Usuniecie polipów...
-
Witam. Czy ktos wie czy mozna usunac polipy (diagnoza po sono-hsg) bez znieczulenia ogolnego? W klinice itp bo w szpitalach to wiem ze tylko ogolne bo tam sie nie szczypia. A jak jest w klinikach? Mial ktos usuwane polipy bez ogolnego znieczulenia? bo czytalam na necie, że wiele dziewczyn mialo miejscowe znieczulenie. Jesli tak sie da to gdzie? I czy polipy na 100% sa przeszkoda w zajsciu w ciaze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:44
-
a nie zauwazylam ze po hsg
szczerze mowiac ..to ja mam miec histeroskopie - usuniecie polipa endometrium.. i lekarz powiedzial mi ze w zaleznosci jesli uda sie na miejscowym to luz a jak nie to podadza mi ogolne.. wiec moze warto sie popytac lekarza czy jest konieczne i czy mozesz miec mozliwosc wyboru -
nie ja mam skierownie do szpitala normalnie ij ak rozmawialam lekarzem tam pracujacym to powiedzial ze zalezy od sytaucji .. choc w 90% konczy sie na ogolnym .. ..a moze lekarz podpowie gdzie robia bez ogolnego ??
-
Nie na pewno nie podpowie. W szpitalach wlasbie robia ogolne no wiadomo rutynowo nie bierze sie pod uwage pacjentki. Szukam jakiejs kliniki gdzie robia na miejscowym:( a najlepoej jakby stal sie cud i zaszlabym teraz bez niczego. Czytalam tez ze polipy moga byc po stymulacji. Slyszalas o tym?
-
Hej, ja miałam ogólne znieczulenie. Też się go bałam, ale wszystko było ok.
Trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś tam wycinając mi małego polipa, ryzykuje, że ja się ruszę, a on rozharata mi więcej niż trzeba. No, ale może się mylę
przed narkozą, jest robionych kilka badań, od których zależy, czy nadajesz się do zabiegu (ekg, krzepnięcie krwi, etc), nie ma nic na pałę. Jesteś też pod opieką anestezjologa. Nie martwcie się, dziewczyny.Ania_84 lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-