Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Pelasia, witamy z powrotem. 💕 przykro mi, że spotkały Cię takie nieprzyjemności przy badaniu HSG. Nic mi nie wiadomo o obracaniu szyjki. Czy masz na myśli użycie kulociągu? U mnie to też była najbardziej bolesna część badania. W sumie jedyna bolesna. Czy naprotechnolog proponuję powtórzenie badania? Super, że udało się ogarnąć histero. Polipy to takie dziady? Które skutecznie utrudniają implanatację. Trzymam kciuki, żeby zaskoczyło po odstawieniu antybiotyków.
White kiedy odstawiałaś? Różne tu były historie. Trzeba by było poszperać.Pelasia30, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
White1 wrote:Wiecie może co zrobić jeśli po odstawieniu proga @ nie przyjdzie? 😔 mam go brać ponownie? Mam jeszcze pół opakowania
Prog przedłuża fazę lutealna więc po odstawieniu spadek progesteronu powinien spowodować @. Nie polecałabym brać ponownie tylko czekać cierpliwie na @. Ile dni go brałaś i który dzień cyklu?Starania od 07.2024
👨⚕️Hashimoto
👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
🗓️ badanie drożności -> sierpień
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio -
8.07 w 11dc nie było pęcherzyka dominującego, endometrium 8mm. Proga brałam 11-20.07 przez 10 dni. Na razie minął 6 dzień bez @. Ciężko mówić o fazie lutealnej jak nie było owulacji.👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
Gdzie jesteś małpo?
🔜 7 cykl stymulowany? -
Belia wrote:Cukrzyku, widziałam Twoje wpisy na niedobitkach. Chciałam Ci tylko napisać, że cokolwiek się nie wydarzy jesteśmy tu z Tobą i cię wspieramy. Myślę, że warto przejść się na tą wizytę do kliniki. Niech wam przedstawią jak to wszystko będzie wyglądać a po, jak już mąż będzie miał wszystkie informacje będziecie dyskutować o wszystkich za i przeciw. Lekarz też na podstawie waszych wyników na pewno zaproponuje jakie ma być przygotowanie do ivf, czy będzie bardziej czy mniej obciążające dla ciebie. Kiedy macie tą wizytę? Bo wiem, że miała być przyspieszona. Trzymam kciuki, żeby udało ci się spełnić Twoje marzenie.
Ja mam dziś totalny zjazd. Humor tragiczny. PMS na pełnej. Wkurza mnie wszystko i wszyscy. Cycki pieką, brzuch ciągnie a tu jeszcze 4 dni do @.. znowu mam poczucie porażki i jakoś nie znajduję w sobie mocy. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Powderku, wyczekuję jutro relacji z wizyty.
Aż się popłakałam - dziękuję Wam za tyle wsparciaWłaśnie zdałam sobie sprawę, że gdyby udało się w tym 13cs to miałabym w domu kolejnego barana xD Hell no ...
A jesteś pewna Belia, że Twoje objawy są typowo na małpę ? Zwłaszcza to pieczenie cycków jest ciekaweBelia lubi tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Pelasia30 wrote:Hej👋 trochę się zastanawiałam czy się tutaj pokazać i ewentualnie zostać razem z Wami. Garstka osób może mnie kojarzyć z innego wątku, przestałam się udzielać tam od maja (choć prawie codziennie zaglądam i czytam co słychać u dziewczyn) 🙌 dobiło mnie kilka spraw naraz, a szczególnie nieudane badanie drożności jajowodów, które odbyło się właśnie w maju, a raczej była to próba odbycia badania bo kazałam przerwać, był to dla mnie okropny ból przy wyciąganiu szyjki macicy i "obracaniu" jak to powiedziała ginekolog. Z biegiem czasu zastanawiam się czy ona w ogóle kiedyś wykonywała taki zabieg bo jest nowa i w trakcie specjalizacji no ale nic, nieważne. W każdym bądź razie od tamtego momentu się odsunęłam, musiałam sobie poukładać to wszystko i strawić.
Generalnie nie planowałam wracać na forum, nie mogłam znaleźć dla siebie miejsca.
Na główny wątek nawet nie próbowałam się wkręcić bo po pierwsze: za dużo się dzieje, po drugie: nie cieszą mnie kreski osób, które wpadają w 2cs i się chwalą, wręcz mnie dołują.
Na mniejszym wątku super, dziewczyny wspaniałe, doradza, wspierają, sypną dobrem słowem. Ale ciężkie tematy odnośnie skomplikowanych (dla mnie) badań czy podejść do IVF zaczęły na mnie źle działać i dużo analizowałam i szukałam u siebie podobnych problemów bez żadnych jakby podstaw. No i nie rozumiem jeszcze tych wszystkich procedur.
Zobaczyłam, że powstał wątek dla osób bez dzieci i z dłuższym stażem, w trakcie diagnozy i szukania przyczyn niepowodzeń, pomyślałam, że idealnie coś dla mnie. Po stopce można zobaczyć pokrótce moja historię.
W czerwcu trafiłam do lekarza naprotechnologa, którego sobie znalazłam niedaleko od mojego miasta. Na pierwszej wizycie ustalił mi już dalszy plan działania, jestem po zabiegu histeroskopii (działa ze mną szybko i to mi się podoba). Jak się okazało, na endometrium były mikropolipy i mikrowylewy - usunięte. Bez zmian ogniskowych. Obecnie cykl bez starań i na antybiotykoterapii.
Chętnie tu przycupne i w miarę możliwości doradze w znanych mi tematach czy badaniach bo przez te dwa lata trochę doświadczenia i wiedzy zdobyłam.
Nie obiecuję, że będę aktywna bardzo bo niestety czas mi na to nie pozwala. Pewnie jak wątek będzie chulac mocno jak np na głównym to się wycofam, ale chce dać sobie szansę i ewentualnie pomóc/doradzić Wam 🥰
Trochę się rozpisalam 🤭
Witaj Pelasia, ja bym chciala odnieść się do twojego badania
Zanim zrobiłam badanie drożności też analizowałam różne rodzaje tego badania i moją uwagę zwróciło to, że badanie z kontrastem jodowym z rentgenem często kliniki robiły w znieczuleniu. A badanie HyCoSy czyli przy użyciu USG i pianki bez. No i podzwoniłam bo klinikach i z tego co mi opisali lekarze to są ogromne różnice w tych dwóch badaniach - przede wszystkim do hycosy nie zakłada się w środku cewnika ani balonika - jedynie sam wziernika. Jest to możliwe bo kontrast piankowy nie wypływa tak łatwo. Nikt nie wyciąga ci szyjki. Nie musisz tracić pół dnia na badanie. U mnie było praktycznie bezbolesne jakby cytologia, poczułam tylko ukłucie. Podczas wlewania kontrastu czułam rozbieranie ale nie ból. Nie miałam żadnych leków przeciwbólowych. Badanie trwało jak zwykły monitoring może z 15 min i wróciłam do domu.
Jak będziesz mogła potworzyć to zrób hycosy.
Pelasia30 lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
cukrzyk1991 wrote:Dziękuję 🥹🥹🥹 Mam nadzieje, ze ani u Ciebie, ani u Chochlika endomenda nie wyjdzie - zwłaszcza że cholera - ciężko z nią cokolwiek zrobić. Wiekszosc ginow zaleca AH - a wiadomo że to się wyklucza przy staraniach. Jest też dieta p-zapalna i suple. No i w ostatecznosci - laparoskopia i wyciecie ognisk i zrostów. Daj koniecznie znac jak wyszlo CA125
Tak już mam plan że w poniedziałek idę na badanie. Mieliśmy w domu gości przez tydzień więc nie miałam na to głowy. A następnie specjalne USG pod tym kątem - już mam upatrzoną klinikę. Na pewno dam znać, zastanawiam się jakie badania jeszcze dorzucić.
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
Chochlik12 wrote:Ja też bardzo na to liczę… To naprawdę okrutna choroba, więc ogromnie podziwiam każdą z Was, która się z nią mierzy 🥲
Niestety, im więcej o niej czytam, tym bardziej zaczynam podejrzewać, że mogę ją mieć 🥲🥹
• Ból - dużo bólu, właściwie w każdej fazie cyklu,
• Podczas okresu ból jest dość silny i towarzyszą mu problemy jelitowe,
• Mam tzw. endobelly - generalnie jestem dość szczupła, a mimo to mój brzuch bywa bardzo nabrzmiały. Nie potrafię tego wytłumaczyć, mam wręcz wrażenie, że wygląda to nienaturalnie, nieproporcjonalnie do reszty ciała.
• te pozrastane jajowody, dlaczego takie byłymiałam stan zapalny, czy cooo 😟
Także oczekuję już na to badanie, liczę na to, że się mylę 🥲
Ja też właśnie boję się tej endomendriozy i niektóre objawy mam podobne.
Ból w trakcie @ mam kilka godzin silniejszych skurczów ale zazwyczaj wytrzymuje bez tabletki, więc chyba nie jest źle. Krwawienie skąpe jeden dzień trochę mocniej, drugi dzień jeszcze jest ale na trzeci już tylko plamie.
Biegunki bardzo silne podczas @, co mnie niepokoi. Mam nawet wrażenie że u mnie @ zaczyna się właśnie biegunka 🤣 do tego też mam napuchnięty brzuch i bardziej w drugiej części cyklu. Też uczucie ciężkości w brzuchu, kłucie jajników od owulacji do @
I jeszcze dwie rzeczy mam o ktorych nie wspomniałaś - estrogeny w drugiej części cyklu miałam koło 220 więc sporo. Co też może wskazywać na endometriozę. No i mam torbiel z którą pojawiły się plamienia brązowe od kilku miesięcy.
Lekarze mówią tylko że prosta torbiel w okolicach przydatków. Ale boję się czy to nie torbiel czekoladowa, ta endomendrialna. Muszę postawić na dokładniejszą diagnozę. W trakcie drożności jajowody drożne, nic lekarz nie wspomniał o zrostach
A jak twoje badanie drożności wyszło?
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
Hej,
Widzę że pojawił się wątek Endo. Ja od bardzo długiego czasu zmagałam się z problemami typowo „jelitowymi”, żadne wykluczenia żywności nie pomagały, wręcz miałam wrażenie że jak jem zdrowiej to jest jeszcze gorzej 🙈 Nigdy nie myślałam że mam Endo, bo bolesnych miesiączek nie mam. Dopiero jedna z dziewczyn z forum zasugerowała mi badanie pod tym kątem, gdy hormony, nasienie, owulacja itd wychodziło wszystko ok. Postanowiłam że to ostatnie badanie które robię na własną rękę (przed wizyta w klinice) i bingo. Lekarz od razu stwierdził że rzeczywiście mam Endo i zrosty na lewym jajniku. Nigdy żaden z ginekologów mi nawet nie zasugerował aby się zbadać na Endo bo twierdzili że mam idealne jajniki
Od tego czasu zaczęłam zwracać uwagę na swój cykl pod kątem Endo - w czasie owulacji mam zaparcia z krwią plus endobelly. Po owulce a przed okresem pojawia się ból w dolnej części kręgosłupa plus biegunki. Miesiączki są bezbolesne, a po poronieniu mało intensywne. Szczerze powiedziawszy ta diagnoza mnie zaskoczyła, bo nawet to mi przez głowę nie przechodziło.👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲 -
White1 wrote:Wiecie może co zrobić jeśli po odstawieniu proga @ nie przyjdzie? 😔 mam go brać ponownie? Mam jeszcze pół opakowania
Ciężko powiedzieć, a masz możliwość chociażby teleporady z gin? Współczuję ci, domyślam się że taki brak współpracy ciała z lekami musi bardzo niepokoić 😞😞 daj znać czy w końcu @ przyszla! 🤞
Ja to w ogóle czasami mam wrażenie że może powinnam bardziej skupić się na jelitach... Może coś (sibo, ibs) blokuje wchłanianie? I dlatego tak długo leki nie pomagały z tym krwawieniem? I generalnie dlatego półroczna regularna suplementacja niewiele zmieniła?
Cześć Pelasiu 💕 super że trafiłaś do napro z którego jesteś zadowolona! Mogę spytać jak wizyty u takiego napro wyglądają? Czy twój jest ginekologiem, i w ogóle czy zawsze nim jest czy niekoniecznie? Jakiś czas temu szukałam dla siebie , w swoich stronach, ale miałam szczerze mówiąc obawy że będę musiała jeździć do kogoś innego na monitoring, do kogoś innego na różne inne badania/zabiegi, a nie umiałam znaleźć takich informacji w necie 🙈🙈Pelasia30 lubi tę wiadomość
·👩🏼❤️👨🏽 '95
· badania nasienia ✅
· oba jajowody drożne ✅
· PCOS - cykle nieowulwcyjne,
· wit.B12 - 164ng/ml 👎 (6.2025r.)
· 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
· 1x naturalna owulacja ❌
.........................
· 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
· 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
🔜. 9.2025r. nowy ginekolog.... 🙏 -
@IwonaQ mój gin jest na urlopie, ale chyba napiszę do niego w poniedziałek jak nic się nie zmieni 😒
Dzięki dziewczyny za troskę 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 19:35
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
Gdzie jesteś małpo?
🔜 7 cykl stymulowany? -
Donna89 wrote:Hej,
Widzę że pojawił się wątek Endo. Ja od bardzo długiego czasu zmagałam się z problemami typowo „jelitowymi”, żadne wykluczenia żywności nie pomagały, wręcz miałam wrażenie że jak jem zdrowiej to jest jeszcze gorzej 🙈 Nigdy nie myślałam że mam Endo, bo bolesnych miesiączek nie mam. Dopiero jedna z dziewczyn z forum zasugerowała mi badanie pod tym kątem, gdy hormony, nasienie, owulacja itd wychodziło wszystko ok. Postanowiłam że to ostatnie badanie które robię na własną rękę (przed wizyta w klinice) i bingo. Lekarz od razu stwierdził że rzeczywiście mam Endo i zrosty na lewym jajniku. Nigdy żaden z ginekologów mi nawet nie zasugerował aby się zbadać na Endo bo twierdzili że mam idealne jajniki
Od tego czasu zaczęłam zwracać uwagę na swój cykl pod kątem Endo - w czasie owulacji mam zaparcia z krwią plus endobelly. Po owulce a przed okresem pojawia się ból w dolnej części kręgosłupa plus biegunki. Miesiączki są bezbolesne, a po poronieniu mało intensywne. Szczerze powiedziawszy ta diagnoza mnie zaskoczyła, bo nawet to mi przez głowę nie przechodziło.
Oj tak - możemy sobie przybić piątkęMiesiączki bolały tyle o ile, bardziej dokuczały mi jelita podczas okresu. I zawsze miałam endobelly (ale zwalałam to na cukrzycę i zrosty po insulinie). I też totalnie jakiekolwiek bóle mi przeszły po ciąży i porodzie (miałam CC). Mi też przez głowę nie przeszło, że mam endometriozę - zawsze ginowie mówili robiąc rutynowe badania i kontrole, że obraz usg jest ok.....i nagle torbiel na jajniku (okazało się, że endometrialna i stąd laparoskopia i diagnoza). No i podwyższony marker CA125. I też widzę że masz niskie AMH, a to może się zdarzać przy endo - dziś Maja Staśko o tym mówiła na livie (ale nie musi).
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
Marzycielko - jak tam nastrój ?
Jak się czujesz
?
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Cukrzyku, hihi może te baranki są ci przeznaczone. Moja mama to baran- najkochańsza osoba na świecie. Ale uparciuch jest.
A co do piersi to ja tak mam co cykl. Pieką, pieką aż przestają i przychodzi @. Czy biochemy czy normalne cykle- zawsze tak miałam. Myślę, że to progesteron tak na mnie działa. No ale pewnym nigdy nie można być.
White, ja myślę że w tej sytuacji musisz się ustawić z lekarzem jeżeli nie przyjdzie do poniedziałku. Bo to nie był progesteron na podtrzymanie drugiej fazy skoro owulacji nie było tylko pewnie na wyregulowanie cyklu i coś nie wyszło. Może też oznacz sobie hormony w poniedziałek. Nie wiem czy to ma sens ale wiedziałabyś miej więcej co się dzieje.cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
cukrzyk1991 wrote:Oj tak - możemy sobie przybić piątkę
Miesiączki bolały tyle o ile, bardziej dokuczały mi jelita podczas okresu. I zawsze miałam endobelly (ale zwalałam to na cukrzycę i zrosty po insulinie). I też totalnie jakiekolwiek bóle mi przeszły po ciąży i porodzie (miałam CC). Mi też przez głowę nie przeszło, że mam endometriozę - zawsze ginowie mówili robiąc rutynowe badania i kontrole, że obraz usg jest ok.....i nagle torbiel na jajniku (okazało się, że endometrialna i stąd laparoskopia i diagnoza). No i podwyższony marker CA125. I też widzę że masz niskie AMH, a to może się zdarzać przy endo - dziś Maja Staśko o tym mówiła na livie (ale nie musi).
Przybijam Endo piątkę 🫠 a powiedz mi, co Ci lekarze mówią na temat starań i endometriozy? Mi właśnie lekarz od Endo zasugerował myśleć nad in vitro, więc powoli zaczynamy to rozważać, ale chcielibyśmy jeszcze pół roku naturalnie próbować i czekam z niecierpliwością na wizytę sierpniową i mam nadzieję, że tam lekarz rozwieje nasze wątpliwości - czy nastawiać się jeszcze na próby naturalne czy raczej iść w ivf. No i to zaniżone amh też nie pomaga.
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲 -
White1 wrote:8.07 w 11dc nie było pęcherzyka dominującego, endometrium 8mm. Proga brałam 11-20.07 przez 10 dni. Na razie minął 6 dzień bez @. Ciężko mówić o fazie lutealnej jak nie było owulacji.
Z tego co się orientowałam to do 7 dni powinna wystąpić @ po odstawieniu, w zeszłym miesiącu przyjmowałam progesterone belina i też małpa przyszła dopiero 6 dni po odstawieniu, a jak przyjmowałam duphaston to po dwóch dniach od odstawienia zawsze już była, więc w tym cyklu znowu go dostałam, bo na tamten widocznie mój organizm źle reagowałWhite1 lubi tę wiadomość
👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml -
@Belia, szczerze mówiąc to ja nawet nie wiem co ona wkładała... Ale jak powiedziałam, że ma to wyciągać (bo uprzedziła mnie oczywiście, że dalej będzie bardziej boleć więc zniechęciła totalnie) to były to jakieś metalowe narzędzia i już we krwi 🙈 obecny lekarz stwierdził, że najpierw chce zrobić histeroskopie (trafił z tym w punkt!) a potem ewentualnie pomyślimy o drożności. Na histero były tylko widoczne ujścia jajowodów i prawidłowe.
Tak właśnie czytałam, że mikropolipy utrudniają zagnieżdżenie więc po cichu się łudze, że problem został rozwiązany 🥹 ten cykl musieliśmy w sumie odpuścić, ale to też dobrze zrobiło dla mojej głowy.
@Ssilvia, dziękuję za poradę! Też myślałam ogólnie, że będzie z pianką czy coś bo było mówione sono, a jak byłam na fotelu to okazało się, że jednak zwykłe z kontrastem. Mój obecny lekarz jeśli będzie chciał wykonać drożność to już wie, że bez znieczulenia nie pójdę 😅 na histero dobrze zadbał bo dostałam znieczulenie miejscowe + wlew przeciwbólowych dożylnie. Oczywiście bolało mnie, ale dałam radę.
@White, ja w takich cyklach potrafiłam dostać @ po odstawieniu nawet po około 10 dniach 🫣 możesz ewentualnie też pomarudzic nam tutaj, założyć białe spodnie, zrobić test ciążowy - coś wywoła tego ociągacza 🤣
@IwonaQ mój lekarz w sumie to chyba zajmuje się tym wszystkim co taki ginekolog, byłam u niego prywatnie to przeprowadził ze mną wywiad, zrobił badanie USG, zlecił badania dla mnie i męża jeszcze, skierował na histeroskopie, która osobiście mi wykonywał w szpitalu, a po histero umówił się ze mna (dostałam jego nr prywatny) żeby zrobić USG i zlecić co dalej i to już odbyło się w szpitalu na NFZ. Przyjął mnie pomiędzy ciężarnymi a porodówka bo czekałam na niego godzinę 😆 ogólnie jest też endokrynologiem ginekologicznym. Także mam w nim w sumie narazie wszystko czego potrzebuje 🤗 z jakich jesteś okolic? Może będę mogła Ci polecić swojego 🤗 ja okolice Wrocławia.
White1, IwonaQ lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)
🔸Powrót owulacji 11.2024r.
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 25-30dc
✨7cs - przerwa
02.25 cb? 💔
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy)
08.25 start stymulacji?
Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3 -
White, jak mój gin był na urlopie i potrzebowałam na cito konsultacji lekarskiej to zostawiłam taką prośbę w klinice i oddzwonił do mnie inny lekarz w zastępstwie, nie zostawili mnie samej z problemem. Może u Ciebie będzie podobnie?
Cukrzyku, spadła moja motywacja, bo mam bóle okresowe, szczególnie z prawej strony, z której była owulka. Czekam cierpliwie do poniedziałku na betę, ale myślami jestem już przy nowym cyklu i myślę o drożności… lubię mieć plan B, mam wtedy poczucie jakiejś kontroli nad sytuacją 🥲 dzikeuje, że pytasz 💞✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
Donna89 wrote:Przybijam Endo piątkę 🫠 a powiedz mi, co Ci lekarze mówią na temat starań i endometriozy? Mi właśnie lekarz od Endo zasugerował myśleć nad in vitro, więc powoli zaczynamy to rozważać, ale chcielibyśmy jeszcze pół roku naturalnie próbować i czekam z niecierpliwością na wizytę sierpniową i mam nadzieję, że tam lekarz rozwieje nasze wątpliwości - czy nastawiać się jeszcze na próby naturalne czy raczej iść w ivf. No i to zaniżone amh też nie pomaga.
Moja historia jest taka :
1. lipiec 2024 - operacja torbieli endo i potwierdzenie endo 3 stopnia (laparoskopia, usuniecie ognisk i zrostów). Zbadałam AMH - 0,5. Start starań. Gin dała mi 3 miesiace prób na własną rękę i skierowała do invimedu
2. listopad/ grudzień - badania w invimedzie typu drożność, seminogram. Na dzień dobry też info że najlepiej pójść w ivf od razu. Mąż sie kategorycznie nie zgodzil.
3. Styczeń - maj : 5 cykli stymulowanych letrozolem bo co innego mogli zrobić .. przy okazji praca nad poprawą parametrów męża.
4. Czerwiec - histeroskopia z biopsją - chciałam sama z siebie sprawdzić stan zapalny endometrium. Czekam wciąż na wyniki ....
5. Lipiec - wpisaliśmy się na listę ivf.
To be continued .... or not 😅✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Marzycielka94 wrote:
Cukrzyku, spadła moja motywacja, bo mam bóle okresowe, szczególnie z prawej strony, z której była owulka. Czekam cierpliwie do poniedziałku na betę, ale myślami jestem już przy nowym cyklu i myślę o drożności… lubię mieć plan B, mam wtedy poczucie jakiejś kontroli nad sytuacją 🥲 dzikeuje, że pytasz 💞
Eh, dziewczyny 🥺 - jak ja chciałabym żeby Wam sie udało ! 🤞🤞🤞⚡️⚡️⚡️ Zwłaszcza mocno kibicuję staraczkom które mają te naście cykli w stopkach ... no ale widziałyśmy niedawno, że jest szansa nawet dla osób które starają się już ponad rok czy więcej 🩷 Marzycielko - nadal trzymam kciuki 🥹Marzycielka94, Chochlik12 lubią tę wiadomość
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Ssilvia wrote:Witaj Pelasia, ja bym chciala odnieść się do twojego badania
Zanim zrobiłam badanie drożności też analizowałam różne rodzaje tego badania i moją uwagę zwróciło to, że badanie z kontrastem jodowym z rentgenem często kliniki robiły w znieczuleniu. A badanie HyCoSy czyli przy użyciu USG i pianki bez. No i podzwoniłam bo klinikach i z tego co mi opisali lekarze to są ogromne różnice w tych dwóch badaniach - przede wszystkim do hycosy nie zakłada się w środku cewnika ani balonika - jedynie sam wziernika. Jest to możliwe bo kontrast piankowy nie wypływa tak łatwo. Nikt nie wyciąga ci szyjki. Nie musisz tracić pół dnia na badanie. U mnie było praktycznie bezbolesne jakby cytologia, poczułam tylko ukłucie. Podczas wlewania kontrastu czułam rozbieranie ale nie ból. Nie miałam żadnych leków przeciwbólowych. Badanie trwało jak zwykły monitoring może z 15 min i wróciłam do domu.
Jak będziesz mogła potworzyć to zrób hycosy.
Ssilva, nie analizował aż tak bardzo tego badania i po tym co napisałaś zaczęłam się bać 🫣 myślałam, że te dwa rodzaje badania są takie same, zmienia się tylko środek za pomocą którego się wykonuje. Mój gin powiedział, że lipiodol lepszy bo większa skuteczność i ma dobry wpływ na macice. Tak jakby “przepłukuje” i może łagodzić jakieś stany zapalne itp. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy dobrze robię z tym lipiodolem i nie lepiej z pianką. Plus boję się strasznie bólu.Starania od 07.2024
👨⚕️Hashimoto
👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
🗓️ badanie drożności -> sierpień
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio