Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Myśle, że nigdy nie będzie tak, że wszystkie będziemy na jednym etapie 😁 a im nas więcej, tym weselej 🤪White1 wrote:Właśnie widziałam go, chociaż tam świeżaczki są już po punkcji. Ale jest to jakaś opcja. Z jednej strony milion pytań, a z drugiej głupio mi je tam zadawać 🫣
White1 lubi tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
Musimy zrobić kariotypy do stymulacji, posiew nasienia i test HBA. Poszło zapytanie do labu czy coś jeszcze w związku z PGTM. Reszta badań i nawet ew antybiotyki są dopiero na transfer, także mamy się nie przejmować aż tak. Mój mąż idzie na badanie nasienia za tydzień, a ja mam się pokazać 9-12 dc na ocenę endometrium i na tej podstawie decyzję czy będzie sama biopsja endo czy histeroskopia. Już wydałam 6k na diagnostykę, a to jeszcze nie koniec 💸aszin wrote:A co ustaliliście w kwestii badania zarodków? Macie w związku z tym robić też więcej badań w celach diagnostycznych do kwalifikacji? Będziemy w takim razie może szły prawie łeb w łeb 🍀
A Ty już masz jakieś info z kliniki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 23:19
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
12.2025 start stymulacji ❓❓❓
Reumatyzm, POTS -
To trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładko 🤞🏻Locus wrote:Musimy zrobić kariotypy do stymulacji, posiew nasienia i test HBA. Poszło zapytanie do labu czy coś jeszcze w związku z PGTM. Reszta badań i nawet ew antybiotyki są dopiero na transfer, także mamy się nie przejmować aż tak. Mój mąż idzie na badanie nasienia za tydzień, a ja mam się pokazać 9-12 dc na ocenę endometrium i na tej podstawie decyzję czy będzie sama biopsja endo czy histeroskopia. Już wydałam 6k na diagnostykę, a to jeszcze nie koniec 💸
A Ty już masz jakieś info z kliniki?
My już zostaliśmy zakwalifikowani, mam się pojawić przed miesiączka, żeby zrobić USG i sprawdzić, czy nie ma torbieli, lekarz wtedy rozpisze też stymulację i od nowego cyklu zaczynamy. Będzie to jakoś na początku stycznia 🙂 Cykl grudniowy musimy odpuścić ze względu na to, że punkcja wypadłaby w okresie świątecznym.
karczoch321, Locus lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
I tak super, że macie środki w klinikach i możliwość w ogóle zaczęcia czegokolwiek w grudniu. Ja w sumie rzutem na taśmę, bo w mojej klinice nie ma środków plus Parens ma politykę, że od stycznia w pierwszej kolejności zaczynają osoby, którym zabrakło środków teraz pod koniec roku. My na szczęście mamy kwalifikacje już od października więc raczej się łapiemy. Mam nadzieję, że tym razem mój cykl już mi nic nie odwali i będzie normalny. 28 grudnia mam rozpisanie stymulacji i zobaczmy kiedy zacznę. W grudniu jeszcze jeden cykl naturalny z obstawą 2 fazy progiem więc pewnie i tak go trochę wydłużę. Do tej pory powinny już przyjść wyniki biopsji kontrolnej 😊 My badania zarodków nie chcielibyśmy robić, ale zobaczymy co genetyk powie. Aczkolwiek kariotypy ok, jesteśmy poniżej 35 rż i brak ciężkich chorób genetycznych w rodzinie więc pewnie odpuścimy.
Belia, Gnom, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Ja już oficjalnie zaczęłam kolejny cykl. Wczoraj rozkręcił się okres.
Żyłam jeszcze nadzieją, że przez dwa dni mam plamienie implantacyjne i naciągnęłam dużo faktów do teorii o tym, że spóźniła mi sie owulacja, ale ogólnie wszystko przyszło o czasie. Ja nigdy nie miałam plamien przed miesiączka, ale w tym cyklu poeksperymentowałam z Acardem i myślę, że to mogło namieszać i stąd się wzięły. Już nie będę go brać
Od jutra zaczynam lamette i już umówiłam się na monitoring w 12dc.
Doszły mi już w większości wyniki badań ze stopki.
W zasadzie wszystko okej, są tylko lekkie odchyły w:
symbolicznie podniesionej antytrombinie (121%), ANA1 dodatni (1:80) i wykazano mutacje MTHFR C677T.
Czekam jeszcze tylko na antykoagulant toczniowy i będzie komplet, wtedy pokaże lekarzowi (który pewnie powie, że super wyniki, proszę starać się dalej 😆)
Z dobrych wieści - wczoraj zbadałam TSH i po raz pierwszy od lat mam 1,64!! 😍
Tylko w tym roku skakało mi od 2,3 do 2,9.
Wydaje mi się, że mogło na to mieć wpływ trzymanie się diety i rozpiski oraz zmniejszenie intensywności aktywności. Aktualnie z powodu małej kontuzji kostki nie biegam, jeszcze tylko na rowerze i chodzę na pilates.
Innych pomysłów nie mam co mogło tak fajnie wypłynąć na wynik 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 07:36
Claudii, Morgo, Gnom, assialbnn, snieżka, Powder, Olalexa, Marzycielka94, cysterka95 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 17 cs
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie ➖
AT III (antytrombina) - podwyższone ➖
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅ -
Ja chętnie poczytam o in vitro - czy tu, czy gdzieś indziej
. Kto wie, może za jakiś czas ja z mężem
będziemy na tej drodze. Dobrze sobie oswoić temat.
Co do tego wątku to tak jak dziewczyny pisały - dla mnie na miesięcznych była za duża presja, że to ma być ten cykl, analizy objawów, rozkminy testowe itd. Tutaj jest wiecej oddechu.
Jupiter, Marzycielka94, cysterka95 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Ja mam mieć rozpisanie stymulacji 16.12. Za tydzień kończę obecny cykl i przechodzę na antykoncepcję (lekarz nie chce robić 11stej stymulacji, a ja i tak nie mam naturalnych owulacji), dlatego możemy dowolnie zaplanować kiedy zaczniemy kolejny cykl po odstawieniu AH i stymulację ivf, więc zaczniemy od razu po świętach, bo tak najwygodniej, a nie ma też co czekać na anty za długo. Co ciekawe papiery ivf podpiszemy dopiero tego 16.12 i nie mam pojęcia czy byliśmy w jakiejś kolejce, lekarz też nie mówił o priorytecie dla par w programie, tylko że bez stresu kasa będzie. Z tym, że ja do niego chodzę już rok 😊
Morgo, Gnom, Locus, Siasi, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
Fajnie dziewczyny, że macie taki plan ❤️ nawet trochę pozazdrościłam i też może od nowego roku co zacznę w tym temacie działać 🤔 najpierw zrobię te kiry co mi kazała zrobić w tym cyklu i zobaczę co tam wyjdzie
A tak z innej beczki, bo czytałam jak Cukrzyk (swoją drogą jesteś tu? 🥹) pisala tam z dziewczynami odnośnie tych zarodków, które zostają, że po 20 latach mogą one zostać wykorzystane przez kogoś innego. Ja za bardzo nie mam o tym dużej wiedzy. Jakie macie zdanie na ten temat?Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Imazolka wrote:Fajnie dziewczyny, że macie taki plan ❤️ nawet trochę pozazdrościłam i też może od nowego roku co zacznę w tym temacie działać 🤔 najpierw zrobię te kiry co mi kazała zrobić w tym cyklu i zobaczę co tam wyjdzie
A tak z innej beczki, bo czytałam jak Cukrzyk (swoją drogą jesteś tu? 🥹) pisala tam z dziewczynami odnośnie tych zarodków, które zostają, że po 20 latach mogą one zostać wykorzystane przez kogoś innego. Ja za bardzo nie mam o tym dużej wiedzy. Jakie macie zdanie na ten temat?
Ogólnie z zarodkami w IVF jest tak, że te które nie zostaną wykorzystane można mrozić przez określony czas, a później idą do adopcji. Można podobno coś pokombinować i przenieść je np do Czech i zniszczyć. Ja mam zdanie takie, że jeśli będę miała nadprogramowe zarodki, które zostaną (chcielibyśmy 2 dzieci) to chętnie je oddam potrzebującym osobom. Adopcja zarodka to nie jest wzięcie kotka z ulicy. Jeśli ktoś już się na to decyduje to musi być to mocno przemyślane i są do tego wskazania. Dlatego myślę, że można mieć pewność, że to genetyczne nasze dziecko tak naprawdę będzie najbardziej kochanym dzieckiem innej pary, która po prostu z jakichś względów nie może mieć swojego genetycznego dziecka. To tylko geny, a to inna kobieta będzie nosiła je przez 9 miesięcy w swoim ciele. Oddajemy krew, szpik, dlaczego nie możemy podzielić się zarodkami, które nam zostają i których i tak nie wykorzystamy? My z mężem osobiście nie chcemy ani adoptować komórki ani zarodka, ale totalnie rozumiem, jeśli ktoś się na to zdecyduje 😊
karczoch321, Jupiter, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
My za to z mężem podeszlibyśmy do adopcji komórki jakby trzeba było, zarodka raczej nie. Rozmawiałam z nim też o tym, że zarodki, których nie zdecydujemy się wykorzystać mogą być adoptowane przez inną parę i tutaj też żadne z nas nie ma z tym problemu. W PL to kwestia tego czy decydujesz się na IVF czy nie. Jakbym nie mogła się pogodzić z oddaniem zarodków, to nie podeszłabym do procedury w Polsce👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
W mojej klinice hajs skończył się wiosną, także teraz są na bieżąco. Pani dr mówiła że nie braknie na pewno, a nawet jeśli to zaraz nowy rok.Claudii wrote:I tak super, że macie środki w klinikach i możliwość w ogóle zaczęcia czegokolwiek w grudniu. Ja w sumie rzutem na taśmę, bo w mojej klinice nie ma środków plus Parens ma politykę, że od stycznia w pierwszej kolejności zaczynają osoby, którym zabrakło środków teraz pod koniec roku. My na szczęście mamy kwalifikacje już od października więc raczej się łapiemy. Mam nadzieję, że tym razem mój cykl już mi nic nie odwali i będzie normalny. 28 grudnia mam rozpisanie stymulacji i zobaczmy kiedy zacznę. W grudniu jeszcze jeden cykl naturalny z obstawą 2 fazy progiem więc pewnie i tak go trochę wydłużę. Do tej pory powinny już przyjść wyniki biopsji kontrolnej 😊 My badania zarodków nie chcielibyśmy robić, ale zobaczymy co genetyk powie. Aczkolwiek kariotypy ok, jesteśmy poniżej 35 rż i brak ciężkich chorób genetycznych w rodzinie więc pewnie odpuścimy.👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
30.11 ⏸️
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
Reumatyzm, POTS -
Widzisz, to rzeczywiście będziemy łeb w łeb, bo my musimy jeden cykl poświęcić na histero. ♥️aszin wrote:To trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładko 🤞🏻
My już zostaliśmy zakwalifikowani, mam się pojawić przed miesiączka, żeby zrobić USG i sprawdzić, czy nie ma torbieli, lekarz wtedy rozpisze też stymulację i od nowego cyklu zaczynamy. Będzie to jakoś na początku stycznia 🙂 Cykl grudniowy musimy odpuścić ze względu na to, że punkcja wypadłaby w okresie świątecznym.
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
30.11 ⏸️
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
Reumatyzm, POTS -
Jak nie masz ovu to będziesz miała długi czy krótki protokół? 🤔White1 wrote:Ja mam mieć rozpisanie stymulacji 16.12. Za tydzień kończę obecny cykl i przechodzę na antykoncepcję (lekarz nie chce robić 11stej stymulacji, a ja i tak nie mam naturalnych owulacji), dlatego możemy dowolnie zaplanować kiedy zaczniemy kolejny cykl po odstawieniu AH i stymulację ivf, więc zaczniemy od razu po świętach, bo tak najwygodniej, a nie ma też co czekać na anty za długo. Co ciekawe papiery ivf podpiszemy dopiero tego 16.12 i nie mam pojęcia czy byliśmy w jakiejś kolejce, lekarz też nie mówił o priorytecie dla par w programie, tylko że bez stresu kasa będzie. Z tym, że ja do niego chodzę już rok 😊👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
30.11 ⏸️
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
Reumatyzm, POTS -
Ja dzisiaj dostałam 🐵 czyli koniec wyszukiwania wszystkich objawów ból piersi podbrzusza itp… W tym cyklu jednak spróbuję brać duphaston, będę miała chociaż wrażenie że coś dalej działam. 🙃 Też chętnie poczytam tutaj o ivf 🙂 dodatkowa wiedza nie zaszkodzi a też już z tyłu głowy myślę o tym że jednak naturalnie nam nie wyjdzie i od nowego roku zaczniemy myśleć o ivf. Trzymam mocno kciuki za dziewczyny które zaczynają przygodę z ivf 🩷
Morgo lubi tę wiadomość
👩32 lata
🧔♂️31 lata
starania od 06.2024
👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
09.2025 Drożność✅
🧔♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️ -
Witajcie!
Może u Was znajdę jakąś poradę, nadzieję. Jesteśmy z mężem po 5ciu symulacjach invitro. Nie uzyskaliśmy zarodków.. po tych 5ciu próbach dietetyk wykrył nam lamblie. Jesteśmy w trakcie leczenia. Już sami nie wiemy czy po przeleczeniu podchodzić do 6stej próby.. czy to ma sens.. czy jest jeszcze jakaś szansa.. czy lamblia mogła mieć aż taki wpływ żeby nie uzyskać ani jednego zarodka??? Dodam że przy każdej stymulacji pobierali ok 18 komórek jajowych, połowa nie nadawała się do niczego, resztę zapladniali. Dosyć spora próba, spora ilość. I żeby z tego nie uzyskać ani jednej blastki😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 10:52
-
Z niewielkiej wiedzy, którą posiadam wynika, że 1. Owu nie ma tutaj znaczenia (poza tym mówię tylko o naturalnej, wystarczy dowolna stymulacja, żeby ją wywołać) 2. W przypadku PCOS i wysokiego AMH wybiera się protokół krótki ze względu na ryzyko hiperstymulacji 3. Za to transfer pewnie będzie odroczony na przyszły cykl też przez to samo ryzyko. W sumie dużo zależy od tego ile pęcherzyków będzie rosnąć, bo na usg zawsze jest ich sporoLocus wrote:Jak nie masz ovu to będziesz miała długi czy krótki protokół? 🤔
Locus lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
Bo wątek miesięczny jest wybitnie dramogenny. Weszłam pierwszy raz od kilku dni tam i wystarczyły mi dwie - trzy ostatnie strony….Marty.Na wrote:Tak z ciekawości, co się stało, że większość Dziewczyn pisze tutaj? Widzę, że na tym miesięcznym wątku większość nicków, których nie kojarzę 🙈
Co do tematów IVF tutaj- powtórzę za dziewczynami, mi ten temat w ogóle nie przeszkadza, chętnie poczytam też.
U mnie pierwszy cykl po antybiotykach po histero. Testuję w przyszłym tyg. Kilka dni temu ciągnął mnie jajnik, żadnych innych objawów nie mam, ani piersi nie bolą na okres, ani krwawienie implantacyjne… ciężki był ten miesiąc, mam nadzieję że chociaż owulka była….
Czekamy na wynik kariotypów, mąż idzie badać kontrolnie nasienie w przyszłym tygodniu.. w tym roku jeszcze chyba krzywą byśmy zrobili i to by było na tyle…
White1, Claudii, Gnom, karczoch321, Morgo, Marty.Na, Olalexa, Marzycielka94, cysterka95 lubią tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
⏳kariotypy, posiew nasienia
NEXT: krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1360->1256
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Ja najchętniej wykorzystałabym wszystkie zarodki, ale wiadomo, że nie da się tego wcześniej zaplanować, bo różnie może być.. może być za dużo zarodków a może być też za mało

Ale myślę, że dojrzewam do myśli, że możemy oddać te zarodki komuś, kto ich potrzebuje i też pociesza mnie myśl, że na pewno byłyby to osoby, które będą bardzo kochać to dziecko. Wolę dużo bardziej tę opcję niż tę z utylizowaniem zarodków, nawet gdyby to było legalne w Polsce.
Zastanawiam się czy nadal będziemy sie kwalifikować do ivf, mimo tego, że udało mi się jakimś cudem zajść w ciąże. Chociaż podejrzewam, że wyniki nasienia nadal będą słabe (w czwartek idziemy badać), bo jak doszło do zapłodnienia to było dopiero jakoś miesiąc od ostatnich słabych wyników.👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Śnieżka a jak sytuacja u Ciebie? Myślałaś, że może właśnie to kwestia nasienia była problemem i przez to ciąża się nie utrzymała? Obstawiam, że jeśli wyniki partnera będą dalej kiepskie, to fakt, że udało Ci się zajść w ciążę nie przekreśli kwalifikacji do programu 😌
snieżka lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
Claudii wrote:Śnieżka a jak sytuacja u Ciebie? Myślałaś, że może właśnie to kwestia nasienia była problemem i przez to ciąża się nie utrzymała? Obstawiam, że jeśli wyniki partnera będą dalej kiepskie, to fakt, że udało Ci się zajść w ciążę nie przekreśli kwalifikacji do programu 😌
Coraz mocniejsze mam krwawienia i brzuch też bardziej boli
Psychicznie pomaga mi wiara w to, że dusza naszego dzieciątka nie umarła, tylko wróci do nas za jakiś czas 🥺
Nie mam pojęcia co mogło być przyczyną. Mam dużo myśli. Zastanawiam się czy to przez immunologię, bo mam obecne przeciwciała ANA i zaburzenia odporności. Czekam też na wyniki badania na trombofilię.
Co do nasienia, to czytałam sporo o tym, że wady zarodka raczej powodują nieprawidłości we fragmentacji DNA nasienia, a u narzeczonego rozszerzone badania wyszły ok, tylko HBA wyszło obniżone. Więc nie wiem czy to mogło mieć wpływ. 1 grudnia mamy wizytę u androloga i mam nadzieję, że czegoś więcej się dowiemy i że ustalimy coś konretnego co do ivf - lekarz ten pracuje w klinice.👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc