16 października, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka ja robiłam pasożyty w olimpiamed, ale bezsensu wlasnie od razu zrobiłam tam na helico, a później mi powiedziała, że to niepotrzebnie, bo tam rzadko wychodzi i żeby zrobić właśnie oddechowy. A mi się wydaje, że mogę mieć bo od dłuższego czasu kilka (a nawet kilkanaście!) razy dziennie mi się odbija. Nigdy tak nie miałam, dziwne to 😅

W ogóle biorę ten Utrogestan i jestem dzisiaj 10dni po zastrzyku i nie mam żadnych plamień nic. A zawsze już miałam tak 7 dni po, a ostatnio to nawet 5 dni po już do @. Jak się okaże, że to była kwestia proga, że ten w tabletkach na na mnie nie działał to masakra. Dwa lata się z tym męczę. Ale może nie będę więcej mówiła, bo zaraz zapeszę i tyle będzie 😂

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • White1 Autorytet

Wysłany: 16 października, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    ♥️♥️ Oczywiście Google powiedziało, że nie mamy szans na naturalne poczęcie 🫣😅 Mój mąż od wczoraj rozładowuje emocje czarnym humorem. Ale i tak pójdziemy za ciosem do androloga, zrobimy USG, badania hormonalne - nie zaszkodzi się przebadać i skonsultować. Od razu nasienie poszło na posiewy i w sumie dobrze, bo pH wyszło dość wysokie.

A ja się zastanawiam czy już się umawiać na drożność.

Plus naszej sytuacji jest taki że jako lekarz zawsze sama coś mogę wypisać na receptę dla siebie lub męża... unikam samoleczenia, chodzę do innych specjalistów, ale czasem ta opcja dużo daje, bo to mega komfort.
    Drożność to zawsze dobry wybór, bo jeśli jajowody są niedrożne, to można się starać w nieskończność i tak nic z tego nie wyjdzie. A jeżeli są drożne, to zostaną dodatkowo przepłukane i ułatwią plemnikom drogę 🤭

Jupiter, Pelasia30, Marzycielka94, Morgo lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98'⏳️05.24 💉01.25

🚨 PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
    🚨MTHFR homo | PAI-1 homo

❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
    ⏳️ 10.25 Lametta + Ovitrelle
    💉 IVF 01.2026
  • Jupiter Ekspertka

Wysłany: 16 października, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    m na helico, a później mi powiedziała, że to niepotrzebnie, bo tam rzadko wychodzi i żeby zrobić właśnie oddechowy. A mi się wydaje, że mogę mieć bo od dłuższego czasu kilka (a nawet kilkanaście!) razy dziennie mi się odbija. Nigdy tak nie miałam, dziwne to
    Miałam to samo, to odbijanie doprowadzało mnie do szału. Dodatkowo może to być coś od refluksu tzw utajonego (?!) o ile dobrze pamiętam. Glutek z siemienia lnianego też robi robotę, polecam sprawdzić przez 2-3 tyg, może Ci przejdzie albo złagodzi się… nie wiem już co u mnie bardziej pomogło, czy glutek czy wyleczenie, ale jak tylko coś mi się zaczyna to odrazu kuracja siemieniem.

❗️Zapalenie endometrium

❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

PRACUJEMY NAD:
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 16 października, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, z zapartym tchem podczytywałam Wasze historie. Choć się nie udzielam to po cichu kibicuję. Bardzo się cieszę, że macie tak solidne plany działania 💪

Czytałam sobie też dzięki Wam o tym programie badań, myślę, że jeśli najbliższe badania mi nie pomogą w kwestii kwalifikacji do operacji, to też spróbuję tam uderzyć, bo widziałam w rozpisce kwestie mięśniakowe również.

Z najnowszych informacji to dzisiaj zrobiłam badanie AMH - 4,8. A mąż powtórzył nasienie i mamy tu duży sukces, bo morfo z 0 do 6%! Bardzo się tym cieszę, więc chciałam się podzielić, bo przyznam, że w długiej perspektywie starań są to dla nas budujące wiadomości. 😊

Belia, karczoch321, White1, Powder, Pelasia30, Gnom, Imazolka, Marzycielka94, Morgo, Takatam, Loraa lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - w oczekiwaniu na operację
    💊Thyrozol 3x10, Propranolol WZF, Glucophage 2x750, Euthyrox 50, suple

🎅35 l.
    💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 października, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Cześć dziewczyny, z zapartym tchem podczytywałam Wasze historie. Choć się nie udzielam to po cichu kibicuję. Bardzo się cieszę, że macie tak solidne plany działania 💪

Czytałam sobie też dzięki Wam o tym programie badań, myślę, że jeśli najbliższe badania mi nie pomogą w kwestii kwalifikacji do operacji, to też spróbuję tam uderzyć, bo widziałam w rozpisce kwestie mięśniakowe również.

Z najnowszych informacji to dzisiaj zrobiłam badanie AMH - 4,8. A mąż powtórzył nasienie i mamy tu duży sukces, bo morfo z 0 do 6%! Bardzo się tym cieszę, więc chciałam się podzielić, bo przyznam, że w długiej perspektywie starań są to dla nas budujące wiadomości. 😊

AnMiPe jak dawno Cię tutaj nie widziałam! Super, że się odezwałaś, ostatnio się zastanawiałam co tam u Ciebie 🤎 Piękny wynik AMH, a podniesienie wyników męża rewelacja. Zazdroszczę i trzymam kciuki, żeby udało się dostać do programu i zrobić badania 🤞

AnMiPe, Morgo lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• White1 Autorytet

Wysłany: 16 października, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe super wyniki 😍

AnMiPe lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98'⏳️05.24 💉01.25

🚨 PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
    🚨MTHFR homo | PAI-1 homo

❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
    ⏳️ 10.25 Lametta + Ovitrelle
    💉 IVF 01.2026
  • Powder Autorytet

Wysłany: 16 października, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, AnMiPe, ale piękne wyniki! Gratulacje! Też byłam bardzo ciekawa co tam u Ciebie i takie dobre wieści to miód na moje serduszko 💛🧡🍁 bardzo mocno Ci kibicuję!

AnMiPe, Morgo lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 9cs

🍀 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta)
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 16 października, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe, co za fantastyczne wyniki i dobre wieści!
    Super, że wpadłaś do nas się pochwalić! 💖

AnMiPe lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 14 cs

💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

plan na kolejny cykl:
    •stymulacja
    • pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny)
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 16 października, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Jestem bardzo szczęśliwa, bo ostatnio takich szczęśliwostek było u mnie niewiele.

Wycofanie się z forum też dało mi pewną przestrzeń na swoje emocje, ale jednak tęskni się za znanymi nickami (choć wolałabym Was już tu nie widywać, sio na fioletową stronę!💜)
    Za ponad tydzień dowiem się, czy mogę się zapisywać na operację, czy nadal pauza, więc poproszę o trzymanie kciuków. 🤞🫶 Zajrzę do Was i zdam relację.

White1, Marzycielka94, Belia, Claudii, Morgo, Powder, Mardotka lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - w oczekiwaniu na operację
    💊Thyrozol 3x10, Propranolol WZF, Glucophage 2x750, Euthyrox 50, suple

🎅35 l.
    💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Gnom Autorytet

Wysłany: 16 października, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe świetne wiadomości! Dawaj koniecznie znać co z operacją. 🤞

AnMiPe lubi tę wiadomość

👒29 🎩35 🐶~7

6cs - CB 5tc

7cs ⏳

🔸PCOS
    🔸Insulinooporność (ogarnięta): Glucophage xr 1500, Inofem
    🔸Niedoczynność tarczycy: Euthyrox
    🔸Macica dwurożna
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 16 października, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Miałam to samo, to odbijanie doprowadzało mnie do szału. Dodatkowo może to być coś od refluksu tzw utajonego (?!) o ile dobrze pamiętam. Glutek z siemienia lnianego też robi robotę, polecam sprawdzić przez 2-3 tyg, może Ci przejdzie albo złagodzi się… nie wiem już co u mnie bardziej pomogło, czy glutek czy wyleczenie, ale jak tylko coś mi się zaczyna to odrazu kuracja siemieniem.
    Czyli miałaś helico? 🤔
    A jak to robisz? Gotujesz to i po prostu pijesz? 😅 szczerze mówiąc nigdy nie próbowałam.

AnMiPe chyba nie widziałam tu jeszcze takich męskich wyników 😍

Marzycielka94, AnMiPe lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
‹‹ 111 112 113 114 115
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ