Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Kameleon Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2025, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sobotę testy owu były już mocno ciemne więc zakładam że pewnie pik był w niedzielę. Niestety nie udało mi się zrobić testu bo wszystkie zużyłam w tygodniu 🙈 W jednym cyklu używałam tych globulek Feminum pregna ale u mnie się nie sprawdziły bo ja właśnie mam bardzo dużo śluzu w dniach płodnych aż czasami zastanawiam się czy to dobrze.

👩32 lata
    🧔‍♂️31 lata
    starania od 06.2024
    👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
    01.2026 kwalifikacja do ivf
    02.2026 - punkcja
    03.2026 - ❄️❄️❄️ transfer
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po monitoringu. Dziwna sprawa w sumie, bo mam ciałko żółte i pęcherzyk 21mm w prawym jajniku 🤔 z tego co zrozumiałam, to powinien się on wchłonąć? Endometrium 12,5mm.
    Nie powiem, ze pokładam ogromne nadzieje, bo to moja pierwsza od roku owulacja z prawego jajnika. No i w sumie spoko, że w końcu same pękają bez ovi.
    Od jutra włączam utrogenistan. Jak się nie uda to w kolejnym cyklu chłop na rozszerzone badania nasienia a mi zleciła KIRy i antyplemnikowe. Na diagnostyce widziałam, że 680zł 🥲

Nela___96, Morgo, Jupiter, cysterka95, Pelasia30, Gnom, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK ❌

🔜 kwalifikacja IVF 🥹
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpadam żeby popodglądać co u Was i widzę serduszka u Śnieżki 🥰🥰🥰🥰 gratulacje 🥰 dużo zdrówka i rośnijcie 🫶

Co do eythyroxu to właśnie jest wycofana partia, dokładnie taka:

Z obrotu w całym kraju wycofano lek Euthyrox N. Wycofanie dotyczy produktu:
    postać: tabletki,
    opakowanie: 100 sztuk,
    numer serii: G02PXT,
    termin ważności: 29.02.2028,
    GTIN: 05909991051129.

"Decyzja ma charakter natychmiastowej wykonalności i dotyczy wyłącznie wskazanej serii. Pozostałe serie leku pozostają dopuszczone do sprzedaży" - poinformował GIF.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-11-08/seria-leku-eutyrox-n-na-tarczyce-wycofana-z-obrotu-gif-zaapelowal-do-pacjentow/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAc3J0YwZhcHBfaWQKNjYyODU2ODM3OQABHoFkhlSGisTyNcet5NjgqYV0kiZf7rFfV4y82PqLOx_DPRQa9YjMMs_l2Fp3_aem_cSSSSKvFaquSUcVIQNyCeQ

I też bardzo polecam film dom dobry, byłam wczoraj w kinie z przyjaciółką i obie cierpiałyśmy oglądając to. Mocny, bez litości, raczej nie dla osób o słabych nerwach. Cała sala milczała

Jupiter, Zosia667, Siasi lubią tę wiadomość

32 👩 35🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05.25 ⏸️🥹🌷9dpo
    17.01.26 👩‍🍼3220 g 52 cm 🩷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

age.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Hej dziewczyny wpadam żeby popodglądać co u Was i widzę serduszka u Śnieżki 🥰🥰🥰🥰 gratulacje 🥰 dużo zdrówka i rośnijcie 🫶

Co do eythyroxu to właśnie jest wycofana partia, dokładnie taka:

Z obrotu w całym kraju wycofano lek Euthyrox N. Wycofanie dotyczy produktu:
    postać: tabletki,
    opakowanie: 100 sztuk,
    numer serii: G02PXT,
    termin ważności: 29.02.2028,
    GTIN: 05909991051129.

"Decyzja ma charakter natychmiastowej wykonalności i dotyczy wyłącznie wskazanej serii. Pozostałe serie leku pozostają dopuszczone do sprzedaży" - poinformował GIF.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-11-08/seria-leku-eutyrox-n-na-tarczyce-wycofana-z-obrotu-gif-zaapelowal-do-pacjentow/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAc3J0YwZhcHBfaWQKNjYyODU2ODM3OQABHoFkhlSGisTyNcet5NjgqYV0kiZf7rFfV4y82PqLOx_DPRQa9YjMMs_l2Fp3_aem_cSSSSKvFaquSUcVIQNyCeQ

I też bardzo polecam film dom dobry, byłam wczoraj w kinie z przyjaciółką i obie cierpiałyśmy oglądając to. Mocny, bez litości, raczej nie dla osób o słabych nerwach. Cała sala milczała

Dziękuję <3 Nadal nie mogę w to uwierzyć. Muszę odwołać wizytę w klinice, bo byliśmy zapisani na 20 listopada, żeby zarezerwować miejsce na liście rezerwowej na ivf xd
    A jak się czujesz Kokosiku?

Kokosik, KAaareii lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2025, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się też po monitoringu :) Jest ciałko żółte, endometrium ładne grube, pozostaje czekać dalej. Mimo sporych rozmiarów pęcherzyka to jakoś pokładam w nim nadzieję. Chyba dlatego, że był z lewej drożnej strony.

Imazolka, te badanie antyplemnikowe to z krwi? Mi lekarz nie zlecał, ale sama się nad nim zastanawiam

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ❓ W trakcie: KIRy,
    ❌ PAI-1 - układ homozygotyczny
    ❌MTHFR 1298A>C heterozygota
    ❌ Trombofilia wrodzona (Leiden V)
    ✅ Zespół antyfosfolipidowy
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ posiewy bakteryjne, grzyby, PCR - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ AMH 6,3 ng/ml - brak innych objawów PCOS
    ✅ metylacja - ok
    ✅ homocysteina - 3,1 - ok
    📈 Owulacja potwierdzona (progesteron lutealny 24 ng/ml)
    ✅ Cytologia, USG piersi – ok
    ❓ Drożność jajowodów: lewy drożny, prawy wątpliwie
    💊 Suplementacja: D3, B-complex (metylowane), omega-3, magnez, jod, żurawina, nac, cynk, selen

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
    🦠 posiewy bakteryjne, grzyby - ✅
    📊 Nasienie: 76 mln / ejakulat, ruchliwość 59%, morfologia 5% – ✅
    🧬 Fragmentacja DNA plemników 15%
    ✅ Hormony męskie i tarczyca – ok
    💊 Suplementacja: D3, omega-3, Q10, L-karnityna, B-complex, likopen, NAC, selen, ashwagandha, cynk
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela___96 wrote:
    Zgłaszam się też po monitoringu :) Jest ciałko żółte, endometrium ładne grube, pozostaje czekać dalej. Mimo sporych rozmiarów pęcherzyka to jakoś pokładam w nim nadzieję. Chyba dlatego, że był z lewej drożnej strony.

Imazolka, te badanie antyplemnikowe to z krwi? Mi lekarz nie zlecał, ale sama się nad nim zastanawiam
    Tak ☺️ czyli idziemy podobnie w tym cyklu 😁

Starania od 09/23

MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Podwyższone komórki NK ❌

🔜 kwalifikacja IVF 🥹
  • Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2025, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, idziemy bardzo podobnie :D Trzymam za nas kciuki!
    Dostałaś jakieś zalecenia co do momentu w cyklu robienia tych przeciwciał antyplemnikowych? Czat sugeruje płodne okienko, czyli okolice owulacji. W takim razie dopiero w kolejnym cyklu, bo teraz już po owulce.

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ metylacja - ok
    💊 Suplementacja: D3, B-complex (metylowane), omega-3, magnez, jod, żurawina, nac, cynk, selen

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
    💊 Suplementacja: D3, omega-3, Q10, L-karnityna, B-complex, likopen, NAC, selen, ashwagandha, cynk
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyszłam od ginekologa. Polipa nie ma 😊. Torbieli też nie ma, więc wielkolud 28 mm pękł sam. Obecnie 4 DC i pęcherzyk 12 mm. Dostałam Clostilbegyt i wizyta za tydzień.
    Ogólnie dobre wieści, ale powiem Wam, że w środku mam dylemat. Najpierw się nastawiłam że w tym roku zachodzimy w ciążę wykorzystując mój ostatni rok rezydentury na UoP. Nie wychodziło - była załamka i przestawianie myślenia na inne tory. 2 ostatnie miesiące to intensywne szukanie pracy. Walka żeby była na UoP. Praca od stycznia znaleziona. I po tym wszystkim, po tym ile mnie to kosztowało psychicznie jak pomyślę że w tym cyklu miałabym zajść w ciążę i de facto zrealizować plan A to głupieję... no żal by mi było tego całego wysiłku, przestawiania się na coś innego, chociaż pragnę tego. Nie wiem czy któraś z Was tak miała. Ja chyba po prostu komfortowo poruszam się tylko w obrębie obranego planu.

Jupiter, karczoch321, Pelasia30, Choinka123, Gnom, Nela___96, cysterka95, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer I - beta ujemna.
    Próbujemy dalej.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziękuję <3 Nadal nie mogę w to uwierzyć. Muszę odwołać wizytę w klinice, bo byliśmy zapisani na 20 listopada, żeby zarezerwować miejsce na liście rezerwowej na ivf xd
    A jak się czujesz Kokosiku?

Wow i to jest właśnie niesamowite i nieprzewidywalne 🥰
    Dobrze się czuję, dziękuję :) ciąża to super stan. Może jest ciężko ale jest też pięknie. A Ty jak się czujesz?

snieżka lubi tę wiadomość

32 👩 35🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05.25 ⏸️🥹🌷9dpo
    17.01.26 👩‍🍼3220 g 52 cm 🩷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

age.png
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela___96 wrote:
    Tak, idziemy bardzo podobnie :D Trzymam za nas kciuki!
    Dostałaś jakieś zalecenia co do momentu w cyklu robienia tych przeciwciał antyplemnikowych? Czat sugeruje płodne okienko, czyli okolice owulacji. W takim razie dopiero w kolejnym cyklu, bo teraz już po owulce.
    Tak, mówiła mi, że w pierwszej fazie cyklu albo w trakcie owulacji. Także czekamy na kolejny cykl. Albo i nie 🤭

Morgo ja też tak na początku miałam. Wszystko dostosowywane do tego, że jakbym teraz zaszła… a to UoP i zmiana pracy, a to wesele, a to wakacje, ale teraz jak po dwóch latach nadal nie wychodzi to jestem tylko myśli, żeby się udało, a reszta jakoś sie ułoży i wtedy będę myśleć 😁

nick nieaktualny, Morgo, Pelasia30, Nela___96, Olalexa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Starania od 09/23

MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Podwyższone komórki NK ❌

🔜 kwalifikacja IVF 🥹
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Nie wierzę, że to się dzieje 🥹 beta 52,6
    Ogromne gratulacje 😍
    Ja do tej pory nie mogę uwierzyć 😉
    Wszystkiego dobrego dla Was ❤️

snieżka, Choinka123, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Starania od 10/2024

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

age.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Od razu po stwierdzeniu ciąży zwiększa się dawkę hormonu tarczycy o ok. 30%. Ja bym już teraz zwiększyła.

Ja dostałam zalecenie żeby w razie ciąży zwiększyć dawkę w weekendy i brać wtedy zaleconą dawkę x2. Tak biorę i póki coś TSH się utrzymuje się w granicy 1,5-1.8.

nick nieaktualny, Morgo lubią tę wiadomość

Starania od 10/2024

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

age.png
  • Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2025, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka, oby okazało się niepotrzebne czekanie na kolejny cykl<3 a jak nie wyjdzie, lecimy dalej z badaniami. Ja jeszcze na 1 grudnia umówiłam usg z protokołem endometriozy, nie mogę się doczekać tego badania i wyników, może to jest brakujący puzelek...

Morgo czyli obu nam w tym cyklu pękły wielkoludy i jest potencjalna szansa! Co do wątpliwości, to doskonale rozumiem :(. Przeszłam ten sam dylemat z kotami, czy to dobry pomysł, no bo przecież zaraz będzie dziecko (1,5 roku koty są u nas, ciąży brak), z szukaniem pracy też biłam się z myślami, zwłaszcza, że mam bardzo komfortową i stabilną sytuację w obecnej pracy, ale wiem, że gdzie indziej mogłabym zarabiać znacznie lepiej, a wiadomo pieniądze przy staraniach płyną jak woda. Ostatecznie byłam we wrześniu na kilku rozmowach, ale nic z tego nie wyszło i nie wiem co bym zrobiła dostając ofertę z uop na określony czas lub b2b. Ciężkie to jest bardzo i nie ma jednej dobrej rady. Podobne dylematy mam zawsze odnośnie podróży. Moim marzeniem jest lecieć do Azji, ale po pierwsze hajsy na wakacje wydaję na diagnostykę i suple a po drugie mam w głowie, a co jak zaraz będę w ciąży, przecież nie narażę się lecąc tak daleko, gdzie jest możliwość zarażenia Zike, będąc w ciąży o której tak marzyłam. W maju kończę 30 lat i mój partner sugerował, żebyśmy spędzili ten czas gdzieś w egzotycznym miejscu, o czym marzyłam, a ja się nie zgadzam z wiadomych względów :(. Niepłodność wkrada się po cichu we wszystkie obszary życia i poza tym, że zabiera hajsy i czas, to odbiera spontaniczność, chęci spełniania się zawodowo czy spełniania marzeń.

Morgo, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ metylacja - ok

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela - to prawda...
    Wygadałam się wczoraj mężowi, koleżankom, które mają dzieci po dłuższych staraniach, tutaj Wam. I wzięłam dzisiaj klomifen. Póki nie mam przygotowanej umowy nowa praca też jest niepewna, więc nie ma co się fiksować na jednym. W ogóle to przyśniło mi się dzisiaj że mój ginekolog wraz ze swoją żoną i dziećmi wykupił działkę letniskową obok domu mojej matki i go widywałam przez płot 😂.
    A propos wyjazdów to znalazłam dla siebie i męża na luty wyjazd z mieszkaniem w domu w lesie i nauką tropienia dzikich zwierząt po śladach itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2025, 12:02

Nela___96 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer I - beta ujemna.
    Próbujemy dalej.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Wow i to jest właśnie niesamowite i nieprzewidywalne 🥰
    Dobrze się czuję, dziękuję :) ciąża to super stan. Może jest ciężko ale jest też pięknie. A Ty jak się czujesz?

To dobrze:)
    Ja czuję się trochę słabo, bo musiałam odstawić leki na bezsenność (zamieniłam na inny, ale nie działa za bardzo) i nie mogę spać. W dodatku jestem przeziębiona i mam straszne bóle gardła od soboty. Jestem na l4 do końca tygodnia, więc trochę odpocznę. Co do ciążowych objawów to trochę mam mdłości, ból piersi i na początku były biegunki. Marzę o senności, która być może pomogłaby mi wygrać z bezsennością :)

Morgo, Kokosik lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Ogromne gratulacje 😍
    Ja do tej pory nie mogę uwierzyć 😉
    Wszystkiego dobrego dla Was ❤️

Dziękuję! Dla Was też wszystkiego dobrego! <3

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę, to nie da się zaplanować kiedy pojawi się ciąża. Ja zmieniłam we wrześniu pracę na lepiej płatną, ale była tam bardzo zła atmosfera i wróciłam do starej, bo psychicznie nie dawałam rady. 5 dni po powrocie do tej pracy dowiedziałam się, że jestem w ciąży 😳
    Trochę mam wyrzuty sumienia, że wróciłam, ale z drugiej strony. Nie mogłam przewidzieć, że akurat teraz się uda. Poza tym czułam, że zrobiłam dobrze, jak wróciłam.
    Zastanawiam się ile dam radę pracować, bo to praca w przedszkolu a ja mam zaburzenia odporności 😓

Ale i tak cieszę się, że się udało, bo ciąża to moje największe marzenie i nic innego tak bardzo się nie liczby 💜

Z tyłu głowy jest też niestety strach, ale to chyba naturalne, zwłaszcza po długich staraniach

Morgo, nick nieaktualny, Imazolka, Kokosik, cysterka95, Zosia667, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2025, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    To dobrze:)
    Ja czuję się trochę słabo, bo musiałam odstawić leki na bezsenność (zamieniłam na inny, ale nie działa za bardzo) i nie mogę spać. W dodatku jestem przeziębiona i mam straszne bóle gardła od soboty. Jestem na l4 do końca tygodnia, więc trochę odpocznę. Co do ciążowych objawów to trochę mam mdłości, ból piersi i na początku były biegunki. Marzę o senności, która być może pomogłaby mi wygrać z bezsennością :)
    Łączę się w bólu z bezsennością i bólami gardła. Męczą mnie też od dwóch dni i cicho liczę na to, że to jednak przejściowe i dzisiaj już normalnie zasnę. Tobie życzę tego samego! Mocnego, nieprzerywanego snu, bo nie ma niczego gorszego niż zmęczenie przez deprawację snu. 🫂

Morgo, snieżka, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• Plapart Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2025, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam ;)
    Jestem po stymulacji lametta , wczoraj robiłam progesteron który wyniosł aż 28,70/ng
    Faza lutealna zakres : 4,11-14,5

Co myślicie o tak wysokim progesteronie ?
    Miałam 2x pecherzyk 16mm i 1x 13mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2025, 17:06

👩 96 | 🧔92

Starania od 12.2023
    05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc

08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    09.2025 HSG (oba jajowody drożne ) ✅

AMH - 06.2025 - 1,52
    AMH - 01.2026 - 0,88 😢

11.2025 - IUI ❌
    12.2025 - IUI ❌

01.2026 - kwalifikacja IVF ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2025, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Cześć wam ;)
    Jestem po stymulacji lametta , wczoraj robiłam progesteron który wyniosł aż 28,70/ng
    Faza lutealna zakres : 4,11-14,5

Co myślicie o tak wysokim progesteronie ?
    Miałam 2x pecherzyk 16mm i 1x 13mm
    Jedyne co mówi ten wynik, to że owulacja miała miejsce i jest dobrej jakości; nie da się też jednoznacznie stwierdzić, czy pękły dwa pęcherzyki, czy jeden.
    Zakresy są umowne, na forum pojawiały się już i wyniki powyżej 40, także jeśli pośrednio pytasz, czy to ciąża - odpowiedź brzmi nie lub tak, dowiesz się dopiero po tym jak nie nadejdzie miesiączka. Niestety. Cierpliwości 💪🏻

Plapart, White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ