Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Na razie mam tylko wynik progesteronu: 22,84 ng/ml
Czy on nie jest za niski?
EDIT: Beta wzrosła przez dwa dni do 143,38 (wzrost prawie o 160%).
Nie dociera to w ogóle do mnie :oWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 16:10
cysterka95, Nela___96, Pelasia30, Luizaczek , Morgo, Claudii, PA, Mardotka, Pacynka, Powder, Choinka123, Olalexa, AnMiPe, Jupiter, karczoch321, Kejjt, Gnom, Siasi, Takatam, KAaareii, kropka_aga, Kameleon , Kokosik, Zosia667, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Dziękuję Ci kochana za odpowiedź 😘Marzycielka94 wrote:Jeśli chodzi o dawkę kwasu foliowego to brałam b complex z naturell, tam jest 600 µg kwasu foliowego + do tego 500 µg witaminy B12, bo bardzo powoli mi rosła. I faktycznie za radą White odstawiłam to wszystko tydzień przed badaniem homocysteiny 😘
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👩34 👨39
17 cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2->3,2❗️
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 104
Ferrytyna - 39
D3 - 72
B12 - 588
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 10,3❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
snieżka wrote:Na razie mam tylko wynik progesteronu: 22,84 ng/ml
Nie dociera to w ogóle do mnie :o
Gratulacje! ❤️ Co do proga to wydaje się być okej, ale możesz też napisać do lekarza to pewnie powie co dalej 😊
snieżka lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
09.25 drożność jajowodów ✅
10.25 stymulacja Aromek
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
Pelasia30 wrote:Gratulacje! ❤️ Co do proga to wydaje się być okej, ale możesz też napisać do lekarza to pewnie powie co dalej 😊
Nie mam możliwości napisać. Ja chodzę do ginekologa na NFZ.. Umówiłam się na wizytę na za miesiąc. Ale w przyszłym tygodniu idę na konsultację endokrynologiczno-ginekologiczną prywatnie, żeby zrobić usg i też w sprawie tarczycy, bo tsh wzrosło mi do 3,20.
👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Co myślicie o suplemencie reklamowanym Implantation Up +? Kusi spróbować w tym cyklu + te słynne globulki feminium pregna👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣 -
Progesteron na 100% nie jest za niski. Jest bardzo ładny.snieżka wrote:Nie mam możliwości napisać. Ja chodzę do ginekologa na NFZ.. Umówiłam się na wizytę na za miesiąc. Ale w przyszłym tygodniu idę na konsultację endokrynologiczno-ginekologiczną prywatnie, żeby zrobić usg i też w sprawie tarczycy, bo tsh wzrosło mi do 3,20.
Mi też TSH wzrosło na 3.5 i od razu zwiększyłam dawkę hormonów tarczycy z 75 na 100. I do tej pory utrzymuje się pięknie na poziomie 1.5Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 17:46
snieżka, Morgo, cysterka95, Jupiter, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
snieżka wrote:Nie mam możliwości napisać. Ja chodzę do ginekologa na NFZ.. Umówiłam się na wizytę na za miesiąc. Ale w przyszłym tygodniu idę na konsultację endokrynologiczno-ginekologiczną prywatnie, żeby zrobić usg i też w sprawie tarczycy, bo tsh wzrosło mi do 3,20.
Od razu po stwierdzeniu ciąży zwiększa się dawkę hormonu tarczycy o ok. 30%. Ja bym już teraz zwiększyła.
Ssilvia, Jupiter, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Dziewczyny, jeśli bierzecie eutyrox to sprawdźcie sobie na gov, bo jakaś partie wycofują
Jupiter lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 05.2025 r. Cross match 52% APC diagnostyka. Zalecenia powtórzenia w Prokocimiu
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil -
Morgo wrote:Od razu po stwierdzeniu ciąży zwiększa się dawkę hormonu tarczycy o ok. 30%. Ja bym już teraz zwiększyła.
Tak zrobię, bo do wizyty faktycznie zostało trochę czasu, a TSH mocno poszybowało w górę
Morgo lubi tę wiadomość
👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Gratulacje, piekny przyrost😍😍😍🥰🥰🥰🥰🥰snieżka wrote:Na razie mam tylko wynik progesteronu: 22,84 ng/ml
Nie dociera to w ogóle do mnie :oWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 23:14
snieżka lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️09.25IUI
▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Jak Wam mija weekend? Jakie plany na tydzień?
Ja spróbuję się pozbierać po epizodzie bólu głowy, na który pomogło dopiero combo ibuprofen 400 mg + pyralgina + masaż karku + mata z kolcami. Myślę że efekt kumulacji stresu z tygodnia, miesiączki i pogody 🫣. Jutro długi dzień pracowy 8-18 i od razu po pracy wizyta kontrolna u gina. Liczę na dobre wieści tj. że nie ma torbieli i nie ma polipa 🤞
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
11 cs
My mamy wolny długi weekend od bardzo bardzo dawna ❤️ więc jutro jedziemy oglądać podłogi do domu i na 15 mam też do gineko, więc zobaczę, czy już była owulacja i jaki pomysł na te dwa cykle w tym roku 😁
Morgo, PA lubią tę wiadomość
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Ja długi weekend póki co spędzam pod kocem z herbatką, wczoraj miałam grypowe objawy - ból mięśni,gardła, katar, podwyższona temp., ale dzisiaj już lepiej. Mam nadzieję, że jutro będzie na tyle ok, że będę w stanie pojechać do gin na 15.30, zobaczyć co się stało z tym wielkim pęcherzykiem. Mam cichą nadzieję, że pękł mając te 28 mm i może jeszcze coś z niego będzie.
Apropos chorowania podczas starań - jak podchodzicie do stosowania leków? Ja wczoraj z czystej ciekawości pogadałam z chatem i jakie było moje zdziwienie, jak wyczytałam, że zwłaszcza przy trombofilii trzeba uważać, bo niektóre leki, np Gripex w tabletkach, zawierają pseudoefedrynę, która obkurcza naczynia krwionośne, a znowu ibuprofen (w połączeniu z acardem) może zwiększać ryzyko krwawień, to samo aspiryna. Wyczytałam też, że ibuprofen może opóźniać owulację i pogarszać ukrwienie endometrium, co też może prowadzić do problemów z implantacją
.
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🐈🐈
👩 (29)
❓ W trakcie: KIRy,
❌ PAI-1 - układ homozygotyczny
❌MTHFR 1298A>C heterozygota
❌ Trombofilia wrodzona (Leiden V)
✅ Zespół antyfosfolipidowy
✅ Kariotyp - ok
✅ posiewy bakteryjne, grzyby, PCR - ok
✅ Hormony – ok
✅ AMH 6,3 ng/ml - brak innych objawów PCOS
✅ metylacja - ok
✅ homocysteina - 3,1 - ok
📈 Owulacja potwierdzona (progesteron lutealny 24 ng/ml)
✅ Cytologia, USG piersi – ok
❓ Drożność jajowodów: lewy drożny, prawy wątpliwie
💊 Suplementacja: D3, B-complex (metylowane), omega-3, magnez, jod, żurawina, nac, cynk, selen
👨 (30)
✅ Kariotyp - ok
🦠 posiewy bakteryjne, grzyby - ✅
📊 Nasienie: 76 mln / ejakulat, ruchliwość 59%, morfologia 5% – ✅
🧬 Fragmentacja DNA plemników 15%
✅ Hormony męskie i tarczyca – ok
💊 Suplementacja: D3, omega-3, Q10, L-karnityna, B-complex, likopen, NAC, selen, ashwagandha, cynk -
Nela___96 wrote:Apropos chorowania podczas starań - jak podchodzicie do stosowania leków? Ja wczoraj z czystej ciekawości pogadałam z chatem i jakie było moje zdziwienie, jak wyczytałam, że zwłaszcza przy trombofilii trzeba uważać, bo niektóre leki, np Gripex w tabletkach, zawierają pseudoefedrynę, która obkurcza naczynia krwionośne, a znowu ibuprofen (w połączeniu z acardem) może zwiększać ryzyko krwawień, to samo aspiryna. Wyczytałam też, że ibuprofen może opóźniać owulację i pogarszać ukrwienie endometrium, co też może prowadzić do problemów z implantacją
.
W pierwszych cyklach się wystrzegałam, teraz biorę to, czego potrzebuję. Zakładam że na tym etapie wpływ jest żaden lub znikomy. Unikam tylko leków typowo teratogennych. Na przeziębienia zamiast Gripexów biorę donosowe obkurczające śluzówkę gdy jest naprawdę źle np. nie mogę spać albo muszę pracować (zawsze to bardziej miejscowe działanie niż tabletek z pseudoefedryną - mój hit to Otrivin Ipra Max - ksylometazolina z ipratropium, działa najlepiej ze wszystkich psikaczy). Z ziołowych leków "na zatoki" rejestrację w ciąży ma Respero Myrtol np.
Mixów typu Gripex czy jakieś aspiryny nie biorę wcale. Jak mam gorączkę albo ból głowy dopiero wtedy sięgam po "czysty" ibuprofen lub paracetamol. Generalnie im mniej leków, tym lepiej. Lubię inhalacje z 2,2% NaCl na kaszel i katar. Dużo pije herbat, naparów, wody. Na przedłużający się powyżej tygodnia katar rewelacyjnie działa steryd donosowy (są bez recepty) - zalecam też ciężarnym na krótko.
Nela___96, Jupiter, cysterka95 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
TSH 1,2
AMH - 3,14
👦 jelito drażliwe, SIBO
11 cs
Ja zamieniłam Ibuprom na Apap👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
Ja cały czas próbuje wyłapać owulację, testy nie bardzo ciemnieją. Wydaje mi się, że była wczoraj bo coś mnie kłuło z lewej strony i dziś temperatura skoczyła.Morgo wrote:Jak Wam mija weekend? Jakie plany na tydzień?
Ja spróbuję się pozbierać po epizodzie bólu głowy, na który pomogło dopiero combo ibuprofen 400 mg + pyralgina + masaż karku + mata z kolcami. Myślę że efekt kumulacji stresu z tygodnia, miesiączki i pogody 🫣. Jutro długi dzień pracowy 8-18 i od razu po pracy wizyta kontrolna u gina. Liczę na dobre wieści tj. że nie ma torbieli i nie ma polipa 🤞
Rano byliśmy odwiedzić babcie w szpitalu a potem pojechaliśmy troszkę podgonić prace wykończeniowe. Mam tydzień urlopu to będę podganiać pakowanie a w piątek mam ginekologa to się dowiem co z kolejnym cyklem.
Morgo lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
19.12.25 2 wizyta Program OZP -
U mnie smutny weekend bo rozpoczął się od małpy.. jutro jak zwykle ubiorę maskę uśmiechu i będę udawać w pracy że wszystko jest super 🤡 trzymam kciuki za wizytę i wracaj do nas z dobrymi wieściami 💕Morgo wrote:Jak Wam mija weekend? Jakie plany na tydzień?
Ja spróbuję się pozbierać po epizodzie bólu głowy, na który pomogło dopiero combo ibuprofen 400 mg + pyralgina + masaż karku + mata z kolcami. Myślę że efekt kumulacji stresu z tygodnia, miesiączki i pogody 🫣. Jutro długi dzień pracowy 8-18 i od razu po pracy wizyta kontrolna u gina. Liczę na dobre wieści tj. że nie ma torbieli i nie ma polipa 🤞👩34 👨39
17 cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2->3,2❗️
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 104
Ferrytyna - 39
D3 - 72
B12 - 588
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 10,3❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
My dzisiaj wybraliśmy się do kina na Dom dobry.
Mega film, zostanie w pamięci na długo.🤯🤯🥺
W środę gin i potwierdzenie czy pękł pęcherzyk po zastrzyku. No i oczywiście bierzemy poprawkę na inseminacji i dolewamy 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 21:24
Morgo lubi tę wiadomość
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Jajowody ✅(lewy bez szału)
🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
💊 Metformina, Endoover , Wit do -
White1 wrote:Ja zamieniłam Ibuprom na Apap
No właśnie to też proponował jako najlepsze rozwiązanie czat, muszę w takim razie rozszerzyć apteczkę, bo póki co byłam team ibuprom na ból głowy i gripex na grypę
Morgo ja właśnie przez pierwsze 1,5 roku miałam luźniejsze podejście, tzn były starania, ale obok tego też normalne życie i w sumie nie przyszłoby mi do głowy, żeby podczas choroby myśleć hmm czy ten lek aby na pewno jest ok, a teraz weszłam w etap, że mi trochę odbija i zaczynam wszystko analizować, co pewnie jest gorsze, bo poziom stresu rośnie
. Ale ciężko nad tym zapanować 🥺
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🐈🐈
👩 (29)
❓ W trakcie: KIRy,
❌ PAI-1 - układ homozygotyczny
❌MTHFR 1298A>C heterozygota
❌ Trombofilia wrodzona (Leiden V)
✅ Zespół antyfosfolipidowy
✅ Kariotyp - ok
✅ posiewy bakteryjne, grzyby, PCR - ok
✅ Hormony – ok
✅ AMH 6,3 ng/ml - brak innych objawów PCOS
✅ metylacja - ok
✅ homocysteina - 3,1 - ok
📈 Owulacja potwierdzona (progesteron lutealny 24 ng/ml)
✅ Cytologia, USG piersi – ok
❓ Drożność jajowodów: lewy drożny, prawy wątpliwie
💊 Suplementacja: D3, B-complex (metylowane), omega-3, magnez, jod, żurawina, nac, cynk, selen
👨 (30)
✅ Kariotyp - ok
🦠 posiewy bakteryjne, grzyby - ✅
📊 Nasienie: 76 mln / ejakulat, ruchliwość 59%, morfologia 5% – ✅
🧬 Fragmentacja DNA plemników 15%
✅ Hormony męskie i tarczyca – ok
💊 Suplementacja: D3, omega-3, Q10, L-karnityna, B-complex, likopen, NAC, selen, ashwagandha, cynk -
Ja właśnie świeżo po wizycie w luxmedzie - ciałko żółte jest więc owulacja potwierdzona. W zeszłym tyg miałam drożność (mimo świeżego leczenia ureaplasmy lekarka powiedziała, żeby działać i sprawdzić). Oba jajowody drożne, lewy tylko mocno poskręcany. Zobaczymy czy coś z tego będzie. Za waszą reklamą użyłam jednej globulki feminy 🙈 bo tylko tyle zdążyłam. Na dwa kolejne miesiące mamy już przewidziany plan z inseminacją. Za 2 tyg mąż też powtarza badania nasienia i umówiłam nas do lekarza od niepłodności który jest andrologiem i ginekologiem. Czas zaczerpnąć kolejnej opinii w sprawie żylaków i DFI. Także intensywnie.
A możecie powiedzieć jak badałyście poziom progesteronu 21-23 dniu to na jakim poziomie go miałyście? I ile to faktycznie znaczy dobrze?
Przesyłam wam dużo ciepła w ten ponury dzień! Mam nadzieję, że u was choć trochę lepiej pod względem słońca ⛅️
Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość
⏳01.2025 👩🏽💻32 👨🏽💻33
* cykle i owulacje regularne ☑️
* drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
* DFI 40% ✖️
* żylaki powrózka ✖️
🔜 inseminacja?
🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI)