X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Morgo, wow super że tak szybko. Jak się z tym czujesz?

Dobrze, liczyłam na to :). Jeszcze jestem przy stracie związanej z nieudanym pierwszym transferem, ale mam wsparcie w mężu, przyjaciołach, terapii, forum. Próbuje też żyć normalnie na ile jestem w stanie (i tak dużo w głowie myśli wokol procesu).

Belia, Malineczka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer I - beta ujemna.
    Próbujemy dalej.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:

To faktycznie szybko teraz te kwalifikacje poszły!
    Ty stokroteczko kiedy się zapisywałaś? 😁

Dzisiaj do mnie zadzwonili z kliniki, ze lekarz prosił, aby wyznaczyć mi termin na kwalifikacje i zaproponowali wtorek w przyszlym tygodniu. Myślałam, że bedziemy minimum miesiąc czekac, wiec jestem w szoku

Belia, Malineczka, Morgo, Dudu13, White1 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

03.2026 IUI ❌️

🔜 kwalifikacja IVF

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Morgo, a jak u Ciebie z owulacjami? Masz regularnie? U mnie też drugie podejście na naturalnym, ale stymulowanym bo swoje owu mam późne. No ale stres jest, że znowu nie będzie jak w poprzednim cyklu.
    No i ja mam wizyty monitorujące, żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. A u Ciebie na podstawie testów ma być wyłapana owu?;

Ostatnie pół roku jak chodziłam na monitoringi miałam książkowe cykle z owulacją. Niepewność jest czy po stymulacji się coś nie rozjechało bo to jednak dużo dla organizmu. Wczoraj miałam USG w 3dc, jajniki mają po 4 małe pęcherzyki więc wystartowały, dalej właśnie mam robić testy owulacyjne i zgłosić się w dniu piku na badania lab. + kolejne USG (w pracy muszą mnie kochać XD).

Wypadłam z tematu testów owu - jakie polecacie kupić?

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

• Claudii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że macie tak szybkie kwalifikacje 🤞🏼

My otwarcie mówimy o procedurze, ale szczerze im dłużej to trwa tym mam mniejszą ochotę informować wszystkich po kolei. Po prostu w pewnym momencie jak trzeba mówić same złe wiadomości to już wolałabym żeby nikt nie wiedział. Nie wiedzą tylko moi rodzice co się dzieje - mówiliśmy im o tym jakie mamy plany, ale w pewnym momencie usłyszeliśmy, że robimy wbrew Bogu i od tej pory ani my ani oni nie poruszają tego tematu. Ale też myślę, że takie całkowite trzymanie tego dla siebie jest ciężkie.

Morgo nie wiem jak będzie teraz, ale w tamtym cyklu po punkcji miałam najbardziej książkowy wykres ever. Zegarek mierzy mi temperaturę i myślę, że śmiało mogliby użyć tego wykresu w tej książce do planowania rodziny 😅 Nawet ginekologowi go pokazywałam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:23

Morgo lubi tę wiadomość

AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski z IVF 2.0 dajecie czadu - czekam na wasze starty i kropeczki 🍀🤞 jak zawsze to taki dla mnie czas mocnego kibicowania i myślenia o Was.

Malineczka, brak antybiotyku chyba dobra wiadomość?
    Jesli nie masz problemów z tarczycą rozważyłabym lipiodol. Koszt przeraża ale może pomoże :( czy prócz tego dr M zmieniał was suple czy leki? Mam nadzieję że wyniki męża się polepsza po clo :( a u niego były nisko hormony tez? Ja już nawet nie dzwonię do nich, jutro wizyta to może będą wyniki choć jeszcze wcześnie:/

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS 220📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ HP⁉️

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH, SHBG - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

🧫 biopsja⌛️
    04.26 wizyta gin + immuno/endo
    05.26 USG endom.
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też trzymam za Was kciuki, obyście zapoczątkowały kolejną fazę udanych transferów ✊🏻🍀

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT

03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    No laski z IVF 2.0 dajecie czadu - czekam na wasze starty i kropeczki 🍀🤞 jak zawsze to taki dla mnie czas mocnego kibicowania i myślenia o Was.

Malineczka, brak antybiotyku chyba dobra wiadomość?
    Jesli nie masz problemów z tarczycą rozważyłabym lipiodol. Koszt przeraża ale może pomoże :( czy prócz tego dr M zmieniał was suple czy leki? Mam nadzieję że wyniki męża się polepsza po clo :( a u niego były nisko hormony tez? Ja już nawet nie dzwonię do nich, jutro wizyta to może będą wyniki choć jeszcze wcześnie:/

Cieszę się że nie jestem na antybiotyku i nie muszę brać nic więcej, bo ja mam problem z łykaniem tabletek. Zmienił mi pregne start na puerie uno active, innych suplementów nie dokładał oprócz progesteronu dopochwowo po owulacji. U męża był problem z homocysteiną ale na to ma metafolin żeby ją zbić. Problemem byla ruchliwość u mojego męża, wieccinna lekarka przepisała mu clo na 3 miesiące. Z końcem miesiąca kończy kurację. Inne hormony są okej.
    Lipiodol rozważam ale daje sobie jeszcze czas, tarczycę mam w porządku, wszystkie badania robiłam w lutym/ marcu i wszystko okej. Tylko Lipiodol to raczej za jakieś 2 miesiące najwcześniej, po prostu mamy teraz inne wydatki i nie chce dociążać tym badaniem budżetu.

Ja to muszę spróbować jakoś obniżyć stres, bo niestety w pracy ludzie za często podnoszą mi ciśnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:28

Wiek 28&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    — 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————-
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy to szczęście, że otaczamy się samymi świetnymi osobami, o procedurze wiedzieli moi rodzice i znajomy w pracy, byli bardzo wspierający, kibicowali, chociaż nie mówiliśmy kiedy transfer, poinformowałam ich dopiero po serduszku na usg. Potem stopniowo ogłaszaliśmy w rodzinach wieści i otwarcie mówiliśmy, że to dziecko z ivf, to każdy się bardzo cieszył, że się udało i że na pewno bardzo wyczekane. Nie spotkałam się z żadnym negatywnym odbiorem 😊

Aszin a u was jest jakiś dalszy plan czy na razie odpoczywacie? ☀️

Morgo, Malineczka lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

8+0 1.65cm 🧸 11+0 4.21cm 🧸 11+5 5.17cm 🩵?

preg.png
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Ostatnie pół roku jak chodziłam na monitoringi miałam książkowe cykle z owulacją. Niepewność jest czy po stymulacji się coś nie rozjechało bo to jednak dużo dla organizmu. Wczoraj miałam USG w 3dc, jajniki mają po 4 małe pęcherzyki więc wystartowały, dalej właśnie mam robić testy owulacyjne i zgłosić się w dniu piku na badania lab. + kolejne USG (w pracy muszą mnie kochać XD).

Wypadłam z tematu testów owu - jakie polecacie kupić?

Mnie sie sprawdzały easy home, zamawiałam na Amazonie, ladnie sie wybarwiają 😊

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

03.2026 IUI ❌️

🔜 kwalifikacja IVF

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Mnie sie sprawdzały easy home, zamawiałam na Amazonie, ladnie sie wybarwiają 😊
    Domowe Laboratorium ładnie się wybarwia, są paczki po 25szt. wychodzi spoko cenowo

Morgo, Dudu13, snieżka lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

8+0 1.65cm 🧸 11+0 4.21cm 🧸 11+5 5.17cm 🩵?

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, lekarz chce zrobić cykl przerwy po cyklu poronnym, więc za 2 miesiące planowany transfer.

Morgo, White1, snieżka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT

03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jesteście bardziej doświadczone w kwesti stosowania cyclogestu, wzięłam go dzisiaj pierwszy raz w życiu, czy to prawidłowo wygląda że po kilku h od aplikacji on tak ze mnie wypływa? Czy ja coś źle zaaplikowałam?

Wiek 28&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    — 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————-
  • Claudii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Dziewczyny,
    Jesteście bardziej doświadczone w kwesti stosowania cyclogestu, wzięłam go dzisiaj pierwszy raz w życiu, czy to prawidłowo wygląda że po kilku h od aplikacji on tak ze mnie wypływa? Czy ja coś źle zaaplikowałam?

To normalne. On po prostu się rozpuszcza i co ma zostać wchłonięte to zostaje w środku, a cała ta otoczka wypływa. Wkładka to przyjaciel w tych dniach. Polecam tylko po aplikacji chwilę usiąść/położyć się i tak z 15 min poczekać żeby się rozpuścił ☺️

Ja dziś zrobiłam betę, no nie przyrosła od wtorku XD Napisałam do doktorka, czekam na odpowiedź i będziemy myśleć do dalej 🤷🏼‍♀️

Dudu13 lubi tę wiadomość

AMH 0.71
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Loraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak wbijam na wątek.

Claudii, u mnie niestety też raczej pierwszy transfer mogę uznać za nieudany. Testy białe, beta w 5 dpt <0,1. Marne sznase, że coś ruszy. Czekam do 10 dpt na betę dla kliniki i będę pewnie odstawiać leki.

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

III procedura 🙏
    01.2026 - 3 🥚 komórki MII, 2 ❄️ 4AA (niebadeane)

A ch*j z tym wszystkim!
  • Claudii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Przepraszam, że tak wbijam na wątek.

Claudii, u mnie niestety też raczej pierwszy transfer mogę uznać za nieudany. Testy białe, beta w 5 dpt <0,1. Marne sznase, że coś ruszy. Czekam do 10 dpt na betę dla kliniki i będę pewnie odstawiać leki.

Właśnie widziałam na innym wątku. Bardzo mi przykro 😞 Nie rozumiem czemu się tak dzieje 😞 Tyle walki, zasługujesz na ciążę. Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że kolejny transfer jednak będzie udany. A miałaś transferowanego przebadanego mrozaka? Na pewno będę śledzić co tam u Ciebie dalej i bardzo mocno trzymam kciuki, bo mamy bardzo podobną historię 🤞🏼🍀
    Ale widziałam, że pisałaś, że się czujesz „okresowo”. Też się tak czułam i wiedziałam, że się nie udało.

AMH 0.71

ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Loraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Właśnie widziałam na innym wątku. Bardzo mi przykro 😞 Nie rozumiem czemu się tak dzieje 😞 Tyle walki, zasługujesz na ciążę. Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że kolejny transfer jednak będzie udany. A miałaś transferowanego przebadanego mrozaka? Na pewno będę śledzić co tam u Ciebie dalej i bardzo mocno trzymam kciuki, bo mamy bardzo podobną historię 🤞🏼🍀
    Ale widziałam, że pisałaś, że się czujesz „okresowo”. Też się tak czułam i wiedziałam, że się nie udało.
    Nie badanego, ale ja wychodzę z założenia, że przy nawet wadliwym zarodku może dojść do implantacji.
    Zdaję sobie sprawę, że moje komórki są słabe, a co za tym idzie zarodki również. Nie widzę tego już w jasnych barwach

Też śledzę Twoją historię 🙌 Mam nadzieję, że drugi transfer okaże się szczęśliwy 🍀

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

III procedura 🙏
    01.2026 - 3 🥚 komórki MII, 2 ❄️ 4AA (niebadeane)

A ch*j z tym wszystkim!
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    White, lekarz chce zrobić cykl przerwy po cyklu poronnym, więc za 2 miesiące planowany transfer.

Jak Ci z tym planem? Jak się miewasz?

Loraa - witaj 🌷 ja jakoś stronię wciąż od wątków typowo IVFowych, kojarzą mi się z miesięcznymi tutaj i jakąś presję tam czuję. Także jeśli Ci będzie dobrze w naszym towarzystwie "mieszanym" to rozgość się 😉. W ostatnich dniach nieoczekiwanie poznałam osobę, która ma za sobą długą historię starań, w tym dlugą historię starań w ramach IVF i jakoś mi rozmowa z nią dodała wiatru w żagle na zasadzie, że to też może być dłuższa droga, ale koniec końców z happy endem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:26

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj monitoring, w poniedziałek 11 dc był 1 pęcherzyk na JP i 2 na JL, miały 18-20 mm więc idealnie na pęknięcie i robiłam Ovitrelle w 11dc wieczorem. To mega wcześnie jak na mnie, zazwyczaj to był 13-15 dc. No i 💩 nie pękły. Mają po 1 mm więcej. Pękł tylko ten po prawej niedrożnej stronie 🤡 Mam dość. Na palcach można policzyć ile moich cykli stymulowanych miało sens, co chwilę jakieś rewelacje tego typu, akurat jak wyprowadziliśmy wyniki męża to zaczęło się pieprzyć u mnie.

Nie wiem co z cyklem majowym, chciałam robić jeszcze jedną stymulację, ale po dzisiaj już sama nie wiem, może trzeba iść już w IUI na zasadzie odhaczenia kolejnego kroku.

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec - negatyw 👎🏻
    kwiecień - LUF 🤦🏻‍♀️
    maj⏳
    czerwiec - IUI?

zawsze ku¢wa coś
‹‹ 301 302 303 304 305
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ