Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Belia wrote:Morgo, wow super że tak szybko. Jak się z tym czujesz?
Dobrze, liczyłam na to
. Jeszcze jestem przy stracie związanej z nieudanym pierwszym transferem, ale mam wsparcie w mężu, przyjaciołach, terapii, forum. Próbuje też żyć normalnie na ile jestem w stanie (i tak dużo w głowie myśli wokol procesu).
Belia, Malineczka lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - transfer I - beta ujemna.
Próbujemy dalej.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Imazolka wrote:
To faktycznie szybko teraz te kwalifikacje poszły!
Ty stokroteczko kiedy się zapisywałaś? 😁
Dzisiaj do mnie zadzwonili z kliniki, ze lekarz prosił, aby wyznaczyć mi termin na kwalifikacje i zaproponowali wtorek w przyszlym tygodniu. Myślałam, że bedziemy minimum miesiąc czekac, wiec jestem w szoku
Belia, Malineczka, Morgo, Dudu13, White1 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
03.2026 IUI ❌️
🔜 kwalifikacja IVF
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Pelasia30 wrote:Morgo, a jak u Ciebie z owulacjami? Masz regularnie? U mnie też drugie podejście na naturalnym, ale stymulowanym bo swoje owu mam późne. No ale stres jest, że znowu nie będzie jak w poprzednim cyklu.
No i ja mam wizyty monitorujące, żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. A u Ciebie na podstawie testów ma być wyłapana owu?;
Ostatnie pół roku jak chodziłam na monitoringi miałam książkowe cykle z owulacją. Niepewność jest czy po stymulacji się coś nie rozjechało bo to jednak dużo dla organizmu. Wczoraj miałam USG w 3dc, jajniki mają po 4 małe pęcherzyki więc wystartowały, dalej właśnie mam robić testy owulacyjne i zgłosić się w dniu piku na badania lab. + kolejne USG (w pracy muszą mnie kochać
).
Wypadłam z tematu testów owu - jakie polecacie kupić?👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Próbujemy dalej.
Dziewczyny super, że macie tak szybkie kwalifikacje 🤞🏼
My otwarcie mówimy o procedurze, ale szczerze im dłużej to trwa tym mam mniejszą ochotę informować wszystkich po kolei. Po prostu w pewnym momencie jak trzeba mówić same złe wiadomości to już wolałabym żeby nikt nie wiedział. Nie wiedzą tylko moi rodzice co się dzieje - mówiliśmy im o tym jakie mamy plany, ale w pewnym momencie usłyszeliśmy, że robimy wbrew Bogu i od tej pory ani my ani oni nie poruszają tego tematu. Ale też myślę, że takie całkowite trzymanie tego dla siebie jest ciężkie.
Morgo nie wiem jak będzie teraz, ale w tamtym cyklu po punkcji miałam najbardziej książkowy wykres ever. Zegarek mierzy mi temperaturę i myślę, że śmiało mogliby użyć tego wykresu w tej książce do planowania rodziny 😅 Nawet ginekologowi go pokazywałam 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:23
Morgo lubi tę wiadomość
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
No laski z IVF 2.0 dajecie czadu - czekam na wasze starty i kropeczki 🍀🤞 jak zawsze to taki dla mnie czas mocnego kibicowania i myślenia o Was.
Malineczka, brak antybiotyku chyba dobra wiadomość?
Jesli nie masz problemów z tarczycą rozważyłabym lipiodol. Koszt przeraża ale może pomoże
czy prócz tego dr M zmieniał was suple czy leki? Mam nadzieję że wyniki męża się polepsza po clo
a u niego były nisko hormony tez? Ja już nawet nie dzwonię do nich, jutro wizyta to może będą wyniki choć jeszcze wcześnie:/
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS 220📌biosteron
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ HP⁉️
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 0% 😳
TT, LH, FSH, SHBG - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
🧫 biopsja⌛️
04.26 wizyta gin + immuno/endo
05.26 USG endom. -
Dudu13 wrote:No laski z IVF 2.0 dajecie czadu - czekam na wasze starty i kropeczki 🍀🤞 jak zawsze to taki dla mnie czas mocnego kibicowania i myślenia o Was.
Malineczka, brak antybiotyku chyba dobra wiadomość?
Jesli nie masz problemów z tarczycą rozważyłabym lipiodol. Koszt przeraża ale może pomoże
czy prócz tego dr M zmieniał was suple czy leki? Mam nadzieję że wyniki męża się polepsza po clo
a u niego były nisko hormony tez? Ja już nawet nie dzwonię do nich, jutro wizyta to może będą wyniki choć jeszcze wcześnie:/
Cieszę się że nie jestem na antybiotyku i nie muszę brać nic więcej, bo ja mam problem z łykaniem tabletek. Zmienił mi pregne start na puerie uno active, innych suplementów nie dokładał oprócz progesteronu dopochwowo po owulacji. U męża był problem z homocysteiną ale na to ma metafolin żeby ją zbić. Problemem byla ruchliwość u mojego męża, wieccinna lekarka przepisała mu clo na 3 miesiące. Z końcem miesiąca kończy kurację. Inne hormony są okej.
Lipiodol rozważam ale daje sobie jeszcze czas, tarczycę mam w porządku, wszystkie badania robiłam w lutym/ marcu i wszystko okej. Tylko Lipiodol to raczej za jakieś 2 miesiące najwcześniej, po prostu mamy teraz inne wydatki i nie chce dociążać tym badaniem budżetu.
Ja to muszę spróbować jakoś obniżyć stres, bo niestety w pracy ludzie za często podnoszą mi ciśnienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:28
Wiek 28&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
My mamy to szczęście, że otaczamy się samymi świetnymi osobami, o procedurze wiedzieli moi rodzice i znajomy w pracy, byli bardzo wspierający, kibicowali, chociaż nie mówiliśmy kiedy transfer, poinformowałam ich dopiero po serduszku na usg. Potem stopniowo ogłaszaliśmy w rodzinach wieści i otwarcie mówiliśmy, że to dziecko z ivf, to każdy się bardzo cieszył, że się udało i że na pewno bardzo wyczekane. Nie spotkałam się z żadnym negatywnym odbiorem 😊
Aszin a u was jest jakiś dalszy plan czy na razie odpoczywacie? ☀️
Morgo, Malineczka lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
8+0 1.65cm 🧸 11+0 4.21cm 🧸 11+5 5.17cm 🩵?

-
Morgo wrote:Ostatnie pół roku jak chodziłam na monitoringi miałam książkowe cykle z owulacją. Niepewność jest czy po stymulacji się coś nie rozjechało bo to jednak dużo dla organizmu. Wczoraj miałam USG w 3dc, jajniki mają po 4 małe pęcherzyki więc wystartowały, dalej właśnie mam robić testy owulacyjne i zgłosić się w dniu piku na badania lab. + kolejne USG (w pracy muszą mnie kochać
).
Wypadłam z tematu testów owu - jakie polecacie kupić?
Mnie sie sprawdzały easy home, zamawiałam na Amazonie, ladnie sie wybarwiają 😊
Morgo lubi tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
03.2026 IUI ❌️
🔜 kwalifikacja IVF
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Domowe Laboratorium ładnie się wybarwia, są paczki po 25szt. wychodzi spoko cenowostokroteczka25 wrote:Mnie sie sprawdzały easy home, zamawiałam na Amazonie, ladnie sie wybarwiają 😊
Morgo, Dudu13, snieżka lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
8+0 1.65cm 🧸 11+0 4.21cm 🧸 11+5 5.17cm 🩵?

-
White, lekarz chce zrobić cykl przerwy po cyklu poronnym, więc za 2 miesiące planowany transfer.
Morgo, White1, snieżka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Dziewczyny,
Jesteście bardziej doświadczone w kwesti stosowania cyclogestu, wzięłam go dzisiaj pierwszy raz w życiu, czy to prawidłowo wygląda że po kilku h od aplikacji on tak ze mnie wypływa? Czy ja coś źle zaaplikowałam?Wiek 28&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
Malineczka wrote:Dziewczyny,
Jesteście bardziej doświadczone w kwesti stosowania cyclogestu, wzięłam go dzisiaj pierwszy raz w życiu, czy to prawidłowo wygląda że po kilku h od aplikacji on tak ze mnie wypływa? Czy ja coś źle zaaplikowałam?
To normalne. On po prostu się rozpuszcza i co ma zostać wchłonięte to zostaje w środku, a cała ta otoczka wypływa. Wkładka to przyjaciel w tych dniach. Polecam tylko po aplikacji chwilę usiąść/położyć się i tak z 15 min poczekać żeby się rozpuścił ☺️
Ja dziś zrobiłam betę, no nie przyrosła od wtorku
Napisałam do doktorka, czekam na odpowiedź i będziemy myśleć do dalej 🤷🏼♀️
Dudu13 lubi tę wiadomość
AMH 0.71
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Przepraszam, że tak wbijam na wątek.
Claudii, u mnie niestety też raczej pierwszy transfer mogę uznać za nieudany. Testy białe, beta w 5 dpt <0,1. Marne sznase, że coś ruszy. Czekam do 10 dpt na betę dla kliniki i będę pewnie odstawiać leki.
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
🧒
❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
III procedura 🙏
01.2026 - 3 🥚 komórki MII, 2 ❄️ 4AA (niebadeane)
A ch*j z tym wszystkim! -
Loraa wrote:Przepraszam, że tak wbijam na wątek.
Claudii, u mnie niestety też raczej pierwszy transfer mogę uznać za nieudany. Testy białe, beta w 5 dpt <0,1. Marne sznase, że coś ruszy. Czekam do 10 dpt na betę dla kliniki i będę pewnie odstawiać leki.
Właśnie widziałam na innym wątku. Bardzo mi przykro 😞 Nie rozumiem czemu się tak dzieje 😞 Tyle walki, zasługujesz na ciążę. Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że kolejny transfer jednak będzie udany. A miałaś transferowanego przebadanego mrozaka? Na pewno będę śledzić co tam u Ciebie dalej i bardzo mocno trzymam kciuki, bo mamy bardzo podobną historię 🤞🏼🍀
Ale widziałam, że pisałaś, że się czujesz „okresowo”. Też się tak czułam i wiedziałam, że się nie udało.AMH 0.71
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Nie badanego, ale ja wychodzę z założenia, że przy nawet wadliwym zarodku może dojść do implantacji.Claudii wrote:Właśnie widziałam na innym wątku. Bardzo mi przykro 😞 Nie rozumiem czemu się tak dzieje 😞 Tyle walki, zasługujesz na ciążę. Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że kolejny transfer jednak będzie udany. A miałaś transferowanego przebadanego mrozaka? Na pewno będę śledzić co tam u Ciebie dalej i bardzo mocno trzymam kciuki, bo mamy bardzo podobną historię 🤞🏼🍀
Ale widziałam, że pisałaś, że się czujesz „okresowo”. Też się tak czułam i wiedziałam, że się nie udało.
Zdaję sobie sprawę, że moje komórki są słabe, a co za tym idzie zarodki również. Nie widzę tego już w jasnych barwach
Też śledzę Twoją historię 🙌 Mam nadzieję, że drugi transfer okaże się szczęśliwy 🍀👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
🧒
❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
III procedura 🙏
01.2026 - 3 🥚 komórki MII, 2 ❄️ 4AA (niebadeane)
A ch*j z tym wszystkim! -
aszin wrote:White, lekarz chce zrobić cykl przerwy po cyklu poronnym, więc za 2 miesiące planowany transfer.
Jak Ci z tym planem? Jak się miewasz?
Loraa - witaj 🌷 ja jakoś stronię wciąż od wątków typowo IVFowych, kojarzą mi się z miesięcznymi tutaj i jakąś presję tam czuję. Także jeśli Ci będzie dobrze w naszym towarzystwie "mieszanym" to rozgość się 😉. W ostatnich dniach nieoczekiwanie poznałam osobę, która ma za sobą długą historię starań, w tym dlugą historię starań w ramach IVF i jakoś mi rozmowa z nią dodała wiatru w żagle na zasadzie, że to też może być dłuższa droga, ale koniec końców z happy endem.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:26
👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
16cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Próbujemy dalej.
Ja miałam dzisiaj monitoring, w poniedziałek 11 dc był 1 pęcherzyk na JP i 2 na JL, miały 18-20 mm więc idealnie na pęknięcie i robiłam Ovitrelle w 11dc wieczorem. To mega wcześnie jak na mnie, zazwyczaj to był 13-15 dc. No i 💩 nie pękły. Mają po 1 mm więcej. Pękł tylko ten po prawej niedrożnej stronie 🤡 Mam dość. Na palcach można policzyć ile moich cykli stymulowanych miało sens, co chwilę jakieś rewelacje tego typu, akurat jak wyprowadziliśmy wyniki męża to zaczęło się pieprzyć u mnie.
Nie wiem co z cyklem majowym, chciałam robić jeszcze jedną stymulację, ale po dzisiaj już sama nie wiem, może trzeba iść już w IUI na zasadzie odhaczenia kolejnego kroku.👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
antykoagulant tocznia - Acard
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️