Tyłozgięcie macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane byłam dzisiaj u gin i stwierdziła że mam poważne tyłozgięcie macicy i to głównie blokuje moje starania Czy któraś z was też miała problemy z zajściem przy tyłozgięciu macicy?
Przepisała mi butapirazol w czopkach na rozruszanie macicy ale to lek przeciwbólowy i przeciwzapalny ;/ dziwne troche ;/ -
ja mam duze tylozgiecie macicy. do tej pory z zajsciem w ciaze nie maialm problemu. jedyne co, to jeszcze 13tc5 macica byla tylozgieta a powinna jzu byc wypchnieta, wiec jezdzila na czeste kontrole do lekarza. w pierwszej ciazy na pierwsza (a w sumie druga wizyte) poszlam do jakiegos lekarza z komunistycznym podjesciem do spr. i probowal mi te macice wypchnac w 7tc. wygladalo to masakrycznie. maz byl pewien, ze strace ciaze! juz nie wrocilam do tego lekarza, a on wydzwanial, ze jak nie przyjte na kolejne wypychanie to poronie. poszlam do Preisa i ten mi wyjasnil, ze dawno temu stosowano taka praktyke...teraz czekaja do kotregos tam tyg.ciazy.
Powodzenia!!!Nightinagle lubi tę wiadomość
-
mi lekarz nie mówił nic o tyłozgięciu, ale słyszałam, że wtedy najlepiej to serduszkowanie metodą na pieska. czy to tyłozgięcie objawia się u ciebie duuużymi bólami w czasie okresu?
-
w pierwszym cyklu staran z pierwszym synem. z 2 niby w 2 cyklu, ale moin zdaniem za pozno wzielismy sie do pract
z pierwszym synem zaczelismy starania przed slubem, bo bylismy pewnei ze dluugo to potrwa. moje obie babcie mialy spore problemy z zajsciem w ciaze...i mi lekarz tez to wywrozyl. fakt, ze potem musialam brac leki na podtrzymanie przez niski progesteron. teraz chyba soe dluzej pomeczymy, bo moj organizm zwariowal. dzis mija 40dc!!! testy sa negatywne a @ brak -
U mnie lekarz też stwierdził tyłozgięcie, powiedział że przez to mam straszne bóle podczas @ i że po ciąży wszystko powinno minąć, z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciążę w 3 cs, a teraz chcemy z mężem drugą dzidzie i staramy się już 7 cykli i jak na razie nic, a bóle miesiączkowe po 7 miesiącach wrociły
-
Tyłozgięcie nie powinno mieć wpływu na zajście w ciąże. Znam wiele kobiet z tym położeniem macicy i mają dzieci. Z resztą około 30% kobiet ma tyłozgięcie macicy. Niekiedy twierdzi się, że droga plemników jest dłuższa przez ten kąt jaki tworzy trzon macicy z szyjką i stąd trudniejsze może być zajście w ciąże.
Tyłozgięcie najczęściej jest po prostu genetyczne ale niekiedy powstaje przez zrosty po przebytych zapaleniach w obrębie miednicy mniejszej i wtedy właśnie te przebyte zapalenia mogą powodować niepłodność.
-
Tyłozgięcie nie powinno mieć wpływu na zajście w ciąże. Znam wiele kobiet z tym położeniem macicy i mają dzieci. Z resztą około 30% kobiet ma tyłozgięcie macicy. Niekiedy twierdzi się, że droga plemników jest dłuższa przez ten kąt jaki tworzy trzon macicy z szyjką i stąd trudniejsze może być zajście w ciąże.
Tyłozgięcie najczęściej jest po prostu genetyczne ale niekiedy powstaje przez zrosty po przebytych zapaleniach w obrębie miednicy mniejszej i wtedy właśnie te przebyte zapalenia mogą powodować niepłodność.
-
Tyłozgięcie nie ma wpływu na zajście w ciążę. Każdy lekarz mi to mówił, ostatnio potwierdził i stanowczo to podkreślił znany łódzki specjalista od niepłodności. Tyłozgięcie w żaden sposób nie wpływa na możliwość zajścia w ciążę. Zresztą... podobno mi się udało ... Zrobiłam dziś test...A mam tyłozgięcie odziedziczone po mamie. Więc tyłozgięciem zupełnie się nie przejmuj
aga.just, Ita, Nightinagle, RewolucjaSięDzieje, Beata86 lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane tez mam tyłozgiecie, nawet mam problem z określeniem szyjki bo jest wygięta i nigdy do niej nie dosiegam. Przy pierwszej ciąży starałam sie 6 mc , przy drugiej odrazu pykło. teraz juz 8mc i nic ale to inna historia z innym życiem takze łatwo nie będzie Kiedys dawno temu jak byłam pierwszy raz u gina, powiedziała mi,ze cieżko będzie u mnie z ciażą prze te wygięcie. Trzymam za was kciuki i nie załamujcie sie Kochane CYCKI W GÓRE!!!!!
Ita lubi tę wiadomość
-
Hej, ja też mam wykryte tyłozgięcie, gin kazał się tym nie martwić, jednak od pół roku staramy się o dzidziusia bezskutecznie, od przyszłego cyklu postaramy się na pieska:) może będzie łatwiej. po cichu liczę, że ani dziś ani przez 9 najbliższych miesięcy @ nie przyjdzie, chociaż mam już 2 negatywne testy ciążowe;(
-
Witam drogie forumowiczki. To jest moj pierwszy post tutaj. Ja równiez mam tylozgiecie, genetyczne co powoduje bardzo bolesne @, szczegolnie od kiedy przestalam brac tabletki antykoncepcyjne. Stosunki sa bolesne, a czy mniej czy bardziej, zalezy w jakim miejscu cyklu jestem i jak nisko polozona jest szyjka. Staramy sie o dziecko juz 8 cykl i mam nadzieje, ze jestesmy blizej niz dalej. Moja ginekolorzka powiedziala mi, ze zgiecie nie powinno byc problemem, gdyz plemnikow jest duzo i ktorys sie tam przecisnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 19:59
Anieleczka lubi tę wiadomość