Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Trea - powodzenia i kciukasy 🤞
Treaclynat, kindzaaaa lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany
I IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
II IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie od każdej z Was jesteście niezastąpione. Czuję się fizycznie już lepiej, bóle minęły. Krwawienie nadal jest, ale powoli się zmniejsza. Mam na środę zrobić morfologię, tsh i betę, od siebie dołożę ferrytynę i żelazo. Nie jest źle, dajemy radę. Myślimy żeby wyjechać w listopadzie na jakieś dalsze wakacje żeby odetchnąć.
Morgo, Dudu13, Choinka123, niecierpliwa14, Jupiter, Treaclynat, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Wiek 29&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
Dziękuję dziewczyny za kciuki❤️🍀
Ja już po, procedura była na pękniętym pęcherzyku, mi się wydaje, że trochę za szybko miałam zlecone te zastrzyki na pęknięcie (o północy 12dc we wtorek), no ale zobaczymy. Nie nastawiam się na nic, traktuje to narazie jako krok do odbębnienia przed ivf.🙌👌
White1, Malineczka, Morgo, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
prolaktyna 19
TSH 1,65
LH:FSH 0,97
AMH 3,37 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
KIR AA, dużo komórek NK‼️
Cytokiny, białka, ANA1✅
03.2026 antybiotyk
04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳
10.2026 1 IUI
Badanie nasienia ✅ morfologia 9%
Dfi 18 % -
Cześć dziewczyny,
Jestem tu nowa, używam tej aplikacji od 3 lat i dopiero zauważyłam, że jest tu forum. 🙈 Widzę, że macie ogromną wiedzę - ja dopiero zaczynam ten doktorat.
Czy macie doświadczenie z leczeniem przewlekłego zapalenia endometrium? Miałam histero w Barskiej tydzień temu i niestety mam wszystkie cechy stanu zapalnego, usunięto mi mikro polipy. Dr znalazł ognisko adenomiozy- usunięte. Później miałam usg endometriozy i okazało się, że też jest - 1 stopień. Jedyne czym mnie pocieszył to, że jajowody są drożne. Załamałam się- tyle złych informacji w trakcie jednego badania. Dostałam doksacyklinę i metronidazol na 14 dni + probiotyki.
Czy można wrócić do starań w kolejnym cyklu po leczeniu? Czekam na wynik Cd-138. Czy trzeba robić powtórną biopsję po leczeniu? Nie zapytałam lekarza, bo przeżywałam chyba jakiś szok. 😔👩🏼❤️💋👨🏻 '94
🆘️ MTHFR, niedoczynność tarczycy, hashimoto, endometrioza 1st., adenomioza, SIBO
✅️trombofilia, APS, kariotypy, hormony, MUCH, pasożyty, HPV, czynnik męski
09.26 - histeroskopia- stan zapalny endometrium i mikropolipy ✂️ 🔛💊 -cd-138 ❓️
🔜 ⏳️wyniki badań na celiakię, KIR, allo mlr, cross match, profil cytokin, APS (powtórka), cd-138
10.26 immunolog
➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️
12.25- 👼💔 17 tc - trisomia
07.26- 💔 biochem -
Trea mocne kciukasy! 🍀
Olciik ten zestaw to taki standard przy leczeniu. Można wrócić do starań w kolejnym cyklu. Jeśli chodzi o biopsję to różnie lekarze do tego podchodzą, ale dziewczyny z Barskiej lepiej powiedzą, bo miałyście chyba biopsję?
W ogóle zauważyłam, że na pierwszej stronie wszystkie dziewczyny z IVF mają 🩵, Chochliczku kiedy poznasz płeć? Musisz przerwać tą chłopską passę jakąś księżniczką! 👸 😅
Treaclynat, White1 lubią tę wiadomość
starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025
🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
👨 czynnik męski ✔️
⏳ diphereline -
Olcik to zależy co wyjdzie Ci w badaniu histopatologicznym. Bo stan macicy to jedno a wynik cd138 to drugie. Jeśli będzie stan zapalny duży wynikający z wyniku to być może będzie potrzebna kolejna biopsja i kolejna antybiotykoterapia. Przekrwiona macica może wynikać też z adenomiozy. Ja np miałam cd138 ujemne a macica miała taki stan jak Twój i nie powtarzaliśmy już leczenia - wróciłam do starań po miesiącu.Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx (1/5)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
10.2025 🔀 sonoHSG + histeroskopia
12.2025 💔 CB
04-07.2026 ❌ 3 x IUI
🔜histeroskopia 2, IVF -
Olcik - to ja miałam identyczny wynik jak Ty, w Barskiej u dr Z. Nie miałam zaleconej kontroli po leczeniu, miałam wrócić jakby kolejne transfery były nieudane. W biopsji wyszedl 1 plazmocyt więc powtórnej biopsji też nie było sensu robić. Przyjęłam te same antybiotyki i podeszłam do kolejnej procedury IVF. Znów miałam nieudany transfer (ale on generalnie słabo rokował), z nowym lekarzem ustaliliśmy że teraz powtórzę histero. Można wrócić do starań w kolejnym cyklu jak najbardziej, nawet warto!👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany
I IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
II IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Imazolka wrote:Trea mocne kciukasy! 🍀
Olciik ten zestaw to taki standard przy leczeniu. Można wrócić do starań w kolejnym cyklu. Jeśli chodzi o biopsję to różnie lekarze do tego podchodzą, ale dziewczyny z Barskiej lepiej powiedzą, bo miałyście chyba biopsję?
W ogóle zauważyłam, że na pierwszej stronie wszystkie dziewczyny z IVF mają 🩵, Chochliczku kiedy poznasz płeć? Musisz przerwać tą chłopską passę jakąś księżniczką! 👸 😅
Myślę, że u mnie jeszcze troszeczkę minie, zanim się dowiemy 😁 Ciekawe, że na razie mamy większe predyspozycje na chłopaków 🤔 Czytałam kiedyś badania, z których wynikało, że statystycznie przy klasycznym in vitro trochę częściej rodzą się chłopcy, a przy ICSI dziewczynkiPonad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z pięknym ❤️🔥
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Trea, fajnie, że działacie i dajecie sobie szansę na maleństwo przed ivf. Kiedy planujesz testować? Mocne kciuki, żeby to było właśnie to 💪🏻🩷
Treaclynat lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24, AMH 2,58
✓ koncentracja 126 mln, A+B = 32 %, morfologia 4 %
❗️przewlekle zapalenie endometrium, dysbioza jelitowa, mniej niż 30% lactobacillusa
❗️adenomioza, endometrioza
❗️2 x histeroskopia, polip, zrosty i zmiany adeno OUT; HSG
❗️KIR AA i brak kirów implantacyjnych
💊 aktualnie probiotykoterapia i powrót do starań naturalnych 06/26
⏸️ 07/26 (drugi cykl starań po leczeniu) - puste jaja płodowe w ciąży bliźniaczej -> farmakoterapia -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. ❤️
To pozostaje mi czekanie na wynik i dalsze kontynuowanie antybiotykoterapii. Dam znać jak otrzymam wynik i dalej będę was po cichutku podglądać.
Jupiter lubi tę wiadomość
👩🏼❤️💋👨🏻 '94
🆘️ MTHFR, niedoczynność tarczycy, hashimoto, endometrioza 1st., adenomioza, SIBO
✅️trombofilia, APS, kariotypy, hormony, MUCH, pasożyty, HPV, czynnik męski
09.26 - histeroskopia- stan zapalny endometrium i mikropolipy ✂️ 🔛💊 -cd-138 ❓️
🔜 ⏳️wyniki badań na celiakię, KIR, allo mlr, cross match, profil cytokin, APS (powtórka), cd-138
10.26 immunolog
➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️
12.25- 👼💔 17 tc - trisomia
07.26- 💔 biochem -
Marzycielka94 wrote:Trea, fajnie, że działacie i dajecie sobie szansę na maleństwo przed ivf. Kiedy planujesz testować? Mocne kciuki, żeby to było właśnie to 💪🏻🩷
Dziękuję 🍀❤️
Ogólnie najchętniej to bym w ogóle nie testowała, bo po takim czasie już rynce opadają, ale akurat jadę za tydzień na urlop, więc chyba zatestuje tylko dlatego, żeby sobie dać przyzwolenie na wypicie drineczka🤣🤭
Także pewnie tak koło 10-12.10 bede testować, to będzie akurat 10-12dpo1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
prolaktyna 19
TSH 1,65
LH:FSH 0,97
AMH 3,37 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
KIR AA, dużo komórek NK‼️
Cytokiny, białka, ANA1✅
03.2026 antybiotyk
04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳
10.2026 1 IUI