X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne uzależnienie od kropli do nosa a starania
Odpowiedz

uzależnienie od kropli do nosa a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Milano Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnawiam wątek :)
    Niestety tez mam problem z kroplami u mnie sudafed .. :/ myślicie ze to ma jakiś związek z zajściem w ciąże?
    Byłam u laryngologa, nawet dwóch i mówili ze tylko sterydy a nie chce brać tego! Staram się brać coraz mniej tego świństwa :(

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie. Otriwin. 10 lat z różnymi przerwami. Biorę avamys i masc bactoban. Wcześniej pom9glo. Teraz wciąż sięgam po Otriwin.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Pawlo304 Nowa

Wysłany: 8 listopada, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłem uzależniony 2 lata, ale dzięki Bogu udało mi się je odstawić. Płuca też się "uzależniły" bo gdy zaczeło się odstawianie kropli, to jakby panika że nie mogę oddychać i faktycznie płuca takie niespokojne że brak tchu. Lekarz mi przepisał Pramolan na uspokojenie tych płuc. Laryngolog przypisała bardzo drogie krople za 70zł Dymista , tabletki przeciw alergiczne i krople do nosa z mometasoni. Robiłem sobie też irygatorem płukanie nosa. Jak już nie mogłem wytrzymać to tylko na jedną dziurkę sobie robiłem xylo.. ale w końcu postanowiłem się przemęczyć i uwolnić od tego dziadostwa. Zacisnąłem zęby, modliłem się żeby z tego wyjść. Trzeba się uzbroić w dużo cierpliwości, nadzieji i spokoju. Oprócz tego jeszcze lekarz laryngolog mówił że mam krzywą przegrodę i jeszcze obrzęknięte te błony śluzowe są i wypisał receptę do szpitala być może mówi że jakąś stawkę rozszerzającą i wstawiam ale póki co nie potrzebuję. Póki co daję radę. Bardzo dużo pomogła mi taśma izolacyjna którą sobie rozszerzałem nosdrza😅 Teraz kupuję na All..ro plastry na nos rozszerzające są naprawdę bardzo, bardzo pomocne. Co jakiś czas używam jak mi się coś tam przytyka. Myślałem że z tego nie wyjdę naprawdę już myślałem że tylko operacja mnie uratuje. Póki co czwarty miesiąc już nie muszę tego dziadostwa brać. I wyczytałem w internecie też że każdy człowiek ma taki cykl dobowy że co parę godzin się blokuje raz jedna raz druga dziurka w nosie,że to jest naturalne i może wprowadzać nas też w błąd,podczas snu właśnie zauważyłem że mam tak, myślałem że to mi się zablokowało na amen. Mnóstwo ludzi od tego uzależnionych, nawet moja żona była no i sąsiedzi u lekarza pielęgniarki kuzynka 20 lat była uzależniona. Powinni o tym mówić w szkołach uczyć dzieci a nie reklamować że to jest takie fajne i super. Pozdrawiam wszystkich którzy z tym walczą, warto szukać,czytać na forach iść do laryngologa jednego drugiego,znaleźć bezpieczny dobry sposób i trochę zawziętości żeby się z tego dziadostwa wygrzebać, bo naprawdę warto normalnie żyć.

• LusiaKa Koleżanka

Wysłany: 12 listopada, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż brał ponad 15 lat Otrivin, Xylo i to po kilka/kilkanaście razy dziennie. Wymuszona przeze mnie wizyta u Otolaryngologa, zabieg prostowania przegrody nosowej w końcu pomogły.

44 l.
    Transfer 18.07.2025 nieudany KD
    Transfer 15.09.2025 AZ
    7 dpt beta <2,3 czyli jednak nic z tego
  • Takatam Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsza metodą na odstawienie jest zakrapianie na początek tylko jednej dziurki

👱🏻‍♀️31 👨32
    starania od 05.2024

Jajowody drożne ✅️
    TSH: 2,58 ⬆️ Euthyrox
    Estradiol (4 dc): 63,90 pg/ml ✅ (30,90–90,40)
    FSH (4 dc): 6,19 IU ✅ (3,50–12,50)
    LH (4 dc): 9,03 IU/I ✅ (2,40–12,60)
    Prolaktyna 384,0 µIU/ml ✅️(102,0–496,0)
    Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
    CA-125 (5 dc): 14 ✅
    FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
    Ferrytyna: 74 ✅
    Żelazo: 17,3 ✅
    Glukoza: 88,10 ✅
    Partner – nasienie: 14% morfologia✅️
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ