Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat - na pewno się nie załamywać. Niepłodność prawie zawsze jest wieloczynnikowa także warto te różne nieprawidłowości w wynikach badań traktować jako kolejne elementy układanki. Coś za tym musi stać, że Wam się nie udaje i zwykle to kombinacja różnych rzeczy, a nie jedna.
    Na fragmentację ma wpływ ogólny stan zdrowia (np. dysbioza jelit), stany zapalne w organizmie (dentysta, higienizacja regularnie z takich top spraw), niekorzystne środowisko dla rozwoju plemników w samych jądrach (żylaki, przegrzewanie - co już ogarniacie/sprawdzacie). W IVF są metody dodatkowej selekcji plemników przy wysokiej fragmentacji. Z tym że np. moja Klinika nie stosuje ich w ramach programu ministerialnego i nie można dopłacić.

Treaclynat, Remedios lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 1,72
    👦 morfologia 0-2%
    testosteron całkowity 🔽

20cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • White1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U @Śnieżki i @Belii faceci brali zastrzyki, w obu przypadkach pomogły, tylko są cholernie drogie i chyba były brane na ogólne wyniki nasienia, nie konkretnie na fragmentację

Trochę naczytałam się forum i wiem, że niestety może nie być konkretnej przyczyny takiego wyniku, czasem odpowiednia suplementacja może pomóc

Może właśnie pojawiło się dla was światełko w tunelu 🤞🩷🫂

Treaclynat, Morgo lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️
    15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵 01.07 660g ☀️ 27.07 1120g 🦭
    12.08 1400g 🧸

preg.png
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Moje pytanie - czy komuś z waszych mężczyzn taka pomoc farmakologiczna pomogła? Czy my w ogóle mamy szanse na naturalną ciążę?
    I tak chcemy się kwalifikować do in vitro w tym roku, ale ten wynik mnie zmroził czy nawet w in vitro mamy szanse…

Kolejna sprawa, czy macie jakieś pomysły od czego ta fragmentacja? Mąż nie pali, ćwiczy, dobrze się odżywia, alkohol sporadycznie jak są jakieś okazje, jedynie co to ma siedzącą pracę… oczywiście po diagnozie stara się częściej wstawać, zmienił całą bieliznę, nawet zrezygnował w ogóle z kąpieli.. ale ten wynik wydaje mi się kosmiczny i tak…
    Ja się wypowiem, z racji tego że mieliśmy wysoką fragmentację DNA a ostatnie badanie to było tylko 5%.

Pierwsza sprawa, to jaką metodą było wykonywanie badanie? SCD, SCSA?
    Po drugie: czy było ostatnio jakieś przeziębienie? Jakieś leki brał w ciągu ostatnich 3 miesięcy? Była gorączka?
    Jeśli chodzi o ruch, to czy to jest cardio czy może jakieś dźwiganie? To drugie zostało zabronione mężowi.

Czy ma pracę siedzącą? Jeśli tak, polecam siedzieć na ice -packach.

Jak wygląda suplementacja u męża? U nas na standardowych dawkach nie szło obniżyć wyniku. Dopiero końskie dawki antyoksydantów polecane przez dziewczyn w wątkach o Męskich sprawach myślę że przyczyniły się do pomocy. Na pewno olej z czarnuszki, sok pomidorowy, resweratrol, Wit E, Astaksantyna, lcarnityna. Androlog powiedział że akceptuje to.
    Mąż dostał Pentohexal ale u niego są żylaki. Nie mieliśmy tego leku co u Ciebie.

Następna sprawa: posiew i wymaz. U nas dopiero przy wymazie z prącia wyszła bakteria ecoli którą leczył i możliwe że to też pomogło poprawić wynik.

Morgo, Treaclynat lubią tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

10.2025 🔀 sono HSG +histeroskopia
    12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

🔜Endo USG & histeroskopia 2
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odzew.

Odpowiem zbiorczo,
    Mąż miał robione badanie metodą SCD, abstynencją 4 dni więc ogólnie wydaje mi się długo, bo w owulację o okolice współżyjemy codziennie max co 2 dni.
    Chorób, gorączki ostatnio brak, jeśli już to przemęczenie - i nad tym pracujemy.
    Posiew mamy w planach jeśli leczenie nie przyniesie skutku.
    Higienizacja była dwa tygodnie temu, też jako pomoc w walce z DFI. Natomiast poprzednia bez tragedii, bo była w zeszłym roku.
    Faktycznie mąż czasem ćwiczy siłowo, więc tutaj skonsultujemy. Ale kardio też jest.
    Suplementy obecnie profertil

Morgo lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
    KIR AA, dużo komórek NK‼️
    Cytokiny, białka, ANA1✅

03.2026 antybiotyk
    04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja z czystej ciekawości zapytam czemu siłowo absolutnie zabronione?

31 & 35
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
    ▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
    ▪️03.26 IUI- trzecia

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    A to ja z czystej ciekawości zapytam czemu siłowo absolutnie zabronione?
    W przypadku mojego męża ze względu na żylaki. Trening siłowy zwiększa ciśnienie w jamie brzusznej. Ten nacisk utrudnia odpływ krwi z żył jądra, co powoduje powiększanie się żylaków a u nas jest to trzeci stopień. Nie będzie też operować ze względu na to że wyniki się poprawiły.

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:

Odpowiem zbiorczo,
    Mąż miał robione badanie metodą SCD, abstynencją 4 dni więc ogólnie wydaje mi się długo, bo w owulację o okolice współżyjemy codziennie max co 2 dni.
    Ja bym powtórzyła badanie za 3 miesiące w ośrodku robiącym metodą SCSA z dwoma dniami abstynencji i z wdrożeniem leczenia, może modyfikacją jeszcze jakichś elementów, dorzuceniem jeszcze jakichś antyoksydantów.

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

‹‹ 374 375 376 377 378
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ