X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo bardzo mi przykro 💔

Cysterko ja tylko napiszę co robiłam - podbiłam ferrytyne z 16 na 34 w niecałe 6 tygodni. Codziennie 200 mg laktoferyny do posiłku głównego +10ml Floradixu +witamina C. Oczywiście odstęp od kawy 3h między braniem żelaza. Dużo rukoli, pestki dyni, praktycznie co 2 dzień jadłam sałatkę z burakiem i 1 raz w tygodniu starałam się jeść wątróbkę 🫣
    Zerknij sobie na przepis na wspaniały koktajl z arbuza i buraka, widziałam, że dużo dziewczyn z niego korzysta i ponoć też podbija ferrytyne. Sama go teraz piję, jest paskudny xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 17:26

Morgo, cysterka95, Choinka123 lubią tę wiadomość

AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, przytulam mocno, jesteś silną kobietą, kolejny transfer będzie Wasz ❤️

Morgo lubi tę wiadomość

Wiek 28&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    — 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————-
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Morgo bardzo mi przykro 💔

Cysterko ja tylko napiszę co robiłam - podbiłam ferrytyne z 16 na 34 w niecałe 6 tygodni. Codziennie 200 mg laktoferyny do posiłku głównego +10ml Floradixu +witamina C. Oczywiście odstęp od kawy 3h między braniem żelaza. Dużo rukoli, pestki dyni, praktycznie co 2 dzień jadłam sałatkę z burakiem i 1 raz w tygodniu starałam się jeść wątróbkę 🫣
    Zerknij sobie na przepis na wspaniały koktajl z arbuza i buraka, widziałam, że dużo dziewczyn z niego korzysta i ponoć też podbija ferrytyne. Sama go teraz piję, jest paskudny xd

Heh dzięki, to faktycznie imponujący wzrost 😄laktoferyna, floradix/Feroplex na receptę, witamina c, odstępy, zielenina, pestki - to wszystko przerobiłam. Jeszcze wątróbka i ten burak mi został choć buraków nie znoszę no ale spróbuję, dla ciąży jakby mi kazali robaki jeść to bym w to poszła 🥴

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec - negatyw 👎🏻
    kwiecień - LUF 🤦🏻‍♀️
    maj⏳
    czerwiec - IUI?

zawsze ku¢wa coś
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo mocno ściskam bardzo mocno.

Claudii kciuki cały czas zaciśnięte.

Dołączam do teamu niska ferrtyna i też próbowałam wszystkiego żelazo jest ok ferrytyna nisko. Aktualnie jestem w trakcie badań w kierunku nietolerancji glutenu, nawet dostałam skierowania na gastroskopię na NFZ skierowanie pilne, a gastroskopia w sierpniu i może się opóźnić. Nie spieszy mi się jakoś ale wolałbym to mieć z głowy.🫣

A co do aktualnego co u mnie niestety 3 IUI też nie udana. Oswajam się z myślą o IVF w poniedziałek wizyta ciąg dalszy nastąpi 😀

Morgo lubi tę wiadomość

31 & 35
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
    ▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
    ▪️03.26 IUI- trzecia

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do teamu niska ferrytyna to dodam tylko tyle że żelazo organiczne oraz wykluczenie HP i pasożytów to będzie to. W przyszłym tygodniu ponawiam HP i liczę że się go pozbędę na drodze antybiotykoterapii czy to po wynikach biopsji czy solo. Słyszałam że wtedy B12 i ferrytyna podskakują. Odkąd mam wątpliwość nie biorę żelaza, choć i tak kończyłam już.

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS 220📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ HP⁉️

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH, SHBG - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

🧫 biopsja⌛️
    04.26 wizyta gin + immuno/endo
    05.26 USG endom.
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    A co do aktualnego co u mnie niestety 3 IUI też nie udana. Oswajam się z myślą o IVF w poniedziałek wizyta ciąg dalszy nastąpi 😀

Przykro mi 😢 Ja jestem team IVF, mimo wszystko ufam tej metodzie także trzymam kciuki.

Co do nietolerancji glutenu to robiłaś wstępne badania serologiczne (p-ciała z krwi) na celiakię? Postaci seronegatywne są bardzo rzadkie także wstępnie można tak się przediagnozowac.

Choinka123 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer I - beta ujemna.
    Próbujemy dalej.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Przykro mi 😢 Ja jestem team IVF, mimo wszystko ufam tej metodzie także trzymam kciuki.

Co do nietolerancji glutenu to robiłaś wstępne badania serologiczne (p-ciała z krwi) na celiakię? Postaci seronegatywne są bardzo rzadkie także wstępnie można tak się przediagnozowac.
    Tak zrobilam te badania tylko że trafiły prosto do poradni i teraz nie znam tych wyników,a lekarz powiedział że jak będę mieć wyniki gastroskopii to żeby się umówić na wizytę. Swoją drogą to chciałam się umówić do niego na ta gastroskopię to odradzał bo nie ma znieczulenia, szczerze mówiąc nie wiedziałem że w jednym miejscu może być, a innym nie.

A jeśli chodzi o IVF to chyba najbardziej mnie przerasta że nic nie jest do przewidzenia zaplanowania jest baaardzo dużo niewiadomych i mój umysł narazie tego nie ogarnia 🫣🫣🫣
    Na chwilę obecną wiem że jeśli zdecydujemy się i będziemy pewni to mamy wybranego lekarza prowadzącego, a to chyba już dużo 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 21:47

Morgo lubi tę wiadomość

31 & 35
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
    ▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
    ▪️03.26 IUI- trzecia

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka - wybrany lekarz prowadzący to już jest dobry punkt odniesienia. Kiedyś była na forum dziewczyna o nicku cukrzyk i tak mi się spodobało, jak rozpisała cały proces przygotowań do IVF na punkty do odhaczania 😉.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

• stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, bardzo mi przykro, przytulam Cie mocno i z całego serca wierze w powodzenie kolejnych procedur 🫂

Dzisiaj mialam wizyte u mojego lekarza. Nie będziemy juz robic kolejnych inseminacji. We wtorek ma do mnie zadzwonic i wyznaczyć termin na kwalifikacje do ivf... przez te dni mamy przemyslec czy wchodzimy w to od razu czy chcemy sobie dac 1-2 cykle przerwy

Morgo, Choinka123, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

03.2026 IUI ❌️

🔜 kwalifikacja IVF

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • White1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli kogoś ciekawi, to cały proces wygląda tak:

Kwalifikacja - wizyta gdzie po prostu stwierdza się, że nie ma co dłużej próbować naturalnie, dużo papierologii, dostarcza się wyniki, które się ma, a resztę zbadają z programu. Tutaj na pewno łatwiej jeśli się już wcześniej tam chodziło i lekarz was zna

Start stymulacji jest gdzieś na początku cyklu, ale możecie zadecydować czy od razu od kolejnego czy z jakiegoś powodu chcecie od późniejszego

Wizyta na rozpisanie stymulacji - może być na tej samej co kwalifikacja, może jako osobna, indywidualny plan, najlepiej z podglądem czy żadna torbiel się nie zrobiła przed startem

Stymulacja - zwykle od 2-3dc, zwykle 1-2 zastrzyki zawsze o tej samej godzinie, poziom bólu prawie zerowy

Monitoringi - pierwszy po kilku dniach, potem co 2-3 dni, zazwyczaj wystarczą 3 wizyty, gdzieś was wcisną, więc możecie umawiać z dnia na dzień jak lekarz zadecyduje

W tym czasie można czuć bardziej lub mniej jajniki, dyskomfort przy niektórych czynnościach. Może pojawić się obawa czy jajek nie jest za mało lub zbyt dużo.

Punkcja - stres, zabieg, znieczulenie. A potem ulga i stwierdzenie, że jednak super się spało, nie było takie straszne, trochę brzuch boli okresowo, tego dnia po powrocie odsypianie

No i potem najgorszy czas czyli czekanie na telefony - ile się zapłodniło, ile się rozwinęło, czy będzie co transferować. Niestety nie u każdego trafią się same dobre wieści. Po drodze regeneracja, zwykle bardzo szybka, ale czasem wylosuje się kiepsko i wtedy i z tydzień można dochodzić do siebie

Potem transfer, świeży lub mrożony. Jak świeży, to od punkcji dostajemy spore dawki proga w różnych formach i liczymy na to, że będzie co transferować. Jak mrożony, to kontrola tydzień po punkcji, czekamy na okres, transfer możemy wybrać czy od razu w kolejnym cyklu (jeśli jest zielone światło) czy później z jakiegoś powodu. W cyklu transferowym albo naturalnym (monitoringi, zastrzyk na owulację, potem wsparcie proga) lub sztucznym (estrogeny, podgląd rozmiaru endometrium i zaplanowanie od kiedy start proga).

Polecam w dniu transferu albo dzień przed sprawdzić sobie poziom proga "na spadku", bo za niski progesteron może skutkować nieudanym transferem. No i co ciekawe, to najdroższy jednak jest w tym wszystkim progesteron, a nie leki do stymulacji, które kosztują tylko ułamek ceny na refundacji. Ale i tak wszystko inne jest za darmo, więc to nawet taniej niż niejeden cykl poprzedzający

Morgo, Choinka123, cysterka95, ferrytynka25, Sawka8, Peachy, stokroteczka25, PA lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

8+0 1.65cm 🧸 11+0 4.21cm 🧸 11+5 5.17cm 🩵?

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to smoki według stopki Cukrzyk (poza namówieniem męża i zgodą diabetologa)
    Punkt 6 dotyczy tylko transferu mrożonego

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Wyhodować jakieś pęcherzyki
    2. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe
    3. Udało się min. 1 zapłodnienie
    4. Zarodek przetrwał do 3 doby
    5. Zarodek przetrwał do 5 doby
    6. Zarodek rozmroził się - transfer
    7. Pozytywna beta HCG

Morgo, Sawka8, Peachy, Choinka123 lubią tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że za niedługo zbierze się tu nam ekipa ivf 2.0 z mocnym składem i wyczuwam, że przyniesie dużo bobasków 💕

Morgo lubi tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙋🏼‍♀️ Witam się z wami po długiej przerwie. Skończyliśmy kurację męża zastrzykami. Niestety ze skutkiem kiepskim. W międzyczasie mąż miał grypę, co prawda w związku z tym mieliśmy przerwę w przyjmowaniu leku ale i tak wyniki nasienia poszybowały w dół. Obecnie koncentracja wynosi jedynie 3mln/ml i jest to 3x mniej niż było przed rozpoczęciem leczenia.

Do tego wszystkiego w marcu złapałam małego biochema, który szybciej się skończył niż zaczął.

Doszliśmy do ściany. Zrobiliśmy wszystko co się dało dla naturalnych starań i wczoraj zostaliśmy zakwalifikowani do programu ivf 🥹 ze względu na pracę umówiliśmy się na start stymulacji w czerwcu. Teraz mamy czas na unormowanie wszystkich niedoborów, również wspomnianej tutaj ferrytyny 😂
    Także i ja dołączam do ekipy IVF 2.0. 🩷 White1 możesz mnie przypisać na pierwszej stronie 😘

Dziewczyny, niestety nie nadrobię tych stron mojej nieobecności. Gratuluję wszystkim, którym się w międzyczasie udało 🩷 Morgo, przykro mi. 😥 Claudii, mocne kciuki 🤞🏼

Morgo, cysterka95, White1, Peachy, Olalexa lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24

08.24 cb 4tc💔
    10.24 cb 6tc💔
    03.26 cb 4tc 💔

👩🏼‍💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01-03.26 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig- nieudana. ➡️pogorszenie parametrów.
    🍀04.26 kwalifikacja IVF
    🔜 czerwiec 26 - start stymulacji IVF 💉
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White - ja akurat miałam przerwę w forum jak cukrzyk zaczęła przygodę z IVF - rozumiem że jej się udalo? 🥹

Ja podczas stymulacji nie miałam żadnych bólów brzucha. Za to po punkcji byłam w trochę gorszej formie niż zakładałam, że będę, ale wróciłam po dniu przerwy (niedziela) do pracy - ale mam pracę siedzącą, co myślę że dużo zmienia. Po pracy leżałam. Na 4 dzień po punkcji lezalam nawet w pracy 🫣. Czułam po prostu takie ogólne osłabienie organizmu i że jak nie odpocznę to moge zasłabnąć. Pielęgniarka mowila mi ze wyglądam źle, co też mnie nie pocieszało XD. Ale po tym dniu kryzysu było już znacznie lepiej. Myślę że jakbym zawczasu ogarnęła sobie 2 dni odpoczynku po dniu punkcji byłoby znacznie lepiej.

Belia - super, trzymam kciuki :). Myślę że to też taki czas by się przygotować mentalnie.

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, Choinko - tule za Wasze biele, przykro ze tak sie stalo..

Stokroteczko, to ile w sumie mieliscie IUI? jedna?
    Belia, trzymam kciuki za nowy rozdzial w zmaganiach!

Co do Cukrzyka, to ona chyba zniknela bo miala jakies nieprzepracowane watpliwosci i w swoim zwiazku i dotyczace nieskorzystania z pozostalych zarodkow...

Dziewczyny jak sie czulyscie na Duphastonie? Boje sie ze mnie dojedzie ten prog tak jak Lametta w 4 i 5 dniu brania jej...

Belia, Morgo, White1 lubią tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    IUI 04.2026
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Belia, miałam nadzieję, że u Was to leczenie też zadziała :(
    Ale dobrze, że jesteście już zakwalifikowani do ivf, trzymam kciuki, żeby pierwszy transfer był tym szczęśliwym 🍀

Belia lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • Sawka8 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Wygląda na to, że za niedługo zbierze się tu nam ekipa ivf 2.0 z mocnym składem i wyczuwam, że przyniesie dużo bobasków 💕

White1 jesteś fenomenalna, opisałaś wszystko krótko, zwięźle i na temat - lepiej chyba się nie da. Chapeau bas 👏🏻👏🏻👏🏻

Morgo, White1, Jupiter, cysterka95 lubią tę wiadomość

• Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 - wow, dzięki bardzo, swojego czasu szukałam właśnie takiego ludzkiego opisu wszystkich kroków :)

Jupiter - ja akurat nie miałam Duphastonu tylko jakiś inny progesteron 2x dziennie, ale czułam się koszmarnie. Pierwszy raz wzięłam sobie do śniadania i przy biurku myślałam że odlecę przez zawroty głowy. Potem musiałam brać o świcie, żeby jeszcze przeleżeć ten najgorszy moment w łóżku. Wydaje mi się, że po prostu przedawkowałam 😂 Lekarz nie sprawdzał czy mam jakiś problem z progesteronem i przepisał mi go tak po prostu, a wychodzi na to, że naturalnie mam dobry. Myślę że gdyby ci się zdarzyło tak jak mi, to warto dać znać i skonsultować z lekarzem, chociaż pewnie senność może być tak czy siak.

U mnie dalej nic nie wiadomo, ciągle mam złe przeczucia, nie mogę sobie znaleźć miejsca na forum, bo niby ciąża, ale w ogóle jej nie jestem pewna. W wątkach ciążowych nikt nie podziela mojego pesymizmu, czy raczej - zdrowego sceptycyzmu 😂 I szokuje mnie że można tak zrobić dwa sik testy, jedną betę, czekać miesiąc na USG, jednocześnie wybierając już ciuszki dla malucha. Chyba mam spaczony umysł tymi staraniami, badaniami, statystykami i czytaniem… Nie zobaczę, nie uwierzę 😂
    Do tego w moczu mi wyszły podwyższone bakterie, super 🫩

White1 lubi tę wiadomość

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    👨 morfologia 0%

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jednak dzisiaj betę z krwi (9 dpt). W pon jestem 10 h w pracy, więc stwierdziłam że zwlekanie się na 7 do labu i potem czekanie na wynik to byłaby mordęga. Beta jest ujemna. Także sprawa ostatecznie jest jasna. W pon będę dzwonić do kliniki i planować, co dalej.

Ja teraz brałam Duphaston i było zupełnie ok. Na początku miałam lekkie bóle głowy, ale w sumie trudno powiedzieć czy przez lek, czy kumulację napięć.

Peachy - zrób posiew i ew. do przeleczenia antybiotykiem wg antybiogramu. Niestety z mojej perspektywy lekarza rodzinnego ginekolodzy czasem te bakteriure lekceważą, a to istotny czynnik np. przedwczesnych porodów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 16:04

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

• Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Morgo… Ale trzymam kciuki za kolejną szansę 🤞
    Tak, dzięki, jutro zrobię posiew.

Morgo lubi tę wiadomość

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    👨 morfologia 0%

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ