Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Morgo, a jak u Ciebie z owulacjami? Masz regularnie? U mnie też drugie podejście na naturalnym, ale stymulowanym bo swoje owu mam późne. No ale stres jest, że znowu nie będzie jak w poprzednim cyklu.
    No i ja mam wizyty monitorujące, żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. A u Ciebie na podstawie testów ma być wyłapana owu?;

Ostatnie pół roku jak chodziłam na monitoringi miałam książkowe cykle z owulacją. Niepewność jest czy po stymulacji się coś nie rozjechało bo to jednak dużo dla organizmu. Wczoraj miałam USG w 3dc, jajniki mają po 4 małe pęcherzyki więc wystartowały, dalej właśnie mam robić testy owulacyjne i zgłosić się w dniu piku na badania lab. + kolejne USG (w pracy muszą mnie kochać XD).

Wypadłam z tematu testów owu - jakie polecacie kupić?

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że macie tak szybkie kwalifikacje 🤞🏼

My otwarcie mówimy o procedurze, ale szczerze im dłużej to trwa tym mam mniejszą ochotę informować wszystkich po kolei. Po prostu w pewnym momencie jak trzeba mówić same złe wiadomości to już wolałabym żeby nikt nie wiedział. Nie wiedzą tylko moi rodzice co się dzieje - mówiliśmy im o tym jakie mamy plany, ale w pewnym momencie usłyszeliśmy, że robimy wbrew Bogu i od tej pory ani my ani oni nie poruszają tego tematu. Ale też myślę, że takie całkowite trzymanie tego dla siebie jest ciężkie.

Morgo nie wiem jak będzie teraz, ale w tamtym cyklu po punkcji miałam najbardziej książkowy wykres ever. Zegarek mierzy mi temperaturę i myślę, że śmiało mogliby użyć tego wykresu w tej książce do planowania rodziny 😅 Nawet ginekologowi go pokazywałam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 07:23

Morgo, stokroteczka25 lubią tę wiadomość

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski z IVF 2.0 dajecie czadu - czekam na wasze starty i kropeczki 🍀🤞 jak zawsze to taki dla mnie czas mocnego kibicowania i myślenia o Was.

Malineczka, brak antybiotyku chyba dobra wiadomość?
    Jesli nie masz problemów z tarczycą rozważyłabym lipiodol. Koszt przeraża ale może pomoże :( czy prócz tego dr M zmieniał was suple czy leki? Mam nadzieję że wyniki męża się polepsza po clo :( a u niego były nisko hormony tez? Ja już nawet nie dzwonię do nich, jutro wizyta to może będą wyniki choć jeszcze wcześnie:/

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • aszin Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też trzymam za Was kciuki, obyście zapoczątkowały kolejną fazę udanych transferów ✊🏻🍀

Morgo, stokroteczka25 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET… ⏳

The best is yet to come ✨
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    No laski z IVF 2.0 dajecie czadu - czekam na wasze starty i kropeczki 🍀🤞 jak zawsze to taki dla mnie czas mocnego kibicowania i myślenia o Was.

Malineczka, brak antybiotyku chyba dobra wiadomość?
    Jesli nie masz problemów z tarczycą rozważyłabym lipiodol. Koszt przeraża ale może pomoże :( czy prócz tego dr M zmieniał was suple czy leki? Mam nadzieję że wyniki męża się polepsza po clo :( a u niego były nisko hormony tez? Ja już nawet nie dzwonię do nich, jutro wizyta to może będą wyniki choć jeszcze wcześnie:/

Cieszę się że nie jestem na antybiotyku i nie muszę brać nic więcej, bo ja mam problem z łykaniem tabletek. Zmienił mi pregne start na puerie uno active, innych suplementów nie dokładał oprócz progesteronu dopochwowo po owulacji. U męża był problem z homocysteiną ale na to ma metafolin żeby ją zbić. Problemem byla ruchliwość u mojego męża, wieccinna lekarka przepisała mu clo na 3 miesiące. Z końcem miesiąca kończy kurację. Inne hormony są okej.
    Lipiodol rozważam ale daje sobie jeszcze czas, tarczycę mam w porządku, wszystkie badania robiłam w lutym/ marcu i wszystko okej. Tylko Lipiodol to raczej za jakieś 2 miesiące najwcześniej, po prostu mamy teraz inne wydatki i nie chce dociążać tym badaniem budżetu.

Ja to muszę spróbować jakoś obniżyć stres, bo niestety w pracy ludzie za często podnoszą mi ciśnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 09:28

Wiek 29&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    — 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————-
  • White1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy to szczęście, że otaczamy się samymi świetnymi osobami, o procedurze wiedzieli moi rodzice i znajomy w pracy, byli bardzo wspierający, kibicowali, chociaż nie mówiliśmy kiedy transfer, poinformowałam ich dopiero po serduszku na usg. Potem stopniowo ogłaszaliśmy w rodzinach wieści i otwarcie mówiliśmy, że to dziecko z ivf, to każdy się bardzo cieszył, że się udało i że na pewno bardzo wyczekane. Nie spotkałam się z żadnym negatywnym odbiorem 😊

Aszin a u was jest jakiś dalszy plan czy na razie odpoczywacie? ☀️

Morgo, Malineczka, stokroteczka25 lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

🧸 Rośnij maluchu 🩵

preg.png
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Ostatnie pół roku jak chodziłam na monitoringi miałam książkowe cykle z owulacją. Niepewność jest czy po stymulacji się coś nie rozjechało bo to jednak dużo dla organizmu. Wczoraj miałam USG w 3dc, jajniki mają po 4 małe pęcherzyki więc wystartowały, dalej właśnie mam robić testy owulacyjne i zgłosić się w dniu piku na badania lab. + kolejne USG (w pracy muszą mnie kochać XD).

Wypadłam z tematu testów owu - jakie polecacie kupić?

Mnie sie sprawdzały easy home, zamawiałam na Amazonie, ladnie sie wybarwiają 😊

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

03.2026 IUI ❌️

Maj 2026 - kwalifikacja IVF
    Czerwiec 2026 - start stymulacji

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • White1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Mnie sie sprawdzały easy home, zamawiałam na Amazonie, ladnie sie wybarwiają 😊
    Domowe Laboratorium ładnie się wybarwia, są paczki po 25szt. wychodzi spoko cenowo

Morgo, Dudu13, snieżka lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

🧸 Rośnij maluchu 🩵

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, lekarz chce zrobić cykl przerwy po cyklu poronnym, więc za 2 miesiące planowany transfer.

Morgo, White1, snieżka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET… ⏳

The best is yet to come ✨
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jesteście bardziej doświadczone w kwesti stosowania cyclogestu, wzięłam go dzisiaj pierwszy raz w życiu, czy to prawidłowo wygląda że po kilku h od aplikacji on tak ze mnie wypływa? Czy ja coś źle zaaplikowałam?

Wiek 29&30

• Claudii Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Dziewczyny,
    Jesteście bardziej doświadczone w kwesti stosowania cyclogestu, wzięłam go dzisiaj pierwszy raz w życiu, czy to prawidłowo wygląda że po kilku h od aplikacji on tak ze mnie wypływa? Czy ja coś źle zaaplikowałam?

To normalne. On po prostu się rozpuszcza i co ma zostać wchłonięte to zostaje w środku, a cała ta otoczka wypływa. Wkładka to przyjaciel w tych dniach. Polecam tylko po aplikacji chwilę usiąść/położyć się i tak z 15 min poczekać żeby się rozpuścił ☺️

Ja dziś zrobiłam betę, no nie przyrosła od wtorku XD Napisałam do doktorka, czekam na odpowiedź i będziemy myśleć do dalej 🤷🏼‍♀️

Dudu13 lubi tę wiadomość

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak wbijam na wątek.

Claudii, u mnie niestety też raczej pierwszy transfer mogę uznać za nieudany. Testy białe, beta w 5 dpt <0,1. Marne sznase, że coś ruszy. Czekam do 10 dpt na betę dla kliniki i będę pewnie odstawiać leki.

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Przepraszam, że tak wbijam na wątek.

Claudii, u mnie niestety też raczej pierwszy transfer mogę uznać za nieudany. Testy białe, beta w 5 dpt <0,1. Marne sznase, że coś ruszy. Czekam do 10 dpt na betę dla kliniki i będę pewnie odstawiać leki.

Właśnie widziałam na innym wątku. Bardzo mi przykro 😞 Nie rozumiem czemu się tak dzieje 😞 Tyle walki, zasługujesz na ciążę. Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że kolejny transfer jednak będzie udany. A miałaś transferowanego przebadanego mrozaka? Na pewno będę śledzić co tam u Ciebie dalej i bardzo mocno trzymam kciuki, bo mamy bardzo podobną historię 🤞🏼🍀
    Ale widziałam, że pisałaś, że się czujesz „okresowo”. Też się tak czułam i wiedziałam, że się nie udało.

ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Właśnie widziałam na innym wątku. Bardzo mi przykro 😞 Nie rozumiem czemu się tak dzieje 😞 Tyle walki, zasługujesz na ciążę. Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że kolejny transfer jednak będzie udany. A miałaś transferowanego przebadanego mrozaka? Na pewno będę śledzić co tam u Ciebie dalej i bardzo mocno trzymam kciuki, bo mamy bardzo podobną historię 🤞🏼🍀
    Ale widziałam, że pisałaś, że się czujesz „okresowo”. Też się tak czułam i wiedziałam, że się nie udało.
    Nie badanego, ale ja wychodzę z założenia, że przy nawet wadliwym zarodku może dojść do implantacji.
    Zdaję sobie sprawę, że moje komórki są słabe, a co za tym idzie zarodki również. Nie widzę tego już w jasnych barwach

Też śledzę Twoją historię 🙌 Mam nadzieję, że drugi transfer okaże się szczęśliwy 🍀

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    White, lekarz chce zrobić cykl przerwy po cyklu poronnym, więc za 2 miesiące planowany transfer.

Jak Ci z tym planem? Jak się miewasz?

Loraa - witaj 🌷 ja jakoś stronię wciąż od wątków typowo IVFowych, kojarzą mi się z miesięcznymi tutaj i jakąś presję tam czuję. Także jeśli Ci będzie dobrze w naszym towarzystwie "mieszanym" to rozgość się 😉. W ostatnich dniach nieoczekiwanie poznałam osobę, która ma za sobą długą historię starań, w tym dlugą historię starań w ramach IVF i jakoś mi rozmowa z nią dodała wiatru w żagle na zasadzie, że to też może być dłuższa droga, ale koniec końców z happy endem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 17:26

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj monitoring, w poniedziałek 11 dc był 1 pęcherzyk na JP i 2 na JL, miały 18-20 mm więc idealnie na pęknięcie i robiłam Ovitrelle w 11dc wieczorem. To mega wcześnie jak na mnie, zazwyczaj to był 13-15 dc. No i 💩 nie pękły. Mają po 1 mm więcej. Pękł tylko ten po prawej niedrożnej stronie 🤡 Mam dość. Na palcach można policzyć ile moich cykli stymulowanych miało sens, co chwilę jakieś rewelacje tego typu, akurat jak wyprowadziliśmy wyniki męża to zaczęło się pieprzyć u mnie.

Nie wiem co z cyklem majowym, chciałam robić jeszcze jedną stymulację, ale po dzisiaj już sama nie wiem, może trzeba iść już w IUI na zasadzie odhaczenia kolejnego kroku.

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️przeleczenie helicobacter?
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
    maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, no właśnie ja po nieudanym transferze miałam najwidoczniej cykl bezowulacyjny 🙆 może faktycznie organizm za dużo dostał w dupę i tak wyszło. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było pięknie książkowo 🍀 Co do testów owulacyjnych to mi się sprawdziły horieny i domowe laboratorium.

Claudii, czekamy na wieści o Twoim planie ✊

Malineczko, po cyclogescie właśnie jak Claudii pisała to dobrze poleżeć trochę, choć w sumie u mnie mimo tego i tak wypływało 🤭 gorzej było jak kichnelam 🤣

Aszin, zobaczyłam Twoją stopkę 🫂 ogromnie mi przykro, mam nadzieję , że za dwa miesiące będziesz mogła się cieszyć zdrową ciążą - życzę Ci tego 💜

Cysterko, cholera co z tymi pęcherzykami, że nawet zastrzyk nie zadziałał 🥺 miałaś już taka sytuację? Może muszą być dwa zastrzyki na taką większą ilość pęcherzyków?
    Szczerze Ci powiem, że jak sobie pomyślę, że miałabym nadal się męczyć z naturalnymi staraniami i przypomnę sobie te trzy lata to aż mnie... Fakt, że w procedurze też nie jest łatwo, ale psychicznie odpoczęłam od presji, że trzeba już, że owu się zbliża, potem rozkimina czy pęcherzyk pękł itd. Jeśli czujesz się na siłach, a przede wszystkim gotowa na kolejny krok to nie ma co czekać 😘

Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby wszystkie nie pękły to nie miałam takiej sytuacji. W poprzednim cyklu nie pękł jeden, ale dlatego że był za mały, pozostałe bez problemów. Według mnie miałam za wcześnie zastrzyk, bo 11 dzień cyklu to naprawdę wcześnie gdy moje owulacje na stymulacjach to zazwyczaj 14-15 dc, najwcześniej zdarzyła się w 13. Pęcherzyki w tym 11 dniu miały już po 18 i 20 mm więc nie chcę też mówić o błędzie lekarza, po prostu wydaje mi się że mimo wielkości nie były jeszcze wystarczająco dojrzałe. Zdarzało się że miałam zastrzyk przy 23 mm i prawidłową owulkę. A może i dołożył się do tego stres, podwyższone TSH i pęcherzyki powiedziały "nope" 🥴

No ja do wczoraj byłam jeszcze zmotywowana że chcę wycisnąć jak najwięcej z naturalnych starań, ale nie wiem czy jeszcze mam siłę. Na razie muszę zakończyć ten cykl, jak ochłonę to zdecydujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 08:53

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️przeleczenie helicobacter?
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
    maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Jak Ci z tym planem? Jak się miewasz?

Loraa - witaj 🌷 ja jakoś stronię wciąż od wątków typowo IVFowych, kojarzą mi się z miesięcznymi tutaj i jakąś presję tam czuję. Także jeśli Ci będzie dobrze w naszym towarzystwie "mieszanym" to rozgość się 😉. W ostatnich dniach nieoczekiwanie poznałam osobę, która ma za sobą długą historię starań, w tym dlugą historię starań w ramach IVF i jakoś mi rozmowa z nią dodała wiatru w żagle na zasadzie, że to też może być dłuższa droga, ale koniec końców z happy endem.
    Ja też teraz nie udzielam się na wątkach IVF, w ogóle teraz jest tam bardzo dużo osób, które wracają po rodzeństwo. Każda niepłodności boli, ale dla mnie walka o kolejne dziecko różni się od tej o pierwsze. Większość z nas nigdy nie widziała dwóch kresek ( nie licząc tych po Ovi), nie widziałyśmy bijącego serduszka, nie trzymałyśmy w ramionach nagrodzonego dzieciątka, nie słyszałyśmy mamo ....

Cieszę się, że taka rozmowa dodała Ci wiatru w żagle

Cysterko, przykro mi 🫂

cysterka95 lubi tę wiadomość

10.2024

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa uważam że masz rację z tym, że inaczej wyglądają starania o 1 dziecko a inaczej o kolejne, bo wtedy chociaż już jest takie przeświadczenie że jak się nie uda no to chociaż mamy ten jeden cud. Chociaż może się mylę bo nigdy nie byłam w takie sytuacji i czekam na cud z tym pierwszym żeby chociaż z 1 się udało Nam.

Cysterka widzę po Twojej stopce, że mąż Twój miał operację na żylaki, czy możesz coś więcej powiedzieć? Jakiego typu to była operacja? Jaka metoda? I czy badania nasienia się poprawiły?

Dudu powodzenia na wizycie dzisiaj, daj znać po. Mam nadzieję, że wynik biopsji będzie na Ciebie czekał już w instytucie.

Dudu13 lubi tę wiadomość

Wiek 29&30

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ