Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik - może żeby pomoc przywrócić równowagę estrogeny-progesteron po stymulacji? To moja luźna myśl, nie wiem czy ma sens 😉.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
19cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo wrote:Chochlik - może żeby pomoc przywrócić równowagę estrogeny-progesteron po stymulacji? To moja luźna myśl, nie wiem czy ma sens 😉.
Też tak właśnie pomyślałam, ale czy to owulacja nie spowoduje mi wydzielenia ładnie progesteronu? 😂
Nie ukrywam, że wolałbym się nie faszerować progesteronem jeśli nie ma potrzeby xd2,5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS
🙎🏼♂️ 28 | OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
Transfer ➡️ pod koniec sierpnia ☀️
__
Trusting the One who holds our future. 🤍 -
Dziewczyny, spieszę do Was nieśmiało z informacjami co u nas.
13 lipca (13 dc) miałam usg, gdzie wyszło, że po prawej stronie jest pęcherzyk 20 mm. O godzinie 17:00 dostałam Ovitrelle z zaleceniami dalszych starań. Cykl całkowicie naturalny, bez żadnego wspomagania.
22 lipca (7 dpo) w nocy było mi tak przeraźliwie zimno, że nie byłam w stanie się zagrzać, choć termometr pokazywał książkową temperaturę.
23 lipca (8 dpo) zbadałam proga i wyniósł 25,3. Ucieszyłam się, ale na nic nie nastawiałam, bo miewałam w przeszłości takie progi i one nic nie wnosiły.
Dodatkowo 8-9 dpo pojawiły się dolegliwości wskazujące na infekcję intymną, więc pożegnałam całkowicie nadzieję związane z tym cyklem.
Dzisiaj rano test mnie jednak zaskoczył i pokazał cieniutką kreseczkę, bardziej cień kuzyna cienia. Właśnie dostałam wyniki i moja beta wynosi 13,8 🥹🥹🥹
Zgodzenie z zaleceniami dr Jarosz - od momentu pozytywnego testu wdrażamy accofil, więc dziś wieczorem zostanie podana pierwsza dawka. Jakieś rady dziewczyny? Biorę do serca wszystko, co napiszecie 🩷
Test u góry z wczoraj, test dolny z dzisiaj
https://ibb.co/wTdM2cCWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 18:16
Foggy, Morgo, snieżka, Dudu13, Pelasia30, White1, karczoch321, Imazolka, Claudii, Aga_92, stokroteczka25, Gnom, cysterka95, Chochlik12 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane, AMH 2,58
✓ koncentracja 126 mln, A+B = 32 %, morfologia 4 %
❗️przewlekle zapalenie endometrium, dysbioza jelitowa
❗️adenomioza, endometrioza
❗️KIR AA i brak kirów implantacyjnych
💊 aktualnie probiotykoterapia i powrót do starań naturalnych 06/26
⏸️ 27.07, beta 13,8, rośnij maluszku🤞🏻🥹🍼 -
Marzycielka - pięknie 😍 to Twoje pierwsze dwie kreski? Nie mam żadnych rad, proszę cieszyć się tą chwilą 🥹
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
19cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, spieszę do Was nieśmiało z informacjami co u nas.
13 lipca (13 dc) miałam usg, gdzie wyszło, że po prawej stronie jest pęcherzyk 20 mm. O godzinie 17:00 dostałam Ovitrelle z zaleceniami dalszych starań. Cykl całkowicie naturalny, bez żadnego wspomagania.
22 lipca (7 dpo) w nocy było mi tak przeraźliwie zimno, że nie byłam w stanie się zagrzać, choć termometr pokazywał książkową temperaturę.
23 lipca (8 dpo) zbadałam proga i wyniósł 25,3. Ucieszyłam się, ale na nic nie nastawiałam, bo miewałam w przeszłości takie progi i one nic nie wnosiły.
Dodatkowo 8-9 dpo pojawiły się dolegliwości wskazujące na infekcję intymną, więc pożegnałam całkowicie nadzieję związane z tym cyklem.
Dzisiaj rano test mnie jednak zaskoczył i pokazał cieniutką kreseczkę, bardziej cień kuzyna cienia. Właśnie dostałam wyniki i moja beta wynosi 13,8 🥹🥹🥹
Zgodzenie z zaleceniami dr Jarosz - od momentu pozytywnego testu wdrażamy accofil, więc dziś wieczorem zostanie podana pierwsza dawka. Jakieś rady dziewczyny? Biorę do serca wszystko, co napiszecie 🩷
Test u góry z wczoraj, test dolny z dzisiaj
https://ibb.co/wTdM2cC
Bardzo się cieszę marzycielko 😍 Trzymana mocno kciuki za kropka 🍀
-
Marzycielka 💖💖🥹🤞 gratulacje i trzymam kciuki za rozwój wydarzeń

Jaką dawkę masz? Ja polecam accofil aby podał ci partner jeśli masz 1/3, łatwiej wymierzyć
podawać wolno, na przytrzymanym ale nie za mocno fałdku ok 5 cm od pępka. Na 30 min przed wyjąc z lodówki… możesz jutro czuć się obolała, barki lędźwia, nogi i mieć uczucie „spuchniętego” gardła. Ja mam tak prawie co dawkę haha. Po 3-4 dawkach kontrola morfologii w dzień podania kolejnego zastrzyku i o ile pamiętam dr Jarosz patrzy by WBC nie były powyżej 25k.
Ja dziś robiłam właśnie po 5 dawkach odkąd mi drgnęła beta i po podaniu w sobotę dziś mam 15k i NEU 9,7, normalnie podaje kolejną 1/3.
Jesteś na jakimś progu?
Ps. przy okazji morfologii machnęłam ostatnią betę - 4552🤝
Marzycielka94, snieżka, Pelasia30, White1, Morgo, Imazolka, Claudii, Gnom, cysterka95, Chochlik12, Malineczka lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, D3 🔜🆙
✨⏳
07.26🤞⏸️ beta 🚀 -
Dudu, bardzo Ci dziękuję za wiadomość. Mam napisane, żeby podawać 10 mln.j. podskórnie (podzielić ampułkę na 3 części do insulinowek). Powiedz proszę, skoro dziś mam to podać pierwszy raz to od razu mam to podzielić na 3 dawki? Mam jeszcze wzmiankę o 50 ul powietrza, rozumiem, że to mam nabrać przed pobraniem leku do insulinówki? Trochę mnie to stresuje i stąd te wszystkie pytania.
Edit: na razie nie, mam swój 18,9, ale już napisałam do lekarza, czy coś brać w razie potrzeby.
Morgo, na początku starań miałam dwa cykle z beta rzędu 5/6, nigdy więcej, więc teraz jest to dla mnie totalnie nowa sytuacja, mam nadzieję, że się wszystko utrzyma i rozwinie jak trzeba 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 19:23
Morgo lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane, AMH 2,58
Dudu13 wrote:Marzycielka 💖💖🥹🤞 gratulacje i trzymam kciuki za rozwój wydarzeń

Jaką dawkę masz? Ja polecam accofil aby podał ci partner jeśli masz 1/3, łatwiej wymierzyć
podawać wolno, na przytrzymanym ale nie za mocno fałdku ok 5 cm od pępka. Na 30 min przed wyjąc z lodówki… możesz jutro czuć się obolała, barki lędźwia, nogi i mieć uczucie „spuchniętego” gardła. Ja mam tak prawie co dawkę haha. Po 3-4 dawkach kontrola morfologii w dzień podania kolejnego zastrzyku i o ile pamiętam dr Jarosz patrzy by WBC nie były powyżej 25k.
Ja dziś robiłam właśnie po 5 dawkach odkąd mi drgnęła beta i po podaniu w sobotę dziś mam 15k i NEU 9,7, normalnie podaje kolejną 1/3.
Jesteś na jakimś progu?
Ps. przy okazji morfologii machnęłam ostatnią betę - 4552🤝
Piękny wynik ❤️ Za Ciebie też mocno trzymam kciuki 🍀 A jak się czujesz?
Dudu13 lubi tę wiadomość
-
Marzycielko trzymam kciuki za dobre przyrosty i kropka 😍
Jeśli chodzi o accofil to ja podaje sobie 0,17ml co drugi dzień. Jedynie to właśnie muszę przelewać i chyba robię to ok 🙈 te insulinowki też tak ciężko trafić co do ml. Ja mam tą z 40 jednostkami i babeczka w aptece mi powiedziała, ze mam wlewać do poziomu 7 jednostek 🧐
Wyciągam z lodówki jakieś 20min wcześniej przed podaniem. Morfologię robię raz w tygodniu. Teraz miałam obniżone limfocyty ale tak poza tym to okej.
Ale fakt, przelewanie jest stresujące i czy zgadza się ilość ml 🙈
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
Trombofilia ✅ -
Marzycielko, cudownie wiadomości! Trzymam kciuki za dalszy rozwój 🍀
Claudii? 👀
-
Pelasia, ale rozlewam w momencie otwarcia strzykawki tak? Czyli dziele sobie na trzy dawki: dwie rozlewam i jedna w brzuch? Wolałabym do Ciebie przyjechać na podanie tej dawki, niż robić to sama z mężem 😂✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane, AMH 2,58
Cześć dziewczyny, moje cykle są 31 dniowe ostatnia miesiączkę miałam 10czerwca. @ spóźnia mi się ponad 2 tyg. Testy negatywne, a beta 4.9, dzisiaj lekkie plamienie. Dodam że przytulam się z partnerem codziennie i nawet nie wiem kiedy mogło dojść do zapłodnienia. Ginekolog potwierdził że owulację miałam ale na USG jeszcze nic nie widział. To znaczy, że mogę już wykluczyć ciąża ? Czy jest jeszcze jakaś mała iskierka nadziei ?
-
Marzycielko zapraszam 😂 nie chcesz wiedzieć jak mój pierwszy raz wyglądał z accofilem 😂 cała ampułka poszła w pi*du xd
Ja ogólnie nie przelewam do wszystkich insulinowek tylko co drugi dzień wlewam do jednej tyle ile potrzebuje i chowam spowrotem. Nie wiem czy to dobrze czy nie 🫣
Dudu13, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
Trombofilia ✅ -
Marzycielko tak jak pisze Pelasia - ja przelewałam raz bo musiałam sobie sama podać. Ten filmik na YT jest pomocny mega
ja podałam sobie to co zostało jako 3 część od razu z oryginalnej ampulkostrzykawki 🤝
Co do proga to warto czymś się wesprzeć
wszystko tylko nie dupek haha
Śnieżko, dzięki że pytasz 💖 sama nie wiem, czasem senna, czasem o tym zapominam, trochę posiniaczkowa już na brzuchu, dość niecierpliwa by upewnić się że wszystko ok na tym etapie na USG 🌝 brzuch mam lekko wzdęty ale to chyba prolutex, 🍒 różnie haha, a dziś w nocy to mi się chciało tak pić że chyba ze 3 razy się budziłam 😩
Mam nadzieję że w czwartek zwolni się jakiś termin i chociaż coś uda się podejrzeć. Ciążę po stratach są mega drenujące 😵💫 w środę powtarzam hormony i wieczorem skonsultuje mi to dr J. Cieszę się, że nie będę musiała scedować na ginekologa leków hormonalnych 🙆♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 21:05
snieżka lubi tę wiadomość
08.24 histeroskopia✅
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅
CD138 ✨✅
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
✨⏳
07.26🤞⏸️ beta 🚀 -
Marzycielka piękna wiadomość! ☺️ trzymam moooocno kciuki! 🍀
Ja póki co to wstrzykiwałam cały accofil, więc nie miałam tego problemu, ale od transferu też mam przepisane 1/3 więc zapisuję wszystko co napisałyście 😂
Marzycielka94, Dudu13 lubią tę wiadomość
starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025
🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
👨 czynnik męski ✔️
💉 stymulacja IVF -
Marzycielko cudowna wiadomość, oby kropek pięknie rósł 🍀🤞🏼
Dudu masz w czwartek USG?
Ja po wizycie, maluszek ładnie dogonił do 6+6, dziś CRL 0,88 cm i widoczne serduszko. Doktor nie mierzył, ale na oko mówił, że 130 bpm i piękna ciąża 🤭 Dostałam masę badań do zrobienia i kolejna wizyta w środę za tydzień. Jedynie co to dziś zrobiłam TSH i mi wywaliło do 11 więc jutro muszę ogarnąć pilną konsultację z endo 😳
Marzycielka94, Morgo, White1, Imazolka, Foggy, aszin, Dudu13, karczoch321, Aga_92, Pelasia30, stokroteczka25, Gnom, Loraa, cysterka95, snieżka lubią tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB 27.06 beta:
6dpt 32,2 / 9dpt 36,6 cb? 💔/ 11dpt 56,9 / 13 dpt 122,8 / 16 dpt 426,2 / 19 dpt 1080,4 / 23 dpt 3313,7
24.07 USG 6+3 CRL 0,45
27.07 USG 6+6 CRL 0,88 i ♥️
05.08 USG 8+1 ⏳

-
Claudii, nawet nie wiesz, jak bardzo się cieszę! ❤️🍀 Twoj przykład pięknie pokazuje, że bety można sobie wsadzić w 🍑🤭
Gnom, Claudii lubią tę wiadomość
-
Claudii, no mega się cieszę 🥹🥹🥹💓
Czekałam cały dzień!
Spróbuję dostać się w czwartek jeśli coś się zwolni do znanej gin z pierwszej ciąży - potrzebuje kogoś comfy na ten moment ale jeszcze nie wiem czy to będzie to
Przy takiej becie mam nadzieję że coś zobaczymy 😅
Formalnie mam też wizytę wpisaną na 6.08 dopiero 🫠
Claudii lubi tę wiadomość
08.24 histeroskopia✅
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅
CD138 ✨✅
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
✨⏳
07.26🤞⏸️ beta 🚀 -
Claudii a już się człowiek stresował tym brakiem informacji 🫣 pięknie! Ciesze się ogromnie 🥰
A co do tsh to przyjmujesz letrox/eurhyrox? Jeśli tak to na początku ciąży zwiększają dawkę o około 30% z tego co mi wiadomo. Oby jutro udało się skonsultować wynik z Endo 🤞🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
Trombofilia ✅