SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • PA Autorytet

Wysłany: 15 października, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Ostatnio mówiłam do swojego lekarza, że ja to chyba nie umiem tak bez badań i cały czas czegoś szukam i się pytałam o trombofilie to powiedział mi, że te badania to głównie się robi przy częstych poronieniach i zlecił mi teraz badanie na pasożyty, w piątek idę do rodzinnego i od razu powiem że chce na helicobacter i jakieś podstawy typu glukoza, insulina itp.
    Też dużo wydawałam prywatnie, ale już zaczyna mi to doskwierać, że tyle kasy ładuje w te badania 🙈 no zobaczymy.
    No ale mam coś takiego, że dużo zrobiłabym na własną rękę 🙈
    Niekoniecznie, ja nigdy w ciąży nie byłam, a lekarka mi zleciła trombofilie i kariotypy. Z kolei nikt nie zaproponował badań na pasożyty, helicobacter, sibo itp. Czyli pewnie wszystko zależy jakie lekarz ma podejście.
    Też już sporo kasy wydałam na badania i na razie się wstrzymuje z tymi jelitowymi. Może uda mi się wyciągnąć z tego programu skierowania. Tylko wizytę będziemy mieli na przełomie grudnia/ stycznia.

Pelasia30 lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI
    19.12.25 2 wizyta Program OZP
  • Powder Autorytet

Wysłany: 15 października, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Niekoniecznie, ja nigdy w ciąży nie byłam, a lekarka mi zleciła trombofilie i kariotypy. Z kolei nikt nie zaproponował badań na pasożyty, helicobacter, sibo itp. Czyli pewnie wszystko zależy jakie lekarz ma podejście.
    Też już sporo kasy wydałam na badania i na razie się wstrzymuje z tymi jelitowymi. Może uda mi się wyciągnąć z tego programu skierowania. Tylko wizytę będziemy mieli na przełomie grudnia/ stycznia.
    U mnie było podobnie. Na dzień dobry (mimo braku ciąży kiedykolwiek) dostałam zalecenie zrobienia biaka c, białka s, protrombiny i czynnika v leiden. Na kolejnej wizycie kariotypy. Także zdecydowanie dużo tu zależy od stylu działania lekarza.
    Póki co czekam na zamknięcie tego cyklu i kolejną stymulację i zobaczymy co dalej nam zasugeruje. Przestałam już robić badania na własną rękę, bo te koszty i tak są wysokie, już nie chcę tak błądzić jak we mgle i szastać kolejnymi setkami złotych.

Nina 🩷 zawsze bardzo miło Cię widzieć. Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 23:08

Pelasia30, NinaB, PA, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    🔍monitorowane: 10cs
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 16 października, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Morgo podrzucam ostatnie wyniki mojego męża z marca 2025. (W kwietniu zaszłam w ciążę). Ja byłam nimi załamana i pocieszało mnie wtedy wiele dobrych duszyczek, m.in. tu obecnych.
    Chciałabym Ci dodać otuchy, że wyniki które macie nie są aż tak złe jak może Ci się wydawać w pierwszej chwili. Oczywiście warto wprowadzać dobre nawyki, jakieś superfoodsy, a wizyta u androloga to dobry krok! (Mój mąż robił też usg jąder).

IMG-6552.jpg
    IMG-6553.jpg

Jestem trochę cichym obserwatorem, bo jednak jest tu wiele osób, z którymi jestem związana i którym mocno kibicuję. 🥰 Zazwyczaj tylko nieśmiało lajkuje, bo nie chcę nikogo triggerować moją ciążą, ale tym razem wychodzę zza krzaka, bo chciałam Cię po prostu pocieszyć ❤️

Dziękuję ♥️

31 👩‍❤️‍👨 38 + 🐕‍🦺

💃zaburzenia lękowe - psychoterapia, sertralina
    AMH - 3,14
    ferrytyna 33 - suplementacja
    💊 folian, Wit D3, omega 3
    💆‍♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm - zakończona

👦 jelito drażliwe, SIBO
    🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊

pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌

11 cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 16 października, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Powder, @PA i wyszło Wam coś z tych badań?
    Faktycznie każdy lekarz ma swoje podejście, jeden zleci to a drugi tamto. Ale tak jak Wy, też już mam dosyć wydawania tyle kasy i robienia czegoś na własną rękę choć tych co do tej pory robiłam to nie żałuję absolutnie bo jestem na lepszej drodze.
    Tak jak Powder - poczekam na cykl stymulowany, zrobię narazie te pasożyty i zobaczymy co dalej. Trzeba trochę odpocząć 🙈

Morgo, PA lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    09.25 drożność jajowodów ✅
    10.25 stymulacja Aromek

Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 października, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:

Dokładnie jak dziewczyny piszą - zależy od lekarza. My też na dzień dobry (miałam już sporo badań i tak zrobionych na własną rękę i od innego gina) dostaliśmy skierowanie na kariotypy, fmr1 (to w stosunku do mojego AMH), powtórzenie amh i rozszerzone badania nasienia. Chodzę do tego gina od czerwca, a już jestem po drożności i histero z biopsją endometrium i stymulacją cyklu. Lubi gość badania i konkretne działanie za co go cenię.

Morgo - wyniki w porządku jak pisała White. Morfologią nie nie przejmuj - tak mówi większość ginekologów i andrologow. To, że akurat w tym fragmencie nie było prawidłowych nie znaczy, że w ogóle ich tam nie ma. Mało który chłop ma dobrą morfologie. U nas też 1% - 0% i ginekolog mówił (konsultuje też panów), że nie ma co się przejmować bo to tak naprawdę bardzo restrykcyjne badanie i ten plemnik musi być idealny, żeby został uznany za prawidłowy. Także głowa do góry ☺️

Morgo, Choinka123, PA, Jupiter lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
    11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
    12 cykl kontrolna biopsja endometrium

29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 16 października, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Morgo - wyniki w porządku jak pisała White. Morfologią nie nie przejmuj - tak mówi większość ginekologów i andrologow. To, że akurat w tym fragmencie nie było prawidłowych nie znaczy, że w ogóle ich tam nie ma. Mało który chłop ma dobrą morfologie. U nas też 1% - 0% i ginekolog mówił (konsultuje też panów), że nie ma co się przejmować bo to tak naprawdę bardzo restrykcyjne badanie i ten plemnik musi być idealny, żeby został uznany za prawidłowy. Także głowa do góry ☺️

♥️♥️ Oczywiście Google powiedziało, że nie mamy szans na naturalne poczęcie 🫣😅 Mój mąż od wczoraj rozładowuje emocje czarnym humorem. Ale i tak pójdziemy za ciosem do androloga, zrobimy USG, badania hormonalne - nie zaszkodzi się przebadać i skonsultować. Od razu nasienie poszło na posiewy i w sumie dobrze, bo pH wyszło dość wysokie.

A ja się zastanawiam czy już się umawiać na drożność.

Plus naszej sytuacji jest taki że jako lekarz zawsze sama coś mogę wypisać na receptę dla siebie lub męża... unikam samoleczenia, chodzę do innych specjalistów, ale czasem ta opcja dużo daje, bo to mega komfort.

31 👩‍❤️‍👨 38 + 🐕‍🦺

💃zaburzenia lękowe - psychoterapia, sertralina
    AMH - 3,14
    ferrytyna 33 - suplementacja
    💊 folian, Wit D3, omega 3
    💆‍♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm - zakończona

👦 jelito drażliwe, SIBO
    🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊

pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌

11 cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Powder Autorytet

Wysłany: 16 października, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    @Powder, @PA i wyszło Wam coś z tych badań?
    Faktycznie każdy lekarz ma swoje podejście, jeden zleci to a drugi tamto. Ale tak jak Wy, też już mam dosyć wydawania tyle kasy i robienia czegoś na własną rękę choć tych co do tej pory robiłam to nie żałuję absolutnie bo jestem na lepszej drodze.
    Tak jak Powder - poczekam na cykl stymulowany, zrobię narazie te pasożyty i zobaczymy co dalej. Trzeba trochę odpocząć 🙈
    U mnie nic nie wyszło, kolejny książkowy wynik do kolekcji.

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    🔍monitorowane: 10cs
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Dokładnie jak dziewczyny piszą - zależy od lekarza. My też na dzień dobry (miałam już sporo badań i tak zrobionych na własną rękę i od innego gina) dostaliśmy skierowanie na kariotypy, fmr1 (to w stosunku do mojego AMH), powtórzenie amh i rozszerzone badania nasienia. Chodzę do tego gina od czerwca, a już jestem po drożności i histero z biopsją endometrium i stymulacją cyklu. Lubi gość badania i konkretne działanie za co go cenię.

Część dziewczyny przepraszam że tak wbijam w wątek ale od dłuższego czasu podczytuje i się nie udzielałam. Mamy długi czas diagnostyki za sobą i sporo badań. Szczerze powiedziawszy chciałam w tym tygodniu usunąć to konto ale jak trafiłam na ten wątek to jednak jeszcze chwilę przycupne 🤣
    Claudii chyba chodzimy do tego samego lekarza i też od czerwca 🤣 miałam bym do Ciebie parę pytań odnośnie histeroskipii u niego, jakbyś miała ochotę zaprosiłam do przyjaciólek;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 10:14

30 & 34
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️09.25IUI
    ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 16 października, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, podepnę się pod to co dziewczyny pisały. Nam też lekarz kazał się nie przejmować morfologia 1%, skoro z grubsza reszta innych wyników jest okej.

Nawet ostatanio na kolejnej wizycie pytałam o powtórkę badań (bo mąż robił w maju), ale też nie zalecił 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 10:21

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 17 cs - 3x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą

💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
    AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
    ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅

🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją

📆 7.01 - kwalifikacja do ivf 🤩
  • PA Autorytet

Wysłany: 16 października, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia na razie czekam na wyniki tocznia, a na trombofilie i kariotypy są bardzo długie terminy u nas w szpitalu dlatego samo pobranie krwi mam dopiero za miesiąc.

Ja na razie w poniedziałek odstawiam antykoncepcje, we wtorek wizyta to podpytam jeszcze lekarkę o badania i pewnie jak dostanę okres to stymulacja i inseminacja.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI
    19.12.25 2 wizyta Program OZP
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 16 października, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia, jestem świeżo po biopsji z wycinkami cd138 i cd56, wczoraj zrobiliśmy u ginka. Najlepiej zrobić to za jednym razem, bo badanie nie jest przyjemne. Na wyniki mam czekać ok 16 dni roboczych, więc nastawiam się na pierwszy tydzień listopada. Przy okazji zrobiliśmy cytologię, więc będę miała świeży komplet badań.

Imzolka, HB badałam testem wodorowo-metanowym, natomiast jeśli chodzi o pasożyty to polecam zrobić to w wyspecjalizowanym labie typu Allergen albo OlimpMed, bo zwykle Alaby, Synevo i inne tego typu nic Ci nie wykryją. Dodatkowo warto to zrobić w okolicach pełni, sprawdź sobie wcześniej kiedy przypada 🌙Teraz czeka mnie badanie Sibo, bo jednak dolegliwości jelitowe nadal mi dokuczają i cały czas wierzę, żeby w końcu znajdziemy ten brakujący puzelek.

Kiki, czy powtarzałaś dzisiaj test? 🫶🏻

Powderku, doskonale rozumiem kwestie badań i sama już po prostu chciałabym zamknąć cały ten rozdział, teczkę z badaniami, zapomnieć o tym wszystkim i cieszyć się dwoma kreskami… człowiek już tyle zrobil, tyle kasy wydał, a dalej wszystkie badania wychodzą dobrze i dalej wiemy, że.. nic nie wiemy.

Morgo, macie dobrą koncentrację i ruchliwość, a morfologia się nie przejmuj, bo jak mi tłumaczył ginek, do tego badania biorą raptem 15/20 plemników i nie sposób odnieść ten wynik do milionów, które macie. Więc na spokojnie 🫶🏻

Powder lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

‼️ cd56 i cd138 - zapalenie endometrium, podejrzenie polipa
    ➡️ histeroskopia zabiegowa + biopsja endometrium
    ➡️ konsultacja immunologiczna
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 października, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Część dziewczyny przepraszam że tak wbijam w wątek ale od dłuższego czasu podczytuje i się nie udzielałam. Mamy długi czas diagnostyki za sobą i sporo badań. Szczerze powiedziawszy chciałam w tym tygodniu usunąć to konto ale jak trafiłam na ten wątek to jednak jeszcze chwilę przycupne 🤣
    Claudii chyba chodzimy do tego samego lekarza i też od czerwca 🤣 miałam bym do Ciebie parę pytań odnośnie histeroskipii u niego, jakbyś miała ochotę zaprosiłam do przyjaciólek;)

Przyjęłam, pytaj o co chcesz 🤪

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌

M 🩵 31l.

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 16 października, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie ja od czerwca też jestem u swojego nowego lekarza i też dużo się wydarzyło - histeroskopia, leczenie, drożność a stymulacja dopiero będzie w tym miesiącu bo niestety mam długie cykle i od histero będzie to mój teraz trzeci cykl, pierwszy po drożności.
    Także narazie zobaczę jak to będzie z tą stymulacją i postaram się nie robić żadnych badań na własną rękę 😅

Powder, eh z jednej strony to człowiek się cieszy jak wszystko jest dobrze, ale z drugiej strony tak liczy trochę na to, że "może to będzie to", włączy się leczenie czy coś i będzie po wszystkim.
    Trzymam mocne kciuki za nowy cykl 🍀

Powder lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    10.25 stymulacja Aromek

Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 16 października, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc jesteśmy już po wizycie u mojej pani doktor. Ogólnie z wizyty jestem bardzo zadowolona. Plan jest następujący: czekamy na wynik cd138, ja sobie kontynuuje moją hardcorową antybiotykoterapie (OBRZYDLIWIE SIĘ NA NIEJ CZUJĘ, jeszcze nie jestem nawet w połowie, ale ponoć jej skuteczność to ponad 90%, coś mnie pęcherz boli i pani doktor zleciła badanie ogólne moczu i w razie w zapisała leki gdyby coś wyszło). Mąż na to ph ponad 8 i pojedyncze ecoli w posiewie dostał antybiotyk. Niby by się bez niego obeszło ale żeby wykluczyć kolejne zakażenia lepiej żeby bral, skończymy prawie razem antybiotyki. Jak cd138 będzie max do 5/10 to staramy się w następnym cyklu, a jak nie - to robimy biopsję kontrolną cd138 i cd56 dorzucimy, badanie w drugiej fazie. Satysfakcjonuje mnie to podejście. Konkret.

Dostałam też Feroplex, zobaczymy czy będą rewelacje żołądkowe. Oczywiście w odstępie od antybiotyków.

Powder, Pelasia30, Marzycielka94, White1 lubią tę wiadomość

Ona:31
    AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

NEXT: krzywa c/i
    PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1010
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 października, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    No więc jesteśmy już po wizycie u mojej pani doktor. Ogólnie z wizyty jestem bardzo zadowolona. Plan jest następujący: czekamy na wynik cd138, ja sobie kontynuuje moją hardcorową antybiotykoterapie (OBRZYDLIWIE SIĘ NA NIEJ CZUJĘ, jeszcze nie jestem nawet w połowie, ale ponoć jej skuteczność to ponad 90%, coś mnie pęcherz boli i pani doktor zleciła badanie ogólne moczu i w razie w zapisała leki gdyby coś wyszło). Mąż na to ph ponad 8 i pojedyncze ecoli w posiewie dostał antybiotyk. Niby by się bez niego obeszło ale żeby wykluczyć kolejne zakażenia lepiej żeby bral, skończymy prawie razem antybiotyki. Jak cd138 będzie max do 5/10 to staramy się w następnym cyklu, a jak nie - to robimy biopsję kontrolną cd138 i cd56 dorzucimy, badanie w drugiej fazie. Satysfakcjonuje mnie to podejście. Konkret.

Dostałam też Feroplex, zobaczymy czy będą rewelacje żołądkowe. Oczywiście w odstępie od antybiotyków.

Najlepsze konkretne podejście 🤞 Jakie masz antybiotyki? Ja właśnie zaczęłam i są tak obrzydliwe, że nie wiem jak to zażywać 15 dni 🫣

Jupiter lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 16 października, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Najlepsze konkretne podejście 🤞 Jakie masz antybiotyki? Ja właśnie zaczęłam i są tak obrzydliwe, że nie wiem jak to zażywać 15 dni 🫣
    Metronidazol i doksycykline przez 20 dni, oba dwa razy dziennie.
    Ja już wiem jak to wygląda bo przy leczeniu Helicobacter tez je miałam i byłam wykończona ale wtedy było krócej. Nie prowadzę po nich auta, mam taki zjazd energetyczny że najchętniej siedziałabym na L4 żeby to jakoś przetrwać.

A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 12:49

Ona:31
    AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

NEXT: krzywa c/i
    PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1010
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 października, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Metronidazol i doksycykline przez 20 dni, oba dwa razy dziennie.
    Ja już wiem jak to wygląda bo przy leczeniu Helicobacter tez je miałam i byłam wykończona ale wtedy było krócej. Nie prowadzę po nich auta, mam taki zjazd energetyczny że najchętniej siedziałabym na L4 żeby to jakoś przetrwać.

A Ty?

Też to mam tylko doksycykline 2x i metronidazol 1x dziennie przez 15 dni. Zaczęłam wczoraj więc zobaczymy, dziś już mnie złapała migrena ale mam nadzieję, że to po prostu zmiana ciśnienia, a nie efekt uboczny 🫣 Samo picie zawiesiny to wyzwanie, jest obrzydliwa 🥲

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 16 października, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, widać że jesteś zadowolona z wizyty 💪 co do biopsji to ja miałam właśnie cd138 5/10 i wtedy brałam przez 10 dni metronidazol i clindavag dowcipnie. Lekarz już nie zalecił ponownej biopsji, jestem ciekawa czy to coś pomogło.
    Fajnie, że z mężem będziecie przeleczeni 💪 bierzcie też probiotyki, ale to pewnie już wiecie 🤭

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

10.25 stymulacja Aromek

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 16 października, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia, a czemu nie robiliście kontrolnej biopsji? Moze lepiej byłoby sprawdzić, czy wszystko jest ok po tym leczeniu?

✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

‼️ cd56 i cd138 - zapalenie endometrium, podejrzenie polipa
    ➡️ histeroskopia zabiegowa + biopsja endometrium
    ➡️ konsultacja immunologiczna
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 16 października, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marzycielka, w sumie to nie wiem 😅 Lekarz nie zalecił, a ja nie pytałam. Wiem tyle, że do 5/10 jest to łagodne zapalenie. Zapytam się go może na kolejnej wizycie. Jeszcze przed i po drożności brałam doksycykline 2x dziennie.

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

10.25 stymulacja Aromek

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ