Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa zgadzam się z Tobą. Nie wiem jak to jest mieć dziecko, ale myślę, że gdyby chociaż jedno się udało to juz zupełnie inaczej patrzyłabym na niepłodność. Ja też już mam wrażenie, że to po prostu nieosiągalny cel. Szczerze to ten nieudany transfer nawet nie zesmucił tylko bardziej rozśmieszył. Że znowu jest chu*owo i co byśmy nie robili to tak będzie. Jak przeskoczymy jedną przeszkodę to wyłania się kolejna. I że po prostu zrobimy wszystko co możemy i co mamy zaplanowane i kończymy, zaczynamy normalnie żyć.

Cysterko ale pech z tymi pęcherzykami 😞 Nie ma szans, że tamte jeszcze pękną? A jak to w kontekście do IUI? Co gdyby wtedy nie pękły? Rozumiem frustrację i wcale się nie dziwię 🫂

Ja odstawiłam wczoraj wieczorem progesteron i czuję się fatalnie. Mam jakieś zimne poty, dziś temperatura drastycznie spadła. Okres chyba bardzo chciał już zawitać tylko blokowały go zastrzyki. W przyszłym tygodniu jadę na wizytę to zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że doktor ma jakiś plan chociaż no nie wiem co byśmy mogli jeszcze zrobić. Zapalenie endometrium mam przeleczone pół roku temu, reszta wygląda w porządku raczej.

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:

Cysterka widzę po Twojej stopce, że mąż Twój miał operację na żylaki, czy możesz coś więcej powiedzieć? Jakiego typu to była operacja? Jaka metoda? I czy badania nasienia się poprawiły?

Miał żylaki III stopnia i bardzo obniżone parametry nasienia które wykazały 2 seminogramy w odstępie 3 miesięcy - koncentracja 8, ruch całkowity niecałe 9 no i morfologia 0. Nie poprawiały się po zmianach stylu życia, suplach i Pentohexalu więc po sugestii urologa/androloga zdecydowaliśmy się na operację. Ja bez stymulacji rzadko mam owulacje więc po prostu nie widzieliśmy sensu stymulować z takimi wynikami.

Operację miał laparoskopowo, regeneracja trochę trwała. Ale generalnie operacja pomogła. Pierwszą poprawę było widać po 3 miesiącach, a po 9 już zmiana była ogromna.

Wyniki to tak jak mam w stopce
    przed operacją vs po 3 miesiącach vs teraz w styczniu:

Koncentracja: 8,07 mln/ml ➡️ 13,69 ➡️ 32,64
    Całkowita liczba w ejakulacie: 41,96 mln ➡️ 80,77 ➡️ 156,67
    Żywotność: 70% ➡️ 76% ➡️ 68%
    Ruch a: 0,94 ➡️ 4,31 ➡️ 12,01
    Ruch b: 10,00 ➡️ 20,56 ➡️ 18,14
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 33,01 ➡️ 56,45
    DFI: 15 ➡️ 6,9

Morfologia została na 0, w teorii może jeszcze wskoczyć z opóźnieniem, ale będziemy jeszcze teraz robić posiewy i stres oksydacyjny żeby sprawdzić wszystko co się da. Lekarze twierdzą, że ta morfo nie jest aż tak ważnym czynnikiem jak ruch a tu mamy dużą poprawę więc to cieszy. No i to DFI.

Po innych historiach widzę że z operacją to loteria jest niestety. U mojego męża te żylaki były duże, hormony w normie i nie było za bardzo innego pomysłu więc w to poszliśmy no i akurat się udało poprawić parametry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 12:05

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️przeleczenie helicobacter?
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
    maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii - w sumie nie wiadomo jakie plany mają te pęcherzyki, ale patrząc na fakty - od 11 do 14 dc urosły tylko o 1-2 mm a od zastrzyku minęło już ponad 48h - szanse że pękną są minimalne. I tak już dostałam receptę na duphaston i od jutra biorę. A przy IUI myślę, że bym dostała coś mocniejszego niz Ovitrelle. Tak też coś doktor wczoraj przebąkiwał. Albo chociaż bym walczyła żeby ten zastrzyk zrobić standardowo a nie tak wcześnie.

Przykro mi, że do tego wszystkiego się jeszcze źle czujesz 😓 będę trzymać kciuki za wizytę w przyszłym tygodniu i żeby doktor miał konkretny plan na was 🤞🏻on ostatnio ma tyle pacjentek i zabiegów, że jest strasznie zabiegany i skupienie siłą rzeczy też gorsze mam wrażenie

👫 30 & 31
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

▪️seminogram 01.'26:
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii i Cystreko bardzo mi przykro.🫂

Claudii wiem że jeszcze IVF przede mną ale mam takie samo poczucie że to jest nieosiągalny cel. A z drugiej strony jak to się dzieje że innym udaje się od tak i nie mają pojęcia o tych wszystkich badaniach procedurach itd. A najbardziej irytuje mnie fakt jak takie osoby wypowiadają się o IVF nie mając zielonego pojęcia na czym to polega tylko przeczytały gdzieś parę zdań w internecie i nagle są ekspertami.

Ja jestem po dwóch wizytach jednej u obecnego lekarza i drugiego bardzo doświadczonego ale również lekko schorowanego. Wnioski takie że widzą tylko jedna drogę IVF obaj przyjmują w Krakowie w rządowym programie i mają jeszcze miejsca ( to takie pozytywy). "Nowy lekarz" jako jedyny zauważył, że lewy jajnik praktycznie u mnie wygasł ( nie pamiętam dokładnie wymiarow ale w porównaniu z prawym jest ogromna różnica) i to by potwierdzało że od półtora roku owulację były tylko z prawnej strony ( na stymulacji rosły z lewej ale zawsze dużo mniejsze). I jako jedyny udzielił informacji,o której w sumie nie wiedziałam, że przy Kir AA -CD 56 zawsze będzie podniesione i jeśli podjedziemy namawia na przebadanie zarodków od razu. I teraz mamy przemyślenia do którego się umówić. Jak byłam przekonana, że lekarza mamy wybranego tak teraz nie wiem 🫣.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 12:40

31 & 35
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
    ▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
    ▪️03.26 IUI- trzecia

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę. Wydaje mi się, że jakbym miała chociaż jedno dziecko to też inaczej patrzyłabym na niepłodność. Że raz się chociaż udało. A tutaj perspektywa taka, że być może nigdy się nie uda… smutne bardzo

Claudii a robiłaś jakieś badania z immunologii?

Choinko a dostałaś coś na ten KIR i te podniesione NK?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 12:45

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK ❌

⏳ kariotypy
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Też tak myślę. Wydaje mi się, że jakbym miała chociaż jedno dziecko to też inaczej patrzyłabym na bezpłodność. Że raz się chociaż udało. A tutaj perspektywa taka, że być może nigdy się nie uda… smutne bardzo

Claudii a robiłaś jakieś badania z immunologii?

Choinko a dostałaś coś na ten KIR i te podniesione NK?
    Nie, w sumie od żadnego lekarza. Wczoraj na wizycie u "nowego "było dużo tematów i mi uciekło dopiero w samochodzie sobie przypomnialam że miałam dopytać.

31 & 35
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️STYMULACJE
    ▪️03.26 IUI- trzecia

• Morgo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka - może artykuły z tej strony o "timingu" podania B-hcg w zastrzyku Ci trochę pomogą. Dobranie dobrego momentu to sztuka. https://e-owulacja.pl/articles/assume-but-verify

Nas nie chcieli zakwalifikować do IUI jeśli morfo mimo leczenia utrzymałaby się na 0%. Drgnęła do 2%, więc mieliśmy taką opcję, ale i tak wybraliśmy IVF świadomie jako metodę o większej skuteczności. Ja też czułam że nie mam tyle cierpliwości w sobie by w razie czego najpierw kilka mscy być w procesie IUI, potem IVF, które jak widać też potrafi swoje trwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 12:53

cysterka95 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolko nie robiłam, ale jestem umówiona do dr Sydora na koniec maja na wszelki wypadek. Minus taki, że z tego co kojarzę to lekarz prowadzący jest średnim fanem immunologii i pewnie nie będzie zachwycony tym posunięciem xd no ale trudno xd

Choinko ja mam w sumie podobnie z tym jajnikiem lewym, chociaż u mnie ponoć oba wyglądają całkiem nieźle jak na takie AMH. Ale przy obu stymulacjach lewy jajnik dał po jednym pęcherzyku, który ostatecznie i tak się zatrzymał na jakichś 14 mm i nawet nie był kłuty. Ale co ciekawe jak miałam latem stymulację samą lamettą to miałam owulację z prawej i lewej strony jednoczenie 2x. Więc nie wiem o co chodzi. Ostatnio też doktor mówił, że pora roku może mieć wpływ na płodność 🤯 I co ciekawe jak rok temu w maju byłam u innego doktora to miałam 7 antralnych, a w lipcu po wakacjach u aktualnego to było ich 12. Wtedy myślałam, że ten pierwszy może się pomylił ale może właśnie ma to sens? Teraz na wizycie chyba poproszę o policzenie antralnych bo to będzie początek cyklu. A co do lekarza, to wybierzcie tego, do którego wam bliżej. A ten drugi jaka to klinika?

Cysterko - tak, doktor ma zawsze tak dużo pacjentek, że na początku jak do niego chodziłam to byłam lekko zirytowana, bo miałam wrażenie, że za każdym razem poznaje mnie na nowo. Ale mam wrażenie, że od pierwszego nieudanego IVF wskoczyłam do rangi tych pacjentek, które się pamięta i teraz jak chodzę do niego to już od początku wie co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 13:55

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lewy jajnik też jest leniwy 😉. Nigdy przez ostatni rok jak byłam na wizytach i monitoringach nie było z niego owulacji, zawsze co miesiąc z prawego. No i podczas punkcji nie uzyskano z niego żadnej komórki jajowej mimo że pęcherzyki urosły.

Co do pamięci lekarzy to mój mam wrażenie że po tygodniu już wykasowuje pamięć albo ja jestem tak bardzo niecharakterystyczna. Ostatnio tłumaczył mi na czym polega transfer, na co ja że no ja właśnie jestem po nieudanym... Ja też przyjmuje dużo pacjentów i pamiętam zwykle tylko twarze, historie medyczne przypominam sobie na bieżąco czytając poprzednie wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 13:55

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Dudu13 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na wizycie u dr K w IR. 8DC - oba jajniki wystartowały 😵 i obecnie na JP 12x12, JL 14x12. Endo 6.

Czytam was i piona za leniwy JL - od jesieni go nie czułam. Wczoraj poczułam haha a tu dziś taka miła niespodzianka.
    Dr. powiedziała ze u mnie AMH nie koreluje z obrazem USG i pokazywała pęcherzyki antralne ze stycznia z wizyty w 3DC. Cieszę się że nie było torbieli i już mamy normalność. Wyników biopsji jeszcze nie było więc po majówce i w nowym cyklu jak już będą, będę zdalnie brać od niej receptę. Ona leczy doksy i metro. Dodatkowo czekam na powtórkę wyników z HP żeby już leczyć na raz. No i lipa trochę bo nie zdążyliśmy na wizytę dostać wszystkich wyników męża. Hormony jak pisałam drgnęły ale klasyfikują się pod test z clo. Zobaczę co powie nam w poniedziałek dr J z kirem, POF i z męskim tematem. No i zobaczymy jaki będzie wynik 🧪
    Mam poczucie po dziś że ginekologia u mnie hula i wizyta u dr K za 3 msc nie wiem co wniesie jeśli nie będzie to wizyta we troje 🫣 Jedynie mamy do przeleczenia potencjalny stan zapalny który może wyjść.
    Duże nadzieje mam w dr J w poniedziałek, podejście od strony immuno i Endo i andro :D
    Ogólnie jestem zadowolona z wizyty bo omówiliśmy wyniki, w ANA już dalej nie idziemy z takim mianem, hormony ok choć teraz ciut za wysoki estradiol. Może dlatego 2 pęcherzyki.
    Wisienka na torcie to zaplanowana poranna wizyta w Medi w 14DC na usg u bdb lekarza do którego się czaiłam - liczę że potwierdzi że owu była i z takimi dobrymi info pojedziemy na krótki urlop ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 16:03

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Claudii i Cystreko bardzo mi przykro.🫂

Claudii wiem że jeszcze IVF przede mną ale mam takie samo poczucie że to jest nieosiągalny cel. A z drugiej strony jak to się dzieje że innym udaje się od tak i nie mają pojęcia o tych wszystkich badaniach procedurach itd. A najbardziej irytuje mnie fakt jak takie osoby wypowiadają się o IVF nie mając zielonego pojęcia na czym to polega tylko przeczytały gdzieś parę zdań w internecie i nagle są ekspertami.

Ja jestem po dwóch wizytach jednej u obecnego lekarza i drugiego bardzo doświadczonego ale również lekko schorowanego. Wnioski takie że widzą tylko jedna drogę IVF obaj przyjmują w Krakowie w rządowym programie i mają jeszcze miejsca ( to takie pozytywy). "Nowy lekarz" jako jedyny zauważył, że lewy jajnik praktycznie u mnie wygasł ( nie pamiętam dokładnie wymiarow ale w porównaniu z prawym jest ogromna różnica) i to by potwierdzało że od półtora roku owulację były tylko z prawnej strony ( na stymulacji rosły z lewej ale zawsze dużo mniejsze). I jako jedyny udzielił informacji,o której w sumie nie wiedziałam, że przy Kir AA -CD 56 zawsze będzie podniesione i jeśli podjedziemy namawia na przebadanie zarodków od razu. I teraz mamy przemyślenia do którego się umówić. Jak byłam przekonana, że lekarza mamy wybranego tak teraz nie wiem 🫣.

O kurczę, to bardzo ciekawe, że KIR AA zawsze podnosi cd56, które faktycznie mam podniesione, przy braku zapalenia endometrium. Dr J dała mi antybiotyk, a później właśnie dorobiłam Kiry.
    Ja piąty dzień na encortonie, w poniedziałek mam monitoring owulacji i mam nadzieję że już będzie owulacja za pasem to od razu dostanę wlew i wieczorem accofil. To mój pierwszy cykl obstawiony lekami, więc pokładam w nim ogromne nadzieje i boję się że w tym miesiącu pięknie polecę na r*j jak się nie uda, bo w głowie już sobie popuściłam wodze fantazji.

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
    KIR AA, dużo komórek NK‼️
    Cytokiny, białka, ANA1✅

03.2026 antybiotyk
    04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, dzięki za ten artykuł. W sumie łączy się z moją teorią że mogło być za wcześnie. Juz nie raz słyszałam tu na forum, że przed zastrzykiem lekarz powinien zalecić badanie estradiolu żeby wycelować w dobry moment. W praktyce nigdy się z takim zaleceniem nie spotkałam, a też nie robiłam tego na własną rękę.

Claudii, mnie teraz też już doktor pamięta, ale te obsuwy wizyt ostatnio to jest kosmos 🫣 minimum godzina opóźnienia, potem zaprasza do gabinetu ale jeszcze tam czekam bo idzie w międzyczasie szybko zrobić zabieg, więc w praktyce jest to najczęściej +1,5 godziny. A terminów brak więc dopisują dodatkowo do grafiku w środku dnia. Urywam się z pracy i sumarycznie nie ma mnie po 3 a nawet 4 godziny 🙃 przy monitoringach 2 razy w tygodniu długo tak nie da rady. No ale fakt, że ta ilość pacjentek dobrze o nim świadczy.

👫 30 & 31

🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

▪️seminogram 01.'26:
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterko o tak, ja ostatnio czekałam 2h na wizytę 🤦🏼‍♀️ A i sam dojazd do Krakowa to jest zazwyczaj 2h bo są jakieś korki, z Krakowa później wracam 1h15min więc w sumie schodzi mi pół dnia. Tyle, że przynamniej nie płacę za wizyty ale szczerze to wolałabym płacić za te monitoringi i iść do niego u mnie w mieście. A przy ivf to mi wychodzi z 5 wizyt 😅 Ostatnio jak przyjechałam na transfer to było we wtorek na 13 i było kompletnie pusto w klinice, az byłam w szoku. No ale jak wychodziłam to już były wszystkie siedzenia zajęte i zrozumiałam, że ja byłam 1 pacjentką, a po mnie już przyszły tłumy i wszyscy czekali aż doktor wykona transfer XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 18:55

cysterka95 lubi tę wiadomość

ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, daje znaka że morf odbiła nam na 2%🤩
    Powalczymy jeszcze i podciągniemy hormony 🤞

Claudii, Morgo, cysterka95, Peachy, stokroteczka25 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie by chyba coś trafiło z takimi opóźnieniami 🫣. To tutaj plus u mnie, że nasz lekarz jak się wizyta opóźni 10 min to przeprasza, a i to zdarza się rzadko. Myślę że tak jak ja nie cierpi chaosu w terminarzu. Dzięki temu mam mniejsze straty w swojej pracy. Ale ogólnie jak sobie uświadomiłam że kolejny cykl, kolejny transfer to znów proszenie szefostwa że wcześniej muszę wyjść/ później przyjdę, odrabianie tego, kombinowanie na bieżąco z przekładaniem moich pacjentów to mi się odechciewało. Ale myślę że to jakiś trening przed dzieckiem na pokładzie, kiedy to elastyczność będzie w cenie, bo ciągle się coś wykrzacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 20:28

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już mi jakoś lepiej że jest więcej "leniwych" lewych jajników🤣

Treaclynat pięknie jesteś obstawiona trzymam kciuki za powodzenie 🤞🤞🤞 z ciekawości emcorton i accofil to zalecenie gin czy dr J.?

Kolejki to faktycznie zmora, czasem frustrujące. Pamiętam pierwsza wizytę jak byłam wkurzona że kurcze place 450 zł za wizyte, a opóźnienie było ponad 2h. 😂

Dudu gratulacje poprawy 🤗

Treaclynat lubi tę wiadomość

31 & 35
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️STYMULACJE
    ▪️03.26 IUI- trzecia

• Claudii Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie o tych jajnikach to gdzieś mi mignęło, że lewy jajnik jest często mniej aktywny niż prawy i chodzi tutaj o ułożenie anatomiczne. Więc chyba często się zdarza, że lewy to większy leniuszek i nic w tym złego.

Choinka123, Morgo lubią tę wiadomość

ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat z lewego miałam 90% owulacji, a prawy śpioch. Chyba nie ma reguły 😁

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK ❌

⏳ kariotypy
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lewy jest bardziej aktywny, ale prawy lubi się często chować.

U mnie w klinice potrafią być opóźniania po 3 godziny, lakarka ma tak grafik wypełniony, że zdarzały się po 3 osoby na tą samą godzinę. Dla mnie wizyta w klinice to cały dzień stracony. Także nie jest łatwo

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do teamu bardziej aktywnego jajnika LEWEGO 🤭

Jak czytam jakie macie opóźnienia to teraz nie będę narzekać, że czasami musze poczekać 15min 🫠 no ale też mam ponad godzinkę żeby dojechać i czasem kombinować trzeba w pracy, już brakuje powoli wymówek.

Dudu, niech dadzą czadu obydwa jaja 🔥

Imazolka, Dudu13, Morgo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ