Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Koncentracja wzrosła z 3,5mln na 9mln, morfologia bez zmian 0%. Dostaliśmy kwalifikacje Ivf. 🙂 Trzymam kciuki, żeby plan Wam odpowiadał, jak by nie był.Belia wrote:Dziękuję, że pytasz. Nie odzywałam się bo staram się już od dłuższego czasu zdystansować. Przekazałam całkiem kontrolę lekarzowi. W przyszły wtorek mąż powtarza nasienie więc będziemy coś więcej wiedzieć. Dodatkowo robi HBA i DFI a dziś jak się wyrobi w pracy to skoczy kontrolnie zbadać hormony bo mieliśmy zmienianą dawkę Clo. A u was? Czy jest jakaś poprawa?
A co do mnie to dziś 6dpo i pierwszy cykl z estrofemem i besinsem. 3 grudnia mamy wizytę i będziemy wiedzieć co dalej.
Przy okazji gratuluję dwóch kreseczek 💕 i przesyłam dużo wsparcie dla Ciebie , snieżka 🫂
White1, Marzycielka94, Morgo, cysterka95, Imazolka, Claudii lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
Mega dużo z nas będzie niedługo startować z ivf. Zastanawiałam się ostatnio czy nie chcemy sobie założyć jakiegoś wątku. Jak się czujecie? Dla mnie to mix różnych emocji, od ekscytacji i poczucia, że w końcu ruszymy do przodu, aż do analizowania wszystkiego, miliona pytań i obaw przed nieznanym 🙃aszin wrote:Koncentracja wzrosła z 3,5mln na 9mln, morfologia bez zmian 0%. Dostaliśmy kwalifikacje Ivf. 🙂 Trzymam kciuki, żeby plan Wam odpowiadał, jak by nie był.
Morgo, PA, Locus lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
Ostatnio mnie tutaj nie było, ale nadrobiłam wszystkie wiadomości i naprawdę sporo się tutaj dzieje.
Sniezko, bardzo mi przykro, nie ma słów, które Cię pociesza, więc dodam tylko, że jesteśmy z Tobą i życzymy Ci, aby ta przykra sytuacja odeszła prędko w niepamięć, a Twój organizm wynagrodził Ci to wszystko przy najbliższych staraniach 🫂🩷
Powder, mocne kciuki za trzecią stymulację, nie bez powodu mówi sie „do trzech razy sztuka”, więc powodzenia, rozbijcie bank jeszcze w tym roku 🩷
Kiki, wielkie gratulacje, cieszymy się bardzo razem z Wami, odzywaj się do nas!🩷
Belia, mocne kciuki za męża i wyniki badań, solidna kuracja na pewno przyniesie dobre, pomyślne efekty. Czekamy na wieści w przyszłym tygodniu 🩷
Gnom, elegancko udało się umówić termin histero, cieszymy się razem z Tobą i wierzymy, że to jest Wasz brakujący puzelek 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 10:45
kikix0o, snieżka, Powder lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
‼️ cd56 i cd138 - zapalenie endometrium, podejrzenie polipa
➡️ histeroskopia zabiegowa + biopsja endometrium
➡️ konsultacja immunologiczna -
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki i mam nadzieję że niedługo każda z Was zobaczy upragnione II kreski które przerodzą się w coś pięknego. ❤️❤️
Ja na razie opuszczam forum, nie mam już siły analizować każdego dnia po owulacji i porównywać się z dziewczynami którym się udało. Odinstalowalam też już chat gpt bo też się nie potrzebnie nakręcałam.
Bądźcie dzielne i nie opuszczajcie. Każda z nas zasługuje na bycie mamą ❤️❤️
Morgo, Jupiter, Nela___96, Powder lubią tę wiadomość
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Jajowody ✅(lewy bez szału)
🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
💊 Metformina, Endoover , Wit do -
Cześć! Ja czasem zaglądam, czasem nie. Zależy jak leży 😂
Kiki, gratulacje!
Śnieżko, przykro mi bardzo, że tak się potoczyło. A wszystkim innym Dziewczynom życzę powodzenia i oby się udało
U mnie? U mnie, pierwszy raz od dawna cykl 26 dni. Byłam w szoku. Dostałam furę leków i antybiotyki (Biseptol i tetracyklina)na Mycoplazmę i zobaczymy. Martwię się trochę, że mój chłop niczego nie dostał, ale w sierpniu wyniki były negatywne.Nie pokładam jakoś nadziei, że przejdzie, ale nie powiem, byłoby miło. W grudniu wymazy, ale niestety histeroskopię musiałam odwołać. Szkoda bardzo
kikix0o, snieżka lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Ehh rozumiem cię w 100%, po roku często przychodzi kryzys i uświadomienie sobie, że w naszym przypadku statystyka, że uda się w ciągu roku, chyba o nas zapomniała. Pamiętaj, że wszystkie pozytywne historie na tym wątku dzieją się po wielu miesiącach czy latach starań. Mam nadzieję, że niedługo wrócisz do nas, silniejsza 🫂Luizaczek wrote:Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki i mam nadzieję że niedługo każda z Was zobaczy upragnione II kreski które przerodzą się w coś pięknego. ❤️❤️
Ja na razie opuszczam forum, nie mam już siły analizować każdego dnia po owulacji i porównywać się z dziewczynami którym się udało. Odinstalowalam też już chat gpt bo też się nie potrzebnie nakręcałam.
Morgo, Marzycielka94, Olalexa lubią tę wiadomość
Claudii mi się wydaje, że wolno idzie, pewnie dlatego że jak się na coś czeka to czas leci wolniej.
Morgo ja chyba od 2 miesięcy się wybudzam albo mam strasznie lekki sen i budzę się niewyspana. Na szczęście chociaż szybko zasypiam.
Imazolka, Kameleon tule za biel 🫂
U mnie książkowo okres przyszedł rano, beta ujemna także czekam do 1 grudnia na podgląd pęcherzyka 🙂
Morgo lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
19.12.25 2 wizyta Program OZP -
Luizaczek wrote:Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki i mam nadzieję że niedługo każda z Was zobaczy upragnione II kreski które przerodzą się w coś pięknego. ❤️❤️
Rozumiem ♥️ też tak miałam. Czasem trzeba odejść by nabrać dystansu, poczuć grunt pod nogami własnej ścieżki do zostania rodzicami. Ja mam poczucie że tak odleciałam w porównaniu do znajomych, że już nie ma sensu porównywanie się. Idziemy własną drogą.
White1 lubi tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Aszin. Dobrze, że udało się trochę podreperować nasienie. Teraz w ivf na pewno wybiorą najlepsze z najlepszych. Trzymam mocno kciuki 🤞🏼
Morgo, aszin lubią tę wiadomość
17cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat) - obstawa drugiej fazy (progesteron besins, estrofem)
cykle regularne: 30-32dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
AMH 3,55 ✅
HSG dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia, homocysteina ✅
MUCH, biocenoza, cytologia ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
hormony (listopad) ✅
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 kariotypy, rozszerzone badanie nasienia -
Na starając się z pomocą medyczną jest taki wątek dla „świeżaków ivf” 🙂White1 wrote:Mega dużo z nas będzie niedługo startować z ivf. Zastanawiałam się ostatnio czy nie chcemy sobie założyć jakiegoś wątku. Jak się czujecie? Dla mnie to mix różnych emocji, od ekscytacji i poczucia, że w końcu ruszymy do przodu, aż do analizowania wszystkiego, miliona pytań i obaw przed nieznanym 🙃Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
Tak z ciekawości, co się stało, że większość Dziewczyn pisze tutaj? Widzę, że na tym miesięcznym wątku większość nicków, których nie kojarzę 🙈31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Hej hej ! Dziewczyny mam pytanko. 6dni temu mialam tranafer blastki 5.1.1 ,mrozony. Dziś test negatywny super czuly. Jestem juz po jednym transferze nieudanym blastki 2.2.2 czy jest jeszcze cien szansy ? Wszystkim wychodzą cienie juz 5 dnia ... a wiecie jak jest z tym czekaniem do bety...😅
-
aszin wrote:Na starając się z pomocą medyczną jest taki wątek dla „świeżaków ivf” 🙂
Myślę, że White chodziło bardziej o to, żebyśmy sobie założyły taki wątek z osób, które stąd zaczynają IVF bo ten wątek na starając się z pomocą medyczną pędzi jak oszalały i większość osób stamtąd nie kojarzymy 😊 A głupio też będzie spamować tutaj dziewczynom, chyba że to nie będzie im przeszkadzało.
Co do IVF to ja bardzo mocno na to czekam, ale jednocześnie ma obawy czy komórki będą odpowiednio dobrej jakości i czy uzyskamy przynajmniej 3 zarodki (to jest moje marzenie, żeby ich tyle było). U mnie raczej będzie max 7 komórek do pobrania (tak wstępnie mi mówił ginek). Nasienie mojego męża jest w miarę ok prócz morfo, ale jak wiemy to nie problem przy zaplodnieniu pozaustrojowym. Na czas stymulacji zamierzam wziąć urlop, bo muszę dojeżdżać do kliniki 100 km. Chcę to już mieć za sobą i mieć dzidzię w brzuchu 🤭
White1, PA, Morgo, Choinka123, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Kasienkaa12 wrote:Hej hej ! Dziewczyny mam pytanko. 6dni temu mialam tranafer blastki 5.1.1 ,mrozony. Dziś test negatywny super czuly. Jestem juz po jednym transferze nieudanym blastki 2.2.2 czy jest jeszcze cien szansy ? Wszystkim wychodzą cienie juz 5 dnia ... a wiecie jak jest z tym czekaniem do bety...😅
Hej, Kasieńki większość z nas jest tutaj przed IVF więc ci raczej nie pomożemy 😔 Możesz napisać na sekcji starając się z pomocą medyczną i tam jest wątek IVF. Tam na pewno dziewczyny mają większe pojęcie na ten temat. Życzę wszystkiego dobrego 😊K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Nie będzie przeszkadzało, a nawet z ciekawością będę czytać. Zawsze to kolejna wiedza 😁
Claudii, Gnom, cysterka95, PA, Morgo, Olalexa, Kameleon , Jupiter, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Aszin widzialam Twoje posty tam i postanowiłam tu zajrzeć. Lubie widzieć znajome nicki, chociaż już całkowicie przepadłam na medycznej stronie. Ja byłam w tym tygodniu na wizycie wstępnej, jak dobrze pójdzie to w Święta zaczynamy stymulację. Dorabiamy ostatnie badania, dostaliśmy już dokumenty do rządowego programu, mamy je zabrać na następną wizytę.aszin wrote:Na starając się z pomocą medyczną jest taki wątek dla „świeżaków ivf” 🙂
Strasznie mi przykro śnieżko, mam nadzieję, że znajdzie się przyczyna 💔😩
aszin, snieżka lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
12.2025 start stymulacji ❓❓❓
Reumatyzm, POTS -
Taki forumowy cykl życia 😋 Wiele dziewczyny, które testowały razem z nami na wątkach miesięcznych urodziły lub niedługo urodzą swoje dzieci. Zmieniają się trochę tematy rozmów, robione badania i perspektywa na to wszystko. Miło być w gronie osób, które znają smak niepowodzeń tak samo jak my 🙃🫶Marty.Na wrote:Tak z ciekawości, co się stało, że większość Dziewczyn pisze tutaj? Widzę, że na tym miesięcznym wątku większość nicków, których nie kojarzę 🙈
Morgo, Jupiter, Marty.Na, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
A co ustaliliście w kwestii badania zarodków? Macie w związku z tym robić też więcej badań w celach diagnostycznych do kwalifikacji? Będziemy w takim razie może szły prawie łeb w łeb 🍀Locus wrote:Aszin widzialam Twoje posty tam i postanowiłam tu zajrzeć. Lubie widzieć znajome nicki, chociaż już całkowicie przepadłam na medycznej stronie. Ja byłam w tym tygodniu na wizycie wstępnej, jak dobrze pójdzie to w Święta zaczynamy stymulację. Dorabiamy ostatnie badania, dostaliśmy już dokumenty do rządowego programu, mamy je zabrać na następną wizytę.
Strasznie mi przykro śnieżko, mam nadzieję, że znajdzie się przyczyna 💔😩Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
Właśnie widziałam go, chociaż tam świeżaczki są już po punkcji. Ale jest to jakaś opcja. Z jednej strony milion pytań, a z drugiej głupio mi je tam zadawać 🫣aszin wrote:Na starając się z pomocą medyczną jest taki wątek dla „świeżaków ivf” 🙂👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF