Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja nie ogarniam co się dzieje z moim cyklem teraz 🥲 6 dzień mi się dzisiaj spóźnia okres, w ciąży nie jestem. Dzisiaj mnie piersi zaczęły boleć, w brzuchu bardzo rzadko coś tam przez chwilkę zaboli.
Zdziwiona jestem, bo raczej zawsze mam regularne cykleK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
⚠️ podejrzenie tocznia 😢
⚠️ PAI-1 homo
⚠️ podwyższone wyniki w zespole antyfosfolipidowym
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
LEKI 🏩
• acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
• hashimoto & niedoczynność
• POTS, hipotonia ortostatyczna
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
kikix0o wrote:Dziewczyny ja nie ogarniam co się dzieje z moim cyklem teraz 🥲 6 dzień mi się dzisiaj spóźnia okres, w ciąży nie jestem. Dzisiaj mnie piersi zaczęły boleć, w brzuchu bardzo rzadko coś tam przez chwilkę zaboli.
Zdziwiona jestem, bo raczej zawsze mam regularne cykle
Kiki a sprawdzałaś kiedy Ci beta spadła do 0? Bo nie pamiętam niestety. Może przez aktualny stres? Jak w ogóle Twoje badania i co doktorek mówi?Belia lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotyki na zapalenie endometrium 💊
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
Siasi wrote:Co do promieniowania się trochę wtrącę bo jestem Inspektorem ochrony radiologicznej. Dawki użyte przy badaniu w żadnym stopniu nie są dla Ciebie narażeniem. Pracuję na bloku operacyjnym i jestem narażona na duże dawki promieniowania na codzień. Dopiero w dniu pozytywnego testu udaje się na L4 i jestem na nim przez całą ciążę. Jednorazowa dawka promieniowania nie jest istotnie duża. Gdybyś codziennie przez kilkanaście dni miała wykonywane zabiegi lub badania z użyciem prom X to można się zastanawiać. Ale skoro ludzie pracujący w warunkach narażenia nie są odsuwani od pracy, a ich dozymetry (mierzą przyjętą dawkę X) nie wykazują dawki szkodliwej to jednorazowe badanie nie zaszkodzi na pewno. Jak coś to służę pomocą jeśli macie jakieś obawy co do dawek/ narażenia/ czy boicie się konkretnych badan w okresie starań czy ciąży ☺️
Dziś chyba na miesięcznym przeczytałam jak ktoś straszył dziewczynę że po rtg zęba może urodzić chore dziecko to ręce mi opadły.
O! Właśnie ja miałam taką rozkmine jak byłam na radjojodzie po raku, że ok niby byliśmy tam odizolowani, ale jednak później pracownicy, którzy nam wykonywali scyntygrafię mieli z nami bezpośredni kontakt więc to promieniowanie na pewno do nich trafia biorąc pod uwagę, że nie mają jednego pacjenta na tydzień tylko kilkanaście dziennie i jakoś żyją i mają tarczycę 🤔Siasi lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Claudii wrote:Kiki a sprawdzałaś kiedy Ci beta spadła do 0? Bo nie pamiętam niestety. Może przez aktualny stres? Jak w ogóle Twoje badania i co doktorek mówi?
W ogóle czuję się dzisiaj jak kupa, strasznie boli mnie głowa, taka jestem senna że przespałam pół dnia
A co do wyników, to na razie czekam na wyniki ANA3 przez to że mi wyszły dodatnie ANA1 i dalej nie mam wyników kariotypu, już tak długo czekam, że parę razy dziennie sprawdzam stronę 🙄 A wizytę u gina mam 29 września i wtedy zobaczy wynikiDziękuję że pytasz ❤️
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
⚠️ podejrzenie tocznia 😢
⚠️ PAI-1 homo
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
LEKI 🏩
_____
kikix0o wrote:Dziewczyny ja nie ogarniam co się dzieje z moim cyklem teraz 🥲 6 dzień mi się dzisiaj spóźnia okres, w ciąży nie jestem. Dzisiaj mnie piersi zaczęły boleć, w brzuchu bardzo rzadko coś tam przez chwilkę zaboli.
Zdziwiona jestem, bo raczej zawsze mam regularne cykle⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
⏳️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle -
kikix0o wrote:Tak sprawdzałam, beta spadła już dawno do 2, przed poprzednim krwawieniem
W ogóle czuję się dzisiaj jak kupa, strasznie boli mnie głowa, taka jestem senna że przespałam pół dnia
A co do wyników, to na razie czekam na wyniki ANA3 przez to że mi wyszły dodatnie ANA1 i dalej nie mam wyników kariotypu, już tak długo czekam, że parę razy dziennie sprawdzam stronę 🙄 A wizytę u gina mam 29 września i wtedy zobaczy wynikiDziękuję że pytasz ❤️
My czekaliśmy na wyniki kariotypu 35 dni roboczych i serio to tyle trwało. White dobrze mówi, może skocz na monit zobacz co się tam kluje? Albo ponarzekaj bardziej i małpa sama przyjdzie, to działa 🤞Jak 5 dni to aż tak bym się jeszcze nie stresowała, mógł po prostu ten cykl tak się wydłużyć i zaraz okres się zjawi 🤞kikix0o lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
Claudii wrote:O! Właśnie ja miałam taką rozkmine jak byłam na radjojodzie po raku, że ok niby byliśmy tam odizolowani, ale jednak później pracownicy, którzy nam wykonywali scyntygrafię mieli z nami bezpośredni kontakt więc to promieniowanie na pewno do nich trafia biorąc pod uwagę, że nie mają jednego pacjenta na tydzień tylko kilkanaście dziennie i jakoś żyją i mają tarczycę 🤔
-
lilka2025 wrote:Właśnie u mnie jajowody były drożne, jedynie chciałam sprawdzić przed rozpoczęciem stymulacji, problem niestety leży w braku owulacji. Ale mam nadzieje że faktycznie ten trzeci cykl zaskoczy 🙈 Tym bardziej że biorę 8 tabletek Aromka naraz, także mam już ogromną dawkę
Ale podobno nawet jeśli były drożne to ten płyn i tak je trochę oczyszcza chociażby z czopów śluzowych i szanse są zwiększone 🤭 trzymam kciuki za Twoją stymulację! ✊👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCO (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
09.25 drożność jajowodów ✅
🔜 10.25 stymulacja?
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
White1 wrote:Mam podobnie - drożność była na początku lipca, a ja jestem dopiero w połowie drugiego cyklu. Zastanawiam się czy te przysłowiowe 3 cykle nie liczą się raczej 3 miesięcy, a nie 3 rozjechanych, tasiemcowych cykli... Trzymam kciuki za stymulację. Ja biorę w każdym cyklu łącznie 10 tabletek, bo po 5 nie było żadnego efektu. Mam nadzieję, że u ciebie szybko załapie 😊
Ja histero miałam na początku lipca a dopiero skończyłam drugi cykl i zaczynam trzeci 😅 uroki długich cykli... Ja myślę, że tu chodzi o 3 cykle a nie miesiące 🤔 wow 10! I taka dawka jest okej dla Ciebie? Masz owulację?👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
🔜 10.25 stymulacja?
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
Siasi wrote:Co do promieniowania się trochę wtrącę bo jestem Inspektorem ochrony radiologicznej. Dawki użyte przy badaniu w żadnym stopniu nie są dla Ciebie narażeniem. Pracuję na bloku operacyjnym i jestem narażona na duże dawki promieniowania na codzień. Dopiero w dniu pozytywnego testu udaje się na L4 i jestem na nim przez całą ciążę. Jednorazowa dawka promieniowania nie jest istotnie duża. Gdybyś codziennie przez kilkanaście dni miała wykonywane zabiegi lub badania z użyciem prom X to można się zastanawiać. Ale skoro ludzie pracujący w warunkach narażenia nie są odsuwani od pracy, a ich dozymetry (mierzą przyjętą dawkę X) nie wykazują dawki szkodliwej to jednorazowe badanie nie zaszkodzi na pewno. Jak coś to służę pomocą jeśli macie jakieś obawy co do dawek/ narażenia/ czy boicie się konkretnych badan w okresie starań czy ciąży ☺️
Dziś chyba na miesięcznym przeczytałam jak ktoś straszył dziewczynę że po rtg zęba może urodzić chore dziecko to ręce mi opadły.Siasi lubi tę wiadomość
K 👩&L👨
33&37
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, JP -liczne pcomy
———————————————
5cs
7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
11.10.2025 beta: 104 -
Dziś chyba na miesięcznym przeczytałam jak ktoś straszył dziewczynę że po rtg zęba może urodzić chore dziecko to ręce mi opadły.
Oo Siasi, dziękuję za tą wiadomość 🩷 nie powiem, że mnie to uspokoiło. Choć zastanawiam się właśnie dlaczego lekarze najczęściej nie zalecają starań w tym samym cyklu.
A co sądzisz na temat zabiegów z użyciem ultradźwięków, prądów, fal radiowych? Czy jeśli ja jako pracownik byłabym w ciąży to czy wykonywanie takich zabiegów klientom może mi zaszkodzić? 🤔 Niby też nie powinnam pracować wtedy, ale opinie są różne. Nie wiem czy akurat takie pytanie będzie trafne do Ciebie, ale spróbować zapytać warto 🤭
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
🔜 10.25 stymulacja?
Pelasia30 wrote:Ja histero miałam na początku lipca a dopiero skończyłam drugi cykl i zaczynam trzeci 😅 uroki długich cykli... Ja myślę, że tu chodzi o 3 cykle a nie miesiące 🤔 wow 10! I taka dawka jest okej dla Ciebie? Masz owulację?⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
⏳️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle -
Klaudia k wrote:To ja się zapytam, bo mam skierowanie na rtg klatki piersiowej i teraz nie wiem czy go robić czy nie robić. Mam w tym cyklu stymulację i boję się że moje komórki jajowe które być może już rosną się napromieniują i będą gorszej jakości 🫣 wiem, może glupie….ale z drugiej strony jak teraz nie pójdę a będę potem w ciąży to wtedy już na pewno nie pójdę.
-
Pelasia30 wrote:Oo Siasi, dziękuję za tą wiadomość 🩷 nie powiem, że mnie to uspokoiło. Choć zastanawiam się właśnie dlaczego lekarze najczęściej nie zalecają starań w tym samym cyklu.
A co sądzisz na temat zabiegów z użyciem ultradźwięków, prądów, fal radiowych? Czy jeśli ja jako pracownik byłabym w ciąży to czy wykonywanie takich zabiegów klientom może mi zaszkodzić? 🤔 Niby też nie powinnam pracować wtedy, ale opinie są różne. Nie wiem czy akurat takie pytanie będzie trafne do Ciebie, ale spróbować zapytać warto 🤭 -
Kiki a może te objawy to po prostu PMS? Po cb i poronieniach cykle lubią się na chwilę rozregulować. Też mi się chwilowo wydłużyły. Teraz już wróciły do normy. Trzymam kciuki, żeby @ szybko przyszła. Dobrze, że macie tą konsultację z lekarzem. Czekam na info jak was dalej pokieruje 🤞🏼
kikix0o lubi tę wiadomość
🔜 październik- pierwszy cykl z monitoringiem.
15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-32dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
AMH 3,55 ✅
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Wow Siasi, ile merytorycznej wiedzy, jestem pod wrażeniem, czytalam z wielkim zaciekawieniem 😍
Trzymam kciuki za szybkie i sprawne badanie Klaudia 🤞🏻Siasi lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24
🏩 4 cykl stymulowany
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
⏳ cd56 i cd138 -
White1 wrote:Nie chciałabyś skoczyć zbadać proga albo na szybki monitoring do gina? Może to by dało jakiś pogląd na twoją sytuację? Jak nie, to pewnie zostaje czekać.. oby małpa szybko przyszła. Od kolejnego cyklu wznawiacie starania?
Nie mam pojęcia, czy jeśli kariotypy wyjdą ok to nam pozwoli, jeśli wyszło mi teraz dodatnie ANA1.. Jestem ciekawaK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
⚠️ podejrzenie tocznia 😢
⚠️ PAI-1 homo
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
LEKI 🏩
_____
Hejka!
Mam pytanko do dziewczyn, które często testują pinkami.
Czy to normalne, że ten płyn przesuwając się pokazuje kreskę testową ? Bo już miałam zawał bo pokazało wyraźną kreskę w miejscu testowej (nie kontrolnej) a potem ona zniknęła i pojawiła się tylko ta kontrolna. Pierwszy raz jak wariatka doszukiwałam się cienia pod każdym kątem, oczywiście nie ma xd
Ja zawsze testuje facelle i tam jest od razu śnieżna biel.
Robiłam test o 4, bo jadę na urlop i chciałam się upewnić, że mogę pić alkohol i takie akcje z rana.😆
Ten cykl w ogóle dał mi bez sensu nadzieję, bo pierwszy raz nie mam bólu piersi po owulacji, więc moja durna głowa już sobie wkręca.
Życzę wam milego dnia kochane1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
2.09 konsultacja u dietetyka 🔜
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Treaclynat wrote:Hejka!
Mam pytanko do dziewczyn, które często testują pinkami.
Czy to normalne, że ten płyn przesuwając się pokazuje kreskę testową ? Bo już miałam zawał bo pokazało wyraźną kreskę w miejscu testowej (nie kontrolnej) a potem ona zniknęła i pojawiła się tylko ta kontrolna. Pierwszy raz jak wariatka doszukiwałam się cienia pod każdym kątem, oczywiście nie ma xd
Ja zawsze testuje facelle i tam jest od razu śnieżna biel.
Robiłam test o 4, bo jadę na urlop i chciałam się upewnić, że mogę pić alkohol i takie akcje z rana.😆
Ten cykl w ogóle dał mi bez sensu nadzieję, bo pierwszy raz nie mam bólu piersi po owulacji, więc moja durna głowa już sobie wkręca.
Życzę wam milego dnia kochaneK 👩&L👨
33&37
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, JP -liczne pcomy
———————————————
5cs
7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
11.10.2025 beta: 104 -
Klaudia k wrote:Mnie tak zrobił facelle, tylko ta kreska testowa tam zaczela się robić w poziomie i już miałam wielkie nadzieje że to pewnie kreska ale zle ja zamontowali xd a potem zniknęła 🤪
Co to jest za badziew xD ta była normalnie w pionie i najpierw myślałam, że po prostu najpierw jest kontrolna a druga będzie testową, a tu kreska widmo 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 07:24
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml