X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tyłozgięcie macicy
Odpowiedz

Tyłozgięcie macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Nightinagle Debiutantka

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam dzisiaj u gin i stwierdziła że mam poważne tyłozgięcie macicy i to głównie blokuje moje starania :( Czy któraś z was też miała problemy z zajściem przy tyłozgięciu macicy?
    Przepisała mi butapirazol w czopkach na rozruszanie macicy ale to lek przeciwbólowy i przeciwzapalny ;/ dziwne troche ;/

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam duze tylozgiecie macicy. do tej pory z zajsciem w ciaze nie maialm problemu. jedyne co, to jeszcze 13tc5 macica byla tylozgieta a powinna jzu byc wypchnieta, wiec jezdzila na czeste kontrole do lekarza. w pierwszej ciazy na pierwsza (a w sumie druga wizyte) poszlam do jakiegos lekarza z komunistycznym podjesciem do spr. i probowal mi te macice wypchnac w 7tc. wygladalo to masakrycznie. maz byl pewien, ze strace ciaze! juz nie wrocilam do tego lekarza, a on wydzwanial, ze jak nie przyjte na kolejne wypychanie to poronie. poszlam do Preisa i ten mi wyjasnil, ze dawno temu stosowano taka praktyke...teraz czekaja do kotregos tam tyg.ciazy.
    Powodzenia!!!

Nightinagle lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka a w którym cyklu starań zaszłaś w ciążę??
    takich lekarzy to powinni usuwać! masakra;/

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz nie mówił nic o tyłozgięciu, ale słyszałam, że wtedy najlepiej to serduszkowanie metodą na pieska. czy to tyłozgięcie objawia się u ciebie duuużymi bólami w czasie okresu?

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teź mam tyłozgięcie i powalająco bolesne @, żaden ginekolog (a było ich kilku) nie mówił żeby to własnie to było przyczyną problemów z zajściem...

Poza tym mam koleżankę, która ma tyłozgięcie i nie miała problemów z ciążą. Zaszła w 1 cyklu.

atdck6nlmznf5qze.png

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 bóle miałam okropne przed tym jak zaczełam brać antykoncepcje, a teraz mam bóle ale mniejsze chociaż na tyle uciążliwe że funkcjonowac za bardzo nie można przez 2-3 dni :( no i oczywiście zdarzaja się bóle przy współżyciu :(

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszym cyklu staran z pierwszym synem. z 2 niby w 2 cyklu, ale moin zdaniem za pozno wzielismy sie do pract :P

z pierwszym synem zaczelismy starania przed slubem, bo bylismy pewnei ze dluugo to potrwa. moje obie babcie mialy spore problemy z zajsciem w ciaze...i mi lekarz tez to wywrozyl. fakt, ze potem musialam brac leki na podtrzymanie przez niski progesteron. teraz chyba soe dluzej pomeczymy, bo moj organizm zwariowal. dzis mija 40dc!!! testy sa negatywne a @ brak ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakbym wiedziała że będziemy mieli problemy to tez bym zaczeła starania przed ślubem :) no ale kto by pomyślał :)

asioczek86, oczekująca 11 lubią tę wiadomość

• monia0084 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz też stwierdził tyłozgięcie, powiedział że przez to mam straszne bóle podczas @ i że po ciąży wszystko powinno minąć, z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciążę w 3 cs, a teraz chcemy z mężem drugą dzidzie i staramy się już 7 cykli i jak na razie nic, a bóle miesiączkowe po 7 miesiącach wrociły

• aga.just Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tyłozgięciem. Z córą zaszłam w ciążę w 1 cs, teraz na poważnie staramy się 3 cykl.

• monia0084 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just widzę że wystartowałyśmy prawie tego samego dnia, więc życzę nam i wszystkim starającym się dziewczynom (w to piękne walentynkowe popołudnie) zielonych kropek
    pozdrawiam wszystkie staraczki

aga.just, Marzena27 lubią tę wiadomość

• An Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięcie nie powinno mieć wpływu na zajście w ciąże. Znam wiele kobiet z tym położeniem macicy i mają dzieci. Z resztą około 30% kobiet ma tyłozgięcie macicy. Niekiedy twierdzi się, że droga plemników jest dłuższa przez ten kąt jaki tworzy trzon macicy z szyjką i stąd trudniejsze może być zajście w ciąże.
    Tyłozgięcie najczęściej jest po prostu genetyczne ale niekiedy powstaje przez zrosty po przebytych zapaleniach w obrębie miednicy mniejszej i wtedy właśnie te przebyte zapalenia mogą powodować niepłodność.

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
  • An Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięcie nie powinno mieć wpływu na zajście w ciąże. Znam wiele kobiet z tym położeniem macicy i mają dzieci. Z resztą około 30% kobiet ma tyłozgięcie macicy. Niekiedy twierdzi się, że droga plemników jest dłuższa przez ten kąt jaki tworzy trzon macicy z szyjką i stąd trudniejsze może być zajście w ciąże.
    Tyłozgięcie najczęściej jest po prostu genetyczne ale niekiedy powstaje przez zrosty po przebytych zapaleniach w obrębie miednicy mniejszej i wtedy właśnie te przebyte zapalenia mogą powodować niepłodność.

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png

Wysłany: 14 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję że szybko nam się uda :) chociaż to już 5 cs :)

• Bergo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięcie nie ma wpływu na zajście w ciążę. Każdy lekarz mi to mówił, ostatnio potwierdził i stanowczo to podkreślił znany łódzki specjalista od niepłodności. Tyłozgięcie w żaden sposób nie wpływa na możliwość zajścia w ciążę. Zresztą... podobno mi się udało :)... Zrobiłam dziś test...A mam tyłozgięcie odziedziczone po mamie. Więc tyłozgięciem zupełnie się nie przejmuj :)

aga.just, Ita, Nightinagle, RewolucjaSięDzieje, Beata86 lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo gratki <3

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo gratulację :) też bym chciała wiedzieć jak to jest ;)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • lussy Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane tez mam tyłozgiecie, nawet mam problem z określeniem szyjki bo jest wygięta i nigdy do niej nie dosiegam. Przy pierwszej ciąży starałam sie 6 mc , przy drugiej odrazu pykło. teraz juz 8mc i nic ale to inna historia z innym życiem takze łatwo nie będzie :) Kiedys dawno temu jak byłam pierwszy raz u gina, powiedziała mi,ze cieżko będzie u mnie z ciażą prze te wygięcie. Trzymam za was kciuki i nie załamujcie sie Kochane CYCKI W GÓRE!!!!!

Ita lubi tę wiadomość

Lussy
    ☆☆☆☆☆☆☆☆ cykl starań :) a ile przedemną???
    a5vefhq.png

hvr5rsu.png

ovufrien
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też mam wykryte tyłozgięcie, gin kazał się tym nie martwić, jednak od pół roku staramy się o dzidziusia bezskutecznie, od przyszłego cyklu postaramy się na pieska:) może będzie łatwiej. po cichu liczę, że ani dziś ani przez 9 najbliższych miesięcy @ nie przyjdzie, chociaż mam już 2 negatywne testy ciążowe;(

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Jules Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie forumowiczki. To jest moj pierwszy post tutaj. Ja równiez mam tylozgiecie, genetyczne co powoduje bardzo bolesne @, szczegolnie od kiedy przestalam brac tabletki antykoncepcyjne. Stosunki sa bolesne, a czy mniej czy bardziej, zalezy w jakim miejscu cyklu jestem i jak nisko polozona jest szyjka. Staramy sie o dziecko juz 8 cykl i mam nadzieje, ze jestesmy blizej niz dalej. Moja ginekolorzka powiedziala mi, ze zgiecie nie powinno byc problemem, gdyz plemnikow jest duzo i ktorys sie tam przecisnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 19:59

Anieleczka lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ