Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też teraz nie udzielam się na wątkach IVF, w ogóle teraz jest tam bardzo dużo osób, które wracają po rodzeństwo. Każda niepłodności boli, ale dla mnie walka o kolejne dziecko różni się od tej o pierwsze. Większość z nas nigdy nie widziała dwóch kresek ( nie licząc tych po Ovi), nie widziałyśmy bijącego serduszka, nie trzymałyśmy w ramionach nagrodzonego dzieciątka, nie słyszałyśmy mamo ....Morgo wrote:Jak Ci z tym planem? Jak się miewasz?
Loraa - witaj 🌷 ja jakoś stronię wciąż od wątków typowo IVFowych, kojarzą mi się z miesięcznymi tutaj i jakąś presję tam czuję. Także jeśli Ci będzie dobrze w naszym towarzystwie "mieszanym" to rozgość się 😉. W ostatnich dniach nieoczekiwanie poznałam osobę, która ma za sobą długą historię starań, w tym dlugą historię starań w ramach IVF i jakoś mi rozmowa z nią dodała wiatru w żagle na zasadzie, że to też może być dłuższa droga, ale koniec końców z happy endem.
Cieszę się, że taka rozmowa dodała Ci wiatru w żagle
Cysterko, przykro mi 🫂
cysterka95 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
🧒
❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - 4🥚, 2 MII, 0 ❄️
II procedura
📆08.2025 - 4 🥚, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
III procedura
01.2026 - 3 🥚 MII, 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
A ch*j z tym wszystkim! -
Loraa uważam że masz rację z tym, że inaczej wyglądają starania o 1 dziecko a inaczej o kolejne, bo wtedy chociaż już jest takie przeświadczenie że jak się nie uda no to chociaż mamy ten jeden cud. Chociaż może się mylę bo nigdy nie byłam w takie sytuacji i czekam na cud z tym pierwszym żeby chociaż z 1 się udało Nam.
Cysterka widzę po Twojej stopce, że mąż Twój miał operację na żylaki, czy możesz coś więcej powiedzieć? Jakiego typu to była operacja? Jaka metoda? I czy badania nasienia się poprawiły?
Dudu powodzenia na wizycie dzisiaj, daj znać po. Mam nadzieję, że wynik biopsji będzie na Ciebie czekał już w instytucie.Wiek 28&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
Loraa zgadzam się z Tobą. Nie wiem jak to jest mieć dziecko, ale myślę, że gdyby chociaż jedno się udało to juz zupełnie inaczej patrzyłabym na niepłodność. Ja też już mam wrażenie, że to po prostu nieosiągalny cel. Szczerze to ten nieudany transfer nawet nie zesmucił tylko bardziej rozśmieszył. Że znowu jest chu*owo i co byśmy nie robili to tak będzie. Jak przeskoczymy jedną przeszkodę to wyłania się kolejna. I że po prostu zrobimy wszystko co możemy i co mamy zaplanowane i kończymy, zaczynamy normalnie żyć.
Cysterko ale pech z tymi pęcherzykami 😞 Nie ma szans, że tamte jeszcze pękną? A jak to w kontekście do IUI? Co gdyby wtedy nie pękły? Rozumiem frustrację i wcale się nie dziwię 🫂
Ja odstawiłam wczoraj wieczorem progesteron i czuję się fatalnie. Mam jakieś zimne poty, dziś temperatura drastycznie spadła. Okres chyba bardzo chciał już zawitać tylko blokowały go zastrzyki. W przyszłym tygodniu jadę na wizytę to zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że doktor ma jakiś plan chociaż no nie wiem co byśmy mogli jeszcze zrobić. Zapalenie endometrium mam przeleczone pół roku temu, reszta wygląda w porządku raczej.AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Malineczka wrote:
Cysterka widzę po Twojej stopce, że mąż Twój miał operację na żylaki, czy możesz coś więcej powiedzieć? Jakiego typu to była operacja? Jaka metoda? I czy badania nasienia się poprawiły?
Miał żylaki III stopnia i bardzo obniżone parametry nasienia które wykazały 2 seminogramy w odstępie 3 miesięcy - koncentracja 8, ruch całkowity niecałe 9 no i morfologia 0. Nie poprawiały się po zmianach stylu życia, suplach i Pentohexalu więc po sugestii urologa/androloga zdecydowaliśmy się na operację. Ja bez stymulacji rzadko mam owulacje więc po prostu nie widzieliśmy sensu stymulować z takimi wynikami.
Operację miał laparoskopowo, regeneracja trochę trwała. Ale generalnie operacja pomogła. Pierwszą poprawę było widać po 3 miesiącach, a po 9 już zmiana była ogromna.
Wyniki to tak jak mam w stopce
przed operacją vs po 3 miesiącach vs teraz w styczniu:
Koncentracja: 8,07 mln/ml ➡️ 13,69 ➡️ 32,64
Całkowita liczba w ejakulacie: 41,96 mln ➡️ 80,77 ➡️ 156,67
Żywotność: 70% ➡️ 76% ➡️ 68%
Ruch a: 0,94 ➡️ 4,31 ➡️ 12,01
Ruch b: 10,00 ➡️ 20,56 ➡️ 18,14
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 33,01 ➡️ 56,45
DFI: 15 ➡️ 6,9
Morfologia została na 0, w teorii może jeszcze wskoczyć z opóźnieniem, ale będziemy jeszcze teraz robić posiewy i stres oksydacyjny żeby sprawdzić wszystko co się da. Lekarze twierdzą, że ta morfo nie jest aż tak ważnym czynnikiem jak ruch a tu mamy dużą poprawę więc to cieszy. No i to DFI.
Po innych historiach widzę że z operacją to loteria jest niestety. U mojego męża te żylaki były duże, hormony w normie i nie było za bardzo innego pomysłu więc w to poszliśmy no i akurat się udało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:02
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
antykoagulant tocznia - Acard
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️