X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • PA Autorytet

Wysłany: 15 października, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Ostatnio mówiłam do swojego lekarza, że ja to chyba nie umiem tak bez badań i cały czas czegoś szukam i się pytałam o trombofilie to powiedział mi, że te badania to głównie się robi przy częstych poronieniach i zlecił mi teraz badanie na pasożyty, w piątek idę do rodzinnego i od razu powiem że chce na helicobacter i jakieś podstawy typu glukoza, insulina itp.
    Też dużo wydawałam prywatnie, ale już zaczyna mi to doskwierać, że tyle kasy ładuje w te badania 🙈 no zobaczymy.
    No ale mam coś takiego, że dużo zrobiłabym na własną rękę 🙈
    Niekoniecznie, ja nigdy w ciąży nie byłam, a lekarka mi zleciła trombofilie i kariotypy. Z kolei nikt nie zaproponował badań na pasożyty, helicobacter, sibo itp. Czyli pewnie wszystko zależy jakie lekarz ma podejście.
    Też już sporo kasy wydałam na badania i na razie się wstrzymuje z tymi jelitowymi. Może uda mi się wyciągnąć z tego programu skierowania. Tylko wizytę będziemy mieli na przełomie grudnia/ stycznia.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Powder Autorytet

Wysłany: 15 października, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Niekoniecznie, ja nigdy w ciąży nie byłam, a lekarka mi zleciła trombofilie i kariotypy. Z kolei nikt nie zaproponował badań na pasożyty, helicobacter, sibo itp. Czyli pewnie wszystko zależy jakie lekarz ma podejście.
    Też już sporo kasy wydałam na badania i na razie się wstrzymuje z tymi jelitowymi. Może uda mi się wyciągnąć z tego programu skierowania. Tylko wizytę będziemy mieli na przełomie grudnia/ stycznia.
    U mnie było podobnie. Na dzień dobry (mimo braku ciąży kiedykolwiek) dostałam zalecenie zrobienia biaka c, białka s, protrombiny i czynnika v leiden. Na kolejnej wizycie kariotypy. Także zdecydowanie dużo tu zależy od stylu działania lekarza.
    Póki co czekam na zamknięcie tego cyklu i kolejną stymulację i zobaczymy co dalej nam zasugeruje. Przestałam już robić badania na własną rękę, bo te koszty i tak są wysokie, już nie chcę tak błądzić jak we mgle i szastać kolejnymi setkami złotych.

Nina 🩷 zawsze bardzo miło Cię widzieć. Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 23:08

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 9cs

🍀 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta)
  • Morgo Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Morgo podrzucam ostatnie wyniki mojego męża z marca 2025. (W kwietniu zaszłam w ciążę). Ja byłam nimi załamana i pocieszało mnie wtedy wiele dobrych duszyczek, m.in. tu obecnych.
    Chciałabym Ci dodać otuchy, że wyniki które macie nie są aż tak złe jak może Ci się wydawać w pierwszej chwili. Oczywiście warto wprowadzać dobre nawyki, jakieś superfoodsy, a wizyta u androloga to dobry krok! (Mój mąż robił też usg jąder).

IMG-6552.jpg
    IMG-6553.jpg

Jestem trochę cichym obserwatorem, bo jednak jest tu wiele osób, z którymi jestem związana i którym mocno kibicuję. 🥰 Zazwyczaj tylko nieśmiało lajkuje, bo nie chcę nikogo triggerować moją ciążą, ale tym razem wychodzę zza krzaka, bo chciałam Cię po prostu pocieszyć ❤️

Dziękuję ♥️

31 👩‍❤️‍👨 38 + 🐕‍🦺

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
    łagodne guzki tarczycy
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, melatonina 10 mg
    💆‍♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm

👦 jelito drażliwe, SIBO - w trakcie leczenia
    zab. regulacji emocji, ADHD? - włączona wenlafaksyna
    💊 FertilMan Plus, maca, omega 3, melatonina 10 mg,

9 cs o pierwszego potomka

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
‹‹ 109 110 111 112 113
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ