Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2025, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zawitał pierwszy dzień 10cs.
    Z pozytywów:
    - w końcu mąż ma i nosi odpowiednie, luźne gacie
    - oddzwoniłam do nowego pracodawcy potwierdzając że przyjmuje ich ofertę, teraz tylko trzymać kciuki by dograć to formalnie 💪 to były 2 msce intensywnych poszukiwań - game changerem był post z autopromocją na jednej z grup - pomógł mi nawiązać kontakty z poszukującymi pracodawcami
    - miałam fajny poranek z mężem ♥️
    Trochę szkoda, trochę żal, jak zawsze, ale patrzę w przyszłość.

Jupiter, cysterka95, Claudii, Pacynka, Marzycielka94, Olalexa, Pelasia30 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżko cudowne wiadomości , gratuluję 😍

👩34 👨40
    19cs o pierwszego maluszka
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
    TSH 1,69
    AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
    Żelazo - 107
    Ferrytyna - 50
    D3 - 55
    B12 - 734
    Glukoza - 80
    Insulina - 5
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 11,2❗️
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2025, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Nieśmiało Was podczytuję (przebrnęłam przez cały wątek!) i chciałabym do Was dołączyć, jeśli można. Wątek miesięczny też czytam, ale to nie dla mnie, za dużo tam pozytywnych testów po kilku próbach. Tutaj jest inna energia i taki 'comfort place'.
    Bardzo gratuluję tym co się udało <3 Niech Wasze fasolki zdrowo rosną!

A jeśli chodzi o mnie to mam 29 lat (za pół roku 30) i staramy się naturalnie od 2 lat, od roku zaczęliśmy się diagnozować. Po drodze były różne bakterie: ureaplasma, e.coli i coś tam jeszcze - wyleczone, słabsze parametry nasienia (morfologia 1% -> teraz 5%). Cykle mam regularne, hormony w porządku, owulacja jest. Badałam drożność jajowodów i lewy drożny, prawy wątpliwy. Jestem pod opieką gin, który kiedyś pracował w klinice leczenia niepłodności i prowadzi konsultacje dla par. Wczoraj przyniosłam mu kolejny zestaw badań (kariotypy, trombofilia, APS, MTHFR) to zlecił mi konsultację z hematologiem, dorobienie PAI-1, bo tego mi brakuje do pełnego obrazu oraz USG z protokołem endometriozy. Robiła któraś takie usg? Wiem, że jest to badanie przesiewowe, ale doktor twierdzi, że na tym etapie wystarczy, skoro innych objawów nie mam. Poza tym powiedział, że po takim czasie starań to on by kwalifikował do in vitro i żeby umawiać się do kliniki.

Poza tym wczoraj na usg miałam pęcherzyk 28 mm i to po lewej drożnej stronie, więc staramy się naturalnie cały czas, w poniedziałek idę na monitoring zobaczyć w jakim jest stanie, mam nadzieję że pęknie.

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ❓ W trakcie: KIRy,
    ❌ PAI-1 - układ homozygotyczny
    ❌MTHFR 1298A>C heterozygota
    ❌ Trombofilia wrodzona (Leiden V)
    ✅ Zespół antyfosfolipidowy
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ posiewy bakteryjne, grzyby, PCR - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ AMH 6,3 ng/ml - brak innych objawów PCOS
    ✅ metylacja - ok
    ✅ homocysteina - 3,1 - ok
    📈 Owulacja potwierdzona (progesteron lutealny 24 ng/ml)
    ✅ Cytologia, USG piersi – ok
    ❓ Drożność jajowodów: lewy drożny, prawy wątpliwie
    💊 Suplementacja: D3, B-complex (metylowane), omega-3, magnez, jod, żurawina, nac, cynk, selen

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
    🦠 posiewy bakteryjne, grzyby - ✅
    📊 Nasienie: 76 mln / ejakulat, ruchliwość 59%, morfologia 5% – ✅
    🧬 Fragmentacja DNA plemników 15%
    ✅ Hormony męskie i tarczyca – ok
    💊 Suplementacja: D3, omega-3, Q10, L-karnityna, B-complex, likopen, NAC, selen, ashwagandha, cynk
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nela 🌷Rozgość się :).

USG z protokołem endometriozy jest bardzo dobrym badaniem przesiewowym, jeśli jest wykonywane przez fachowe ręce. Możesz napisać skąd jesteś mniej więcej na pewno kogoś Ci polecimy. Ja swoje pacjentki często wysyłam do dr Pabisiaka w krakowskiej Genesis Clinic, bo ma dobre terminy. Wiem że wspolpracuje też z dr Janowcem od histeroskopii.

Dostałaś zastrzyk na pękniecie pęcherzyka? Ja też w tym cyklu wyhodowałam wielkoluda 🫣 w pon mam wizytę kontrolną u gina, zobaczymy.

Co do IVF to są różne podejścia - niektóre osoby chcą zrobić szeroką diagnostykę przed, poczekać, aż upłynie więcej miesięcy, lat starań. Spróbować złapać przyczynę niepłodności i w miarę możliwości ją poleczyć. Inni pójdą drogą opartą na myśleniu biomedycznym i kalkulując ponoszone ryzyko i szanse jak tylko lekarz klepnie kwalifikację to idą w to i probują. Też nie zawsze się udaje, ale ta metoda omija część potencjalnych problemów z zapłodnieniem i daje też szerszy obraz tego, do na poziomie "mikro' idzie nie tak.

Nela___96 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • White1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo przykro mi z powodu twojego kolejnego cyklu, ale za to gratulacje za znalezienie nowej pracy 😍

Śnieżka gratulacje 💕

Nela rozgość się 🩷 przeczytanie wszystkich stron to szalone przedsięwzięcie, podziwiam 🤯 niestety w sprawie usg endometriozy nie pomogę, ale za to przyczepię się do wyniku ze stopki. Homocysteina powinna być w granicach 6 a 8. Zbyt niska też jest niedobra, a u ciebie widzę wynik 3?

Morgo lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
    16.02 7dpt beta 37.7 mIU/ml 💕
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, gratulacje nowej pracy - mam nadzieje, ze warunki i forma umowy spełniają Twoje oczekiwania 🥳

Nela, witamy 🥰 podziwiam za przeczytanie tylu stron 😝

White, piszesz o homoceistynie - ja się właśnie zorientowałam, że miałam badaną raz w życiu, na początku 2024, więc jeszcze w czasach sprzed starań. Nawet nie wiem czemu ktoś mi to zlecił w luxmedzie.
    Wynik z wtedy do 11, więc za wysoko.
    Chyba warto powtórzyć mimo, że żaden lekarz nie zwrócił mi uwagi na brak tego badania?
    Tak samo nigdy nie badałam prolaktyny, mam skierowanie w luxmedzie, więc muszę się w końcu umówić.
    Planuje zbadać razem z TSH które też zawsze mam bliżej 2,5-3 i w końcu umówić się do endokrynologa, żeby mimo wszystko jest zbić.

To chyba wynik próby ogarnięcia kwestii badań samodzielnie i chodzenia z doskoku do różnych lekarzy, gdzie każdy zwraca uwagę na coś innego.

Planuje zbadac progesteron za tydzień, to może od razu zrobię cały ten komplet i dorzucę właśnie prolaktyne, homoceistyne i TSH.

Morgo lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - ok 🆗

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)
    🍍02/03.26 > w planach FET
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2025, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, Karczoch dobrze że mówicie o tej homocysteinie bo ja jej nigdy nie robiłam, żaden lekarz mi jej nie zlecił, a może jednak warto wykonać ja i sprawdzić na jakim jest poziomie. Zrobię ją prywatnie bo nie ma ochoty walczyć o skierowanie z medicoverem.

Ja się umówiłam na monitoring cyklu a tego programu prokreacyjnego. Także wizytę mam za tydzień.
    Prawdę mówiąc w ostatnim czasie odpuściłam suple, brałam je totalnie nieregularnie, bo miałam jakiś bunt swojego organizmu na wszystko.

Wiek 28&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne.
  • White1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch warto zbadać, szczególnie prolaktynę. Ja oba zbadałam tylko raz, wyniki były w normie.
    Co do wyniku homocysteiny - jeśli nie suplementowałaś wtedy kwasu foliowego i witamin z grupy B, to nic dziwnego 😄 na pewno przy suplementacji poziom jest niższy, o to nie musisz się martwić. Pytanie tylko czy jest w widełkach czy jednak powyżej

01.26 IVF 💉 Menopur 150

• White1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dodam tylko, że przed badaniem homocysteiny należy odstawić witaminy z grupy B oraz kwas foliowy na kilka dni, ja odstawiałam na tydzień. W innym wypadku wynik może wyjść zaniżony

karczoch321, Marzycielka94, cysterka95 lubią tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Dziewczyny, dodam tylko, że przed badaniem homocysteiny należy odstawić witaminy z grupy B oraz kwas foliowy na kilka dni, ja odstawiałam na tydzień. W innym wypadku wynik może wyjść zaniżony

Good to know. To muszę sobie to jakoś rozpisać co, jak i kiedy 😝

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - ok 🆗

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)
    🍍02/03.26 > w planach FET
  • Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2025, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Witaj Nela 🌷Rozgość się :).

USG z protokołem endometriozy jest bardzo dobrym badaniem przesiewowym, jeśli jest wykonywane przez fachowe ręce. Możesz napisać skąd jesteś mniej więcej na pewno kogoś Ci polecimy. Ja swoje pacjentki często wysyłam do dr Pabisiaka w krakowskiej Genesis Clinic, bo ma dobre terminy. Wiem że wspolpracuje też z dr Janowcem od histeroskopii.

Dostałaś zastrzyk na pękniecie pęcherzyka? Ja też w tym cyklu wyhodowałam wielkoluda 🫣 w pon mam wizytę kontrolną u gina, zobaczymy.

Co do IVF to są różne podejścia - niektóre osoby chcą zrobić szeroką diagnostykę przed, poczekać, aż upłynie więcej miesięcy, lat starań. Spróbować złapać przyczynę niepłodności i w miarę możliwości ją poleczyć. Inni pójdą drogą opartą na myśleniu biomedycznym i kalkulując ponoszone ryzyko i szanse jak tylko lekarz klepnie kwalifikację to idą w to i probują. Też nie zawsze się udaje, ale ta metoda omija część potencjalnych problemów z zapłodnieniem i daje też szerszy obraz tego, do na poziomie "mikro' idzie nie tak.

Dziękuję za miłe przywitanie Margo, Karczoch, White <3

Hahaha przeczytanie wszystkiego zajęło mi może 3 wieczory i dzisiejszy poranek, bo od 4 nie mogłam spać z podekscytowania, że mam dojrzały pęcherzyk i to z lewej strony (teraz już mój zapał się ostudził, bo zdążyłam się naczytać, że 28mm to duuużo i martwię się czy pęknie :/). Zastrzyku lekarz nie proponował, no nic zostaje czekać do poniedziałku i trzymać kciuki. Chociaż wczoraj po wizycie dość mocno kłuło mnie w okolicy jajnika, miałam wrażenie jakby coś tam się działo.

Jestem z Wrocławia i aktualnie moim gin prowadzącym jest Michał Witkowski, co do usg z protokołem endometriozy to wiem, że ma kogoś konkretnie do polecenia, ale na wczorajszej wizycie uciekł nam ten temat, więc dopytam w poniedziałek. Jeśli macie kogoś do polecenia z Wro to oczywiście też jestem otwarta :).

Co do IVF to doktor radzi, żeby umawiać się póki jest program i pierwsze podejście potraktować też jako rozszerzoną diagnostykę, żeby sprawdzić jakość komórek jajowych W sumie ma to jakiś sens, może coś jest nie tak z tymi komórkami skoro 2 lata i ani razu dwóch kresek :/. Mam też niskie BMI, co też może przekładać się na słabą jakość, ale kurcze nie umiem go podnieść, musiałabym zacząć restrykcyjną diete.

Sama z siebie myślę jeszcze nad KIRami, chociaż gin mówi, że na spokojnie, może jeszcze nie czas ale wiadomo moja decyzja

Morgo, Kejjt lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ metylacja - ok
    💊 Suplementacja: D3, B-complex (metylowane), omega-3, magnez, jod, żurawina, nac, cynk, selen

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
    💊 Suplementacja: D3, omega-3, Q10, L-karnityna, B-complex, likopen, NAC, selen, ashwagandha, cynk
  • Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2025, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka moje gratulacje 🤰😉😍

Dziewczyny dzisiaj ja Was proszę o trzymanie za nas kciuków. Tylko to forum wie o naszych staraniach więc na nikogo innego nie mogę liczyć 🤗
    Wczoraj wieczorem monitoring pokazał jak pięknie spisał się Aromek bo pęcherzyk w 12 dc miał 20 mm od razu dostałam zastrzyk iiiii dzisiaj wieczorem jedziemy na inseminację 🥳😁

Morgo, White1, snieżka, Kejjt, Gnom, Claudii, PA, Powder, cysterka95, Olalexa, Pelasia30 lubią tę wiadomość

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
    Jajowody ✅(lewy bez szału)
    🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
    💊 Metformina, Endoover , Wit do
  • Kameleon Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2025, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny też was podczytuje "za krzaka" ponieważ najlepiej się tu odnajduje. Staramy się też już dłuższy czas, niedługo minie 1,5 roku. Przez ten czas zrobiłam pełno badań hormonalnych i ostatnio immunologiczne. Wszystkie w normie, owulacje też są potwierdzone progesteron powyżej 20 i pękają pęcherzyki. Na rozszerzeniu badań męża się nie skupialiśmy bo ma dobre wyniki nasienia. Czyli podobnie jak widzę niektóre dziewczyny piszą u nas też nie mam konkretnej przyczyny niepowodzeń. Ostatnio w poniedziałek (9 dc) byłam u gin i na monitoringu wyszło że mam pęcherzyk dominujący 16mm i pojawił się już płyn w zatoce douglas. Więc lekarz stwierdził że owulacja się zbliża. Zdziwiłam się bo zazwyczaj pęcherzyki pękały jak miały 22-25 mm. Czy miałyście takie pęcherzyki 16-18 mm które pękały? Od poniedziałku robię testy owulacyjne i wychodzą cały czas negatywne. Zastawiam się czy owulacja była we wtorek ale wydaje mi się, że w poniedziałek wieczorem na testach byłby jakiś pik a nie negatywny test owu.

👩32 lata
    🧔‍♂️31 lata
    starania od 06.2024
    👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
    01.2026 kwalifikacja do ivf
    02.2026 - punkcja ??
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nela,
    Śnieżka gratulacje!
    🥰

Dodam od siebie - zbadajcie koniecznie te homocysteine dziewczyny, bo ona ma wpływ na zagnieżdżenie zarodka :)

snieżka, Nela___96 lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo
    2.09 konsultacja u dietetyka

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Kameleon Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2025, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nigdy nie robiłam homocysteiny, dopiero ostatnio ginekolog mi mówił żeby zrobić a wcześniej żaden nie wspominał o tym badaniu. Mam w planach zrobić w następnym tygodniu.

👩32 lata
    🧔‍♂️31 lata
    starania od 06.2024
    👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
    01.2026 kwalifikacja do ivf
    02.2026 - punkcja ??
  • White1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek mocne kciukasyy 🤞🤞 brzmi idealnie 🫧

Cześć Kameleon, zapraszamy do nas 🩷 niestety nie pomogę z pytaniem

Nela___96 ode mnie mogę polecić dorzucenie orzechów między posiłkami. Mają sporo kalorii, są zdrowe i wspomogą w trzymaniu wagi. Ja dopiero od 3 lat trzymam się prawidłowej (BMI koło 20). Na szczęscie waga się trzyma i nie idzie ani w dół ani w górę. Co do IVF - mam podobne AMH do twojego, z tym, że mam zdiagnozowane PCOS z całym wachlarzem objawów i wyników (poza brakiem nadwagi). My przystąpimy do procedury po części też diagnostycznie. Jeśli winą są słabe komórki, to nie widzę innych rozwiązań niż ivf gdzie może trafi się ta właściwa spośród kilkudziesięciu (bo zakładam przy tym amh 20+ pęcherzyków chociaż zależy od stymulacji). Nie mamy zbadanej immunologii ani histeroskopii czy stanu zapalnego endo, lekarz mówił, że te badania zrobimy gdyby transfery się nie udały. Sam proces ivf może mieć wiele procedur, transferów, badań i oczekiwań. Dlatego nie chcę czekać dłużej. Szczególnie, że przez prawie cały rok miałam stymulacje, które jednak są trochę obciążające pod wieloma względami 😋

Nela___96, Morgo, Luizaczek lubią tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameleon wrote:
    Część dziewczyny też was podczytuje "za krzaka" ponieważ najlepiej się tu odnajduje. Staramy się też już dłuższy czas, niedługo minie 1,5 roku. Przez ten czas zrobiłam pełno badań hormonalnych i ostatnio immunologiczne. Wszystkie w normie, owulacje też są potwierdzone progesteron powyżej 20 i pękają pęcherzyki. Na rozszerzeniu badań męża się nie skupialiśmy bo ma dobre wyniki nasienia. Czyli podobnie jak widzę niektóre dziewczyny piszą u nas też nie mam konkretnej przyczyny niepowodzeń. Ostatnio w poniedziałek (9 dc) byłam u gin i na monitoringu wyszło że mam pęcherzyk dominujący 16mm i pojawił się już płyn w zatoce douglas. Więc lekarz stwierdził że owulacja się zbliża. Zdziwiłam się bo zazwyczaj pęcherzyki pękały jak miały 22-25 mm. Czy miałyście takie pęcherzyki 16-18 mm które pękały? Od poniedziałku robię testy owulacyjne i wychodzą cały czas negatywne. Zastawiam się czy owulacja była we wtorek ale wydaje mi się, że w poniedziałek wieczorem na testach byłby jakiś pik a nie negatywny test owu.

Kochane zazwyczaj zarówno zbyt duże pęcherzyki typu 28 mm jak i za małe, jak pękają to nie są w stanie zostać zapłodnione. Bo komórką jajowa albo jest nie dojrzała albo jest zbyt dojrzała. Zazwyczaj powodem tego są subtelne zaburzenia hormonalne, nie na tyle widoczne żeby w wynikach krwi wyszła tragedia i zwróciła uwagę lekarza, ale wystarczające żeby regularne owulację nie dały ciąży.

Czasami pomocne jest przywrócenie hormonów do normy. Co wymaga wysiłku i wielu zmian w życiu. Jest wiele ciekawych podcastów o tym na YouTube. Uzupełnienie niedoborów witamin szczególnie B12, D, jod. Spożywanie odpowiednich ilości tłuszczu w diecie. Ograniczenie plastików w życiu ( opakowania plastikowe, ubrania z poliestru, a nawet używanie podpasek czy tamponów - miejsca intymne przez skórę bardzo łatwa przyswajają sztuczne substancje). Rytm dobowy - spanie w zupełnej ciemności, nie używanie telefonu przed snem - wytwarzanie melatoniny. Kontakt z naturą, relaks, jakieś medytacje. To są małe kroczki ale jak człowiek je wprowadza w życiu to hormony wracają do normy.

Morgo lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2025, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Morgo przykro mi z powodu twojego kolejnego cyklu, ale za to gratulacje za znalezienie nowej pracy 😍

Śnieżka gratulacje 💕

Nela rozgość się 🩷 przeczytanie wszystkich stron to szalone przedsięwzięcie, podziwiam 🤯 niestety w sprawie usg endometriozy nie pomogę, ale za to przyczepię się do wyniku ze stopki. Homocysteina powinna być w granicach 6 a 8. Zbyt niska też jest niedobra, a u ciebie widzę wynik 3?

Kurcze to mnie zaskoczyłaś z tymi granicami 6-8 dla homocysteiny, bo mój lekarz powiedział, że 3 to super wynik, znaczy że proces metylacji dobrze działa. I bądź tu człowieku mądry :D

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ metylacja - ok

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2025, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela___96 wrote:
    Kurcze to mnie zaskoczyłaś z tymi granicami 6-8 dla homocysteiny, bo mój lekarz powiedział, że 3 to super wynik, znaczy że proces metylacji dobrze działa. I bądź tu człowieku mądry :D

Potwierdzam poprzedniczkę, zawsze spotykałam się z informacją, że zarówno za niska i za wysoka homocysteina jest niedobra

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo
    2.09 konsultacja u dietetyka

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2025, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Luizaczek mocne kciukasyy 🤞🤞 brzmi idealnie 🫧

Cześć Kameleon, zapraszamy do nas 🩷 niestety nie pomogę z pytaniem

Nela___96 ode mnie mogę polecić dorzucenie orzechów między posiłkami. Mają sporo kalorii, są zdrowe i wspomogą w trzymaniu wagi. Ja dopiero od 3 lat trzymam się prawidłowej (BMI koło 20). Na szczęscie waga się trzyma i nie idzie ani w dół ani w górę. Co do IVF - mam podobne AMH do twojego, z tym, że mam zdiagnozowane PCOS z całym wachlarzem objawów i wyników (poza brakiem nadwagi). My przystąpimy do procedury po części też diagnostycznie. Jeśli winą są słabe komórki, to nie widzę innych rozwiązań niż ivf gdzie może trafi się ta właściwa spośród kilkudziesięciu (bo zakładam przy tym amh 20+ pęcherzyków chociaż zależy od stymulacji). Nie mamy zbadanej immunologii ani histeroskopii czy stanu zapalnego endo, lekarz mówił, że te badania zrobimy gdyby transfery się nie udały. Sam proces ivf może mieć wiele procedur, transferów, badań i oczekiwań. Dlatego nie chcę czekać dłużej. Szczególnie, że przez prawie cały rok miałam stymulacje, które jednak są trochę obciążające pod wieloma względami 😋

White staram się podjadać orzechy, ale coś mi nie idzie regularnie, muszę nad tym popracować :D widzę, że mamy podobny etap diagnostyki w takim razie - u mnie też kwestia endometrium i immunologia została.

BTW ze stopki widzę że macie dwa koty? Jeśli tak to piona :D My też :). Półtora roku temu wymęczyłam o nie partnera, kręcił na początku nosem, że zaraz będzie małe dziecko w domu i koty i sajgon totalny, ehh dobrze że go nie posłuchałam, bo jednak dużo dobrego wniosły do naszego życia.

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ metylacja - ok

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ