X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już dzisiaj po odstawieniu progesteronu zaczął się okres także w sumie spoko, że tak szybko. Na środę mam umówiona wizytę u ginekologa.
    Psychicznie czuje się trochę jak na kołowrotku, do tego wczoraj pobolewała mnie głowa (myślę że z odstawienia proga).
    Z drugiej strony to powoli wracam do "normalnego" życia czyli chodzenie do pracy pieszo, zakupy, jakieś plany dłuższe niż następne dni.

Choinka123, Jupiter, cysterka95, Malineczka, Belia lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer I - beta ujemna.
    Próbujemy dalej.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, a kiedy dokładnie robiłaś ? Ja 25.03 i będę do nich dzwonić koło czwartku ale w piątek mamy wizytę - może okaże się że już jest.
    Czyli w sumie jeszcze nie wiesz czy antybiotyki? Macie w tym tygodniu wizytę?
    Ja znam przypadek że taki wynik plazmocytow był przez dr J. leczony 3 tyg 3 antybiotyki. Tylko przy stwierdzonym stanie zapalnym w opisie.
    Leczenie zaczyna się od nowego cyklu?

Morgo, dobrze że powoli wracasz do siebie o że okres już jest - oby był łaskawy! Trzymaj się i zbieraj siły 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 19:02

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS 220📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ HP⁉️

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH, SHBG - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

🧫 biopsja⌛️
    04.26 wizyta gin + immuno/endo
    05.26 USG endom.
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Malinka, a kiedy dokładnie robiłaś ? Ja 25.03 i będę do nich dzwonić koło czwartku ale w piątek mamy wizytę - może okaże się że już jest.
    Czyli w sumie jeszcze nie wiesz czy antybiotyki? Macie w tym tygodniu wizytę?
    Ja znam przypadek że taki wynik plazmocytow był przez dr J. leczony 3 tyg 3 antybiotyki. Tylko przy stwierdzonym stanie zapalnym w opisie.
    Leczenie zaczyna się od nowego cyklu?

Morgo, dobrze że powoli wracasz do siebie o że okres już jest - oby był łaskawy! Trzymaj się i zbieraj siły 🤗

Biopsję miałam 11.03. Na wizytę tym razem idę sama, bo mąż ma wyjazd z pracy. Jestem ciekawa co doktor powie, bo nie ukrywam że ja nie prowadzę karty obserwacji swojego cyklu, tzn prowadzę orientacyjnie, wiem jak wygląda mój cykl pod kątem śluzu, ale nie byłam na wizycie z nauki tej obserwacji cyklu. Wiec zobaczymy co mi powie. Nie mam pojęcia nawet jak się stosuje antybiotyk w przypadku zapalenia.

Wiek 28&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    — 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————-
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może chodzi o to czy nie ma jakichś plamień śródcyklicznych które są objawem stanu zapalnego.
    Jak będziesz brała leki to niech od razu ci może wypisze p/grzybiczne - naczytałam się i nasłuchałam że na koniec antybiotykoterapii wjeżdżają problemy z tej strony. 🫣 lepiej mieć niż nie mieć leków w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 10:18

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 0% 😳

🧫 biopsja⌛️
    05.26 USG endom.
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, ja również już w nowym cyklu od paru dni - niech ten okaże się szczęśliwym 🙏🍀 daj znać po wizycie u gina, planujecie transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym?

Claudii a jak u Ciebie? Testowałaś już? ✊

Morgo, karczoch321, baassiia, stokroteczka25 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Morgo, ja również już w nowym cyklu od paru dni - niech ten okaże się szczęśliwym 🙏🍀 daj znać po wizycie u gina, planujecie transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym?

To razem zaczynamy kolejne podejście :). Jeszcze nie wiem, jutro zobaczę, co zaproponuje lekarz.

W ogóle to znowu mam podobnie bolesną miesiączkę, jak kiedys przy jednym z cykli stymulowanych. Znów w nocy nie mogłam spać przez skurcze macicy, czekałam godzinę aż leki zadziałają. Z tego co czytam czasem po nieudanych transferach jest bardziej bolesna miesiączka/większe krwawienie.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

• Claudii Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia miło, że pytasz 🫶🏼

No mi też się nie udało. Teoretycznie dziś 7dpt i powinnam zrobić betę w czwartek, ale coś wczoraj i dziś mam swędzenie i pieczenie po aplikacji cyclogestu więc postanowiłam pójść dziś. Dodatkowo brałam ovitrelle przed punkcją i nadal 14 dni po zastrzyku mam cień cienia na testach. Ale beta jest bezlitosna i bardziej nie być w ciąży się nie da 🤷🏼‍♀️ Napisałam do lekarza czy muszę czekać do czwartku czy mogę już odstawić leki. Trochę mi smutno, ale czuję się jak w każdym innym miesiącu. Jak miałam dobre przeczucia co do zarodków to tutaj spodziewałam się, że to się nie uda. Mam wrażenie, że po prostu nigdy się nie uda XD

AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jesteście wojowniczkami i ja wierzę że jesteście o krok bliżej. Nie mam słów by opisać jak ciężko jest. Wiem, że się nie poddajecie i za rogiem czeka na Was maluszek. Bardzo chciałabym byście nie zapomniały o sobie, swoich związkach w tym wirze procedur/badan.
    Mówię to do każdej z Was jak i do siebie. To jest nasza droga ale wierzę że cel jest blisko. Przytulam mocno i nie przestaję trzymać kciuków za każdą z Was.
    Pelasia, Morgo, Claudii - może teraz będziecie miały jakiś synchron i nas tu zakropkujecie!!🍀💪🫂

Morgo, baassiia, cysterka95, Peachy, Pelasia30, PA lubią tę wiadomość

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

🕺 🧪 ✅ ale morf. 0% 😳

🧫 biopsja⌛️
    05.26 USG endom.
  • White1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Morgo @Pelasia @Claudii mam nadzieję, że pierwszy transfer był tylko próbą generalną przed kolejnym, który da zdrową ciążę 🤞🤞🤞🍀🍀🍀

@Peachy co u ciebie?

Peachy lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

8+0 1.65cm 🧸 11+0 4.21cm 🧸 11+5 5.17cm 🩵?

preg.png
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii - ja myślę, że się za którymś razem uda. Serio, mam takie silne przeczucie albo to po prostu chłodne kalkulacje. Tylko wymaga to i będzie wymagało od Ciebie większej determinacji niż u większości dziewczyn, bo po prostu statystyka nie jest po Twojej stronie. Ale w końcu będzie. Jedyne co to czasem po prostu już sił psychicznych brak, człowiek może dojść do granicy tego, ile jeszcze da radę znieść. Czasem koszt już jest za duży. Ale póki nie jest dla Ciebie, będę Ci kibicować z całego serca w kolejnych próbach.

Claudii lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

• Claudii Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Morgo, bardzo mi miło, że tak we mnie wierzysz 🫶🏼 Narazie się nie poddajemy, mamy jeszcze 2 próby i ewentualnie zapłacimy jedną procedurę w Czechach. To nasz deadline, wtedy będę wiedziała, że zrobiliśmy wszystko. Jak nie to hodowla goldenow xd

Wam też życzę, żeby ten drugi transfer okazał się szczęśliwym 🍀

Morgo, Pelasia30, Belia lubią tę wiadomość

AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze 😎
    Ale hodowla goldenow też brzmi dobrze! 😂

A jaaaaa
    Uwaga
    Mam 18 maja wizytę kwalifikacyjna! W końcu! 🥹

Pacynko, Ty już byłaś? Jakieś wieści?

Dudu13, Claudii, White1, Morgo, Jupiter, Pelasia30, cysterka95, Belia lubią tę wiadomość

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 biopsja endometrium
    🔜 kwalifikacja IVF 🥹
  • Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @White1 - dzisiaj byłam na wizycie i mam już skierowanie na oddział, poronienie chybione/puste jajo. Przez to że trzymałam rękę na pulsie, miałam sporo badań bety i wiedziałam że nie jest dobrze, jak usłyszałam rozpoznanie to mi ulżyło, że to na pewno nie pozamaciczna, ani że nie musimy czekać 2 tyg. licząc na cud. I lekarz powiedział że spokojnie możemy przyjść na majową kwalifikację do IVF :)
    Jutro idę i nie jestem na 100% pewna co mnie czeka, ale mam nadzieję że szybko się oczyszczę i wrócę do normalności. No i jak dobrze pójdzie to idziemy w IVF 🤞 @Imazolka piona! ✋

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    👨 morfologia 0%

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny: Claudii, Margo, idziecie po swoje, kolejny transfer będzie Wasz ❤️

Peachy, trzymaj się mocno i dobrze że miałaś wszystko pod kontrolą i że reagowałaś od razu. Powodzenia we wszystkim i w kwalfikacji.

White jak tam się czujesz?

Dudu - ja nie mam żadnych plamien między cyklami, nie mam też żadnych objawów. Więc zobaczymy co powie jutro doktor. Czasem mam wrażenie że jak się pracuje nad jednym to zaraz jest kolejna rzecz. Zaskoczyło mnie to co mówisz o tej grzybicy. Ja właśnie jestem po owulacji, wczoraj rano mnie kuło przez chwilę po prawej stronie, dzisiaj już rano był skok temp. Czy podziałaliśmy? W weekend były przytulasy, wczoraj nie było szans bo i ja i mąż w delegacji. Ale już nie chce planować wszystkiego pod swój cykl. Bo już mnie to męczy.

Peachy lubi tę wiadomość

Wiek 28&30

• White1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Peachy przykro mi, że tak się skończyło. Zapisałam cię razem z @Imazolka do drużyny IVF niech wasza droga będzie krótka i mało bolesna 💕

@Malineczka u mnie wszystko w porządku, powoli wracam do życia, łapię coraz większą pewność, że już nie stracę tego cudu chociaż i tak stresuję się przed każdą wizytą. Wczoraj miałam badania prenatalne i wszystko wyszło w porządku, za każdym razem jestem w szoku, że to serduszko dalej tam bije. Mimo wszystko chcę tu być z wami, kibicować, wspomóc tym co wiem, trzymać za rękę i ocierać łzy, dopóki którakolwiek walczy dalej 🥹🩷🫂

I dorzucam fotkę jeśli ktoś chce zobaczyć malucha
    https://ibb.co/tTYb083L

Malineczka, Dudu13, Peachy, Morgo, Imazolka, Jupiter, Treaclynat, Aga_92, Pelasia30, cysterka95, Belia, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

preg.png
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    @Peachy przykro mi, że tak się skończyło. Zapisałam cię razem z @Imazolka do drużyny IVF niech wasza droga będzie krótka i mało bolesna 💕

@Malineczka u mnie wszystko w porządku, powoli wracam do życia, łapię coraz większą pewność, że już nie stracę tego cudu chociaż i tak stresuję się przed każdą wizytą. Wczoraj miałam badania prenatalne i wszystko wyszło w porządku, za każdym razem jestem w szoku, że to serduszko dalej tam bije. Mimo wszystko chcę tu być z wami, kibicować, wspomóc tym co wiem, trzymać za rękę i ocierać łzy, dopóki którakolwiek walczy dalej 🥹🩷🫂

Co za piękny widok ❤️
    Pracujesz jeszcze, czy jesteś na l4? To niedługo pewnie poznacie płeć. Ale jak spojrzałam na zdjęcie to aż się wzruszyłam 🙈

Wiek 28&30

• White1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Co za piękny widok ❤️
    Pracujesz jeszcze, czy jesteś na l4? To niedługo pewnie poznacie płeć. Ale jak spojrzałam na zdjęcie to aż się wzruszyłam 🙈
    Pracuję normalnie i planuję dopóki jestem w stanie siedzieć 😅 nie mam jakiś czynników zagrażających czy stresowych, to szkoda mi marnować czas w domu, wolę się rozwijać w pracy. Co do płci, to wstępnie lekarka obstawiała synka, ale zobaczymy 🤭

Dudu13, Morgo, Jupiter, Malineczka, Belia lubią tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

preg.png
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White 🥹🥹🥹🥹 za słowa i fotkę
    Peachy, jeśli chcesz pogadać - napisz na priv. Pamiętaj że masz prawo „wybrać” metodę i pewnie będzie najpierw proponowana farmakologia. Ja miałam podawany lek jednorazowo na A a startowałam z bety >270k w wieczór przyjęcia. Po 24h od tabletekmiałam betę 127k. Trzymam za Ciebie kciuki i szczególnie tulę że musisz przez to przechodzić🫂😭
    Daj sobie czas na każde emocje 🥹 w niektórych szpitalach są dostępni psycholodzy. Oby IVF przyniosło już tylko łzy szczęścia i wzruszenia 🤞🍀

Peachy lubi tę wiadomość

08.24 histeroskopia✅

Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙

🕺 🧪 ✅ ale morf. 0% 😳

🧫 biopsja⌛️
    05.26 USG endom.
  • Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:

Cudny maluch ❤️

Dudu13 - dzięki ❤️ Tak, lekarz też sugerował leki i myślę że to będzie dobra opcja. Słyszałam jak z rezydentką mówili coś o „odsysaniu” 🙈 więc mam nadzieję że to oznacza że w razie potrzeby robią aspirację próżniową a nie łyżeczkowanie. Ale mam nadzieję że ani jedno ani drugie nie będzie potrzebne 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 18:58

Morgo lubi tę wiadomość

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    👨 morfologia 0%

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy - współczuję bardzo... W tej sytuacji dobrze mieć możliwość aspiracji próżniowej, u mnie w mieście np. tego nie robią. W ogóle to w takim szoku jestem, że tak się potoczyło u Ciebie. Ale też myślę sobie, że czasem warto słuchać własnej intuicji. Ja kilka dni po transferze miałam właśnie przeczucie, że się nie udało.

Peachy lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

‹‹ 301 302 303 304 305
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ