X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się pochwalę jak taka mała kulka zmienia się w coś takiego:

IMG-20250724-092211.jpg

Margo jeszcze tylko wtracę od siebie - jak będziecie odbierać z hodowli to polecam wziąć pod uwagę, że może mieć chorobę lokomocyjna. Naszego jak wzięliśmy to 200m dalej zwymiotował nam na pół auta 🥴 Niestety do tej pory ma problem z jazdą, ale mniejszy 🤪

karczoch321, White1, Morgo, Belia, Imazolka, AnMiPe, Marzycielka94, Gnom, ater lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej
    7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
    8 cykl: lametta ⌛

08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF
  • White1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Mam pytanko, może któraś dziewczyna to lepiej rozumie i może mi wyjaśnić. Zastanawiam się jaki jest tak na prawdę sens badania AMH i polegania na nim.

Przeszłam już kilka poważnych rozmów z chatem GTP.

Czy dobrze rozumiem?

AMH nie pokazuje stanu rzeczywistego ale tak jakby obraz przyszłości. Nie pokazuje też jakości komórek jajowych. I jest bardzo indywidualne?

Np. AMH mniejsze niż 0.5 może wskazywać że kobieta ma tak jakby mniej czasu ale nie wiadomo czy jest to dwa lata czy 5 lat za zajście w ciążę.

Póki się ma regularne owulacje, pęcherzyki prawidłowo rosną, dojrzewają i pękają oraz FSH i estradiol są w normie. To AMH nie ma żadnego znaczenia prawda?

Z tego co zrozumiałam przy bardzo niskim AMH kobieta po prostu przestaje owulowac i mieć @.
    AMH to hormon wydzielany przez pęcherzyki preantralne, czyli te, które będą nadawać się do zapłodnienia. Niższa jakość pęcherzyków wydziela mniej zaniżając wynik (co nie znaczy, że wysokie amh = dobra jakość). Niskie AMH może nie objawiać się na żaden sposób (może wzrost FSH jeśli rezerwa jest na prawdę niska). W każdym cyklu dojrzewa kilka (albo więcej) pęcherzyków antralnych, z których 1 czy 2 dojrzeją jako dominujące / do owulacji, a w danym cyklu te, które rosły jako antralne tracą się z rezerwy. I im niższa rezerwa tym mniej antralnych w danym cyklu i nie ma 'wyścigu' który pęcherzyk najmocniejszy/najlepszy, bo nie ma dużego wyboru. Antralne są widoczne na usg, więc w pierwszych dniach cyklu można na usg je policzyć i zobaczyć czy ilość jest adekwatna do amh

Ssilvia lubi tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    Gdzie jesteś małpo?
    🔜 7 cykl stymulowany?
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    AMH to hormon wydzielany przez pęcherzyki preantralne, czyli te, które będą nadawać się do zapłodnienia. Niższa jakość pęcherzyków wydziela mniej zaniżając wynik (co nie znaczy, że wysokie amh = dobra jakość). Niskie AMH może nie objawiać się na żaden sposób (może wzrost FSH jeśli rezerwa jest na prawdę niska). W każdym cyklu dojrzewa kilka (albo więcej) pęcherzyków antralnych, z których 1 czy 2 dojrzeją jako dominujące / do owulacji, a w danym cyklu te, które rosły jako antralne tracą się z rezerwy. I im niższa rezerwa tym mniej antralnych w danym cyklu i nie ma 'wyścigu' który pęcherzyk najmocniejszy/najlepszy, bo nie ma dużego wyboru. Antralne są widoczne na usg, więc w pierwszych dniach cyklu można na usg je policzyć i zobaczyć czy ilość jest adekwatna do amh

No właśnie, ale jaki dysonans, że mam AMH 0.71 a antralnych 12 jak u normalnego człowieka xDDDDDD Sam gin mówi, że to dziwne xd

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• White1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    No właśnie, ale jaki dysonans, że mam AMH 0.71 a antralnych 12 jak u normalnego człowieka xDDDDDD Sam gin mówi, że to dziwne xd
    To może masz lepszą rezerwę niż mówi AMH przez słabą jakość komórek?

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

Gdzie jesteś małpo?
    🔜 7 cykl stymulowany?
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    To może masz lepszą rezerwę niż mówi AMH przez słabą jakość komórek?

Nic takiego gin nie zasugerował. Ja mam swoją teorię, że moje AMH spadło mi podczas jodowania, które miałam po raku (mam potwierdzone info, że tak się dzieje) ale nie leci oni na łeb na szyję, tylko wtedy mocno spadło, ale rezerwa nadal nie jest taka zła. Nie wiem jak to inaczej wyjaśnić. Specjalnie pytałam tego gina czy przez te moje wyniki komórki mogą być słabej jakości, ale stwierdził, że nie bo jestem młoda. Oczywiście tego dowiemy się jeśli dojdzie do IVF ale przy samym USG mówi, że mam piękne jajniki 🤭

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Morgo Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzemy psa z hodowli z naszego osiedla - Accord FCI, tak się trafiło - także 10 min spacerkiem ☺️ to samiec, zostały nam tylko samce do wyboru a chcieliśmy z tej hodowli. Zwać się będzie Lui :). Mam nadzieję że będzie z tych spokojniejszych, na razie na tle rodzeństwa jest najmniej reaktywny (za to jest największy z miotu...).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 18:33

Claudii, Marzycielka94, ater lubią tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

6 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Bierzemy psa z hodowli z naszego osiedla - Accord FCI, tak się trafiło - także 10 min spacerkiem ☺️ to samiec, zostały nam tylko samce do wyboru a chcieliśmy z tej hodowli. Zwać się będzie Lui :). Mam nadzieję że będzie z tych spokojniejszych, na razie na tle rodzeństwa jest najmniej reaktywny (za to jest największy z miotu...).

Super! To świetnie, że mogliście sobie wybrać i go odwiedzać. My akurat mieszkamy bliżej Krakowa niż Warszawy i wybieraliśmy naszego na ślepo na podstawie zdjęć. Trafił się ten reaktywny XD A to że duży to więcej ciałka do przytulania 🤭

Morgo lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IwonaQ wrote:
    Ja z Pomorza, to jednak drugi koniec Polski 🙈😅

Ale dziękuję za odpowiedź! Super że tak dobrze trafiłaś i masz wszystko czego potrzebujesz w jednym doktorku 💖 to jest ważne, nie męczysz się dodatkowo kolejnymi konsultacjami. Życzę owocnej współpracy 🤰✨✨✨

Dziękuję Ci bardzo ❤️ mam nadzieję, że i Tobie uda się znaleźć i trafić do lekarza u którego poczujesz się w pełni zaopiekowana 🤞widzę w stopce, że planujesz we wrześniu wizytę, będę czekać na info 🍀

IwonaQ lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸Badanie nasienia + posiew✅
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)

🔸Powrót owulacji 11.2024r.
    🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 25-30dc

✨7cs - przerwa

02.25 cb? 💔
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
    07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy)
    08.25 start stymulacji?

Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo ciekawe co piszecie o AMH, ja nie do końca właśnie to rozumiałam 😅 lekarze patrząc na mój wynik od razu zakładali PCOS, na monitoringu USG nie ma takiego obrazu, według innych badań hormonalnych itp również nie wskazywało.
    Dzięki Wam myślę, że już trochę kumam o co w tym chodzi, chyba 😆

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 25-30dc

✨7cs - przerwa

02.25 cb? 💔
    08.25 start stymulacji?

• Claudii Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    To bardzo ciekawe co piszecie o AMH, ja nie do końca właśnie to rozumiałam 😅 lekarze patrząc na mój wynik od razu zakładali PCOS, na monitoringu USG nie ma takiego obrazu, według innych badań hormonalnych itp również nie wskazywało.
    Dzięki Wam myślę, że już trochę kumam o co w tym chodzi, chyba 😆

A brałaś AH przed robieniem AMH? To sztucznie podwyższa. Jeśli wszystko ok to przynajmniej późno będziesz miała menopauze 🤪

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Tak, bierzemy Golden retrivera z hodowli FCI. Rośnie jak na drożdżach. Tu 8 tygodniowy - ustawia się do zdjęć 😅

IMG-20250720-175154.jpg
    Zakochałam się w tej sznupie. My zaadoptowaliśmy kundelka ze schroniska ponad dwa lata temu i wywalił nas życie do góry nogami. Nie umiem sobie wyobrazić życia bez psa xD. Aczkolwiek aferzysta jest z niego straszny, dużo lubi pogadać i nawet potrafi coś odburknąć. Ogółem jest psem reaktywnym, więc nie jest łatwo. No ale jest nasz, więc wiadomo że najlepszy 😂

White1, Gnom, Claudii, Morgo lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.
    Walczymy o poprawę wyników.
    -> następna wizyta 14.08.2025

02.03.2023 - 💔
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    A brałaś AH przed robieniem AMH? To sztucznie podwyższa. Jeśli wszystko ok to przynajmniej późno będziesz miała menopauze 🤪

Eeee odstawiłam jakieś 10 lat temu 🤭 ugh, tyle się męczyć z 🩸 🫣🤣

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 25-30dc

✨7cs - przerwa

02.25 cb? 💔
    08.25 start stymulacji?

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Mam pytanko, może któraś dziewczyna to lepiej rozumie i może mi wyjaśnić. Zastanawiam się jaki jest tak na prawdę sens badania AMH i polegania na nim.

Przeszłam już kilka poważnych rozmów z chatem GTP.

Czy dobrze rozumiem?

AMH nie pokazuje stanu rzeczywistego ale tak jakby obraz przyszłości. Nie pokazuje też jakości komórek jajowych. I jest bardzo indywidualne?

Np. AMH mniejsze niż 0.5 może wskazywać że kobieta ma tak jakby mniej czasu ale nie wiadomo czy jest to dwa lata czy 5 lat za zajście w ciążę.

Póki się ma regularne owulacje, pęcherzyki prawidłowo rosną, dojrzewają i pękają oraz FSH i estradiol są w normie. To AMH nie ma żadnego znaczenia prawda?

Z tego co zrozumiałam przy bardzo niskim AMH kobieta po prostu przestaje owulowac i mieć @.

Ekhm, Ekhm...pozwolę sobie odpowiedzieć jako ekspert w dziedzinie AMH :D

1. amh pokazuje ile hormonu produkują pęcherzyki pre i antralne - nie pokazuje rezerwy pierwotnej, ale można domniemać, że skoro w danym cyklu/cyklach jest mało AMH = mało pęcherzyków dojrzewa = mało jest też tych ukrytych.
    2. pewne rzeczy wpływają na wyniki - np. mogą tabletki antykoncepcyjne. Jestem na grupie o niskim AMH i niedawno była laska co miała badane AMH podczas brania AH i wynik szorował po dnie, a po 2 latach bez AH był wyższy o 2,0 ? Coś takiego ...
    3. Tak, amh nie mówi o jakości. Czasem spotyka się stwierdzenie niskie AMH = niska jakość, ale .... jest to uogólnienie gdyż niskie AMH często mają kobiety np. po 40/45 a wiadomo ze z wiekiem jakość spada. Więc za jakość bardziej obarczałabym wiek.
    4. Widziałam kobiety z AMH rzędu 0,1/0, 05 które zaszły w ciąże naturalnie i często bez problemu
    5. Tak - niskie AMH może sugerować, ze owulacje mogą się skończyć za jakiś czas - ale nie wiadomo za jaki.
    6. Niskie AMH wynika też z chorób autoimmunologicznych np. takich jak moje
    7. Niskie AMH nie jest dobrym prognostykiem ciąży naturalnej, jest bardziej przydatne w ocenie ivf (ile da się uzyskać pęcherzyków)
    8. AMH jest dość czułe na zmiany w organiźmie - widzę to po sobie. Normalnie mam 0,5. Gdy brałam leki na stymulację owulacji, które powodowały, że pęcherzyki dojrzewały bardziej/mocniej to AMH skoczyło do 0,93 (i fsh sztucznie tez). W pierwszym cyklu po odstawieniu gdy organizm wariował z ciekawości zmierzyłam AMH i wyszło 0,4 ale przy okazji nienaturalnie obniżyło się FSH na 2,7 (AMH i FSH mają ze sobą korelację).
    9. AMH zostaje obniżone w wyniku operacji na jajnikach.
    10. AMH nie mówi o potencjale do zapłodnienia.

Jupiter, Ssilvia lubią tę wiadomość

✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk właśnie o tym AH i AMH to nie wiem jak w czasie brania, ale po odstawieniu wzrasta bo mi kiedyś gin mówił, że jak były jeszcze limity AMH przy IVF to robili taki trik, że dawali AH i po odstawieniu robili badanie, żeby było wyższe niż normalnie 😝

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Cukrzyk właśnie o tym AH i AMH to nie wiem jak w czasie brania, ale po odstawieniu wzrasta bo mi kiedyś gin mówił, że jak były jeszcze limity AMH przy IVF to robili taki trik, że dawali AH i po odstawieniu robili badanie, żeby było wyższe niż normalnie 😝

Tak - całkiem możliwe. Akurat ta laska z grupy badała AMH podczas brania AH i miała naprawdę niski wynik. A po chyba kilku latach zbadała ponownie (bez AH) i był o wiele wyższy. Też czytałam o tych mykach na ivf ;D Ze dawali komuś leki, żeby podbić wynik do 0,7 bo refundacja kiedyś od tylu była (samorządowe programy :D)

✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję wątek od kiedy powstał i mam wrażenie że pasowałabym tutaj 😄
    Aktualnie 16cs, bardzo intensywnych, nie mam na razie żadnego dziecka, lecę z diagnostyką ale na ivf się na razie nie wybieram.
    Też leczę się u napro jak Pelasia i z tego co pisałaś mam wrażenie że możliwe że mamy tego samego lekarza... Ja z Wrocka ale widziałam że ty z okolic.
    Mam endometriozę na razie wykrytą kulkę w jednm miejscu. Plany i badania i suple możecie zobaczyć w stopce. Chętnie się tu z wami czegoś dowiem i podzielę wiedzą. Widzę jak ten wątek się nieprzyjemnie rozrasta ale cóż. Ja nie będę dużo pisać bo staram się mniej używać telefonu. Ale postaram się czytać 😉
    Claudii a ty skąd jesteś?jeśli chcesz się podzielić oczywiście. Bo tak pisałaś że pomiędzy Warszawą a Krakowem a to moje rodzinne strony ☺️

White1, Morgo lubią tę wiadomość

16 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
    - Obserwacja cyklu modelem Creightona
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)

Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
    Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
    Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
    Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, Bactrim forte, enterol, cholina
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, za mną intensywny tydzień, miałam urodzinki i dużo się działo, ale już wracam do żywych. ☺️

@Pelasia30, u kogo robiłaś badanie? Bardzo się utożsamiam z Twoją sytuacją — niedawno również przeżyłam trudne doświadczenie z drożnością. Ze względu na silne przodozgięcie macicy lekarz nie był w stanie założyć wziernika 🥲 A potem jeszcze udrażnianie jajowodów… Nie będę się może w to szczególnie zagłębiać, ale naprawdę rozumiem, jakie emocje mogą Ci towarzyszyć. Nie rozumiem dlaczego te badanie nie robi się w znieczuleniu, chyba tylko dlatego, że „kobiety są w stanie dużo znieść”… Ja się czułam jak w jakimś średniowieczu, podano mi ketonal i to dopiero po założeniu tego wziernika i balonika, czy tam czego… 🥲 a tak krwawiłam przez kilka dni, że bałam się, że coś mi tam zepsuli 😆

@Ssilvia, o estrogenach w drugiej fazie cyklu jeszcze nie słyszałam 🤔 Przy endometriozie ich poziomy są wysokie? Muszę odszukać swoje wyniki. Twoje objawy są bardzo mocne — czy planujesz pogłębić diagnostykę?

U mnie zrosty wyszły przy HSG, bo lekarz nie mógł przepchnąć kontrastu 🥲

@Donna89, niestety to prawda — wielu lekarzy ma słaby sprzęt i niezbyt dużą wiedzę w tym zakresie 😅

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik ja jestem z Tarnowa, ale męża mam z Radomia 🤪 Dlatego wzięliśmy psa z Piaseczna, bo w sumie i tak byliśmy u rodzinki 😝 A ty skąd jesteś?

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lisik, jakiś czas temu wysyłałam zaproszenie do przyjaciółek bo byłam zafascynowana opowieścią o Twoim lekarzu i jak się okazało mamy tego samego! 🥹😅 I tydzień po Twoim histero miałam ja! Śledziłam Twoje wpisy, żeby wiedzieć jak postępy 🥰 ja czuję, że jestem w dobrych rękach i Ty chyba również masz takie odczucia?

@Chochlik, ja mieszkam w małej mieścinie około 50km od Wrocławia. Jak zapytałam o środki przeciwbólowe chociaż na następny raz to dostałam odpowiedź od położnej "jak się nastawi Pani psychicznie inaczej to proszę wrócić" i że kobiety dają radę przy takim badaniu, poczułam się strasznie źle bo pomyślałam wtedy, że tylko ze mną coś jest nie tak 🤡
    Twoja opowieść o drożności czytałam na innym wątku, bardzo Ci współczułam i bez urazy poczułam ulgę 🙈 że nie tylko ja źle znosiłam. Choć u mnie to nawet nie doszło do dalszego etapu.
    To jest dla mnie nie do pomyślenia, żeby takie badania robić na żywca 🙈 a czy miałaś może histeroskopię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 21:22

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 25-30dc

✨7cs - przerwa

02.25 cb? 💔
    08.25 start stymulacji?

• White1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, część powpisywałam na pierwszej stronie. Jeśli kogoś nie ma (a czuje, że to miejsce dla niej), to zgłaszajcie się proszę, pododaję 😊

Gdzie jesteś małpo?
    🔜 7 cykl stymulowany?
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ