Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Co do badania zarodków to na dzień dzisiejszy uznaje się że u kobiet poniżej 35 rz, bez wad genetycznych w rodzinie, bez wywiadu nieudanych transferów nie ma takiego wskazania. Też z uwagi na to, że jest to inwazyjna procedura dla zarodka. Tak samo nie robimy gastroskopii każdej osobie która od 2 tyg. ma pobolewania w nadbrzuszu, bo to zbyt inwazyjna i kosztowna procedura, a przede wszystkim w wielu przypadkach nic nie wniesie. Za kilka lat może się to zmienić. Fajnie to wszystko wyjaśnia instaembriolog i odcinek podcastu dr Płodność z dr Łukasiewicz.

Co do immunologii to rozumiem że Was to wkurza. Ale na chwilę obecną to jest medycyna eksperymentalna, stosowanie leków poza wskazaniami rejestracyjnymi. I żaden lekarz nie ma obowiązku się pod tym podpisywać. Są kraje np. Holandia które w ogóle nie uznają takiego leczenia w niepłodności. U nas w medycynie jest naprawdę dużo wolności.

Jasne ja to rozumiem totalnie z perspektywy lekarza - ale no z perspektywy pacjenta, który desperacko chwyta się każdej nadzieji, jest to dołujące. Co nie zmienia faktu, ze oczywiście doceniam, że mamy możliwość leczenia immunologicznego. Po prostu chciałabym w końcu usłyszeć „to jest powód dlaczego nie może pani zajść w ciążę”
    Wiadomo, gwarancji na ciążę nikt mi nie da, ale chciałabym po prostu wiedzieć czemu się nie udaje.

W każdym razie, ja już po wlewie. Było bardzo relaksująco, nawet sobie popracowałam :)

Morgo lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
    KIR AA, dużo komórek NK‼️
    Cytokiny, białka, ANA1✅

03.2026 antybiotyk
    04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja totalnie rozumiem, że lekarze mają różne podejścia i nie każdy jest fanem konkretnych metod. Z jednej strony to nawet robi na mnie dobre wrażenie, że lekarz "ma swoje zdanie" i obraną ścieżkę ;) z drugiej tak jak Trea pisze, bywa to dołujące i demotywujące gdy słyszy się dookoła o wieelu przypadkach gdy immuno była tym brakującym elementem a słyszy się w gabinecie "nie ma to sensu, po co to pani".

Zresztą nie tylko z immuno tak jest, gdy na pierwszej wizycie zapytałam doktora M. o diagnostykę w kierunku endometriozy (moja siostra ma), po to żeby chociaż ją wykluczyć to też powiedział, że skoro nie mam silnych objawów to nie widzi sensu, że "i tak macie państwo sporo innych problemów" i powiedział szczerze, że wg niego duża część tych diagnoz jest naciągana i specjaliści zarabiają na tym, że chcą diagnozować każdą pacjentkę 🤨 Znów mieszane uczucia - z jednej strony chciałabym wiedzieć o wszystkich możliwych przeszkodach jak najwcześniej żeby móc zadziałać. Z drugiej on też ma rację, że badania można robić w nieskończoność i może czasem lepiej skupić się na tym co obecnie wydaje się największym problemem. No i też musi być mocno przekonany do tego co mówi skoro podważa pracę kolegi z kliniki 😅

Jak dla mnie jedna z trudniejszych rzeczy w tym procesie - zaufać lekarzowi, odpuścić czasem kontrolę i dać się poprowadzić specjaliście ;)

Treaclynat, Choinka123, Dudu13 lubią tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec - negatyw 👎🏻
    kwiecień - ⏸️😳
    28.04 beta 23,98 🥹
  • Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    No ja totalnie rozumiem, że lekarze mają różne podejścia i nie każdy jest fanem konkretnych metod. Z jednej strony to nawet robi na mnie dobre wrażenie, że lekarz "ma swoje zdanie" i obraną ścieżkę ;) z drugiej tak jak Trea pisze, bywa to dołujące i demotywujące gdy słyszy się dookoła o wieelu przypadkach gdy immuno była tym brakującym elementem a słyszy się w gabinecie "nie ma to sensu, po co to pani".

Zresztą nie tylko z immuno tak jest, gdy na pierwszej wizycie zapytałam doktora M. o diagnostykę w kierunku endometriozy (moja siostra ma), po to żeby chociaż ją wykluczyć to też powiedział, że skoro nie mam silnych objawów to nie widzi sensu, że "i tak macie państwo sporo innych problemów" i powiedział szczerze, że wg niego duża część tych diagnoz jest naciągana i specjaliści zarabiają na tym, że chcą diagnozować każdą pacjentkę 🤨 Znów mieszane uczucia - z jednej strony chciałabym wiedzieć o wszystkich możliwych przeszkodach jak najwcześniej żeby móc zadziałać. Z drugiej on też ma rację, że badania można robić w nieskończoność i może czasem lepiej skupić się na tym co obecnie wydaje się największym problemem. No i też musi być mocno przekonany do tego co mówi skoro podważa pracę kolegi z kliniki 😅

Jak dla mnie jedna z trudniejszych rzeczy w tym procesie - zaufać lekarzowi, odpuścić czasem kontrolę i dać się poprowadzić specjaliście ;)
    Kurczę, czy to ten lekarz z Parens u którego mamy mieć kwalifikację? 😅 Ciekawe co u nas powie…

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
    SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
    👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔 puste jajo, farmakologia
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy nie pamiętam na kiedy masz umówiona kwalifikacje? Hehe to team dr M się powiększy 😂😂😂

31 & 35
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
    ▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
    ▪️03.26 IUI- trzecia

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na konferencji, na której byłam w marcu był właśnie poruszany problem nadrozpoznawalności endo i adenomiozy. W sektorze prywatnym presja by postawić diagnozę jest duża, bo tego oczekuje część pacjentek.

Co do poglądów lekarzy na leczenie - każdy lekarz na obowiązek diagnozować i leczyć zgodnie z zasadami EBM czyli medycyny opartej na faktach. Na codzien korzystamy z rekomendacji i wytycznych wydawanych przez uznane grona eksperckie na bazie dowodów z badań naukowych. Można rozliczyć lekarza prawnie i etycznie z tego, czy postępuje zgodnie z aktualną wiedzą medyczną (czyli tym co powyżej). Jeśli lekarz decyduje się na diagnostykę i/lub leczenie co do którego nie ma zgody że jest bezpieczne i skuteczne to musi o tym poinformować pacjenta. I może być za to sądzony. Może kiedyś immunologia będzie mieć te twarde dane i będzie miała swoje miejsce w wytycznych. Póki co nie ma i lekarz któremu jest bliżej do stosowania zasad EBM konserwatywnie nie będzie w nią wnikał. Terapie eksperymentalne zawsze są po stronie pacjenta.

Choinka123, aszin, Peachy, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer I - beta ujemna.
    Próbujemy dalej.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

Podpisuję się pod tym 🙋 mam dokładnie to samo. Do procedury wybrałam lekarza, który ma same pozytywne opinie, a mimo wszystko jestem zdystansowana i szperam nadal po forum i gadam z czatem XD

Prawda jest taka też, że za dużo wiemy. Moja siostra, która ma dwójkę dzieci tak po prostu bez większego wysiłku nawet nie zrozumiałaby w 90% tego co my. Lekarze też widzą, że obecnie mamy dużą wiedzę i pojęcie na temat chorób, badań itp. i wiem, że niektórzy są tym rozdrażnieni 😅 mój powiedział, że wiele pacjentek na własną rękę wykonuje badania bez jakichkolwiek wskazań. No ale nie wiedzą jak my się czujemy po latach nieudanych starań i nie mamy już cierpliwości tak po prostu czekać.

Choinka123, Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje się, moje USG eksperckie za miesiąc jest właśnie po to choć ja mam wskazania w skrzepach do Endo i dwie operacje w jamie brzuszne i inne. Ja jak gadam z kimś to miał dzieci i nawet przechodził przez straty i mówię o co chodzi u nas (bo ktoś pyta bliski) to czuję się jak 👽 a to większość wiedzy z forum, czata, lekarzy czy obserwacji swoich czy waszych historii.
    Ten element zaufania lekarzowi, szczególnie jeszcze jak idą za tym spore pieniądze jest bardzo truuudny. Ja się wręcz „zdziwiłam” że J mi zleciło „mało” badań ale ja od stycznia po prostu miałabym za te badania jakieś mega super wakacje dwutygodniowe. A czy odniosła się do wszystkiego? Nie ma szans w 45 min tego zrobić.
    Mogę powiedzieć, że czasem jest tak że jedno się wyciągnie na prostą to drugie się psuje 😩
    Tak samo jak trudno zaufać lekarzowi tak mi się przełączyć w tryb fazy lutealnej 🤪 szczególnie że im więcej robię by obstawić medycznie ten cykl tym nadzieję są po prostu większe - tak działa mózg.
    Jutro sobie pojadę po 12h na morfologię krwi, do 25k leukocytów jest „norma” - dobrze pamiętam?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 19:01

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Peachy nie pamiętam na kiedy masz umówiona kwalifikacje? Hehe to team dr M się powiększy 😂😂😂
    5 maja 🙈 Ale kurde nie wiem czy zdążę zdobyć dokumentację z SU. Nie wiedziałam że tyle trzeba czekać… Próbowałam dziś dzwonić żeby się dopytać, ale nikt nie odbierał. Najwyżej wydrukuję historię wizyt które mam dostępne online i będę liczyć na to, ze wystarczy (poza teczką z papierami które akurat mam). A Ty kiedy idziesz? :D

Morgo jak zwykle mądre rzeczy 😄❤️

Z zaufaniem do lekarzy ostatnio u mnie krucho po tym poronieniu… I zapadła mi w pamięć myśl, że lekarz ma wiedzę, ale ograniczony czas na pacjenta, a my tego czasu by rozkminiać swój przypadek mamy pełno. Ciężko czasem odpuścić wrażenie, że „może lekarz nie ma pełnego obrazu”, „może nie zauważa jakiegoś szczegółu, elementu układanki, nie bierze czegoś pod uwagę”. Dr M podczas moich wizyt w SU palnął ze dwa razy jakieś głupoty w temacie chudnięcia i suplementacji, ale finalnie przymykam na nie oko, bo wydaje mi się że mimo wszystko ma dużo wiedzy. Oby było dobrze 🙈

👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

• Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Podpisuje się, moje USG eksperckie za miesiąc jest właśnie po to choć ja mam wskazania w skrzepach do Endo i dwie operacje w jamie brzuszne i inne. Ja jak gadam z kimś to miał dzieci i nawet przechodził przez straty i mówię o co chodzi u nas (bo ktoś pyta bliski) to czuję się jak 👽 a to większość wiedzy z forum, czata, lekarzy czy obserwacji swoich czy waszych historii.
    Ten element zaufania lekarzowi, szczególnie jeszcze jak idą za tym spore pieniądze jest bardzo truuudny. Ja się wręcz „zdziwiłam” że J mi zleciło „mało” badań ale ja od stycznia po prostu miałabym za te badania jakieś mega super wakacje dwutygodniowe. A czy odniosła się do wszystkiego? Nie ma szans w 45 min tego zrobić.
    Mogę powiedzieć, że czasem jest tak że jedno się wyciągnie na prostą to drugie się psuje 😩
    Tak samo jak trudno zaufać lekarzowi tak mi się przełączyć w tryb fazy lutealnej 🤪 szczególnie że im więcej robię by obstawić medycznie ten cykl tym nadzieję są po prostu większe - tak działa mózg.
    Jutro sobie pojadę po 12h na morfologię krwi, do 25k leukocytów jest „norma” - dobrze pamiętam?:)
    O tak, ja po moich przejściach i diagnozach opowiadam moim koleżankom, chcąc im poradzić, że jak mają to, to niech zbadają tamto, a to może być oznaką czegośtam. Bo przecież ja tego wcześniej nie wiedziałam, przekonałam się na własnej skórze, to teraz już wiem, więc mogę im poradzić i je „uratować”! A potem dociera do mnie, że większość wcale nie będzie miała takich problemów jak ja, ta wiedza im nie będzie potrzebna. Ale przynajmniej słuchają z zaciekawieniem i śmieją się z mojego standupowego autoironicznego storytellingu 🤣

👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

• Claudii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie u dr M. Ogólnie to uznał, że zarodek był po prostu za słaby i się nie przyjął 🤷🏼‍♀️ Teoretycznie przygotowujemy się do transferu w cyklu naturalnym, a praktycznie zapytałam czy byłaby możliwość nie robienia transferu, tylko poprosić o zgodę ministerstwo żeby zrobić kolejną stymulację i zbankowac zarodki. Stwierdził, ze pewnie ministerstwo się nie zgodzi, ale ze mogę spróbować do nich napisać, bo pacjentom szybciej odpisują. Także wyskrobałam meila i zobaczymy czy się zgodzą czy nie.

A z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedziec, że się zapisałam do immuno xd

Peachy o nie wiedziałam, że ty też chodzisz do dr M. Kurczę mi nigdy nic nie powiedział na temat chudnięcia, jedynie ostatnio pochwalił, że schudłam. A co do supli to nie jest mocnym zwolennikiem, ale po pierwszej nieudanej procedurze dostałam od niego całą rozpiskę supli co kiedy ile zażywać. On przyjmuje chyba tylko we wtorki rano w SU? A co on tam właściwie robi? XD Ten człowiek nie ma życia XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 19:20

Choinka123, Morgo lubią tę wiadomość

AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy ja dopiero planuje tam zadzwonić i się umówić na 14 albo 21 maja albo na jakikolwiek inny termin który będzie możliwy. Chcemy być pewni w 100 % i przemyśleć wszystkie ewentualności (nawet rozważałam żeby się umówić na wizytę i podpytać czy nie zrobimy 4 IUI bo w sumie jedna próba nie miała u nas sensu) dlatego tak zwlekam 🫣. Jestem świadoma że w każdym momencie mogą się skończyć pieniądze no ale jednak jestem dobrej myśli.

Ilość miejsc w których pracuje jest godna podziwu że daje radę. Ale w sumie chyba wielu lekarzy pracuje na pelen zegar 🤔

31 & 35
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️STYMULACJE
    ▪️03.26 IUI- trzecia

• Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii, w SU to wiadomo, kto się akurat trafił. Na początku chodziłam do niego, potem na monitoringach byli różni lekarze, a teraz jak potwierdzali poronienie, to znów trafiłam na niego. U mnie kiedyś jak powiedziałam że nieumyślnie przez zmianę diety schudłam bardzo szybko (przy BMI 19) i rozregulowałam sobie cykl, to powiedział że "bardzo dobrze, chudnąć jest zawsze dobrze" 🤦‍♀️? Uznałam to za jakiś brain fart XD No a suplementacja to właśnie jak mówisz. Przecież biorę Ovarin, cóż więcej trzeba, jacy dietetycy, po co :D

👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

• Claudii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On ma też bardzo specyficzny żarcik ogólnie, ale mi to tam pasuje 🤣 Zawsze coś tam głupoty pogadamy, przynajmniej jest luźno 🤣

AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Peachy Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 🤣 myślałam że padnę, jak przyszłam po świętach, a on się pyta od wejścia, czy jestem w połowie sałatką a w połowie serniczkiem? 🤣

Claudii, Choinka123, cysterka95 lubią tę wiadomość

👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

• Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no padłam 😂😂😂😂

31 & 35
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️STYMULACJE
    ▪️03.26 IUI- trzecia

• Morgo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda z tym czasem na pacjenta. Sama w pracy często się czuję jak na taśmie produkcyjnej i kminię czy w ogóle może być inaczej 🫣. Plusem pracy w szpitalu jest to że nad pacjentami myśli się zespołowo, w poradni jesteś zdany sam na siebie i masz bardzo ograniczony czas, co wymusza pewną schematyczność działania.

Choinka123 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy wrote:
    Kurczę, czy to ten lekarz z Parens u którego mamy mieć kwalifikację? 😅 Ciekawe co u nas powie…

Tak, Parens 😅 ale ogólnie to bardzo konkretny i empatyczny lekarz :) wado-zaletą są długie kolejki pacjentek do niego, o których tu ostatnio pisałyśmy

👫 30 & 31
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

▪️seminogram 01.'26:
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec - negatyw 👎🏻
    kwiecień - ⏸️😳
    28.04 beta 23,98 🥹
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny taak te jego żarciki to czasem biorą człowieka z zaskoczenia 😂 mnie zawsze pyta jak się mają moje jamniki (jajniki) i czy byłam miła dla męża jak przychodzę na potwierdzenie owu 😜

Ale kiedyś jak zażartowałam że byłam miła dla męża i mam nadzieję że nie na darmo to kuźwa dostałam wykład, że nie można partnera traktować jak byka rozpłodowego 😅

Peachy, Choinka123 lubią tę wiadomość

👫 30 & 31

▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

▪️seminogram 01.'26:
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec - negatyw 👎🏻
    kwiecień - ⏸️😳
    28.04 beta 23,98 🥹
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zazdroszczę trochę, bo nasz doktor jest totalnie nie żartujący i nie wchodzi w small talk, a to jednak pomaga nadać sytuacji i relacji odrobiny lekkości. Ale bije od niego życzliwość i duuuży spokój, podczas badań wszystko tłumaczy, jest delikatny, co najważniejsze merytorycznie jest dla mnie ok, więc zostaliśmy przy nim.

Choinka123 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

16cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    Próbujemy dalej.

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że wczoraj koło 22 wzięłam całą ampułkę accofilu i narazie nic nie czuję. Albo mnie dopiero walnie, albo nie ma co się aż tak bardzo bać tych skutków ubocznych :)
    Wczoraj też były dwie grube krechy na teście owulacyjnym, więc w tym cyklu oficjalnie zrobione wszystko co mogliśmy. Pozostaje teraz odpoczywać i mieć nadzieję 🙏

Choinka123, Dudu13, Peachy, Imazolka, Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
    KIR AA, dużo komórek NK‼️
    Cytokiny, białka, ANA1✅

03.2026 antybiotyk
    04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ