X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • White1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję biel 12/13dpo. To była ostatnia przed ivf (oby ostatnia w ogóle!). Pojutrze jakoś zacznę nowy cykl, zacznę też tabletki anty. Teraz oczekiwanie na rozpoczęcie procesu ivf ✨️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 12:10

Jupiter, Pacynka, Claudii, Imazolka, snieżka, cysterka95, kikix0o, Morgo, Kokosik, Siasi, Olalexa, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina

❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️

⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
    🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
    🗓 30.12.25? start stymulacji IVF
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, nieustanne kciuki za Ciebie, niech następny cykl przyniesie upewnione dwie kreski, czekamy z Tobą ! 🩷🤞🏻

White1, Siasi lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

‼️ cd56 i cd138 - zapalenie endometrium, podejrzenie polipa
    ➡️ histeroskopia zabiegowa + biopsja endometrium
    ➡️ konsultacja immunologiczna
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Pacynko kiedy kolejna wizyta u Sydora? Masz już komplet badań z krwi?

Mnie właśnie zastanawia to komu w takim razie nie przysługuje Accofil, skoro mało kto ma idealne KIRy… i od jakiej liczby brakujących kirow już jest nie ok 🧐

Tak, wszystkie wyniki badań z krwi już mam i byłam z nimi u doktora, ale z zaleceń dostałam cd138, cd56 i cd16 do zrobienia w Krośnie i konsultację już z wynikami, więc licząc że na wyniki czeka się 6-8 tygodni, wizyta będzie pewnie końcem stycznia/początkiem lutego. I wtedy, w zależności od wyników, do rozważnie Accofil + steryd. Tylko do rozważenia, bo jednak jeden ważny KIR 3DS1 mam, za to pozostałych brak i jest to rzadko spotykane, więc zobaczymy jak zostanie rozpisane leczenie 🤷🏻‍♀️ Wyczułam, że podejrzewa, że problemem nie są KIRy, a coś z endometrium.

A Ty masz wszystkie te KIRy 2DS1, 2DS3, 2DS5 i 3DS1? Wydaje mi się, że o tych 4 mówił doktor, na pewno chodziło o 4, ale teraz nie jestem już pewna, czy to dokładnie te były.

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    17 cs starań o pierwsze 👶🏻

3 cykle stymulacji za nami
    cd138, cd56, cd16⏳

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
    Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
    KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
    Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
    Insulina po obciążeniu ❌
    Lewy jajowód niedrożny ❌

Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    A Ty masz wszystkie te KIRy 2DS1, 2DS3, 2DS5 i 3DS1? Wydaje mi się, że o tych 4 mówił doktor, na pewno chodziło o 4, ale teraz nie jestem już pewna, czy to dokładnie te były.
    Ja z kirow DS mam: 2DS1, 2DS4 (del-22bp).
    Czyli podobnie jak u Ciebie, jeden z tych ważnych jest.
    Nasz genotyp to i tak ten klasyfikowany jako mniej ryzykowny.
    Genotyp AA który zawiera dwa kopie genów dla receptorów hamujących ma 30% polskiego społeczeństwa.

Robiliście rozszerzone badania nasienia? Coś wyszło z tej immunologii u Ciebie? Miałaś badania na trombofilie?

Ona:31
    AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

⏳kariotypy, posiew nasienia
    NEXT: krzywa c/i
    PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1360->1256
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    A to była mini-histeroskopia? Bo ginekolodzy wykonujący histero małymi narzędziami chwalą się że "tolerancja badania jest bardzo dobra u pacjentek". W szpitalu sama widziałam, że i normalną histero potrafią robić bez znieczulenia ogólnego bo "anestezjolog nie może przyjść". Z tego co mi znajoma anestezjolog mówiła to te miejscowe znieczulanie szyjki nie jest skuteczne, działa na poziomie placebo. Jeśli faktycznie większość kobiet dobrze znosi mini-histeroskopię tylko na lekach doustnych/dożylnym NLPZ to ja bym się pisala na to. Ale na histero standardowymi narzędziami już nie.
    Tam jest tak, że jak w trakcie histero diagnostycznej wyjdą jakieś zmiany to w trakcie zmnieja klasyfikację na operacyjną.
    Czy to była mini histeroskopia - ciężko stwierdzić, bo nie znam definicji. Moja była z wycięciem zrostów, polipa i ogniska adenomiozy. Nie zniosłam jej dobrze, wolałabym dostać znieczulenie ogólne.

Morgo lubi tę wiadomość

PRACUJEMY NAD:
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White przebieramy nóżkami na Twoją ivf! 😁

Ja na kiry i resztę mam czekać do dwóch tygodni, ale przy okazji robiłam inne. Homocysteina mi wyszła 7, ferrytyna 60, b12- 320 i D3 -37. Chyba znośnie, ale raczej b12 i d3 trochę za niskie?

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Homocysteina mi wyszła 7, ferrytyna 60, b12- 320 i D3 -37. Chyba znośnie, ale raczej b12 i d3 trochę za niskie?
    Gratuluje wyników! Faktycznie, te dwa ostatnie parametry przydałoby się podbić.

Imazolka lubi tę wiadomość

PRACUJEMY NAD:
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Ja z kirow DS mam: 2DS1, 2DS4 (del-22bp).
    Czyli podobnie jak u Ciebie, jeden z tych ważnych jest.
    Nasz genotyp to i tak ten klasyfikowany jako mniej ryzykowny.
    Genotyp AA który zawiera dwa kopie genów dla receptorów hamujących ma 30% polskiego społeczeństwa.

Robiliście rozszerzone badania nasienia? Coś wyszło z tej immunologii u Ciebie? Miałaś badania na trombofilie?

To w zasadzie mamy bardzo podobną sytuację, bo ja oprócz 3DS1 też mam ten 2DS4 (del-22bp) - zdaniem lekarza jest to sytuacja, do której nie ma odniesień w literaturze, więc patrz jak pięknie trafiłyśmy 😅

Tak, z nasieniem wszystko ok, robiliśmy tutaj już różne badania i wszystkie w normie. Z immunologii do tej pory nic konkretnego nie wyszło, a trombofilii nie miałam zleconej, bo nie miałam poronień. Z takich dodatkowych rzeczy immunologicznych to cd16 ma podobno też pokazać, czy trzeba będzie zastosować immunoglobuliny.

Widzę, że idziemy bardzo podobnym trybem, ja też robiłam krzywe cukrową i insulinową, i większość wyników w normie poza insuliną po 2h, nagle wystrzeliła w kosmos, dostałam Metforminę na to i oczywiście dietę. Do reszty wyników ani ginekolog, ani immunolog nie mają zastrzeżeń. Zostaje ta histeroskopia, a potem już sama nie wiem co.

A powiedz, Ty masz zlecenie od ginekologa na te wszystkie badania czy sama we własnym zakresie robisz? Co teraz planujecie? Bo widziałam, że pytałaś o naprotechnologię. I od kiedy się już staracie?

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93

cd138, cd56, cd16⏳

Insulina po obciążeniu ❌
    Lewy jajowód niedrożny ❌

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    A powiedz, Ty masz zlecenie od ginekologa na te wszystkie badania czy sama we własnym zakresie robisz? Co teraz planujecie? Bo widziałam, że pytałaś o naprotechnologię. I od kiedy się już staracie?
    Robię głównie we własnym zakresie. Najczęściej to i tak jest wymuszanie jakiegoś tematu na lekarzach, np tak było przy histero. Teraz daje sobie 6 cykli po Lipiodolu na starania (czyli do kwietnia) a jak nie wyjdzie to idę do immuno, bo owulacje mam, jajowód udrożniony, zmiany z histero wycięte, z badań krwi nie wyszło po mojej stronie nic bezwzględnie dyskwalifikującego do zajścia w ciążę.

Mąż w międzyczasie poprawił bardzo wyniki swojego nasienia, z wyjątkiem fragmentacji która za nic nie chce spaść a tylko rośnie. Staramy się rok tak na poważnie, ale wcześniej też były okazje do zajścia w ciążę i wpadki nigdy nie zaliczyliśmy… 2026 będzie właśnie na sprawdzenie ścieżki immuno, może na jakieś eksperymentalne wizyty u innych ginekologów…

Z tą naprotechnologią to tak rzuciłam w ramach rozeznania, bo w sumie poza immuno to my jesteśmy oboje przebadani od stóp do głów… kończą mi się pomysły, a już parę razy usłyszałam od lekarza „jak nie idzie to IVF” i owszem, jak trzeba będzie to pójdziemy w to, ale najwcześniej w 2027 roku.

Teraz żałuję że nie pocisnęłam tej biopsji kontrolnej ale pod kątem innych zapaleń niż tych co wychodzą z cd138. Może to byłby jakiś trop.

Pacynka, Morgo lubią tę wiadomość

PRACUJEMY NAD:
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, owulki nie było 🙄 dalej jest jakiś niby-pecherzyk ale takiej samej wielkości jak tydzień temu więc możliwe że to jakaś torbiel, już takie miałam. Pewnie stąd to krwawienie.

Pobrali mi od razu krew na progesteron dla pewności i jedziemy z duphastonem a w kolejnym cyklu ta histero. I dobrze że ten cykl się skończy bo to jakiś rollercoaster i festiwal dawania i odbierania nadziei (jak na starania przystało). Najpierw obiecujące USG i że się zapowiada na owu ➡️ intensywne starania ➡️ uderzenie wynikiem progesteronu w głowę ➡️ kolejny monitoring "wygląda na ładny pęcherzyk i owulacja za 2-3 dni" ➡️ znowu intensywne starania ➡️ krwawienie ➡️ przeszło i znów objawy owulacji ➡️ dzisiejszy monitoring 🤡 nawet już nie mam siły być zła 😆

Mam nadzieję że u was będą lepsze wiadomości, potrzeba tu pozytywnych informacji na wątku 😉

Morgo lubi tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia
    ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
    ➡️ kolejna kontrola grudzień 🤞🏻

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne (+progesteron besins)

📅 Grudzień:
    ▪️wyniki kariotypów ⏳
    ▪️histeroskopia
    ▪️kolejny seminogram
    ▪️kontrola TSH, witamin
    ▪️ANA
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, to już trochę macie za sobą, trzymam kciuki, żeby zaskoczyło, skoro większość rzeczy macie ogarnięte! No i żeby nie trzeba było iść dalej z diagnostyką do immunologa czy innych lekarzy 🤞

Cysterka, przykro mi, że ten cykl tak dał popalić. Przytulam i mam nadzieję, że te dobre wiadomości, o których piszesz, to też Ciebie w końcu dotkną🤗

cysterka95, Jupiter lubią tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93

cd138, cd56, cd16⏳

Insulina po obciążeniu ❌
    Lewy jajowód niedrożny ❌

• snieżka Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Jestem po wizycie, owulki nie było 🙄 dalej jest jakiś niby-pecherzyk ale takiej samej wielkości jak tydzień temu więc możliwe że to jakaś torbiel, już takie miałam. Pewnie stąd to krwawienie.

Pobrali mi od razu krew na progesteron dla pewności i jedziemy z duphastonem a w kolejnym cyklu ta histero. I dobrze że ten cykl się skończy bo to jakiś rollercoaster i festiwal dawania i odbierania nadziei (jak na starania przystało). Najpierw obiecujące USG i że się zapowiada na owu ➡️ intensywne starania ➡️ uderzenie wynikiem progesteronu w głowę ➡️ kolejny monitoring "wygląda na ładny pęcherzyk i owulacja za 2-3 dni" ➡️ znowu intensywne starania ➡️ krwawienie ➡️ przeszło i znów objawy owulacji ➡️ dzisiejszy monitoring 🤡 nawet już nie mam siły być zła 😆

Mam nadzieję że u was będą lepsze wiadomości, potrzeba tu pozytywnych informacji na wątku 😉

Przykro mi, że z owulacją nie wyszło :( Mam nadzieję, że histero przyniesie jakieś efekty!

Ja właściwie dostałam dzisiaj dobre wiadomości (na ile to możliwe po poronieniu..). Mamy w końcu poprawę w wynikach nasienia! Pierwszy raz jest to widoczne. Już przestaliśmy wierzyć, że to możliwe. Narzeczony przestał trzymać dietę, pojawiły się słodycze, czasem chipsy i nawet jednorazowo alkohol po ponad roku abstynencji. Ruchu też teraz miał mniej a wyniki się poprawiły! Chociaż przez 2,5 miesiąca trzy razy w tygodniu robił sobie zastrzyk Bemfola i cały czas chodzi w samych lużnych bokserkach.
    Nie zmieniła się tylko morfologia, bo nadal jest 0%, ale mimo to doszło jakoś do zapłodnienia :)
    Niżej, w stopce możecie zobaczyć jak zmieniły się te wyniki :) Jestem ciekawa co w poniedziałek zaproponuje nam androlog. Bo wcześniej rozmawialiśmy o ivf.

Morgo, cysterka95, Jupiter, Marzycielka94, Pacynka, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterko bardzo mi przykro, że takie wiadomości 😔 Plus przynajmniej jest taki, że masz pod kontrolą to co się dzieje w środku i możesz reagować. Wierzę, że doktorek coś poradzi. Kiedy mniej wiecej histero?

Śnieżko super, że wyniki się poprawiły! Ja coraz bardziej zaczynam wierzyć, że to loteria z tymi wynikami i nieważne jakie suple by były zażywane i niewiadomo co robione to i tak ono żyje swoim własnym życiem. Czasem wyniki pomimo zmiany stylu życia na lepsze się pogarszają i odwrotnie 🤷🏼‍♀️

White 🫂 ale pamiętaj! Teraz już ostatni zakręt do prostej! 🥳

Morgo - fajna cena za te Muchy i jeszcze jak się w tym specjalizują, nic tylko brać 🫠

Jupiter - przykro się to czyta, najgorzej jak nie ma żadnego punktu zaczepienia co może iść nie tak 😔 Obyś nie musiała iść w stronę immuno i do tej pory kliknęło 🤞🏼

Jupiter, Morgo, snieżka, cysterka95 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
    11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
    12 cykl kontrolna biopsja endometrium

29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Śnieżko super, że wyniki się poprawiły! Ja coraz bardziej zaczynam wierzyć, że to loteria z tymi wynikami i nieważne jakie suple by były zażywane i niewiadomo co robione to i tak ono żyje swoim własnym życiem. Czasem wyniki pomimo zmiany stylu życia na lepsze się pogarszają i odwrotnie 🤷🏼‍♀️

To samo niestety mówią dane z badań naukowych. Ogólnie suple mają słabe dowody na to, że poprawiają jakość nasienia. No ale człowiek próbuje wszystkiego.

31 👩‍❤️‍👨 38 + 🐕‍🦺

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
    TSH 1,2
    AMH - 3,14
    ferrytyna 33 (do poprawy)
    💊 folian, Wit D3, omega 3
    💆‍♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm

👦 jelito drażliwe, SIBO
    🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊

pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌

11 cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam androlog mówił, że u jednych suple pomogę a u innych jeszcze zaszkodzą. Faktycznie to jest loteria..
    Jak lekarz zobaczył, że po wielu miesiącach wyniki są praktycznie takie same (a nawet minimalnie gorsze) to kazał odstawić większość supli i pentohexal. Ale widocznie zastrzyki Bemfola u nas się sprawdziły .

Morgo lubi tę wiadomość

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii - mam napisać mu SMSa w 1 dzień cyklu i będziemy ustalać termin

śnieżka - my to samo usłyszeliśmy od androloga, u jednych pomaga u innych szkodzi, jedyny sposób to przetestowanie 🤷🏻‍♀️ no i do tego dochodzi jeszcze czynnik losowości w postaci badania małej próbki nasienia

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia
    ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
    ➡️ kolejna kontrola grudzień 🤞🏻

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne (+progesteron besins)

📅 Grudzień:
    ▪️wyniki kariotypów ⏳
    ▪️histeroskopia
    ▪️kolejny seminogram
    ▪️kontrola TSH, witamin
    ▪️ANA
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Claudii - mam napisać mu SMSa w 1 dzień cyklu i będziemy ustalać termin

Cysterko a jak ze znieczuleniem? Bo kojarzę, że coś pisałaś, że nie ma w Parensie ogólnego? Będziesz miała miejscowe?

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
    11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
    12 cykl kontrolna biopsja endometrium

29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF
  • Plapart Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,
    Czy miałyście przypadek, że przy stymulowanym cyklu i zastrzyku Ovitrelle pęcherzyki nie pękły?
    U mnie dwa dojrzałe pęcherzyki w 9dc, w 11dc z rana zastrzyk , w 12dc po południu inseminacja , dziś jest 13dc i nie czuję jakbym miała owulację, w sensie zawsze mnie cos tak zakuje , poboli, a w tym cyklu nic … i zaczęłam się zastanawiać w ogóle coś z tego będzie ..
    jest to mój drugi cykl stymulowany , a owulacja zawsze była odczuwalna , obecnie jestem 60h po zastrzyku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada, 18:10

👩 96 | 🧔92

Starania od 12.2023
    05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc

08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    09.2025 HSG
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Hej wszystkim,
    Czy miałyście przypadek, że przy stymulowanym cyklu i zastrzyku Ovitrelle pęcherzyki nie pękły?
    U mnie dwa dojrzałe pęcherzyki w 9dc, w 11dc z rana zastrzyk , w 12dc po południu inseminacja , dziś jest 13dc i nie czuję jakbym miała owulację, w sensie zawsze mnie cos tak zakuje , poboli, a w tym cyklu nic … i zaczęłam się zastanawiać w ogóle coś z tego będzie ..
    jest to mój drugi cykl stymulowany , a owulacja zawsze była odczuwalna , obecnie jestem 60h po zastrzyku
    Najlepiej udać się na wizytę i to sprawdzić ;) ja raz na siedem stymulowanych cykli tak miałam że były 3 pęcherzyki jeden pękł a dwa pozostałe nie.

Plapart lubi tę wiadomość

30 & 34
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️09.25IUI
    ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • White1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Hej wszystkim,
    Osobiście nie miałam, ale jeśli jest problem z pękaniem po zastrzyku to opcje są takie:
    Rezygnacja z zastrzyku jeśli pękają bez niego
    Zmiana na inny podobnego typu np. Zivafert
    Użycie podwójnej dawki

Plapart lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina

❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️

⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
    🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
    🗓 30.12.25? start stymulacji IVF
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ