uzależnienie od kropli do nosa a starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczynki. Od ponad 10lat jestem uzależniona od kropli do nosa xylometazolin kropie nos zawsze na noc bo inaczej nie zasne wiem ze nadużywanie tych kropli jest niewskazane napewno w ciazy a czy przy staraniach o dziecko te krople jakos szkodza?bardzo proszę o odpowiedz
-
nick nieaktualny
-
Kochana, byłam uzależniona od tych kropli przez jakieś 2 lata, po wielu poszukiwaniach trafiłam na laryngologa, który mi pomógł. Brałam Buderhin do nosa i Cirrus tabletki - 2 miesiące kuracji i poszło w zapomnienie całe uzależnienie. Co więcej, jak odstawiałam wcale się nie męczyłam Do dzisiaj mam spokój ale jak jestem przeziębiona i mam katar to biorę tylko tabletki tzn brałam bo teraz już nie mogę
W ciązy oczywiście zabronione jest stosowanie xylometazolinu, myślę, że i przy staraniach jest niewskazany bo tak naprawdę nie wiesz kiedy Ci się uda i czy nie zaszkodzisz maluszkowi.
Życzę silnej woli i koniecznie zacznij z tym walczyć!
-
Mordeczka wrote:chyba już taki wątek gdzieś czytałam. byś musiała zapytać się lekarza,
a co do długości zażywania tych samych kropli przez 10 lat to nie za długo??
Nie można stosować tych kropi dłużej niż tydzień, każdy farmaceuta mi to powtarzał jak kupowałam po dwa opakowania na zapas... Później zmieniałam już apteki.agania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzyli po prostu muszę odstawić jak najszybciej żeby w razie czego nie zaszkodzić maluszkowi.licze na to ze pomecze sie troche uzywajac tylko soli morskiej.co najsmieszniejsze w ciagu dnia wogole kropli niepotrzebuje tylko na noc.A najlepiej wybrać się do laryngologa.
-
Spróbuj tabletek Cirrus - mi życie uratowały A najlepiej wybierz sie do dobrego laryngologa, który nie zbagatelizuje problemu (ja się trochę naszukałam). Po takim czasie stosowania kropli na pewno masz zjechaną śluzówkę w nosie i trzeba ja odbudować. U mojego brata było gorzej, bo on musiał mieć operację tak mu śluzówka przerosła - oboje się załatwiliśmy tymi cholernymi kroplami.
Idzianna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kiedyś też byłam uzależniona od tych kropelek ok 2 lata kropiłam dzień w dzień bo inaczej nie mogłam zasnąć. Pewnego dnia moja mądra siostra uświadomiła mnie że ciągły katar mam właśnie przez te krople. Odstawiłam i po ok 3 tygodniach mogłam normalnie oddychać bez żadnych zamienników. Było ciężko, ale na szczęście u mnie kropienie nie wywołało żadnych negatywnych skutków. Podczas choroby wracam do nich ale tylko na pare dni a nie na lata i wyłącznie żeby móc swobodnie spać Spróbuj może zastosować sinupret, sinulan albo coś w tym stylu ale wszystko w zalecanych dawkach i długością stosowania Krople odstaw koniecznie. Powodzenia
-
nick nieaktualny
-
baby1991 wrote:Na chwile obecna mam tak zatkania jedna dziurkę bo juz idzie pora spania tak jest zawsze eh:\ mam ta wodę morska nie wymawiając aż 25zl kosztowała (mój xylometazolin tylko5zl) heh i muszę się jakoś przemeczyc no trudno
Ja zawsze spreje, bo wygodniej, ale one po 15 zeta lub wiecej08.09 - transfer
-
Witam,borykałam się z takim samym problemem bardzo długo.Najpierw xylometazolin potem sudafed,rok temu usunięcie polipów i dalej zatkany nos.Ale udało się po wielu próbach aerozol do nosa DYMISTA,fakt drogie ok 110zł buteleczka.Aplikuje rano,raz dziennie a efekt niesamowity nie wiem już co to zatkany i cieknący nos, wraca mi pomału węch(został utracony przez krople).Husteczek do nosa nie używam wcale(wcześniej zakupywane tonami.Jestem szczęśliwa i jeżeli chce ktoś wypróbować te krople to polecam.Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do odstawienia tych uzależniających kropli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 10:24