Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
O dobrze, będzie kogo dopytać 😂
Ja accofil pierwszy raz w przyszłym cyklu. Dziś zrobiłam w końcu ten cross match i ana1. Jutro na biopsję jadę na 7 😥
Peachy ja niestety nie pomogę, nie mam żadnej wiedzy na temat poronień 🫣 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj!
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK ❌
🔜 kwalifikacja IVF 🥹 -
Peachy - przykro mi że musisz przez to przechodzić. Co do acardu czy heparyny to lekarze mają mniej lub bardziej twarde wytyczne komu i kiedy to dać. Dietetyk przekroczył swoje uprawnienia zalecając Ci lek. Co do badań po poronieniu to zawsze warto zrobić infekcyjny przegląd - PCR na Ureaplasma, Mycoplasma itd z szyjki macicy. U Was potencjalne przyczyny można wskazać - zarówno obniżone parametry nasienia jak i endometrioza są związane z większą częstością poronień. Myślę że zrobiłaś co mogłaś by temu zapobiec.
Jeśli nawet okaże się że trzeba zrobić zabieg to i tak super że dałaś sobie szansę na samooczyszczenie. To się udaje lub nie, ale próbowałaś uniknąć zabiegu. Trzymam kciuki by się udało.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - transfer I - beta ujemna.
Próbujemy dalej.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
POF - przedwczesne wygasanie funkcji 🥚🥚
Trea, witaj w klubie. Macie wskazówki jak to rozpisać bo mam na recepcie po 1/3 amp co dwa dni i 3 amp. I jak to zabrać na podróż, to musi być w lodówce? Chciałabym wziąć to dziś/jutro już 🤭
W kolejnym cyklu mam już zacząć od 8 dc wraz z badaniem morfologi.
A dodatkowe genetyczne na FMR1 ale kosztuje 500 zł więc na maj
A badania inne które zleciła u mnie to ok. 400 zł plus onkopakiet 150. Sprawdzę raczej ten estradiol w poniedziałek a resztę już po urlopie 💁♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 14:07
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Wymazy z szyjki miałam wszystkie świeżo robione. Zapalenie endometrium leczone rok temu, niby wyleczone, ale cholera wie. Też właśnie obawiam się, że ja mam pewnie beznadziejne komórki (i beznadziejne jajowody) a mąż beznadziejne nasienie. Jemu co prawda morfologia skakała do 3% i reszta wyników łącznie z fragmentacją i ROS była ok, ale myślę że styl życia nadal jeszcze do poprawy. Chciałabym móc jeszcze coś zrobić. Obawiam się że przewlekły silny stres nam nie pomaga, ale z tym najciężej walczyć…Morgo wrote:Peachy - przykro mi że musisz przez to przechodzić. Co do acardu czy heparyny to lekarze mają mniej lub bardziej twarde wytyczne komu i kiedy to dać. Dietetyk przekroczył swoje uprawnienia zalecając Ci lek. Co do badań po poronieniu to zawsze warto zrobić infekcyjny przegląd - PCR na Ureaplasma, Mycoplasma itd z szyjki macicy. U Was potencjalne przyczyny można wskazać - zarówno obniżone parametry nasienia jak i endometrioza są związane z większą częstością poronień. Myślę że zrobiłaś co mogłaś by temu zapobiec.
Jeśli nawet okaże się że trzeba zrobić zabieg to i tak super że dałaś sobie szansę na samooczyszczenie. To się udaje lub nie, ale próbowałaś uniknąć zabiegu. Trzymam kciuki by się udało.
Morgo lubi tę wiadomość
👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
👨 morfologia 0-3%
kariotypy 🆗
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia -
Dudu13 wrote:POF - przedwczesne wygasanie funkcji 🥚🥚
Trea, witaj w klubie. Macie wskazówki jak to rozpisać bo mam na recepcie po 1/3 amp co dwa dni i 3 amp. I jak to zabrać na podróż, to musi być w lodówce? Chciałabym wziąć to dziś/jutro już 🤭
W kolejnym cyklu mam już zacząć od 8 dc wraz z badaniem morfologi.
A dodatkowe genetyczne na FMR1 ale kosztuje 500 zł więc na maj
A badania inne które zleciła u mnie to ok. 400 zł plus onkopakiet 150. Sprawdzę raczej ten estradiol w poniedziałek a resztę już po urlopie 💁♀️
Ja niestety mam całą ampułkę na raz dzień przed lub w dniu owulacji. Trochę się boję skutków ubocznych. Dopiero w razie dwóch kresek mam 1/3 ampułki co dwa dni. Accofil na pewno musi być w lodówce, trzeba go tylko wyjąć na 30 minut przed podaniem.1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
KIR AA, dużo komórek NK‼️
Cytokiny, białka, ANA1✅
03.2026 antybiotyk
04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
I podanie jest na noc? Czy jest sens podać sobie to w ndz i potem z przerwą i dopiero w sobotę? 🙁
Eh chyba jednak wystartuje z tym od maja
Nie chce przypału na wyjeździe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 14:21
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
Ja mam takie same zaleceniaTreaclynat wrote:Ja niestety mam całą ampułkę na raz dzień przed lub w dniu owulacji. Trochę się boję skutków ubocznych. Dopiero w razie dwóch kresek mam 1/3 ampułki co dwa dni. Accofil na pewno musi być w lodówce, trzeba go tylko wyjąć na 30 minut przed podaniem.
Treaclynat lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Podwyższone komórki NK ❌
🔜 kwalifikacja IVF 🥹 -
No ewentualnie właśnie zrobić sobie jedną ampułkę w tym tygodniu w dzień owu 🤭i potem czekać na test po powrocie jejuuuu
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
Dudu13 wrote:I podanie jest na noc? Czy jest sens podać sobie to w ndz i potem z przerwą i dopiero w sobotę? 🙁
Eh chyba jednak wystartuje z tym od maja
Nie chce przypału na wyjeździe
Lekarz mi mówiła, żeby dać na noc, żeby przespać te skutki uboczne.
Ogólnie niestety nie doradzę Ci, bo dla mnie samej to nowość 😔1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
Cytokiny, białka, ANA1✅
03.2026 antybiotyk
Imazolka, a Ty próbujesz jeszcze naturalnie z accofilem? Ja spróbuję te 4 cykle i wtedy będziemy myśleć co dalej1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
Cytokiny, białka, ANA1✅
03.2026 antybiotyk
18 maja mam kwalifikacje do ivf to zobaczę co powiedzą, czy od razu w kolejnym cyklu, czy jakieś wyciszenie.
Ale wypadnie mi jeden cykl w maju właśnie naturalnie z accofilem, więc kto wie 😂
Dr J chyba też nie zaleca za dużo? Mi mówiła, że można 3 cykle naturalnie i później zrobić 3 miesiące przerwyStarania od 09/23
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Podwyższone komórki NK ❌
🔜 kwalifikacja IVF 🥹 -
Dokładnie, mi mówiła 3-4 cykle. Ale trzymam za nas kciuki, że raz wystarczy 🤣Imazolka wrote:18 maja mam kwalifikacje do ivf to zobaczę co powiedzą, czy od razu w kolejnym cyklu, czy jakieś wyciszenie.
Ale wypadnie mi jeden cykl w maju właśnie naturalnie z accofilem, więc kto wie 😂
Dr J chyba też nie zaleca za dużo? Mi mówiła, że można 3 cykle naturalnie i później zrobić 3 miesiące przerwy
Imazolka lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
Cytokiny, białka, ANA1✅
03.2026 antybiotyk
Peachy wrote:Wymazy z szyjki miałam wszystkie świeżo robione. Zapalenie endometrium leczone rok temu, niby wyleczone, ale cholera wie. Też właśnie obawiam się, że ja mam pewnie beznadziejne komórki (i beznadziejne jajowody) a mąż beznadziejne nasienie. Jemu co prawda morfologia skakała do 3% i reszta wyników łącznie z fragmentacją i ROS była ok, ale myślę że styl życia nadal jeszcze do poprawy. Chciałabym móc jeszcze coś zrobić. Obawiam się że przewlekły silny stres nam nie pomaga, ale z tym najciężej walczyć…
Czasem trzeba opłakać to, że nic więcej nie jesteś w stanie zrobić i to najlepsze co możesz dla siebie zrobić.
Peachy lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Próbujemy dalej.
Peachy, a czasem właśnie taka przerwa od diagnoz redukuje stres i napięcie. Przytulam i zapraszam na wątek Nowy Początek - może tam na coś wpadniemy, a może po prostu sobie odpoczniesz wspólnie. Bardzo mi przykro że musisz przez to przejść

Czasem sam się zastanawiam nad takim czystym cyklem bez żadnych supli leków i czytania czy jakiegokolwiek pobrania krwi 😅
Mi dziś głowa pęka po tej wizycie bo długo na nią czekałam, dużo kosztowała, wiele kwestii bym chciała bardziej omówić, czekam na info od niej co z tym Accofilem i moim wyjazdem czy wgl brać to teraz już w tym momencie cyklu… dodatkowo miałam przeboje w aptekach i kilka telefonów gdzie musiałabym jechać kilkadziesiąt kilometrów po ten wariant. Ostatecznie udało się lokalnie i na jutro na pewno będzie😍
Pozostało teraz cieszyć się z dni okołowu i energii oraz wizją krótkiego urlopu 😋
Peachy, Morgo lubią tę wiadomość
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
Dudu13 wrote:Peachy, a czasem właśnie taka przerwa od diagnoz redukuje stres i napięcie. Przytulam i zapraszam na wątek Nowy Początek - może tam na coś wpadniemy, a może po prostu sobie odpoczniesz wspólnie. Bardzo mi przykro że musisz przez to przejść

Czasem sam się zastanawiam nad takim czystym cyklem bez żadnych supli leków i czytania czy jakiegokolwiek pobrania krwi 😅
Mi dziś głowa pęka po tej wizycie bo długo na nią czekałam, dużo kosztowała, wiele kwestii bym chciała bardziej omówić, czekam na info od niej co z tym Accofilem i moim wyjazdem czy wgl brać to teraz już w tym momencie cyklu… dodatkowo miałam przeboje w aptekach i kilka telefonów gdzie musiałabym jechać kilkadziesiąt kilometrów po ten wariant. Ostatecznie udało się lokalnie i na jutro na pewno będzie😍
Pozostało teraz cieszyć się z dni okołowu i energii oraz wizją krótkiego urlopu 😋
Dudu super że jesteś po wizycie, czekałam na info od Ciebie, a jak oceniasz wgl wizytę? Ile czasu poświęciła Wam Pani Doktor, szczegółowy wywiad robiła?
Kto Ci oceni wynik biopsji? Ona czy ta lekarka z piątku?Wiek 28&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
Malineczka, poświęciła 45 z 30 min. Ogólnie zaczynała kilka wątków np te hormony męża, ale w końcu nie wystawiła mu recepty na Clo - to była wizyta dla mnie tylko więc no ok. Trzeba go wysłać osobno

Podbudowała mnie, jest bardzo miła i wspierająca.
Patrzy natomiast szeroko na różne historie medyczne (u mnie są różne incydenty medyczne poza tematem płodności o których tu nie pisałam i nie chce) i się okazuje że ona łączy te kropki i mówi mi takie fakty które powinien mi lekarz rodzinny powiedzieć 10 lat temu. A jej się to składa immunologicznie. Rzuciła też coś z stymulacją letrozolem/aromkiem bo akurat, jak nigdy, w tym cyklu mi wywaliło E2 na 55 a miałam ok 35 zazwyczaj.. ale nie pociągnęła tego co kiedy jak
Generalnie, że ma to wpłynąć na lepsze komorki.
Za tydzień mam tylko w poniedziałek sprawdzić E2 5 dni po peaku. Przy pierwszej becie oznaczyć prg i E2 koniecznie.
Zleciła drogie badanie genetyczne co do tego POF (560 zł), ale dała znać że nie pilne. Napisała co by chciała teraz zbadać i będzie to ok 400zl oraz onkopakiet 150. Onkopakiet miałam w planach by sprawdzić jak tam suplementacja. Któraś z was robiła? 5 dni bez supli będzie ok?
Wygodna forma notatki z wizyty wraz z zaleceniami i receptami w ciągu 2h od zakończenia. Musiałam się jeszcze podpytać przez fundacje co do tej przerwy w accofil bo jakoś to nie wybrzmiało.
Co do wyników biopsji to chyba postawię na J. bo mam wyniki z Allergen z dziś (przed wizytą nie było) i potwierdzili HP, więc te terapie trzeba jakoś połączyć choć zobaczymy. A może się miło zaskoczę wynikami biopsji. Leczenie zapalenia i tak od nowego cyklu i wtedy cały cykl na ławce rezerwowych 🙁
Jeszcze o tym nie myślę ale zeszło mi ciśnienie z głowy i teraz muszę zaufać i dać się poprowadzić 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 21:18
Jupiter, Malineczka lubią tę wiadomość
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
Dudu - ja słuchałam jej kilku wykładów, chyba muszę się zastanowić nad kursem z immunologii od niej skoro tak łączy kropki i przyda się lekarzowi rodzinnemu 😅.
Dudu13 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
16cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Próbujemy dalej.
Morgo, z opowieści i własnego doświadczenia ona ma ponadprzeciętny mózg. Nie wiem jak nasza wspólna droga się potoczy ale patrzy szerzej niż hormony. Taki dr House w spódnicy
Morgo lubi tę wiadomość
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
Stokroteczko jak wizyta? Jeśli dobrze pamiętam to dzisiaj była.
stokroteczka25 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/2026 kwalifikacja IVF -
PA wrote:Stokroteczko jak wizyta? Jeśli dobrze pamiętam to dzisiaj była.
Milo, ze o mnie pamiętasz. Mieliśmy dziś kwalifikacje formalna w klinice. Podpisanie dokumentów do procedury IVF, pobrali wymazy i badania krwi mialam. Mąż tak samo plus badanie nasienia. Patrzyłam juz wyniki badania nasienia I niestety ruch plemników jest nadal słaby, tylko 12%.
Na poczatku maja mam wizyte i pewnie wtedy lekarz rozpisze stymulacje, wychodzi, że powinnam zacząć pod koniec maja.
Jutro zapewne dostane miesiączkę, wiec przed nami ostatni naturalny cykl starań
Morgo, Claudii lubią tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
03.2026 IUI ❌️
🔜 kwalifikacja IVF