Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotko, a tak z ciekawości, w jakiej jesteś klinice? 😃
Aszin, ooo, to naprawdę super ze strony kliniki, że na każdym etapie można było dopytać, co się dzieje. 😊
Ja chyba po południu zadzwonię do Bociana w Katowicach i zapytam, jak to u nich wygląda. Nie ukrywam, że od rana trochę się tym stresuję… Cały czas mam z tyłu głowy rozkminy, czy nasze komórki i plemniki w ogóle będę w stanie się ze sobą połączyć. 🥲2,5 roku starań.
Teraz stawiamy kolejne kroki z IVF. 🧬
🙋🏻♀️ Endometrioza | Adenomioza | PCOS
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
🧊 14 jajeczek zamrożonych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
Transfer ➡️ następny cykl
__
Trusting the One who holds our future. 🤍 -
Wracam po przerwie
Widzę sporo mnie ominęło, gratulacje Cysterko i Aszin! Trzymam dalej kciuki za wszystkie z Was 
Ja dzisiaj wróciłam do poradni, bo do doktorka nie było na teraz terminów prywatnie, a ja nie mam cykli do stracenia, ale nie narzekam, zaoszczędzę parę stówek 🤷♀️
Z nowych badań - zrobiłam ponowną drożność, czysto. Badania na APS - czysto. Przy okazji od reumatolożki ANA2, CRP, CCP, RF - nawet nie wiem co to, ale czysto. Celiakia - czysto. Więc nic nowego 🤷♀️ Już jakiś czas temu umówiłam się do dr Sydora na zaś, jak się okaże że mi to potrzebne. Termin na październik 🤣 Próbuję też nadal zdiagnozować moje dolegliwości jelitowe, ale póki co wciąż nic nie wiem.
Wyrecytowałam dziś więc doktorom streszczenie mojej historii dla przypomnienia, pokazałam nic nie wnoszące wyniki badań i zgodnie z planem wracamy do stymulacji w kolejnym cyklu, a doktor na odchodne życzył mi zajścia
aszin, cysterka95, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
👨 morfologia 0-3%
kariotypy 🆗
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia
🔜 powrót do stymulacji -
Morgo totalnie rozumiem twoje położenie. Daj sobie czas i możliwość na upust tych wszystkich emocji. Masz prawo to wszystko czuc 🫂
Peachy jakbyś chciała się wcześniej umówić do dr Sydora to w Tarnowie na Mostowej są zapisy w 1 albo 2 środę miesiąca na kolejny miesiąc. Czyli teraz będą na sierpień. Trzeba tylko wisieć na telefonie od 7 rano i czekać na otwartą linie 😊 Ewentualnie na grupie Immunologia - starania z doktorem S. czasem dziewczyny piszą, że zwalniają termin 😊
Morgo lubi tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB 27.06 - ciąża biochemiczna 💔 -
Chochlik, ja lecze sie w invicta 😊
Dzisiaj mam kiepski dzień po tej punkcji. Ciągle mnie mdli, brzuch mam jak balon, uderzenia goraca i ledwo chodze. Mam nadzieje, ze to minie szybko...
Chochlik12 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 34&35
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml ➡️ 34mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln ➡️ 48mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5% ➡️ 17%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
03.2026 IUI ❌️
06.2026 IVF💉
PICSI ➡️ ❄️3AA, ❄️4AB, ❄️3BB, ❄️2BB, ❄️3BC
Transfer ⏳️
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Stokroteczko i Chochliku, super wieści po punkcji, trzymam kciuki, żebyście szybko stanęły na nogi i żeby słynęły do Was najlepsze możliwe wyniki z hodowli 🤞🏻🩷
stokroteczka25, Chochlik12 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane, AMH 2,58
✓ koncentracja 126 mln, A+B = 32 %, morfologia 4 %
❗️przewlekle zapalenie endometrium, dysbioza jelitowa
❗️adenomioza, endometrioza
❗️KIR AA i brak kirów implantacyjnych
💊 aktualnie probiotykoterapia -
stokroteczka25 wrote:Chochlik, ja lecze sie w invicta 😊
Dzisiaj mam kiepski dzień po tej punkcji. Ciągle mnie mdli, brzuch mam jak balon, uderzenia goraca i ledwo chodze. Mam nadzieje, ze to minie szybko...
Kurczę, biedna… 🥺 Mam nadzieję, że szybko Ci odpuści. ❤️ Ja dziś rano zaliczyłam wymioty i zaczęłam się zastanawiać, czy to bardziej przez Dostinex, czy rozwijający się OHSS. 🫣 Pamiętaj o mierzeniu obwodu brzucha i codziennym ważeniu się – u Ciebie było też całkiem sporo oocytów, więc warto to kontrolować. Trzymam kciuki, żeby dzisiaj było już lepiej. 🤞💕2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Dzwonili do mnie z kliniki. 🤭
Udało się zamrozić 14 oocytów, a z 6 zapłodnionych komórek 3 rozwijają się prawidłowo. 🥹 Na ten moment są w 2. dobie, mają 4–5 blastomerów i ocenę klasy A.
Przyznam, że liczyłam po cichu, że prawidłowo zapłodni się ich trochę więcej, ale bardzo cieszę się z tych trzech i mam nadzieję, że będą walczyć dalej. 🥹
White1, Aga_92, Morgo, ferrytynka25, snieżka, Imazolka, cysterka95, Belia, Gnom, Marzycielka94, Peachy lubią tę wiadomość
2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Morgo przykro mi z powodu stanu zapalnego. Mam nadzieję, że to przyczyna niepowodzeń.
Aszin gratulacje 💕 trzymam kciuki za przyrosty
Chochlik, Stokroteczkatrzymam kciuki za zarodki
Morgo, stokroteczka25, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/26 IVF I 23🥚-> 15 MII ->0
IVF II 08-09.26 -
Chochlik, stokro - co u Was? Jakieś dalsze wieści z Kliniki?
aszin - piękne przyrosty bety ♥️
aszin, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo wrote:Chochlik, stokro - co u Was? Jakieś dalsze wieści z Kliniki?
aszin - piękne przyrosty bety ♥️
Do mnie nie dzwonili od tego czasu, a ja sama nie wyrywam się do telefonu... 🫣
Trochę chciałabym, żeby zadzwonili z update, a trochę wolałabym żeby zadzwonili, gdy już będzie ostateczny werdykt. 😂 Dzisiaj mija 4 doba.
aszin, Morgo lubią tę wiadomość
2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Dziewczyny, wpadam z updatem. Ostatecznie pęcherzyki urosły i estradiol wynosił 260. Ovitrelle na pęknięcie na polecenie lekarza. Transfer miałam w sobotę, bardzo się bałam, że zarodek sie nie rozmrozi. Wczoraj zrobiłam pierwszy test, chociaż miałam tego nie robić i był zdecydowanie ciemniejszy niż te ostatnio 5dpt. Dziś poszłam na betę 6dpt i wynosi 32, progesteron 38. Także raczej to nie jest ovitrelle 🫣 Ogólnie byłam bardzo negatywnie nastawiona do tego, że się uda. Dziś jeszcze byłam u dr Sydora przed wynikami w razie niepowodzenia. Oczywiście czekamy na przyrost, ale wygląda to całkiem dobrze 🥹 Przynajmniej coś zaskoczyło 🥹 Objawów nie miałam żadnych, takie jak przed okresem czyli ból piersi 7dpo, dlatego już wpisałam cykl na straty. Dziś mnie bardzo bolą plecy na zmianę z podbrzuszem.
Loraa pisze to też głównie dla Ciebie, mam nadzieję, że to czytasz i że uwierzysz, że w tak g*wnianych sytuacjach jak nasze jest światełko w tunelu 🫶🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 17:23
aszin, Morgo, Loraa, Chochlik12, Marzycielka94, White1, AnMiPe, Imazolka, Gnom, Iskiereczka00, cysterka95, Pelasia30, Dudu13, Belia, Peachy lubią tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB 27.06 - ciąża biochemiczna 💔 -
Claudii, cudownie! 🥹❤️Mocno, mocno trzymam kciuki za nas obie, żebyśmy razem „wylądowały” w wątku marcowym 🍀
Chochlik12, White1, Claudii lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 -
Morgo wrote:Chochlik, stokro - co u Was? Jakieś dalsze wieści z Kliniki?
U mnie niestety klinika nie dzwoni w trakcie hodowli, dopiero na sam koniec. Jutro lub w niedzielę spodziewan sie telefonu
Claudii, cudowna wiadomośc 😍 trzymam kciuki za przyrosty bety i wierze ze wszystko bedzie dobrze 🍀🍀
Claudii lubi tę wiadomość
👩❤️👨 34&35
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml ➡️ 34mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln ➡️ 48mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5% ➡️ 17%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
03.2026 IUI ❌️
06.2026 IVF💉
PICSI ➡️ ❄️3AA, ❄️4AB, ❄️3BB, ❄️2BB, ❄️3BC
Transfer ⏳️
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Claudii ❤️❤️❤️ Nawet nie wiesz jak się cieszę! Trzymam kciuki za przyrosty! 🍀🤞
Morgo, Claudii lubią tę wiadomość
10.2024
➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%
💉
I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
II FET - 🍀🙏
A ch*j z tym wszystkim! -
Claudii dajesz nadzieję, serce się raduje czytając takie posty jak Twój 🥹🥹🥹 nieustannie Ci kibicuję i trzymam kciuki za szczęśliwe wiadomości i dobre przyrosty 😍😍😍😍🥹🥹🥹🥹
✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane, AMH 2,58
✓ koncentracja 126 mln, A+B = 32 %, morfologia 4 %
❗️przewlekle zapalenie endometrium, dysbioza jelitowa
❗️adenomioza, endometrioza
❗️KIR AA i brak kirów implantacyjnych
💊 aktualnie probiotykoterapia -
Claudii jestem wzruszona i przeszczęśliwa z Twojego powodu ❤️
🤶 30l.
Temat dziecko od 02.2023
🩷IO, otyłość, [mięśniaki: 06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm, 02.2026 10cm], AMH 4,5. Choroba Gravesa-Basedowa.
💊Thyrozol 2x10, Glucophage 2x1000, Euthyrox 75, suple
🎅35 l.
💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Claudii!! Wzrusz absolutny 🥹 bardzo się cieszę, niech teraz Kropek się zadomawia 💚
Dla Ciebie Aszin ten gratulacje. Ja podczytuję trochę z doskoku i mocno trzymam kciuki za to żeby teraz wszystko pięknie się ułożyło 🍀🍀🍀
Chochlik, do boju! Niech z tej stymulacji będą piękne zarodeczki 💪💪💪
Chochlik12, Iskiereczka00, Claudii lubią tę wiadomość
-
Claudii trzymam mocno kciuki!!! ♥️ bardzo bardzo się cieszę 🥹
Nie wiedziałam, że tyle się czeka na wiadomości od kliniki, jakoś to sobie wyobrażałam, że dzwonią codziennie i mówią co i jak
to na pewno musi być stresujące dla was
Ja wykupiłam wszystkie zastrzyki, od jutra zaczynam stymulację 🙈 jakie było moje zdziwienie jak wyszłam z całą torbą i zapłaciłam za to 70zl 😂
White1, Chochlik12, Claudii, Loraa, karczoch321, Marzycielka94, Morgo, Belia lubią tę wiadomość
starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025
🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
👨 czynnik męski ✔️
💉 stymulacja IVF -
Claudii 🥹 Trzymam mocno kciuki za dalszy rozwój sytuacji! 🤍
Imazolka, to chyba zależy od kliniki. Słyszałam, że w niektórych rzeczywiście dzwonią częściej z informacjami. 😂
Ooo, leki często są dofinansowane 😍 Chociaż nie wszystkie, więc dobrze Ci lekarz przepisał. 😃 U nas cała stymulacja kosztowała około tysiaka, bo jeden z leków nie był refundowany. 🫣 Powodzenia ze stymulacją! 🤞🏻
2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Trusting the One who holds our future. 🤍