Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Pelasia, Malineczka, Dudu, Claudii - serdecznie gratuluję bet i pierwszych USG!! ❤️ niech się dzieje cud życia 🥰
Morgo kciuki za stymulację! 🤞
Marzycielko, widzę że jesteś świeżo po becie
Dudu13 lubi tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
10.2025 🔀 sono HSG +histeroskopia
12.2025 💔 CB
04-07.2026 ❌ 3 x IUI
🔜Endo USG & histeroskopia 2 -
Morgo, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu dla Was - niech Wam się spełni to największe marzenie 💖 AMH się nie przejmuj, oczywiście mogło się naruszyć przez stymulację, ale to nie jest taka tragedia jak mówią. Ja przy swoim AMH miałam podobne AFC ale już mówiłam że nie będę tego badać, próbka mogła wędrować lub czekać za długo. Ja jak wiecie, przepłakałam przez AMH ze 3 miesiące i wprowadziłam się w najciemniejszy moment starań 🥺
Wierzę, że nowy protokół przyniesie lepsze efekty i upragniony efekt finalny u Was 🥹🤞 będę kibicować na bieżąco 🔥
Marzycielko, jak się czujesz? Są szanse że kropuszek-leniuszek do końca tygodnia podbije betę do 1k i będzie jaśniej na usg.
Claudii, podczytywałam kilka razy marzec 27 bo ja ostatnim rzutem na taśmę haha ale może w mniejszej grupie się odważę dołączyć - dziękuję 💜
Morgo lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica
✨😱
17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
30.07 🔍 5+5, GS 0,98 ✅
10.08 🔍7+1, CRL 1,08 💓
24.08🔍⏳👀 -
Dudu - u mnie akurat w Klinice robią badanie dosłownie chwilę po pobraniu, mają własny lab, wynik jest w ciągu maks. godziny 😉. Cóż no, młodsza jak widać już nie będę, ale tragedii też nie ma.
Trzymam kciuki za Was wszystkie. Czasem trudno mi się odnosić poszczególnie bo jestem na innym etapie i bywa mi po prostu ciężko. Nie mniej kibicuję i mam nadzieję, że fioletowy wątek będzie otwarty do końca roku 🤣.
Dudu13, Choinka123 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 1,72
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
20cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Jejku rzadko tu zaglądam ostatnio ale wow! Dziewczyny gratuluję! Pelasia, Dudu, Malineczka, Marzycielka, Claudii 😍💕
Kurczę jak się zobaczy na pierwszą stronę to jakiś kosmos! Tyle ciąż i dzieciątek.
Morgo ciebie bardzo przytulam, bo twoja droga jest dłuższa ale ja nadal nią idę również. Jeśli będziesz się czuć trochę osamotniona tutaj to zapraszamy na W oczekiwaniu na testowanie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 19:59
Morgo, Jupiter lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH rollercoaster 🎢
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅
czasem weźmie jakieś suple
PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna, -
Morgo, przytulam. ❤️
Ja też tutaj ciągle zaglądam, ekscytuję się każdą nową ciążą, ale wciąż niestety czekam na swój cud. Po wrześniowym urlopie muszę zmierzyć się z decyzją, czy kończymy nasze naturalne starania, w dodatku mój mąż już się trochę poddał jeśli chodzi o "zdrowe nawyki". I to jest chyba dla mnie w tym wszystkim najtrudniejsze... Mocno trzymam kciuki za wszystkie nowe kropeczki, ale też z całego serca kibicuję tym, które ze mną dalej idą tą ciężką drogą. Też mam nadzieję, że fioletowy wątek dotrwa do mojej ciąży.🥺
Malineczko, wysłałam zaproszenie. Mam pytanie. 😉
Morgo, Choinka123 lubią tę wiadomość
👩 29 👨 31🐶9
Starania od dwóch lat.
Niepłodność idiopatyczna?
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
Brak problemów z owulacją ✅
Sono HSG✅
Cytologia i HPV – w normie ✅
🔬 MUCHA - grudzień 2024✅ maj 2026✅
USG piersi ✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
👨
Morfologia 2%---> 3,8%-- 6%--> 4% (lipiec 2026)⚠️
Brak żylaków powrózka nasiennego✅
Hormony w normie
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
Posiew nasienia ✅
Suple💊 -
Zaakceptowałam

Ja dzisiaj zrobiłam jeszcze raz betę, 3972 wynosi, według kalkulatora prawidłowo, w piątek była 695.
W tym tyg mam wizytę u lekarza, zarówno z pakietu jak i w IR. Oczywiście żyje w stresie po wizycie u tamtego lekarza z zeszłego tygodnia. Znalazłam inną lekarkę z polecenia z pakietu od 2 znajomych co prowadziły u niej swoje ciąże. Oczywiście musiałam zmyślać po co pytam o dane do lekarki, no ale cóż.
Robiłam dzisiaj zlecone badania, no i generalnie znowu wyszła żenada, okazało się że typ w czwartek nie wpisywał mi też morfologii. Zauważyłam jak pielęgniarka pobierała mi krew, bo pytam się jej a gdzie jest fioletowa probówka na morfologie, a ona że nie ma na zleceniu xd No to mówię jej żeby mi pobrała dodatkowo, bo nie będzie drugi raz mnie kłuć, a na pewno miałam zleconą. Poszłam do rejestracji i wyciągnęli mi z innego skierowania które miałam wystawione przez internistę z rok temu jak miałam jakąś infekcję. Ale wszystko trzeba sprawdzać na każdym kroku. Dodatkowo za betę chcieli chore pieniądze - podobno wykorzystałam możliwości bety z pakietu 😂😂 wiec dopłaciłam żeby nie robić afery, ale zażyczyli sobie 110 zł. Machnęłam ręką bazując na tym, że wszystkie inne badania miałam za darmo. Nie chciałam już iść na dodatkowe pobranie do innego punktu.
ferrytynka25 wrote:Morgo, przytulam. ❤️
Ja też tutaj ciągle zaglądam, ekscytuję się każdą nową ciążą, ale wciąż niestety czekam na swój cud. Po wrześniowym urlopie muszę zmierzyć się z decyzją, czy kończymy nasze naturalne starania, w dodatku mój mąż już się trochę poddał jeśli chodzi o "zdrowe nawyki". I to jest chyba dla mnie w tym wszystkim najtrudniejsze... Mocno trzymam kciuki za wszystkie nowe kropeczki, ale też z całego serca kibicuję tym, które ze mną dalej idą tą ciężką drogą. Też mam nadzieję, że fioletowy wątek dotrwa do mojej ciąży.🥺
Malineczko, wysłałam zaproszenie. Mam pytanie. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 13:14
Tofuszka, Morgo, Jupiter, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
Wiek 29&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
Malineczko, a napiszesz o których lekarzy z Warszawy w Medi chodzi?
ja w następny czwartek z pakietu idę do dr Grochowskiego. Też z polecenia
Rano pobiorę krew na te większe badania z krwi u nich bo honorują skierowanie od placówek współpracujących.
Super że tyle się udało przepuścić przez Medi badań 🔥 szkoda tej bety ale tak jak mówisz - czasem optymalizujemy czas kasę i żyły
akurat u nich można pobrać a potem zamienić czy dodać coś.
Jutro planuje hormony do dr J w DIAG ze skierowaniem IR plus to ANA 3 choć myślę że wynik w ciąży też może być inny.. po prostu dr J ma na koncie uratowana ciążę jakiejś laski jak te ANA wyszły złe. Coś takiego słyszałam.
Kiedy masz wizytę?
Morgo, a jak u Ciebie stymulacja? Kiedy podgląd?
Ferrytynko, czekamy na Was na wątku i na pewno będzie nas coraz więcej. Czy będziecie w tym roku rozważać klinikę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 08:09
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅
CD138 ✨✅
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica
✨😱
17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
30.07 🔍 5+5, GS 0,98 ✅
10.08 🔍7+1, CRL 1,08 💓
24.08🔍⏳👀 -
Dudu, fajnie, że korzystasz też z pakietu. Ja co prawda mam PZU zdrowie, ale też planuję działać w przyszłości dwutorowo. Zwłaszcza, że teraz dosyć często korzystam robiąc różne badania z krwi, które mam w pakiecie, umawiam się na monitoring, chodziłam do endo itp.
Dzięki, że pytasz. ❤️Kolejny termin wizyty z programu mamy po wakacjach w połowie września. Stwierdziłam, że w sierpniu odpuszczamy wizytę. Nie umówiłam się nawet w tym cyklu na monitoring. Jedynie mąż niecałe 2 tygodnie temu zrobił kolejne badania nasienia i pierwszy raz w życiu wszystko jest w normie, chociaż morfologia lekko spadła i jest aktualnie na granicy - 4%. IVF na razie nie rozważam (głównie ze względu na podejście mojego męża), chciałabym wykorzystać wszystkie inne dostępne możliwości i spróbować podejść do inseminacji.
Dudu13, Morgo lubią tę wiadomość
👩 29 👨 31🐶9
Starania od dwóch lat.
Niepłodność idiopatyczna?
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
Brak problemów z owulacją ✅
Sono HSG✅
Cytologia i HPV – w normie ✅
🔬 MUCHA - grudzień 2024✅ maj 2026✅
USG piersi ✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
👨
Morfologia 2%---> 3,8%-- 6%--> 4% (lipiec 2026)⚠️
Brak żylaków powrózka nasiennego✅
Hormony w normie
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
Posiew nasienia ✅
Suple💊 -
Byłam u lekarki w CM Damiana, bo mam pakiet medi + Damiana. Generalnie lekarka spoko, ale pytałam się o możliwość prowadzenia ciąży to skomentowała że radzi nam trzymać się dr Maksyma a skierowania na badania krwi brać z teleporady. Ja chce prowadzić u Maksyma ale chciałam sobie część kosztów uciąć robiąc badania z pakietu i tym samym mieć też dodatkowe wizyty z pakietu. Mam wrażenie że się przestraszyła naszego przypadku. Powiedziała, że oczywiście wizyty nie odmówi, ale żeby uniknąć niejasności między usg to ona zna doktora M i mówi że dobrze trafiliśmy.
Więc kobieta trochę odmówiła mi prowadzenia tej ciąży.
Na USG widoczny pęcherzyk ciążowy, jeszcze niestety dodatkowo jest widoczny jakiś mięśniak macicy, a niestety tydzień temu go nie było. Wiec teraz czekam do wizyty w IR w piątek.
QUOTE=Dudu13]Malineczko, a napiszesz o których lekarzy z Warszawy w Medi chodzi?
ja w następny czwartek z pakietu idę do dr Grochowskiego. Też z polecenia
Rano pobiorę krew na te większe badania z krwi u nich bo honorują skierowanie od placówek współpracujących.
Super że tyle się udało przepuścić przez Medi badań 🔥 szkoda tej bety ale tak jak mówisz - czasem optymalizujemy czas kasę i żyły
akurat u nich można pobrać a potem zamienić czy dodać coś.
Jutro planuje hormony do dr J w DIAG ze skierowaniem IR plus to ANA 3 choć myślę że wynik w ciąży też może być inny.. po prostu dr J ma na koncie uratowana ciążę jakiejś laski jak te ANA wyszły złe. Coś takiego słyszałam.
Kiedy masz wizytę?
Morgo, a jak u Ciebie stymulacja? Kiedy podgląd?
Ferrytynko, czekamy na Was na wątku i na pewno będzie nas coraz więcej. Czy będziecie w tym roku rozważać klinikę?[/QUOTE]
Wiek 29&30
Ja to już mam taka schizę że porównuje jaki sprzęt ma jakiś gabinet.. nie wiem na ile to jest trafne porównanie czy są jakieś podtypy. W tym nowym miejscu co byłam w poniedziałek niby taki sam sprzęt po nazwie z fotki USG niż u mojej „starej gin” ale wydaje mi się lepszy obraz i czytelniejszy 🙈 🙄
Daj znać o co chodzi z tym mięśniakiem ale myślę że dr Maksym podejdzie do tego kompleksowo 🤞👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅
CD138 ✨✅
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica
✨😱
17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
30.07 🔍 5+5, GS 0,98 ✅
10.08 🔍7+1, CRL 1,08 💓
24.08🔍⏳👀 -
Z tym sprzętem to i ja mam schize, uważam że w IR jak lekarz mi pokazuje to USG jest bardziej dokładne niż w innych placówkach. Nawet dzisiaj jak mi pokazywała to takie wszystko niewyraźne.Wiek 29&30
Właśnie zerknęłam że zarówno u starej jak i nowej gin oraz (!) w Sonofem na usg endometriozy była maszyna Vuloson E8. W IR ostatnio w kwietniu miałam na S6. Badanie piersi z Medi - Fujifilm hitachi :Di weź tu bądź mądry :p👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅
CD138 ✨✅
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica
✨😱
17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
30.07 🔍 5+5, GS 0,98 ✅
10.08 🔍7+1, CRL 1,08 💓
24.08🔍⏳👀 -
Ferrytynka - ostatnio słuchałam fajnego webinaru stowarzyszenia Nasz Bocian na YT właśnie o inseminacji - całkiem obiecująca perspektywa była przedstawiona także myślę że jak najbardziej to będzie rozsądny krok
.
Dudu - pierwszy podgląd mam umówiony na piątek. Ten lekarz do którego przypadkiem trafiłam jest bardziej kontrolujący 😃. Dla mnie tym lepiej bo szybciej się dowiem czy pęcherzyki rosną. Wczoraj oddzwonił do mnie też mój lekarz prowadzący, od następnego tygodnia mogę już u niego umawiać kontrole i dalszą część także zrobię tak bo bardziej mu ufam merytorycznie.
Mniej mnie stresuje ta stymulacja, przy poprzedniej byłam mega nakręcona, miałam problemy ze snem. Teraz czuję raczej zmęczenie od początku i większą potrzebę snu. Wczoraj dostałam turbobiegunki, ale tak miałam poprzednio więc nie przestraszyło mnie to, widocznie tak reaguję na hormony. Dzisiaj już ok.
Dudu13, ferrytynka25, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 1,72
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
20cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Morgo powodzenia. Trzymam kciuki, żeby komorki ładnie rosły i dały zarodki 🙂
Morgo lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/26 IVF I 23🥚-> 15 MII ->0
IVF II 08-09.26 -
PA wrote:Morgo powodzenia. Trzymam kciuki, żeby komorki ładnie rosły i dały zarodki 🙂
Dziękuję. Jak u Ciebie plany? Kiedy ruszasz ze stymulacją?👩❤️👨 30+
💃 AMH - 1,72
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
20cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Morgo kciuki zaciśnięte za stymulację 🤞🤞🤞 dawaj znać czekamy na wiadomość.
U mnie chorobsko nie odpuszcza myślałam że sama przelecze ale nic nie pomaga 🫣
Ferrytynka insemka jest ok jakbyś miała pytania to śmiało przeszłam 3 niestety bez powodzenia. I fajnie znaleźć lekarza który w nią wierzy, a nie tylko jako kolejny etap przed IVF.
ferrytynka25 lubi tę wiadomość
31 & 35
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
▪️03.26 IUI- trzecia
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Morgo ja tez trzymam mocne kciuki za stymulacje 🍀
Mnie sie całkowicie rozjechal cykl po punkcji. Mam juz 36dc nawet nie czuje sie okresowo. Wczesniej mialam regularne cykle
Morgo lubi tę wiadomość
👩❤️👨 34&35
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml ➡️ 34mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln ➡️ 48mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5% ➡️ 17%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
03.2026 IUI ❌️
06.2026 IVF💉
PICSI ➡️ ❄️3AA, ❄️4AB, ❄️3BB, ❄️2BB, ❄️3BC
Transfer ⏳️
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
stokroteczka25 wrote:Mnie sie całkowicie rozjechal cykl po punkcji. Mam juz 36dc nawet nie czuje sie okresowo. Wczesniej mialam regularne cykle
Mi się też wydłużył w stosunku do standardowych o kilka dni, miałam jak na siebie późną owulację. Czytałam że hormony po stymulacji stopniowo się rozkładają i mogą jeszcze na początku kolejnego cyklu powodować supresję przysadki. U części kobiet prowadzi to do cyklu bezowulacyjnego.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 1,72
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
20cs
Marzec 26' - I cykl IVF
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu