Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
[QUOTE=Imazolka
Luizaczek, ja tak poszłam na drożność z lipodolem i się okazało, że nie mają lipiodolu tylko miałam sobie go sama załatwić, więc… 🤣[/QUOTE]
Też fajnie 😅🙄
Ej no ja specjalnie do stolicy na rano jeszcze mi kazali być na czczo, a tu taki zonk. Czułam się tam jak problem bo jednak musieli mi ten zabieg zrobić. Ile się nasłuchałam to moje. Nigdy więcej⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Jajowody ✅(lewy bez szału)
🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
💊 Metformina, Endoover , Wit do -
Dziewczyny ja to sobie chyba założę kalendarz adwentowy z moimi płodnościowymi rozkminami 😅
Ale na poważnie, kiedyś zdiagnozowano u mnie torbiele na szyszynce, z 8 lat temu neurochirurg mi powiedział że jak nie będę mogła zajść w ciążę to trzeba to będzie usunąć. Ja nigdy o tym nie myślałam tym bardziej że wspomniałam o tej rozmowie neurologowi na wizycie i była zdziwiona co szyszynka ma do płodności.
I okazuje się że ma i to całkiem sporo. Kurcze ona wydziela melatoninę a czuję że i mnie ten proces jest zablokowany. Ja nie pamiętam kiedy przespałam chociaż pół nocy
Morgo lubi tę wiadomość
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Jupiter, przykro mi i przytulam, jakoś ta końcówka roku nie jest dla nas niestety łaskawa, mam nadzieję, że wraz z rozpoczęciem nowego cyklu wstąpią w Ciebie nowe pokłady energii i chęci do działania 🩷
Pacynko, u mnie również histeroskopia w przyszłym tygodniu i też mnie to stresuje, chociaż logicznie rzecz biorąc nie ma czym się martwić. Boimy się tego, co nowe i nieznane, ale mam nadzieję, że przybliży nas to do celu 🩷
Pacynka, Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
‼️ cd56 i cd138 - zapalenie endometrium, podejrzenie polipa
➡️ histeroskopia zabiegowa + biopsja endometrium
➡️ konsultacja immunologiczna -
Kurczę czytam tutaj tyle o tej histeroskopii, że sama się zastanawiam dlaczego ja tego jeszcze nie robiłam. Może to jest jakiś punkt zaczepienia żeby w razie czego w najbliższym czasie zrobić. Ostatnio podczas inseminacji lekarka pytała się czy miałam biopsję endometrium. Nie wiem czemu o to pytała.
Prawdę mówiąc w tym tyg muszę zrobić test ciążowy, jednakże nie spieszy mi się, bo nie czuję zupełnie żadnych zmian w sobie i mimo że bym chciała bardzo żeby po ten inseminacji się udało to po prostu chyba już wiem że nici z tego wyszły.
Jeszcze dostałam zaproszenie na baby shower, same kobiety ciężarne i te które urodziły niedawno. Niestety nie jestem gotowa na pójście na taką imprezę na której głównym tematem będzie dziecko, nie dam psychicznie rady. Więc oczywiście odmówiłam zaproszenia.Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo, trochę mi lżej po przeczytaniu, że wszystkie macie dobre wspomnienia (Luizaczek polubiłam Twój post za odpowiedź, ale masakra, że Cię nie wpisali 😳)
Imazolka, ja robiłam KIRy ze wskazania immunologa, nie kazał robić mężowi HLA-C, z tego co się już naczytałam przy KIRze AA zwykle daje się Accofil, przy Bx z brakiem KIRow implantacyjnych też, więc szkoda kasy na dodatkowe badanie, bo to niewiele zmieni 😅👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
17 cs starań o pierwsze 👶🏻
3 cykle stymulacji za nami
cd138, cd56, cd16⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
Insulina po obciążeniu ❌
Lewy jajowód niedrożny ❌
Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅ -
Biopsja endometrium często wykrywa zapalenie endometrium a przy nim już trudniej już o zajęcie w ciążę ponieważ może utrudniać implantację zarodkaMalineczka wrote:Kurczę czytam tutaj tyle o tej histeroskopii, że sama się zastanawiam dlaczego ja tego jeszcze nie robiłam. Może to jest jakiś punkt zaczepienia żeby w razie czego w najbliższym czasie zrobić. Ostatnio podczas inseminacji lekarka pytała się czy miałam biopsję endometrium. Nie wiem czemu o to pytała.
Prawdę mówiąc w tym tyg muszę zrobić test ciążowy, jednakże nie spieszy mi się, bo nie czuję zupełnie żadnych zmian w sobie i mimo że bym chciała bardzo żeby po ten inseminacji się udało to po prostu chyba już wiem że nici z tego wyszły.
Jeszcze dostałam zaproszenie na baby shower, same kobiety ciężarne i te które urodziły niedawno. Niestety nie jestem gotowa na pójście na taką imprezę na której głównym tematem będzie dziecko, nie dam psychicznie rady. Więc oczywiście odmówiłam zaproszenia.⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
O, też idę na histero w przyszłym miesiącu, łączę się w obawach. Muszę dopytać o wszystko ale z tego co wiem robią w mojej klinice w znieczuleniu miejscowym i nie wiem która opcja bardziej mnie przeraża 🫣 drożności nie wspominam najlepiej.
Z drugiej strony wszystko co wiąże się z podglądaniem wnętrzności mnie kręci, jakkolwiek to brzmi 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 21:40
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
➡️ kolejna kontrola grudzień 🤞🏻
▪️wyniki kariotypów ⏳
▪️histeroskopia
▪️kolejny seminogram
▪️kontrola TSH, witamin
▪️ANA -
Ostatnio bardzo zgłębiałam temat biopsji, histeroskopii i samego zapalenia endometrium i wniosek mam taki: sprawdzenie macicy przed jakąkolwiek dalszą ingerencją to absolutna podstawa 🙌🏻
Jupiter, Pacynka, cysterka95, Morgo, Claudii, Olalexa, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
➡️ konsultacja immunologiczna -
Cześć dziewczyny a czy histeroskopie lub biopsję endometrium robiłyście prywatnie czy udało się na skierowaniu NFZ ? Też zaczynam rozważać żeby w najbliższym czasie zrobić. Ale cena przeraża 🙈 bo cenę drożności to jeszcze jakoś przełknęłam i robiłam w klinice. Ale już histeroskopie zastanawiam się czy jakikolwiek ginekolog da mi skierowanie jeżeli nie mam żadnych objawów jedynie to że nie udaje się zajść w ciążę.👩32 lata
🧔♂️31 lata
starania od 06.2024
👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
09.2025 Drożność✅
🧔♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️ -
Dzięki! Właśnie pamiętałam, że już ostatnio o tym pisałaś 😁 to dam znać jak wynikiPacynka wrote:Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo, trochę mi lżej po przeczytaniu, że wszystkie macie dobre wspomnienia (Luizaczek polubiłam Twój post za odpowiedź, ale masakra, że Cię nie wpisali 😳)
Imazolka, ja robiłam KIRy ze wskazania immunologa, nie kazał robić mężowi HLA-C, z tego co się już naczytałam przy KIRze AA zwykle daje się Accofil, przy Bx z brakiem KIRow implantacyjnych też, więc szkoda kasy na dodatkowe badanie, bo to niewiele zmieni 😅
Kameleon ja robiłam na szczęście na NFZ, już Zaczyk chciał, żebym robiła u niego ponowną prywatnie, ale już nie przełknęłabym kolejnych tysięcy 😅
Pacynka lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Ja niestety robiłam prywatnie, mój ginek należy raczej do tych nieufnych wobec innych lekarzy wykonujących zabiegi xd płaciłam 3500k ze znieczuleniem ogólnym. Ale można na spokojnie zrobić na NFZ - dużo dziewczyn tak robi tylko jest dłuższy okres oczekiwania zazwyczaj i trzeba się wcześniej określić z okresem - gorzej jak coś po drodze się przesunie 🫣. U mnie prywatnie był ten komfort, że dałam znać w 1dc i zapisali mnie od razu na termin.K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Jesteś pacjentką Zaczyka, czy tylko histero robiłaś u niego?Imazolka wrote:Kameleon ja robiłam na szczęście na NFZ, już Zaczyk chciał, żebym robiła u niego ponowną prywatnie, ale już nie przełknęłabym kolejnych tysięcy 😅Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
⏳kariotypy, posiew nasienia
NEXT: krzywa c/i
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1360->1256
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Ani to, ani to.Jupiter wrote:Jesteś pacjentką Zaczyka, czy tylko histero robiłaś u niego?
Pojechałam do niego na konsultacje, bo mi dziewczyny polecały, że działa na takich samych zasadach jak Janowiec i że jest ok. Ale wielkie rozczarowanie. Przejechałam 3h i straciłam 500zl, żeby się dowiedzieć „nic Pani nie powiem czego Pani nie wie” 😅 brać suple, poczekać pół roku po lipiodolu i jak się nie uda to w styczniu do niego wrócić na ponowną histero. Podziękowałam 🤡
Już też nie mówiąc, że chodziło mi też o te plamienia, co w ogóle nawet nie dopytywał. A wyników badań nawet nie chciał oglądać. Byłam tam jakieś 10min 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 23:02
Starania od 09/23
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Coooooo ….. ?Imazolka wrote:Ani to, ani to.
Pojechałam do niego na konsultacje, bo mi dziewczyny polecały, że działa na takich samych zasadach jak Janowiec i że jest ok. Ale wielkie rozczarowanie. Przejechałam 3h i straciłam 500zl, żeby się dowiedzieć „nic Pani nie powiem czego Pani nie wie” 😅 brać suple, poczekać pół roku po lipiodolu i jak się nie uda to w styczniu do niego wrócić na ponowną histero. Podziękowałam 🤡
Już też nie mówiąc, że chodziło mi też o te plamienia, co w ogóle nawet nie dopytywał. A wyników badań nawet nie chciał oglądać. Byłam tam jakieś 10min 😅
O matko, jakie rozczarowanie.
A kiedy u niego byłaś? Po Lipiodolu i histero, tak?
Kolejna histero po tak krótkim czasie?
Zbieram szczękę z podłogi…
Ja u niego robiłam to i to, ale doświadczenie histeroskopii zabiegowej w znieczuleniu miejscowym + ketonal dożylnie to jest jakiś matrix… nie wiem czy to powinno tak wyglądać
ogólnie jestem zadowolona, bo szybki termin, widać że to dla niego rutyna, ale liczyłam właśnie na jakieś większe zainteresowanie za TAKĄ KASĘ…
Ona:31
PRACUJEMY NAD:
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Pacynko kiedy kolejna wizyta u Sydora? Masz już komplet badań z krwi?Pacynka wrote:naczytałam przy KIRze AA zwykle daje się Accofil, przy Bx z brakiem KIRow implantacyjnych też, więc szkoda kasy na dodatkowe badanie, bo to niewiele zmieni 😅
Mnie właśnie zastanawia to komu w takim razie nie przysługuje Accofil, skoro mało kto ma idealne KIRy… i od jakiej liczby brakujących kirow już jest nie ok 🧐Ona:31
PRACUJEMY NAD:
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Histero miałam w tamtym roku w sierpniu. Byłam u niego jakoś miesiąc, albo dwa po lipiodolu. Sugerował, że poprzednia mogła być źle zrobiona, BO ONI JEŻDŻĄ NA SZKOLENIA DO AUSTRALII I MAJĄ WIĘKSZA WIEDZĘ 🤡 z ciekawości - ile płaciłaś?Jupiter wrote:Coooooo ….. ?
Ja u niego robiłam to i to, ale doświadczenie histeroskopii zabiegowej w znieczuleniu miejscowym + ketonal dożylnie to jest jakiś matrix… nie wiem czy to powinno tak wyglądać
ogólnie jestem zadowolona, bo szybki termin, widać że to dla niego rutyna, ale liczyłam właśnie na jakieś większe zainteresowanie za TAKĄ KASĘ…
Bierzesz accofil na Twoje kiry?Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Ze wszystkim - histero operacyjna + Sono HSG Z Lipiodolem chyba coś koło 6tys…Imazolka wrote:Histero miałam w tamtym roku w sierpniu. Byłam u niego jakoś miesiąc, albo dwa po lipiodolu. Sugerował, że poprzednia mogła być źle zrobiona, BO ONI JEŻDŻĄ NA SZKOLENIA DO AUSTRALII I MAJĄ WIĘKSZA WIEDZĘ 🤡 z ciekawości - ile płaciłaś?
Bierzesz accofil na Twoje kiry?
Nie, nie biorę Accofilu, jestem w ogóle w szoku że miałabym brać, skoro mam KIR Bx, mąż ma HLA- C C1C1, natomiast jak już się wybiorę do immuno to oczywiście mu przedstawię te wyniki i zapytam czy trzeba. Myślałam że mam spoko Kiry a teraz to już nic nie wiem 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 10:01
Ona:31
PRACUJEMY NAD:
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI -
Jupiter wrote:Coooooo ….. ?
A to była mini-histeroskopia? Bo ginekolodzy wykonujący histero małymi narzędziami chwalą się że "tolerancja badania jest bardzo dobra u pacjentek". W szpitalu sama widziałam, że i normalną histero potrafią robić bez znieczulenia ogólnego bo "anestezjolog nie może przyjść". Z tego co mi znajoma anestezjolog mówiła to te miejscowe znieczulanie szyjki nie jest skuteczne, działa na poziomie placebo. Jeśli faktycznie większość kobiet dobrze znosi mini-histeroskopię tylko na lekach doustnych/dożylnym NLPZ to ja bym się pisala na to. Ale na histero standardowymi narzędziami już nie. Miałam kilka bolesnych zabiegów i potem to trawiłam przez kolejne dni plus poczucie że można było inaczej.31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Ja powoli układam plan na kolejny miesiąc - planuję zrobić słynną MUCHę. Mam w mieście ośrodek, który się specjalizuje w diagnostyce chorób przenoszonych drogą płciową, widzę że pakiet "PCR Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Mycoplasma hominis" wyceniają na 250 zł. Chyba nie jest źle? Tak czy siak będę u nich robić.
No i mężowi znów się rozjechały jelita - ma ciągle nawracające objawy SIBO, jelito drażliwe. Wystarczy jakiś stres albo coś w diecie nie tak i się zaczyna od nowa. Więc będziemy myśleć co z tym fantem dalej robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 11:18
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo, to dobra i uczciwa cena za Mucha, poszłabym w tym kierunku 🙌🏻
Morgo lubi tę wiadomość
➡️ konsultacja immunologiczna