Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lewy jest bardziej aktywny, ale prawy lubi się często chować.

U mnie w klinice potrafią być opóźniania po 3 godziny, lakarka ma tak grafik wypełniony, że zdarzały się po 3 osoby na tą samą godzinę. Dla mnie wizyta w klinice to cały dzień stracony. Także nie jest łatwo

👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚, 2 MII, 0 ❄️
    II procedura
    📆08.2025 - 4 🥚, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
    III procedura
    01.2026 - 3 🥚 MII, 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do teamu bardziej aktywnego jajnika LEWEGO 🤭

Jak czytam jakie macie opóźnienia to teraz nie będę narzekać, że czasami musze poczekać 15min 🫠 no ale też mam ponad godzinkę żeby dojechać i czasem kombinować trzeba w pracy, już brakuje powoli wymówek.

Dudu, niech dadzą czadu obydwa jaja 🔥

Imazolka, Dudu13, Morgo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak to dziewczyny rozgrywacie w pracy? U mnie nie ma większych problemów jak trzeba wyjść ale od czasu do czasu, a tak często to już mi brakuje sposobów... tu już nawet nie chodzi o wymówki tylko kurcze jednak mam spotkania w ciągu dnia i omawianie projektów, jakoś trzeba na tym etacie pracować.

Też jestem team aktywny lewy jajnik ;)

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec - negatyw 👎🏻
    kwiecień - ⏸️😳
    28.04 beta 23,98 🥹
  • Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was i znów nie nadążam z obcymi dla mnie terminami 🙈 Ale ciekawe to wszystko, pewnie się podszkolę jak już się uda zakwalifikować do IVF :D

Też się obawiam tego znikania z pracy, szczególnie po tym jak teraz nie będzie mnie prawie 3 tygodnie… Chociaż o tyle dobrze, że klinikę mam 15 min piechotą od domu :D

U mnie takie przeboje z tym poronieniem, że oszaleć można. Pierwszy raz odmówiłam sugerowanego leczenia (łyżeczkowania w 17h po cytotecu) i czuję się jak jakiś szur co to lekarzy nie słucha, no bo jak to tak. Ale pierwszy raz miałam aż takie wątpliwości co do tego, czy moje zdrowie jest stawiane na 1. miejscu… Okaże się za jakiś czas czy podjęłam dobrą decyzję, bo nie była wcale łatwa. Jestem w domu, czuję się dobrze, mam nadzieję że będzie ok 🤞

Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
    SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
    👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔 puste jajo, farmakologia
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy, brawa za odwagę. Kiedy idziesz na USG kontrolne?

Peachy lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy mówię że mam wizytę lekarską albo pobranie krwi. Te moje IVF to mam poczucie że taka tajemnica poliszynela, ale póki co nie chce mówić wszystkim wprost. Jak jedna osoba zapytała czy jesteśmy w programie IVF to powiedziałam że tak ;p. Idzie się domyślić, bo że mamy problemu z niepłodnością to mówiłam otwarcie. Kwestia godzenia procedury z pracą to niestety dodatkowy stres im dłużej to trwa.

Peachy - to pytaj śmiało, co Ci wyjaśniać, myślę że ja i dziewczyny chętnie to zrobimy ☺️.
    Mi też takie sprzeciwianie się autorytetom nie przychodzi łatwo, ale fajnie że umiesz stanąć za sobą. Ja zmieniłam ostatnio psychiatrę bo nie podobały mi się propozycje poprzedniej co do mojego leczenia plus nie chciała pisać leków z refundacją "bo nie" - no nie zdzierżę takiego podejścia gdy wiem, że jako pacjent mam prawo do tego nawet z gabinetu prywatnego. Dla mnie to było spore przeżycie skonfrontować się z nią 🫣.
    Nie ma co patrzeć jak nas odbiera personel, zawsze warto pytać, rozmawiać, ale ja wyznaje zasadę relacji partnerskiej i zostawiania pacjentowi ostatecznego wyboru.

Peachy lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer I - beta ujemna.
    Próbujemy dalej.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy szefowa wie, po prostu mówię, że muszę jechać do kliniki. Ale już rok to trwa, zaczyna się to robić męczące. Do tego chyba już po takim czasie mało kto wierzy w powodzenie

Morgo lubi tę wiadomość

👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚, 2 MII, 0 ❄️
    II procedura
    📆08.2025 - 4 🥚, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
    III procedura
    01.2026 - 3 🥚 MII, 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • PA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w poprzedniej pracy wiedzieli, więc nie miałam problemu, żeby podporządkować grafik pod lekarzy. Teraz to czasami myślę jak to wszystko pogodzić, żeby w pracy się nie dowiedzieli. Zwłaszcza, że mam umowę zlecenie a potem może udałoby się dostać o pracę na 3 miesiące. Nie chce na razie podpadać z wolnym.

Jak dobrze policzyłam to dziś 12dpo oczywiście biało. Jadę zrobić witaminy i tsh. Mam nadzieję, że wszystko będzie w normie.

Loraa jak chodziłam do poradni na fundusz to tam też 2-3h oczekiwania na wizytę był standardem. Pacjentki umówione na 8 a lekarka przychodziła na 9. Do tego nowa pacjentka to jakieś 40-50min w gabinecie. I się nawet dłuższe opóźnienia robiły.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/2026 kwalifikacja IVF
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w grafiku rozproszonym - jeden dzień pracuje po 12h, a inny mam cały wolny. W pracy dziewczyny wiedzą więc jak podchodzę do stymulacji to staram się ustawiać wolne w dni, które doktor przyjmuje, bo jest praktycznie co drugi dzień w klinice. A jak coś się poprzestawia to mogę się z kimś zamienić zmianami. Chociaż to też takie na 2 razy, bo mam pracę stojącą. Przy pierwszym podejściu pod koniec stymulacji miałam urlop, a teraz normalnie pracowałam. Po prostu staram się nie dźwigać wtedy cięższych rzeczy czy coś, na szczęście też możemy sobie posiedzieć na zapleczu jak trzeba. No ale finalnie kończy się to tak, że jeden dzień jestem w pracy, a drugi w klinice 🤷🏼‍♀️

AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • aszin Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza klinika jest baaaardzo blisko, więc nigdy nie miałam problemów, żeby ogarnąć to z pracą. Jedynie na punkcje brałam dzień wolny. ☺️

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    1) 24.01 ET➝ 30.03 💔 12tc (8+4) T21
  • Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu - do ambulatorium idę w czwartek, ale umówiłam się też na poniedziałek do gina z naszej kliniki żeby zapytać jeszcze o opinię kogoś „niezależnego”, bo boję się że w szpitalu znów zrobią mi wodę z mózgu… Choć może w ambulatorium jak im łóżka nie trzymam to już nie będzie im zależało na pchaniu mnie na łyżeczkowanie 🤪

Morgo - dzięki, jeszcze nie wiem nawet o co pytać xD ale dobrze że jesteście :D
    Jeden plus z tymi lekarzami w szpitalu, że nadal byli mili i raczej wspierający jak odmówiłam, a nie jacyś oburzeni, sami mówili że oczywiście mogę odmówić. Jak zapytałam co wtedy, to powiedzieli że możliwe że sama się oczyszczę, że dadzą mi skierowanie na kontrolę do ambulatorium (a nie „spadaj radź se sama”), i że życzą wszystkiego dobrego. Więc tak jakbym odkryła sekretną drugą opcję leczenia, dla której trzeba się, o zgrozo, postawić lekarzom i procedurom ustalonym przez ordynatora (a nie każdy ma psychę i wiedzę). Niestety inne laski taśmowo szły na łyżeczkowanie, możliwe że wcale niepotrzebne… Aspirację niby też robią, ale sami jej nie proponują, też trzeba o niej wiedzieć :(

👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

• PA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam do punktu i okazało się, że oni takiego badania nie robią...
    Badała któraś z Was cholinę?
    Bo u mnie nie mogę tego badania nigdzie znaleźć, a mam mieć wyniki na wizytę kwalifikacyjną.

MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/2026 kwalifikacja IVF
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Pojechałam do punktu i okazało się, że oni takiego badania nie robią...
    Badała któraś z Was cholinę?
    Bo u mnie nie mogę tego badania nigdzie znaleźć, a mam mieć wyniki na wizytę kwalifikacyjną.

Na wizytę kwalifikacyjną do programu IVF? 😶
    Nie słyszałam o czymś takim jak oznaczanie choliny, serio, może jakichś chochlik drukarski? Ogólnie to nie powinni wymagać badań przed wizytą. U nas wszystko było robione na miejscu. Jakby mój mąż nie miał aktualnego seminogramu to też by miał od razu zlecony.

Peachy - no niestety w czasach kapitalizmu prawda jest taka, że kliniki czy poradnie też mają swój interes i z pewnymi schematami im jest wygodniej organizacyjnie albo coś jest bardziej lub mniej rentowne, albo się po prostu gdzieś utarło że robimy tak i młodsi lekarze boją się/nie chcą wyłamać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 10:18

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer I - beta ujemna.
    Próbujemy dalej.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    To już mi jakoś lepiej że jest więcej "leniwych" lewych jajników🤣

Treaclynat pięknie jesteś obstawiona trzymam kciuki za powodzenie 🤞🤞🤞 z ciekawości emcorton i accofil to zalecenie gin czy dr J.?

Kolejki to faktycznie zmora, czasem frustrujące. Pamiętam pierwsza wizytę jak byłam wkurzona że kurcze place 450 zł za wizyte, a opóźnienie było ponad 2h. 😂

Dudu gratulacje poprawy 🤗

Dziękuję 🙏 to są zalecenia od dr J, immunolog :)

Choinka123 lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
    KIR AA, dużo komórek NK‼️
    Cytokiny, białka, ANA1✅

03.2026 antybiotyk
    04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    I jak to dziewczyny rozgrywacie w pracy? U mnie nie ma większych problemów jak trzeba wyjść ale od czasu do czasu, a tak często to już mi brakuje sposobów... tu już nawet nie chodzi o wymówki tylko kurcze jednak mam spotkania w ciągu dnia i omawianie projektów, jakoś trzeba na tym etacie pracować.

Też jestem team aktywny lewy jajnik ;)

U mnie w pracy nikt nie wie i na razie kombinuje. Zazwyczaj jak mam wizyte w klinice to odbieram nadgodziny. Wizytę kwalifikacyjna tez umowilam na 9, wiec liczę, ze max do 12 bede w pracy. Męczące jest wymyślanie wymówek, ale na razie nie mam innej opcji.

U mnie owulacja jest naprzemiennie, raz z prawego, raz lewego jajnika. Ale lewy jajowod mam upośledzony, wiec te cykle mialy mniejsze szanse

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 12:05

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

03.2026 IUI ❌️

🔜 kwalifikacja IVF

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Malineczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Miał żylaki III stopnia i bardzo obniżone parametry nasienia które wykazały 2 seminogramy w odstępie 3 miesięcy - koncentracja 8, ruch całkowity niecałe 9 no i morfologia 0. Nie poprawiały się po zmianach stylu życia, suplach i Pentohexalu więc po sugestii urologa/androloga zdecydowaliśmy się na operację. Ja bez stymulacji rzadko mam owulacje więc po prostu nie widzieliśmy sensu stymulować z takimi wynikami.

Operację miał laparoskopowo, regeneracja trochę trwała. Ale generalnie operacja pomogła. Pierwszą poprawę było widać po 3 miesiącach, a po 9 już zmiana była ogromna.

Wyniki to tak jak mam w stopce
    przed operacją vs po 3 miesiącach vs teraz w styczniu:

Koncentracja: 8,07 mln/ml ➡️ 13,69 ➡️ 32,64
    Całkowita liczba w ejakulacie: 41,96 mln ➡️ 80,77 ➡️ 156,67
    Żywotność: 70% ➡️ 76% ➡️ 68%
    Ruch a: 0,94 ➡️ 4,31 ➡️ 12,01
    Ruch b: 10,00 ➡️ 20,56 ➡️ 18,14
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 33,01 ➡️ 56,45
    DFI: 15 ➡️ 6,9

Morfologia została na 0, w teorii może jeszcze wskoczyć z opóźnieniem, ale będziemy jeszcze teraz robić posiewy i stres oksydacyjny żeby sprawdzić wszystko co się da. Lekarze twierdzą, że ta morfo nie jest aż tak ważnym czynnikiem jak ruch a tu mamy dużą poprawę więc to cieszy. No i to DFI.

Po innych historiach widzę że z operacją to loteria jest niestety. U mojego męża te żylaki były duże, hormony w normie i nie było za bardzo innego pomysłu więc w to poszliśmy no i akurat się udało poprawić parametry.

Cysterka bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, przeanalizuję wyniki mojego męża jeszcze raz i muszę sprawdzić którego stopnia on ma te żylaki.

Wiek 28&30
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
    — 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————-
  • PA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Na wizytę kwalifikacyjną do programu IVF? 😶
    Nie słyszałam o czymś takim jak oznaczanie choliny, serio, może jakichś chochlik drukarski? Ogólnie to nie powinni wymagać badań przed wizytą. U nas wszystko było robione na miejscu. Jakby mój mąż nie miał aktualnego seminogramu to też by miał od razu zlecony.

Peachy - no niestety w czasach kapitalizmu prawda jest taka, że kliniki czy poradnie też mają swój interes i z pewnymi schematami im jest wygodniej organizacyjnie albo coś jest bardziej lub mniej rentowne, albo się po prostu gdzieś utarło że robimy tak i młodsi lekarze boją się/nie chcą wyłamać.
    Jak byłam na wizycie u lekarki to poprosiła żebym na wizytę kwalifikacyjną przyniosła aktualne wyniki badań witamin które napisała mi na kartce. Stwoerdzial, że w razie czego będzie jeszcze czas na wprowadzenie dodatkowej suplementacji przed punkcją.
    Wyniki mam dobre tylko wit D 34,6 i TSH mi skoczyło do 2,23.

Morgo lubi tę wiadomość

MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/2026 kwalifikacja IVF
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dobrego tygodnia dla was dziewczyny 🌸

Jestem po konsultacji z dr J. dużo wiedzy, ale z konkretów: accofil od tego cyklu☑️, sprawdzić p/ciała nadnerczowe(jako przyczyna POF) oraz metale ciężkie, aromek/letrozol soon, estrogeny w drugiej fazie - jak <200 to estrogeny, zwiększamy euthyrox.

Mąż koniecznie na USG (morfologia nam wskoczyła na 2% w 3 msc ale inne labo), clo na przynajmniej miesiąc, posiew powtórzyć jak wyjdzie mi zapalenie w biopsji.

Generalnie powiedziała że mamy bdb rokowania ale trzeba tutaj z immunologia popracować co do utrzymania ciąż. Równolegle szuka przyczyny POF/I Jestem pozytywnie nastawiona po wizycie i czekam jeszcze na notatkę i recepty. A może to pozytywne nastawienie to kwestia dni przedowu 🤭💁‍♀️

Czekam na: wyniki biopsji z CD138, wyniki HP oraz w czwartek podgląd tych dwóch 🫧 z piątku (lub chociaż 1)⌛️

Morgo, ferrytynka25, stokroteczka25 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:

Jestem po konsultacji z dr J. dużo wiedzy, ale z konkretów: accofil od tego cyklu☑️, sprawdzić p/ciała nadnerczowe(jako przyczyna POF) oraz metale ciężkie, aromek/letrozol soon, estrogeny w drugiej fazie - jak <200 to estrogeny, zwiększamy euthyrox.

Mąż koniecznie na USG (morfologia nam wskoczyła na 2% w 3 msc ale inne labo), clo na przynajmniej miesiąc, posiew powtórzyć jak wyjdzie mi zapalenie w biopsji.

Generalnie powiedziała że mamy bdb rokowania ale trzeba tutaj z immunologia popracować co do utrzymania ciąż. Równolegle szuka przyczyny POF/I Jestem pozytywnie nastawiona po wizycie i czekam jeszcze na notatkę i recepty. A może to pozytywne nastawienie to kwestia dni przedowu 🤭💁‍♀️

Czekam na: wyniki biopsji z CD138, wyniki HP oraz w czwartek podgląd tych dwóch 🫧 z piątku (lub chociaż 1)⌛️

Dudu, to witaj w klubie tych co mają w tym cyklu pierwszy raz accofil :)
    Brzmi jak porządny plan 💪

Dudu13 lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
    KIR AA, dużo komórek NK‼️
    Cytokiny, białka, ANA1✅

03.2026 antybiotyk
    04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:

Co to POF? Na co jest accofil? Może zacznę się doorientowywać :D Trzymam kciuki żeby to był Twój czas!

Wiecie może, czy warto coś sprawdzić po poronieniu? Od czego zacząć? Kariotypy mamy ok. Robiłam te całe MHTFR i PAI, już nie pamiętam które i w jaki sposób mi wyszły nie tak, ale biorę folian i miałam brać acard (zdążyłam ze 2 dni…) wg zaleceń dietetyka (ginekolodzy te mutacje mieli w tyłku i uważali że jest ok).

Dziś mam dzień mocno bólowy, nafaszerowałam się wszystkim co się dało i odpoczywam. Kropka w kropkę ból jak po CP, jak leki przestaną działać to będę się znowu czołgać po mieszkaniu i wyć jak dzikie zwierzę… Pocieszam się, że to pewnie dobrze że coś się dzieje, bo strasznie się boję że się nie oczyszczę i mnie pokarze za tą odmowę łyżeczkowania…

👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ