Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny - ja tutaj tylko wpadnę w temacie endometriozy i adenomiozy. Wyskoczył mi ostatnio na tiktoku filmik, jak jedną laskę diagnozowali chyba ze 3-4 lata na endo i zawsze każdy ginekolog mówił, że ma "piękne jajniki i macicę" ... wpiszcie sobie na tt : kefretete (ostatnie jej 2 filmiki, ale te "nieprzypięte")
I naprawdę często się zdarza, że objawów brak (jak u mnie). Nie wiem czemu, ale ginekolodzy jakoś nie potrafią diagnozować tej choroby... czasami mam wrażenie, że najłatwiej ją podejrzewać właśnie gdy wchodzi niepłodność. Widziałam już sama na własne oczy tutaj na forum, że były laski co dopiero po nastu cs poszły w kierunku endo i się potwierdzało (dopiero w specjalnym USG czy rezonansie). U mnie też wyszło przypadkiem gdy gin zobaczyła torbiel endometrialną i się nią bardziej zainteresowała niż zwykłą (ale to gin z duzym doświadczeniem i pracuje na codzien w szpitalu uniwersyteckim, ginekologiczno - położniczym - największym, obsługującym 3-4 województwa).
Ta laska z filmiku też zbadała CA125 i miała podniesione lekko ponad normę. Lekarze też często nie różnicują endo od adeno - bo to i to oznacza tkankę macicy w miejscu, w którym nie powinno jej być. Wpływa to na deformację narządów rodnych, powstawanie torbieli itp. Ja jestem pewna że to przez endometriozę nie zachodzę w ciąże. Mija nam aktualnie 14cs - podejrzewam, że albo mam złej jakości komórki (i dlatego też produkują mało AMH pomimo w miarę ok liczby pęcherzyków antralnych) albo / plus moje jajowody nie są zbyt sprawne przez anatomiczne deformacje (pomimo, że są drożne). Endometrioza może np. upośledzać funkcjonowanie rzęsek.
Bardzo chciałabym już zacząć tą stymulację do ivfWtedy przynajmniej wiedziałabym co nieco więcej o jakości moich komórek ....
👩34 👨39
13 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Mardotka wrote:Ciekawe co mówisz , szkoda że tak mało lekarzy stara się znaleźć przyczynę problemu , ja co raz więcej myślę że właśnie tu może być problem , w trakcie okresu mam bóle jelit ( jakby takie skurcze) no i to AMH jak na mój wiek też jest niskie a to podobno też może być objaw Endo. Może któraś z Was mogłaby polecić lekarza który się tym zajmuje w Trójmiescie?
https://pokonacendometrioze.pl/gdzie-leczyc/
ProszęMardotka lubi tę wiadomość
✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel✨️14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Claudii wrote:Cukrzyk ile masz antralnych? Mój gin twierdzi, że zakłada dobrą jakość komórek pomimo AMH - jestem młoda więc powinny być ok ale też pewnie okaże się przy procedurze. Zażywasz DHEA? Trzymam kciuki, żeby torbiel się wchłonęła i kolejny cykl to była już stymulacja 🤞
U mnie po histeroskopii jest mniejsze plamienie niż po samej drożności na ten moment, ale też dostałam info, że w tym cyklu nic z tego ☺️
Byłam badać AFC niestety w 5dc (nie udało mi się umówić na 2-3dc) i wtedy miałam 6 pęcherzyków na prawym jajniku takich chyba do 10 mm ? Pani Doktor mówiła, że większych nie liczy bo mogą być z poprzedniego cyklu jeszcze. Mój prawy jajnik (zakładając, że to był faktycznie prawy xD) to jest ten śpiący - co po laparoskopii nie daje mi raczej owulacji i nigdy szału na nim nie było i było zawsze mniej pęcherzyków gdy miałam monitoringi.
Z kolei lewego jajnika nie mogła znaleźć. Stwierdziła że może być przyklejony do macicy (a nigdy nie miała problemu ze znalezieniem go, ale do tej pory bywałam u niej w fazie lutealnej, a nie folikularnej). Lewy zawsze był bardzo spoko i miał jakieś tam pęcherzyki...
Więc zakładając, że nie doszło do pomyłki który jajnik jest który (przez endometriozę) to liczę ze na prawym też może było z 5-6. Czyli to daje total : 10-12 (i ten wynik jest ponoć ok jak na AMH 0,4).
Teraz ponownie będę 2dc to jeszcze raz poproszę o policzenie AFC (może pójdzie lepiej z szukaniem drugiego jajnika)
Ja zakładam gorszą jakość komórek nie typowo przez AMH tylko przez endometriozę i podejrzewam że ona wpływa pośrednio na niskie AMH (i cukrzyca) dlatego nie mogę się doczekać stymulacji i rozmowy z embriologiem, która albo mnie załamie albo nie.
Nie chcę się kurczę załamywać - przecież mam dzieckoSama nie rozumiem czemu tak BARDZO zależy mi na drugim. I to w dzisiejszych czasach, gdzie wszystko jest takie drogieeee - a ja chciałabym zapewnić dobry start na przyszłość (jak moi rodzice zapewnili mi). No ale serce nie oszukam - bardzo chciałabym być jeszcze w ciąży
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
Claudii wrote:Zażywasz DHEA? Trzymam kciuki, żeby torbiel się wchłonęła i kolejny cykl to była już stymulacja 🤞
Aż się boję dziękowaćJa też trzymam za Was kciuki - mocno i niezmiennie.
Zbadałam DHEA-SO4 i wyszło poniżej połowy w grudniu, wiec gin zaleciła biosteron - w dawce 3x 25 mg (wydało mi się dużo). Ale brałam i po chyba 2 miesiącach skontrolowałam i miałam ponad normę więc sama sobie zmniejszyłam dawkę i teraz biorę 2 x 25mg, ale kurcze sama nie wiem....
niektórzy piszą, że im więcej tym lepiej i żeby nie przejmować się wynikiem ponad normę bo to hormon młodości i wydolności jajników i pani doktor też mówiła że musimy "rozruszać jajniki". Ale ja się czasem boję działać wbrew naturze bo uważam, że ona wie co robi i czasem im więcej grzebię i dodaję - tym gorzej.
Laski na innych grupach pisały, że DHEA ponad normę też nie jest dobre i może rozregulować cykl. Muszę o tym z kimś pogadać. A z drugiej strony - gdyby ten hormon był taki "szkodliwy" to chyba byłby na receptę a nie jako suplement diety ?✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel✨️14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
cukrzyk1991 wrote:Aż się boję dziękować
Ja też trzymam za Was kciuki - mocno i niezmiennie.
Zbadałam DHEA-SO4 i wyszło poniżej połowy w grudniu, wiec gin zaleciła biosteron - w dawce 3x 25 mg (wydało mi się dużo). Ale brałam i po chyba 2 miesiącach skontrolowałam i miałam ponad normę więc sama sobie zmniejszyłam dawkę i teraz biorę 2 x 25mg, ale kurcze sama nie wiem....
niektórzy piszą, że im więcej tym lepiej i żeby nie przejmować się wynikiem ponad normę bo to hormon młodości i wydolności jajników i pani doktor też mówiła że musimy "rozruszać jajniki". Ale ja się czasem boję działać wbrew naturze bo uważam, że ona wie co robi i czasem im więcej grzebię i dodaję - tym gorzej.
Laski na innych grupach pisały, że DHEA ponad normę też nie jest dobre i może rozregulować cykl. Muszę o tym z kimś pogadać. A z drugiej strony - gdyby ten hormon był taki "szkodliwy" to chyba byłby na receptę a nie jako suplement diety ?
Ja mam ponad normę, a i tak kazał mi suplementowac 3 miesiące przed IVF 😅 Za każdym razem jak jestem to się pyta czy zażywam. Ubichinol go nie interesuje tylko właśnie DHEA.cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia
Czekamy w kolejce do programu IVF 🤞 -
cukrzyk1991 wrote:https://pokonacendometrioze.pl/gdzie-leczyc/
Proszęcukrzyk1991 lubi tę wiadomość
👩34 👨39
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
czy suplementacja DHEA może być przyczyna bolesnych ropnych wyprysków, takich bolących kulek? mam w górnej połowie normy i odstawiłam ze względu na ten dziwny trądzik, ale jak widzę może powinnam brać.
jakie szanse in vitro są przy endomendriozie? czy FIV skutecznie omija ten problem i da się zajść w miarę szybko?
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Ssilvia wrote:czy suplementacja DHEA może być przyczyna bolesnych ropnych wyprysków, takich bolących kulek? mam w górnej połowie normy i odstawiłam ze względu na ten dziwny trądzik, ale jak widzę może powinnam brać.
jakie szanse in vitro są przy endomendriozie? czy FIV skutecznie omija ten problem i da się zajść w miarę szybko?
Akurat tutaj dużo zależyWrzucę pewną grafikę :
https://ibb.co/CsPXf8bF][/url]
Dużo zależy od stopnia zaawansowania endometriozy, od tego czy ktoś miał operację wycięcia ognisk, od tego jak mocno zaatakowane są jajniki - czy rezerwa ucierpiała, czy jakość jajeczek ucierpiała, czy może po prostu coś jest nie tak z jajowodami (wtedy chyba szansą są największe jeśli to jajowody stanowią problem).
Dużo zależy od wieku, od tego w jakim stanie jest endometrioza - czy jest adenomioza (ona może dodatkowo utrudniać zagnieżdżenie, ponoć nawet jakieś mikroskurcze się mogą pojawiać podczas implantacji).
Osobiście uważam, że jeśli ktoś ma AMH na poziomie 1,0 i powyżej (najlepiej 1,5 lub ponad 2) to szanse na "ilość" są - pytanie tylko jak z jakością - bo endomenda potrafi ją obniżyć. Dlatego ja nie liczę na wiele - będę niedługo Waszym królikiem testowym
Mogę się wpisać na researchgate xD "Wpływ zaawansowanej endometriozy na przebieg procedury ivf przy niskiej rezerwie jajnikowej"
Co pocieszające (ale pewnie nie dla Ciebie Silvia ze względu, że mieszkasz w Brazyli) - w PL teoretycznie w programie rządowym są 4 procedury ivf (chyba że się wypadnie z programu bo się uzyska za mało komórek). Ale teoretyzując : jeśli w każdej z nich uzyska się chociaż po 2 zarodki to ma się łącznie 8 transferów - uważam, że to naprawdę dużo i wtedy szansa na sukces jest w miarę spora
- jeśli wszystko dobrze rozumuje i dobrze odczytałam informacje
Ssilvia lubi tę wiadomość
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
cukrzyk1991 wrote:Akurat tutaj dużo zależy
Wrzucę pewną grafikę :
https://ibb.co/CsPXf8bF][/url]
Dużo zależy od stopnia zaawansowania endometriozy, od tego czy ktoś miał operację wycięcia ognisk, od tego jak mocno zaatakowane są jajniki - czy rezerwa ucierpiała, czy jakość jajeczek ucierpiała, czy może po prostu coś jest nie tak z jajowodami (wtedy chyba szansą są największe jeśli to jajowody stanowią problem).
Dużo zależy od wieku, od tego w jakim stanie jest endometrioza - czy jest adenomioza (ona może dodatkowo utrudniać zagnieżdżenie, ponoć nawet jakieś mikroskurcze się mogą pojawiać podczas implantacji).
Osobiście uważam, że jeśli ktoś ma AMH na poziomie 1,0 i powyżej (najlepiej 1,5 lub ponad 2) to szanse na "ilość" są - pytanie tylko jak z jakością - bo endomenda potrafi ją obniżyć. Dlatego ja nie liczę na wiele - będę niedługo Waszym królikiem testowym
Mogę się wpisać na researchgate xD "Wpływ zaawansowanej endometriozy na przebieg procedury ivf przy niskiej rezerwie jajnikowej"
Co pocieszające (ale pewnie nie dla Ciebie Silvia ze względu, że mieszkasz w Brazyli) - w PL teoretycznie w programie rządowym są 4 procedury ivf (chyba że się wypadnie z programu bo się uzyska za mało komórek). Ale teoretyzując : jeśli w każdej z nich uzyska się chociaż po 2 zarodki to ma się łącznie 8 transferów - uważam, że to naprawdę dużo i wtedy szansa na sukces jest w miarę spora
- jeśli wszystko dobrze rozumuje i dobrze odczytałam informacje
Dzieki kochana.
Odnośnie ademioze i skurczów macicy - planuje w tym cyklu brać nospe od 5 do 9 dpo. Troszkę na sobie poexperymentuje.
Powoli dojrzewam do in vitro, chociaż nigdy tego nie przypuszczałam. Jeszcze jakby było za darmo bym prędzej podeszła. Kiedyś nie chciałam mieć dzieci a teraz będę wydawać majatek żeby je mieć - czasami się zastanawiam jak doszło do tak ogromnej zmiany w moim mózgu. Co jakie czas sobie myślę, dobra odpuszczam bo mam dosyć. I za dwa trzy dni znowu silne pragnienie żeby walczyć. Ogólnie cały czas i tym myślę i cały czas tylko bym o tym rozmawiała 😂
Mój cel teraz to zrobić AMH mimo że się strasznie boję bo podejrzewam że będzie niski. No i i USG specjalistyczne - mam nadzieję że te dwa zrobię w pondz. I potem dam sobie z trzy miesiace na experymentowanie z lekami - z lekarzem lub bez, zależy czy znajdę odpowiedniego. I jak nic z tego w styczniu im vitro.
cukrzyk1991, kikix0o, Sarka94 lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Ssilvia wrote:Dzieki kochana.
Odnośnie ademioze i skurczów macicy - planuje w tym cyklu brać nospe od 5 do 9 dpo. Troszkę na sobie poexperymentuje.
Powoli dojrzewam do in vitro, chociaż nigdy tego nie przypuszczałam. Jeszcze jakby było za darmo bym prędzej podeszła. Kiedyś nie chciałam mieć dzieci a teraz będę wydawać majatek żeby je mieć - czasami się zastanawiam jak doszło do tak ogromnej zmiany w moim mózgu. Co jakie czas sobie myślę, dobra odpuszczam bo mam dosyć. I za dwa trzy dni znowu silne pragnienie żeby walczyć. Ogólnie cały czas i tym myślę i cały czas tylko bym o tym rozmawiała 😂
Mój cel teraz to zrobić AMH mimo że się strasznie boję bo podejrzewam że będzie niski. No i i USG specjalistyczne - mam nadzieję że te dwa zrobię w pondz. I potem dam sobie z trzy miesiace na experymentowanie z lekami - z lekarzem lub bez, zależy czy znajdę odpowiedniego. I jak nic z tego w styczniu im vitro.
Rozumiem Cię - mam podobnie. Są dni kiedy myślę "mam dość, muszę zacząć żyć - odpuszczam to dziecko" i są dni kiedy czuję taki "zjazd" hormonów, jakby moje życie traciło jakikolwiek sens...czasem się zastanawiam czy nie mam jakiejś choroby dodatkowej (psychicznej). Ja też jeszcze rok temu wykluczałam ivf (i nie chciałam iść aż tak głęboko). Ale wygląda na to, że to moja jedyna opcja.Ssilvia, kikix0o lubią tę wiadomość
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
White1 wrote:Siasi co u ciebie?
Czekam właśnie na wieści, wczoraj miała robić betę prawda?31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
31.07 130 gram szczęścia 🎀
26.08 290 gram ananaska 🍍
08.09 połówkowe 🧸⌛️
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Dziękuje wam dziewczyny za wszystkie info o tym ANA, jak zawsze wasza wiedza i doświadczenie bardzo pomagają ❤️ Jak wrócę jutro z wyjazdu to zabiorę się za te dodatkowe badania.
Jakbym miała czekać na wizytę u Drobniaka pod koniec września żeby mi zlecił kolejne badania, to by się to wszystko wieczność przeciągało..
Gdyby nie to, że na własną rękę szukamy odpowiedzi i sobie wzajemnie doradzamy, to serio człowiek dodatkowymi miesiącami by się bujał z tym wszystkimK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
⚠️ PAI-1 homo - trombofilia
⚠️ ANA 1:320, ziarnisty z dodatnimi strefami chromosomowymi (AC-2,29,30)
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️tsh: 1 💚
▫️ferrytyna: 50 💚
▫️B12: 400 💚
▫️kwas foliowy: 17 💚
▫️D3: 144 💚 zbijam!
▫️insulina: 8 💚
• hashimoto & niedoczynność
• POTS, hipotonia ortostatyczna
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
White1 wrote:Dziewczyny co u was słychać? 🩷
Ja mam z plamieniami już dzisiaj 11 dzień @, ale już chyba dzisiaj koniec… to jest strasznie wykańczające.
W piątek mam tą wizytę u nowego gina to zobaczę co on mi powie, ale zaczynam już odpuszczać.
Co do encortonu to mi też przepisywała przy naturalnych staraniach, więc chyba nie ma reguły.
Zazdro Powder, my dopiero w grudniu na wakacje 😭Belia, Powder lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
White1 wrote:Siasi co u ciebie?
W sobotę powtórzyłam betę i wzrosła do 158 ze 106. Więc marny wzrost po dwóch dniach (wcześniejsze macie w stopce). Jutro oznaczę ponownie betę i proga popołudniu mam wizytę u mojego doktorka. Nie mam plamien/krwawień więc nie składam broni i wmawiam sobie, że może faktycznie u mnie beta podwaja się co 3 dni i jak to napisał mój lekarz wzrost o 100% następuje w ciągu 48-72h gdzie 72h traktowane jest jako norma🫠
Słabo to widzę, ale chyba chcę wierzyć, że ruszy i wszystko będzie dobrze więc tak się nastrajam na jutrzejszy dzień 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 21:43
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 Dzień Mamy (8t4d) łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy. Nasze serca zgasły.
Wciąż walczymy o Ciebie 🖤
Powrót do starań 8.2025
⏸️ 23.08 Test pozytywny.
25.08 betaHCG= 49, prog= 28.25
1.09 betaHCG=328, prog= 29.89
(Przyrost tygodniowy +72%)
Walcz nasz Cudzie.
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm! -
Siasi wrote:Dziękuję za pamięć 🩷
W sobotę powtórzyłam betę i wzrosła do 158 ze 106. Więc marny wzrost po dwóch dniach (wcześniejsze macie w stopce). Jutro oznaczę ponownie betę i proga popołudniu mam wizytę u mojego doktorka. Nie mam plamien/krwawień więc nie składam broni i wmawiam sobie, że może faktycznie u mnie beta podwaja się co 3 dni i jak to napisał mój lekarz wzrost o 100% następuje w ciągu 48-72h gdzie 72h traktowane jest jako norma🫠
Słabo to widzę, ale chyba chcę wierzyć, że ruszy i wszystko będzie dobrze więc tak się nastrajam na jutrzejszy dzień 😁
Siasi, przykro mi że musisz przechodzić tyle stresu. Trzymam mocno kciuki, żeby ta beta jednak wystrzeliła i żeby wizyta u lekarza dodała ci otuchy. Czekam na update po. 🫂🤞🏼
My w tym miesiącu przerwa w staraniach- leczę trądzik + mam ekstrakcję ósemki więc też pewnie będę na mocnych lekach. Jutro będę dzwonić do kliniki leczenia niepłodności. Zobaczymy jakie mają terminy.Siasi lubi tę wiadomość
Aktualnie: przerwa w staraniach na czas leczenia dermatologicznego ⛔️
🔜 wrzesień- wizyta w klinice leczenia niepłodności
15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Siasi wszystkie tu bardzo trzymamy kciuki za piękny przyrost 💕 Przesyłam wirtualne przytulasy i mam nadzieję że jutrzejszy dzień choć trochę Cię uspokoi 🤗
Siasi lubi tę wiadomość
👩34 👨39
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
Siasi trzymam mocno kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło i prawidłowo rozwijało ❤️
Dziewczyny Wam też życzę dużo siły, niech nadchodząca jesień zaowocuje kreskami na teście jak grzyby po deszczu ☔️🍄🟫 🧡White1, AnMiPe, Siasi, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
07.05 beta 83,50 🥹🩷
15.05 beta 4000,48 🥰
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
31.07 130 gram szczęścia 🎀
26.08 290 gram ananaska 🍍
08.09 połówkowe 🧸⌛️
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Kokosik wrote:Siasi trzymam mocno kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło i prawidłowo rozwijało ❤️
Dziewczyny Wam też życzę dużo siły, niech nadchodząca jesień zaowocuje kreskami na teście jak grzyby po deszczu ☔️🍄🟫 🧡Kokosik lubi tę wiadomość
👩34 👨39
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
Mardotka wrote:Dzięki Kokosiku 🥹 a jak Ty się czujesz ? to już 20 tydzień?! matko jak ten czas leci 😮😀
Dobrzejestem na l4, mam bajlando 😆 młoda w brzuchu tańczy makarenę codziennie (ogólnie jak na pierwszą ciążę i łożysko z przodu to ponoć wyjątkowo szybko i dużo czuje ruchów) za tydzień drugie prenatalne i tak leci. Trochę też mi odwaliło na punkcie wyprawki więc wpadłam w wir zakupów i aranżowania pokoju ale za długo to wszystko trwało i za bardzo bolało żeby teraz sobie odmawiać 🥹🫶
Sarka94, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
07.05 beta 83,50 🥹🩷
15.05 beta 4000,48 🥰