Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
stokroteczka25 wrote:W czwartek mam podglad i wizyte. Plus dodatkowo spotkanie z anestezjologiem. Juz nie moge sie doczekać.
Bardzo mi przykro, że tak źle się czujesz. Jeśli ból jest aż tak silny, że nie możesz normalnie funkcjonować, to zdecydowanie skonsultowałabym to z lekarzem. Może to być reakcja na stymulację i rosnące pęcherzyki, ale lepiej dmuchać na zimne.
Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku i żeby kolejne dni nie były już takie ciężkie 🤞🍀
Jak się miewasz stokroteczko? 😊
Ja już wiem skąd ten ból u mnie, moje jajniki rozwijają jajeczka jak szalone. Na każdym z nich mam około 20 pęcherzyków
Są przewidywania na punkcje na okolice poniedziałku. A czy Ty już masz wstępny termin? 🤩
Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość
2,5 roku starań.
Teraz stawiamy kolejne kroki z IVF. 🧬
🙋🏻♀️ Endometrioza | Adenomioza | PCOS
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
🧊 14 jajeczek zamrożonych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
Transfer ➡️ następny cykl
__
Trusting the One who holds our future. 🤍 -
Morgo Cieszę się, że mimo niełatwego wyniku masz konkretny plan działania i że trafiłaś na lekarza, przy którym czułaś się zaopiekowana. 🥹✊🍀
Morgo lubi tę wiadomość
2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Imazolka wrote:Chochlik widzę, że masz endo i adeno, czy Ty będziesz miała wyciszenie? 🤔
No właśnie lekarz nic takiego nie proponował, wiem że często tak się robi przed transferem, dlatego zastanawiam się dlaczego lekarka w to nie poszła 🤔
Jeśli będę mieć mało zarodków, to zapytam o to, bo chyba wolałabym wtedy nie ryzykować.2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
U mnie właśnie plan był na 2 miesięczne wyciszenie, ale mówiła mi też, że zależy ile będzie zarodków. Jak będzie mało to na pewno wyciszenie, a jak wyjdzie sporo to jest sens zaryzykować 🤔
Chochlik12 lubi tę wiadomość
starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025
🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
👨 czynnik męski ✔️
💉 stymulacja IVF -
Chochlik12 wrote:Jak się miewasz stokroteczko? 😊
Ja już wiem skąd ten ból u mnie, moje jajniki rozwijają jajeczka jak szalone. Na każdym z nich mam około 20 pęcherzyków
Są przewidywania na punkcje na okolice poniedziałku. A czy Ty już masz wstępny termin? 🤩
Punkcja w poniedziałek rano. U mnie jest mniej, bo lekarz zakłada, że będzie 7-10 komórek. Trochę się boje, ze nie uda się z tego uzyskać zarodka, ale staram się być dobrej myśli.
Ciesze się, ze u Ciebie tyle jajeczek, super
👩❤️👨 34&35
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml ➡️ 34mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln ➡️ 48mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5% ➡️ 17%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
03.2026 IUI ❌️
06.2026 IVF💉
PICSI ➡️ ❄️3AA, ❄️4AB, ❄️3BB, ❄️2BB, ❄️3BC
Transfer ⏳️
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Stokroteczko nie wiem jak w Waszej sytuacji, ale przepisowo zapładnia się 6 komórek więc nie masz się co martwić na zapas 😊
Chochlik wynik wow, oby tylko hiperka Cię mocno nie dojechała później 🫣 Mrozicie komórki, które nie zostaną użyte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 15:36
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB 27.06 - ciąża biochemiczna 💔 -
stokroteczka25 wrote:Punkcja w poniedziałek rano. U mnie jest mniej, bo lekarz zakłada, że będzie 7-10 komórek. Trochę się boje, ze nie uda się z tego uzyskać zarodka, ale staram się być dobrej myśli.
Ciesze się, ze u Ciebie tyle jajeczek, super
Ilość niestety nie zawsze znaczy jakość 🥲 ja właśnie obawiam się, że ze względu na mnogość, jakość może być nienajlepsza, ale niech się zaskoczę 😂
U Ciebie 7-10 komórek to podobno świetna baza 💖i tak maksymalnie zapładniają 6 😊2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Claudii wrote:Stokroteczko nie wiem jak w Waszej sytuacji, ale przepisowo zapładnia się 6 komórek więc nie masz się co martwić na zapas 😊
Chochlik wynik wow, oby tylko hiperka Cię mocno nie dojechała później 🫣 Mrozicie komórki, które nie zostaną użyte?
Lekarz też się obawia o hiperstymulacje
Pozostaje pić dużo wody i jeść białko, tak też robię. 😭🤞🏻 co do mrożenia to chciałabym, ale muszę o tym pogadać z lekarzem, czy to się liczy jako kolejna rządowa stymulacja, czy nie ☺️ jeśli tak, to wolałabym to zrobić komercyjnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 16:05
2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Wydaje mi się, że się liczy. I też nie wiem jak kliniki podchodzą do takiego komercyjnego mrożenia podczas uczestnictwa w programie rządowym. Musisz się dowiedzieć dokładnie, żeby później nie było przykrej niespodzianki.Chochlik12 wrote:Lekarz też się obawia o hiperstymulacje
Pozostaje pić dużo wody i jeść białko, tak też robię. 😭🤞🏻 co do mrożenia to chciałabym, ale muszę o tym pogadać z lekarzem, czy to się liczy jako kolejna rządowa stymulacja, czy nie ☺️ jeśli tak, to wolałabym to zrobić komercyjnie.
Współczuję samopoczucia, nie wyobrażam sobie 40 jaj 🙈 Dbaj o siebie!
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 -
Chochliczku, nawadniaj sie i odpoczywaj. Podziwiam Cię, ja mam brzuch jak balon, a co dopiero przy takiej liczbie jajeczek jak u Ciebie
👩❤️👨 34&35
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml ➡️ 34mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln ➡️ 48mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5% ➡️ 17%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
03.2026 IUI ❌️
06.2026 IVF💉
PICSI ➡️ ❄️3AA, ❄️4AB, ❄️3BB, ❄️2BB, ❄️3BC
Transfer ⏳️
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Część dziewczyny! przebrnęłam przez cały wątek i czuje się jakbym się już z Wami odrobinę znała. Jeśli można, to chciałabym do Was dołączyć. Wiecie jak jest, przyjaciele i rodzina, którzy nie przechodzą tego co my, mają ograniczone moce przerobowe na wałkowanie z nami naszych tematów, a ja czuję, że ulgę przynosi mi tylko czytanie i mówienie o tym.
Moją historię znajdziecie pokrótce w stopce! Także witam się serdecznie i liczę, że będę mogła być tu też wsparciem dla Was.
Imazolka wrote:U mnie właśnie plan był na 2 miesięczne wyciszenie, ale mówiła mi też, że zależy ile będzie zarodków. Jak będzie mało to na pewno wyciszenie, a jak wyjdzie sporo to jest sens zaryzykować 🤔
Imazolka, u mnie identyczny plan na wyciszenie, będziemy stosować Visanne albo Diphereline. Rozmawiałyście z lekarzem już na ten temat? Trochę się stresuję Diphereline, ale chyba lepszy 1 zastrzyk niż codzienna dodatkowa dawka leków.
Ja póki co 16dc, wczoraj była owu, dziś pęcherzyk pęknięty. Także zaaplikowałam pierwszy zastrzyk clexane, acard i encorton biore juz od początku cyklu, a na wieczór startujemy z accofilem i progiem. Nigdy nie miałam żadnej obstawy lekowej, ciekawe jak będzie.
Morgo, cysterka95, stokroteczka25 lubią tę wiadomość
👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
8.2026 planowany start symulacji i punkcja. -
Z tego co się orientuję to mrożenie nie liczy się jako dodatkowa procedura, dopiero zapłodnienie tych komórek. Tylko podobno komórki akurat mogą tracić na jakości podczas mrożenia, ale za to nie trzeba przechodzić całej stymulacji od nowa, coś za coś 🫣
Xena witamy w naszych skromnych progach, szkoda, że musiałaś tutaj dotrzeć 🥲
White1, Chochlik12 lubią tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB 27.06 - ciąża biochemiczna 💔 -
Chochlik wow jajniki jak winogrona 🙈 trzymaj się i żeby były z tego dzieci! 😌👫 31 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard + Clexane
▪️KIR AA
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26 - znaczna poprawa wyników 💪🏻
maj 🌈
1.06 - beta 64
3.06 - beta 182
5.06 - beta 370
8.06 - beta 1555
23.06 - 7+0 - CRL 0,69, bijące serduszko ❤️
26.06 - 7+3 - CRL 1,17
cudzie trwaj 🥹

-
Tak, tylko żeby podjeść do kolejnej procedury, trzeba wykorzystać najpierw te zamrożone 🙈 Tak mi mignęło gdzieś na forum.Claudii wrote:Z tego co się orientuję to mrożenie nie liczy się jako dodatkowa procedura, dopiero zapłodnienie tych komórek. Tylko podobno komórki akurat mogą tracić na jakości podczas mrożenia, ale za to nie trzeba przechodzić całej stymulacji od nowa, coś za coś 🫣
Xena witamy w naszych skromnych progach, szkoda, że musiałaś tutaj dotrzeć 🥲
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 -
W trakcie refundowane procedury można nadmiar komórek zamrozić komercyjnie lub w ramach procedury. Jeśli odbędzie się to komercyjnie, to my decydujemy co z nimi chcemy zrobić w przyszłości, możemy trzymać, z tym, że za to też później się płaci, a możemy użyć do następnej procedury z programu, to już nasz wybór. Jeśli komórki zostaną zamrożone w ramach programu, to one muszą zostać użyte jako druga procedura, wtedy nie ma wyboru czy chcemy świeżą stymulację czy używać tamtych.aszin wrote:Tak, tylko żeby podjeść do kolejnej procedury, trzeba wykorzystać najpierw te zamrożone 🙈 Tak mi mignęło gdzieś na forum.
U mnie komórek na podglądzie było około 20-30, pobranych 18, a dojrzałych okazało się tylko 6. Na etapie podglądów zdecydowaliśmy, że nadmiar zutylizujemy i będziemy robić kolejną na świeżo, a później i tak wyszło, że nie było nawet czego mrozić. Zapłodniły się tylko 2 i z nich powstała jedna blastka. Tyle wystarczyło i mocno kibicuję, żeby każdej się trafiła ta szczęśliwa 🍀
Chochliczku tylko pilnuj, żeby dostać agonistów jako trigger, żeby zminimalizować ryzyko hiperki, u mnie to był Gonapeptyl Daily x2
Stokrotko ważna jest jakość a nie ilość, twoje wyniki są ekstra i zapowiadają dobre wyniki
stokroteczka25, Morgo, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵🧸
01.07 660g ☀️

-
Zapodaj.net/plik-SJG8335brI
Zapodaj.net/plik-OfajENINFf
8 lat starań, 4 nieudane transfery ivf, w tym miesiącu testy owulacyjne starania i dziś 2 dni przed terminem okresu zrobiłam test co sądzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 21:51
-
Julcia, to jest zdecydowanie pozytywny test ciążowy. Jak nie było ovitrelle to jest wczesna ciąża. Zrób jeszcze jutro rano, a najlepiej to na betę. Gratulacje!
Julcia7 lubi tę wiadomość
👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
8.2026 planowany start symulacji i punkcja. -
Xena89 wrote:Julcia, to jest zdecydowanie pozytywny test ciążowy. Jak nie było ovitrelle to jest wczesna ciąża. Zrób jeszcze jutro rano, a najlepiej to na betę. Gratulacje!
Starania naturalne, trochę się dygam bo widzę że sluz minimalnie zabarwiony na brązowo i ciągnie mnie brzuch w dole ale skala 1/10 tak jakby się tam coś kotłowało podobne odczucie jak przed okresem. Ten test był robiony z popołudniowego moczu, jutro powtórzę. Biorę prog. -
Julcia7, to co opisujesz to właśnie były moje objawy wczesnej ciąży. Zarodek komunikuje się właśnie z twoim endometrium by rozwinąć wczesną ciążę - trzymam kciuki!!
Julcia7 lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
B12, ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, D3 🔜🆙
07.26 wizyta 🪂
Histeroskopia❓