X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne tyłozgiecie macicy a starania
Odpowiedz

tyłozgiecie macicy a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kindziulek87 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie jak długo zachodzicie w ciążę przy tyłozgieciu?

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża 2cs, druga ciąża 1cs.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciaza okolo 6 miesiecy, bez konkretnych staran wlasciwie. Teraz walcze o drugie ponad dwa lata. Ale nie wydaje mi sie, zeby to mialo az tak duzy wplyw na zajscie w ciaze. Ok, nie jest rozowo, ale tragicznie chyba tez nie ;) Ponoc trzeba od tylu robic haha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam tyłozgięcie macicy i moja ginka mówi że najlepiej zajść w ciąże z nogami w górze :) 1ciąza 1cs, 2 ciąża bez nóg w górze - 3cs narazie i nic, czekam na @

35 lat, 2 ciąża
  • Kindziulek87 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz 1,5 roku sie staram. Robiłam badania tarczycy i hormonów. Zaczelam 1 miesiąc od tylu i z nogami w górze zobaczymy.

• Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziulek87 wrote:
    Ja juz 1,5 roku sie staram. Robiłam badania tarczycy i hormonów. Zaczelam 1 miesiąc od tylu i z nogami w górze zobaczymy.
    Ja też mam tyłozgięcie i ani nogi w górze ani żadna specjalna pozycja nie pomaga, przynajmniej nam...

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie wrote:
    Ja też mam tyłozgięcie i ani nogi w górze ani żadna specjalna pozycja nie pomaga, przynajmniej nam...
    to prawdopodobnie nie jest wina tyłozgięcia. Ja również mam, dość mocne, zaszłam w ciążę 4 razy w ciągu roku

• Nola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupie pytanie ale kochacie sie w pozycji od tylu a po szybko na plecy i nogi w gore ;) czy jak? Tez mam silne tylozgiecie :/ a co z problemem wyplywania uciekania nasienia po stosunku jak juz sie wstanie z lozka? :/

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, przepraszam że piszę w tym wątku ale nie na temat bo nie wiem jak inaczej. Ale mam wiadomość do Noli - wysłałam Ci zaproszenie, chciałabym troszkę porozmawiać bo mam podobną historię chorób ;) Jak możesz to zaakceptuj :)

• Nola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka jak milo :) bardzo chetnie tyle ze gdzie to zaproszenie? Ja nie znam dobrze tego forum i nie widze ze dostaalm zaproszenie od Ciebie Mozr dlatego ze z komorki pisze?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola na samej górze strony jest zakładka wiadomości i tam zaproszenia :) Musisz wejść i zaakceptować. Ja korzystam z forum na komputerze i nie wiem jak to wygląda w komórce niestety ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy tylozgiecie moze powodowac silne bole w czasie @?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam tylozgiecie i mam bardzo bolesne i dlugie @. Po odstawieniu tabletek, ktore w jakis sposob pomagały musialam dostac zastrzyk 1 dnia bo nic nie pomagalo.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również mam tyłozgięcie i w ciąże zaszłam w drugim cyklu starań na spontanie bez zwracania uwagi na pozycję. A jeżeli chodzi o @ to przed mam bóle pleców i gin mówił, że to właśnie przez tyłozgięcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak...ja tez mam bole plecow, a wlasciwie bole calego tylu przed i w czasie okresu, tylko u mnie to jeszcze chyba dochodzi endometrioza do tego :(

• martka88 Nowa

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja również mam tyłozgięcie i bałam się, że będę miała problem zajść w ciąże. 2 cykl starań i udało się :) zastosowałam się do rad dziewczyn i kochaliśmy się na pieska co drugi dzień w okresie płodnym, po stosunku nogi do góry przez kilka minut, potem szłam spać na brzuchu. Życzę powodzenia wszystkim starającym się.

• Tolik123 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Dziewczyny a czy tylozgiecie moze powodowac silne bole w czasie @?
    Wydaje mi się, że tak, gin mi mówił, że przez tyłozgięcie (mocne tyłozgięcie) jest utrudnione wydostanie się krwi miesiączkowej i przez to są silniejsze skurcze i mogą pojawiać się skrzepy w krwi ze względu na ten dłuższy czas oczyszczania, czy coś takiego... Ale dla pocieszenia w ciąży tyłozgięcie i tak znika (co prawda po wraca) ale podobno to bzdura, że gorszy porób, bóle krzyżowe czy cokolwiek...

Moja mama ma tez bardzo mocne tyłozgięcie i zaszła ze mną i moim rodzeństwem bez żadnych problemów... takze chyba nie ma metody. My też próbujemy od tyłu ale musze spróbowac w tym cyklu jeszcze nogi^^ Pozdrawiam wszystkich

PCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
    rfxgqqmztlcuyju7.png
  • Kindziulek87 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze ktoś ma problemy z zajsciem przy tyłozgięciu?

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my sie staramy poand rok, mam tyłozgiecie choc nigdy nikt mi tego nie pokazal na monitorze tylko niby przez 'wymacanie', a wy jak dajecie nogi do góry ? swieca? my sie kochamy z pupą moją w górze a po zsuwamy się na skraj lóżka gdzie moge opasc glowa w dol w ziemie i tak leze ok 20 minut, i tak od prawie roku, ale u mnie raczej brak owu lub kiepska jej jakosc sa problemem

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Kindziulek87 Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 miesiąc testuje metodę z nogami w górze zobaczymy a staramy sie 1,5 roku

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ