Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • White1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję biel 12/13dpo. To była ostatnia przed ivf (oby ostatnia w ogóle!). Pojutrze jakoś zacznę nowy cykl, zacznę też tabletki anty. Teraz oczekiwanie na rozpoczęcie procesu ivf ✨️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2025, 12:10

Jupiter, Pacynka, Claudii, Imazolka, snieżka, cysterka95, kikix0o, Morgo, Kokosik, Siasi, Olalexa, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
    16.02 7dpt beta 37.7mIU/ml 💕
    19.02 10dpt beta 146.2mIU/ml 🥹
    🔜 21.02 12dpt
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, nieustanne kciuki za Ciebie, niech następny cykl przyniesie upewnione dwie kreski, czekamy z Tobą ! 🩷🤞🏻

White1, Siasi lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty, polip out
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

‼️ przewlekle zapalenie endometrium
    ➡️ konsultacja immunologiczna, SIBO, USG endometriozy
  • Pacynka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Pacynko kiedy kolejna wizyta u Sydora? Masz już komplet badań z krwi?

Mnie właśnie zastanawia to komu w takim razie nie przysługuje Accofil, skoro mało kto ma idealne KIRy… i od jakiej liczby brakujących kirow już jest nie ok 🧐

Tak, wszystkie wyniki badań z krwi już mam i byłam z nimi u doktora, ale z zaleceń dostałam cd138, cd56 i cd16 do zrobienia w Krośnie i konsultację już z wynikami, więc licząc że na wyniki czeka się 6-8 tygodni, wizyta będzie pewnie końcem stycznia/początkiem lutego. I wtedy, w zależności od wyników, do rozważnie Accofil + steryd. Tylko do rozważenia, bo jednak jeden ważny KIR 3DS1 mam, za to pozostałych brak i jest to rzadko spotykane, więc zobaczymy jak zostanie rozpisane leczenie 🤷🏻‍♀️ Wyczułam, że podejrzewa, że problemem nie są KIRy, a coś z endometrium.

A Ty masz wszystkie te KIRy 2DS1, 2DS3, 2DS5 i 3DS1? Wydaje mi się, że o tych 4 mówił doktor, na pewno chodziło o 4, ale teraz nie jestem już pewna, czy to dokładnie te były.

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    20 cs starań o pierwsze 👶🏻

3 cykle stymulacji za nami
    cd138, cd56, cd16 ✅

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
    Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
    KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
    Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
    Insulina po obciążeniu ❌
    Lewy jajowód niedrożny ❌
    Histeroskopia - wycięty polip ✅

Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    A Ty masz wszystkie te KIRy 2DS1, 2DS3, 2DS5 i 3DS1? Wydaje mi się, że o tych 4 mówił doktor, na pewno chodziło o 4, ale teraz nie jestem już pewna, czy to dokładnie te były.
    Ja z kirow DS mam: 2DS1, 2DS4 (del-22bp).
    Czyli podobnie jak u Ciebie, jeden z tych ważnych jest.
    Nasz genotyp to i tak ten klasyfikowany jako mniej ryzykowny.
    Genotyp AA który zawiera dwa kopie genów dla receptorów hamujących ma 30% polskiego społeczeństwa.

Robiliście rozszerzone badania nasienia? Coś wyszło z tej immunologii u Ciebie? Miałaś badania na trombofilie?

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Nadwrażliwość pokarmowa IgG, Hipoglikemia
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ✅
    konsultacja endo ➖
    badania🩸 ➖
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    A to była mini-histeroskopia? Bo ginekolodzy wykonujący histero małymi narzędziami chwalą się że "tolerancja badania jest bardzo dobra u pacjentek". W szpitalu sama widziałam, że i normalną histero potrafią robić bez znieczulenia ogólnego bo "anestezjolog nie może przyjść". Z tego co mi znajoma anestezjolog mówiła to te miejscowe znieczulanie szyjki nie jest skuteczne, działa na poziomie placebo. Jeśli faktycznie większość kobiet dobrze znosi mini-histeroskopię tylko na lekach doustnych/dożylnym NLPZ to ja bym się pisala na to. Ale na histero standardowymi narzędziami już nie.
    Tam jest tak, że jak w trakcie histero diagnostycznej wyjdą jakieś zmiany to w trakcie zmnieja klasyfikację na operacyjną.
    Czy to była mini histeroskopia - ciężko stwierdzić, bo nie znam definicji. Moja była z wycięciem zrostów, polipa i ogniska adenomiozy. Nie zniosłam jej dobrze, wolałabym dostać znieczulenie ogólne.

Morgo lubi tę wiadomość

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ✅
    konsultacja endo ➖
    badania🩸 ➖
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White przebieramy nóżkami na Twoją ivf! 😁

Ja na kiry i resztę mam czekać do dwóch tygodni, ale przy okazji robiłam inne. Homocysteina mi wyszła 7, ferrytyna 60, b12- 320 i D3 -37. Chyba znośnie, ale raczej b12 i d3 trochę za niskie?

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 immunologia
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Homocysteina mi wyszła 7, ferrytyna 60, b12- 320 i D3 -37. Chyba znośnie, ale raczej b12 i d3 trochę za niskie?
    Gratuluje wyników! Faktycznie, te dwa ostatnie parametry przydałoby się podbić.

Imazolka lubi tę wiadomość

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ✅
    konsultacja endo ➖
    badania🩸 ➖
  • Pacynka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Ja z kirow DS mam: 2DS1, 2DS4 (del-22bp).
    Czyli podobnie jak u Ciebie, jeden z tych ważnych jest.
    Nasz genotyp to i tak ten klasyfikowany jako mniej ryzykowny.
    Genotyp AA który zawiera dwa kopie genów dla receptorów hamujących ma 30% polskiego społeczeństwa.

Robiliście rozszerzone badania nasienia? Coś wyszło z tej immunologii u Ciebie? Miałaś badania na trombofilie?

To w zasadzie mamy bardzo podobną sytuację, bo ja oprócz 3DS1 też mam ten 2DS4 (del-22bp) - zdaniem lekarza jest to sytuacja, do której nie ma odniesień w literaturze, więc patrz jak pięknie trafiłyśmy 😅

Tak, z nasieniem wszystko ok, robiliśmy tutaj już różne badania i wszystkie w normie. Z immunologii do tej pory nic konkretnego nie wyszło, a trombofilii nie miałam zleconej, bo nie miałam poronień. Z takich dodatkowych rzeczy immunologicznych to cd16 ma podobno też pokazać, czy trzeba będzie zastosować immunoglobuliny.

Widzę, że idziemy bardzo podobnym trybem, ja też robiłam krzywe cukrową i insulinową, i większość wyników w normie poza insuliną po 2h, nagle wystrzeliła w kosmos, dostałam Metforminę na to i oczywiście dietę. Do reszty wyników ani ginekolog, ani immunolog nie mają zastrzeżeń. Zostaje ta histeroskopia, a potem już sama nie wiem co.

A powiedz, Ty masz zlecenie od ginekologa na te wszystkie badania czy sama we własnym zakresie robisz? Co teraz planujecie? Bo widziałam, że pytałaś o naprotechnologię. I od kiedy się już staracie?

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93

cd138, cd56, cd16 ✅

Insulina po obciążeniu ❌
    Lewy jajowód niedrożny ❌

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    A powiedz, Ty masz zlecenie od ginekologa na te wszystkie badania czy sama we własnym zakresie robisz? Co teraz planujecie? Bo widziałam, że pytałaś o naprotechnologię. I od kiedy się już staracie?
    Robię głównie we własnym zakresie. Najczęściej to i tak jest wymuszanie jakiegoś tematu na lekarzach, np tak było przy histero. Teraz daje sobie 6 cykli po Lipiodolu na starania (czyli do kwietnia) a jak nie wyjdzie to idę do immuno, bo owulacje mam, jajowód udrożniony, zmiany z histero wycięte, z badań krwi nie wyszło po mojej stronie nic bezwzględnie dyskwalifikującego do zajścia w ciążę.

Mąż w międzyczasie poprawił bardzo wyniki swojego nasienia, z wyjątkiem fragmentacji która za nic nie chce spaść a tylko rośnie. Staramy się rok tak na poważnie, ale wcześniej też były okazje do zajścia w ciążę i wpadki nigdy nie zaliczyliśmy… 2026 będzie właśnie na sprawdzenie ścieżki immuno, może na jakieś eksperymentalne wizyty u innych ginekologów…

Z tą naprotechnologią to tak rzuciłam w ramach rozeznania, bo w sumie poza immuno to my jesteśmy oboje przebadani od stóp do głów… kończą mi się pomysły, a już parę razy usłyszałam od lekarza „jak nie idzie to IVF” i owszem, jak trzeba będzie to pójdziemy w to, ale najwcześniej w 2027 roku.

Teraz żałuję że nie pocisnęłam tej biopsji kontrolnej ale pod kątem innych zapaleń niż tych co wychodzą z cd138. Może to byłby jakiś trop.

Pacynka, Morgo lubią tę wiadomość

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ✅
    konsultacja endo ➖
    badania🩸 ➖
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, owulki nie było 🙄 dalej jest jakiś niby-pecherzyk ale takiej samej wielkości jak tydzień temu więc możliwe że to jakaś torbiel, już takie miałam. Pewnie stąd to krwawienie.

Pobrali mi od razu krew na progesteron dla pewności i jedziemy z duphastonem a w kolejnym cyklu ta histero. I dobrze że ten cykl się skończy bo to jakiś rollercoaster i festiwal dawania i odbierania nadziei (jak na starania przystało). Najpierw obiecujące USG i że się zapowiada na owu ➡️ intensywne starania ➡️ uderzenie wynikiem progesteronu w głowę ➡️ kolejny monitoring "wygląda na ładny pęcherzyk i owulacja za 2-3 dni" ➡️ znowu intensywne starania ➡️ krwawienie ➡️ przeszło i znów objawy owulacji ➡️ dzisiejszy monitoring 🤡 nawet już nie mam siły być zła 😆

Mam nadzieję że u was będą lepsze wiadomości, potrzeba tu pozytywnych informacji na wątku 😉

Morgo lubi tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️wchłonięcie torbieli 🥴 ➡️ powrót do stymulacji 🤞🏻
  • Pacynka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, to już trochę macie za sobą, trzymam kciuki, żeby zaskoczyło, skoro większość rzeczy macie ogarnięte! No i żeby nie trzeba było iść dalej z diagnostyką do immunologa czy innych lekarzy 🤞

Cysterka, przykro mi, że ten cykl tak dał popalić. Przytulam i mam nadzieję, że te dobre wiadomości, o których piszesz, to też Ciebie w końcu dotkną🤗

cysterka95, Jupiter lubią tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93

cd138, cd56, cd16 ✅

Insulina po obciążeniu ❌
    Lewy jajowód niedrożny ❌

• snieżka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Jestem po wizycie, owulki nie było 🙄 dalej jest jakiś niby-pecherzyk ale takiej samej wielkości jak tydzień temu więc możliwe że to jakaś torbiel, już takie miałam. Pewnie stąd to krwawienie.

Pobrali mi od razu krew na progesteron dla pewności i jedziemy z duphastonem a w kolejnym cyklu ta histero. I dobrze że ten cykl się skończy bo to jakiś rollercoaster i festiwal dawania i odbierania nadziei (jak na starania przystało). Najpierw obiecujące USG i że się zapowiada na owu ➡️ intensywne starania ➡️ uderzenie wynikiem progesteronu w głowę ➡️ kolejny monitoring "wygląda na ładny pęcherzyk i owulacja za 2-3 dni" ➡️ znowu intensywne starania ➡️ krwawienie ➡️ przeszło i znów objawy owulacji ➡️ dzisiejszy monitoring 🤡 nawet już nie mam siły być zła 😆

Mam nadzieję że u was będą lepsze wiadomości, potrzeba tu pozytywnych informacji na wątku 😉

Przykro mi, że z owulacją nie wyszło :( Mam nadzieję, że histero przyniesie jakieś efekty!

Ja właściwie dostałam dzisiaj dobre wiadomości (na ile to możliwe po poronieniu..). Mamy w końcu poprawę w wynikach nasienia! Pierwszy raz jest to widoczne. Już przestaliśmy wierzyć, że to możliwe. Narzeczony przestał trzymać dietę, pojawiły się słodycze, czasem chipsy i nawet jednorazowo alkohol po ponad roku abstynencji. Ruchu też teraz miał mniej a wyniki się poprawiły! Chociaż przez 2,5 miesiąca trzy razy w tygodniu robił sobie zastrzyk Bemfola i cały czas chodzi w samych lużnych bokserkach.
    Nie zmieniła się tylko morfologia, bo nadal jest 0%, ale mimo to doszło jakoś do zapłodnienia :)
    Niżej, w stopce możecie zobaczyć jak zmieniły się te wyniki :) Jestem ciekawa co w poniedziałek zaproponuje nam androlog. Bo wcześniej rozmawialiśmy o ivf.

Morgo, cysterka95, Jupiter, Marzycielka94, Pacynka, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
    Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 02.2026 ⏸️
    beta hcg co 48h: 57 --> 232.5 --> 534
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2025, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterko bardzo mi przykro, że takie wiadomości 😔 Plus przynajmniej jest taki, że masz pod kontrolą to co się dzieje w środku i możesz reagować. Wierzę, że doktorek coś poradzi. Kiedy mniej wiecej histero?

Śnieżko super, że wyniki się poprawiły! Ja coraz bardziej zaczynam wierzyć, że to loteria z tymi wynikami i nieważne jakie suple by były zażywane i niewiadomo co robione to i tak ono żyje swoim własnym życiem. Czasem wyniki pomimo zmiany stylu życia na lepsze się pogarszają i odwrotnie 🤷🏼‍♀️

White 🫂 ale pamiętaj! Teraz już ostatni zakręt do prostej! 🥳

Morgo - fajna cena za te Muchy i jeszcze jak się w tym specjalizują, nic tylko brać 🫠

Jupiter - przykro się to czyta, najgorzej jak nie ma żadnego punktu zaczepienia co może iść nie tak 😔 Obyś nie musiała iść w stronę immuno i do tej pory kliknęło 🤞🏼

Jupiter, Morgo, snieżka, cysterka95 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌

31.12.25 START STYMULACJI IVF
    Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
    12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Śnieżko super, że wyniki się poprawiły! Ja coraz bardziej zaczynam wierzyć, że to loteria z tymi wynikami i nieważne jakie suple by były zażywane i niewiadomo co robione to i tak ono żyje swoim własnym życiem. Czasem wyniki pomimo zmiany stylu życia na lepsze się pogarszają i odwrotnie 🤷🏼‍♀️

To samo niestety mówią dane z badań naukowych. Ogólnie suple mają słabe dowody na to, że poprawiają jakość nasienia. No ale człowiek próbuje wszystkiego.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam androlog mówił, że u jednych suple pomogę a u innych jeszcze zaszkodzą. Faktycznie to jest loteria..
    Jak lekarz zobaczył, że po wielu miesiącach wyniki są praktycznie takie same (a nawet minimalnie gorsze) to kazał odstawić większość supli i pentohexal. Ale widocznie zastrzyki Bemfola u nas się sprawdziły .

Morgo lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
    Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 02.2026 ⏸️
    beta hcg co 48h: 57 --> 232.5 --> 534
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii - mam napisać mu SMSa w 1 dzień cyklu i będziemy ustalać termin

śnieżka - my to samo usłyszeliśmy od androloga, u jednych pomaga u innych szkodzi, jedyny sposób to przetestowanie 🤷🏻‍♀️ no i do tego dochodzi jeszcze czynnik losowości w postaci badania małej próbki nasienia

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️wchłonięcie torbieli 🥴 ➡️ powrót do stymulacji 🤞🏻
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Claudii - mam napisać mu SMSa w 1 dzień cyklu i będziemy ustalać termin

Cysterko a jak ze znieczuleniem? Bo kojarzę, że coś pisałaś, że nie ma w Parensie ogólnego? Będziesz miała miejscowe?

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌

31.12.25 START STYMULACJI IVF
    Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
    12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏
  • Plapart Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2025, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,
    Czy miałyście przypadek, że przy stymulowanym cyklu i zastrzyku Ovitrelle pęcherzyki nie pękły?
    U mnie dwa dojrzałe pęcherzyki w 9dc, w 11dc z rana zastrzyk , w 12dc po południu inseminacja , dziś jest 13dc i nie czuję jakbym miała owulację, w sensie zawsze mnie cos tak zakuje , poboli, a w tym cyklu nic … i zaczęłam się zastanawiać w ogóle coś z tego będzie ..
    jest to mój drugi cykl stymulowany , a owulacja zawsze była odczuwalna , obecnie jestem 60h po zastrzyku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2025, 18:10

👩 96 | 🧔92

Starania od 12.2023
    05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc

08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    09.2025 HSG (oba jajowody drożne ) ✅

AMH - 06.2025 - 1,52
    AMH - 01.2026 - 0,88 😢

11.2025 - IUI ❌
    12.2025 - IUI ❌

01.2026 - kwalifikacja IVF ?
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2025, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Hej wszystkim,
    Czy miałyście przypadek, że przy stymulowanym cyklu i zastrzyku Ovitrelle pęcherzyki nie pękły?
    U mnie dwa dojrzałe pęcherzyki w 9dc, w 11dc z rana zastrzyk , w 12dc po południu inseminacja , dziś jest 13dc i nie czuję jakbym miała owulację, w sensie zawsze mnie cos tak zakuje , poboli, a w tym cyklu nic … i zaczęłam się zastanawiać w ogóle coś z tego będzie ..
    jest to mój drugi cykl stymulowany , a owulacja zawsze była odczuwalna , obecnie jestem 60h po zastrzyku
    Najlepiej udać się na wizytę i to sprawdzić ;) ja raz na siedem stymulowanych cykli tak miałam że były 3 pęcherzyki jeden pękł a dwa pozostałe nie.

Plapart lubi tę wiadomość

30 & 34
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️09.25IUI
    ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • White1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Hej wszystkim,
    Osobiście nie miałam, ale jeśli jest problem z pękaniem po zastrzyku to opcje są takie:
    Rezygnacja z zastrzyku jeśli pękają bez niego
    Zmiana na inny podobnego typu np. Zivafert
    Użycie podwójnej dawki

Plapart lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
    16.02 7dpt beta 37.7mIU/ml 💕
    19.02 10dpt beta 146.2mIU/ml 🥹
    🔜 21.02 12dpt
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ