Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
Odpowiedz

W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤

Oceń ten wątek:
  • Pewska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika2804 wrote:
    Witam. Bardzo bym chciała zacząć starania o dziecko w tym miesiącu. Ale bardzo martwią mnie wyniki..chcialabym prosic o pomoc w interpretacji ich. Wizyta u endokrynologa 16.06 a wyniki nieciekawe + brak u mnie obiawow..
    27.05 wyniki :
    Tsh - 3.78 (0,2-4,5) ( pod koniec lutego miałam 2.6 dopóki nie zaczęłam brać tabletek z jodem (witamin przed ciążą))
    Ft3 - 3.56 (2-4.4)
    Ft4 - 1.18 (0.93-1.7)
    Homocysteina - wyszła bardzo ładna
    Hemoglobina - 12.7
    Ferrytyna - 12.67 (13-150)
    Atpo - 24 (0-34)
    Atg - 355 (0-115)
    Nie rozumiem dlaczego takie wyniki są,skoro czuje się dobrze. Jakbym nie chciała być mamą to wcale bym nie wiedziała że coś jest nie tak ze mną ,bo nie mam obiawow żadnej choroby ,więc nie robiłabym wyników..
    Zaczęłam suplementowac :
    Wit B,C
    Wit.d3k2mk7
    olej z wiesiołka
    Pikolinian cynku
    Selen (co drugi dzień)
    Omege 3
    Ale boje się , że to nie wystarczy ;/

Kurcze, ale to by znaczylo ze po jodzie tsh wzroslo?

2017 - syn 💙
    2019 - poronienie
    2020 - 2x cb
    2021 - cb

2021-
    08.07 - II 🍀
    9.07 - Beta 40 mlU 🍀
    12.07 - Beta 310 mlU 🍀
    15.07 - Beta 590 mlU
    19.07 - Beta 1200 mlU
    23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
    30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
    06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
    18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
    09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
    02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
    16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
    14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
    16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
    15.03 - córcia 💗

2023-
    16.06 - 10mm Cudu z ❤

preg.png[/url]
  • Lizamichelle Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika2804 wrote:
    Witam. Bardzo bym chciała zacząć starania o dziecko w tym miesiącu. Ale bardzo martwią mnie wyniki..chcialabym prosic o pomoc w interpretacji ich. Wizyta u endokrynologa 16.06 a wyniki nieciekawe + brak u mnie obiawow..
    27.05 wyniki :
    Tsh - 3.78 (0,2-4,5) ( pod koniec lutego miałam 2.6 dopóki nie zaczęłam brać tabletek z jodem (witamin przed ciążą))
    Ft3 - 3.56 (2-4.4)
    Ft4 - 1.18 (0.93-1.7)
    Hemoglobina - 12.7
    Atpo - 24 (0-34)
    Atg - 355 (0-115)
    Nie rozumiem dlaczego takie wyniki są,skoro czuje się dobrze. Jakbym nie chciała być mamą to wcale bym nie wiedziała że coś jest nie tak ze mną ,bo nie mam obiawow żadnej choroby ,więc nie robiłabym wyników..
    Zaczęłam suplementowac :
    Wit B,C
    Wit.d3k2mk7
    olej z wiesiołka
    Pikolinian cynku
    Selen (co drugi dzień)
    Omege 3

Hej. Ja akurat też nigdy nie miałam problemów z tarczyca 😀 jakis czas temu przygotowując się do starań poszłam zrobić TSH i przy okazji ft3 i ft4. Jakie było moje zdziwienie gdy przy TSH ok 1. Miałam zawyżone ft3ift4... Endo stwierdził że chyba jakiś błąd.... Albo druga opcja to taka że TSH jest hormonem wrażliwszym niż ft3 i ft4 i na wynikach widzimy już TSH w normie. Miałam odczekać miesiąc i powtórzyć. Po msc TSH ciut wzrostowi do 1.2 a reszta się unormowała.
    Do rzeczy. Ja też brałam jod.. i też go wynilam.. tyle że jod to w stronie niedoczynność jak u mnie a nie w drugą stronę ? Później Endo mi powiedziała że takie dawki jodu co są w witaminach to są małe..
    U ciebie może coś się zaczyna dziac po prostu

• Aniusia2104 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewska wrote:
    Dlugo bedziesz brala antybiotyk?
    Nie ma tego zlego...chyba ze powiesz ze mozesz byc w ciazy I da Ci slabsze leki?

Narazie biore urosept w fitolizyne plus sok z żurawiny i dużo pić. Na chwile obecną nie mam żadnych objawów. Czekam na posiew wtedy się okaże ale najwcześniej będzie we wtorek. Narazie lekarka powiedziała,że leczymy ziołowo i powtórzyć mocz w przyszłym tyg chyba,żeby było coś gorzej to mam dzwonić.

30 lat
    Córeczka 4 lata
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewska wrote:
    Kurcze, ale to by znaczylo ze po jodzie tsh wzroslo?

Wlasnie nie wiem czemu tak wszystko wyszło i dlaczego tak dużo tsh skoczyło nagle z 2.6 do prawie 4. Po 3tyg i tak spadło troszkę z 3.96 na 3.78
    Finalnie wizyte mam 16.06 zobaczymy co dalej
    Ale nie mam co zaczynać starań prawda ? Zwłaszcza przy anty-tg 355 😭

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft4 - 1.28 (0.93 - 1.7)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    ✳️ Ferrytyna- 12.64 (13-150)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭
    ✳️ Homocysteina - w super normie
    ✳️ Brak objawów wskazujących na problemy z tarczycą
    ✳️ Nadmierny stres (staram się z nim walczyć)
    ✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg
    ❗Czerwiec 2020 - rozpoczęcie starań ❗

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizamichelle wrote:
    Hej. Ja akurat też nigdy nie miałam problemów z tarczyca 😀 jakis czas temu przygotowując się do starań poszłam zrobić TSH i przy okazji ft3 i ft4. Jakie było moje zdziwienie gdy przy TSH ok 1. Miałam zawyżone ft3ift4... Endo stwierdził że chyba jakiś błąd.... Albo druga opcja to taka że TSH jest hormonem wrażliwszym niż ft3 i ft4 i na wynikach widzimy już TSH w normie. Miałam odczekać miesiąc i powtórzyć. Po msc TSH ciut wzrostowi do 1.2 a reszta się unormowała.
    Do rzeczy. Ja też brałam jod.. i też go wynilam.. tyle że jod to w stronie niedoczynność jak u mnie a nie w drugą stronę ? Później Endo mi powiedziała że takie dawki jodu co są w witaminach to są małe..
    U ciebie może coś się zaczyna dziac po prostu

Możliwe że Hashimoto nie lubi jodu , ale mieszkam nad morzem i nigdy nie miałam takich wyników.. Dopiero jak zaczęłam chcieć dzieci..

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft4 - 1.28 (0.93 - 1.7)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    ✳️ Ferrytyna- 12.64 (13-150)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭
    ✳️ Homocysteina - w super normie
    ✳️ Brak objawów wskazujących na problemy z tarczycą
    ✳️ Nadmierny stres (staram się z nim walczyć)
    ✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg
    ❗Czerwiec 2020 - rozpoczęcie starań ❗

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika2804 wrote:
    27.05 wyniki :
    Ft3 - 3.56 (2-4.4)
    Ft4 - 1.18 (0.93-1.7)
    Hemoglobina - 12.7
    Atpo - 24 (0-34)
    Atg - 355 (0-115)
    Zaczęłam suplementowac :
    Wit B,C
    Wit.d3k2mk7
    olej z wiesiołka
    Pikolinian cynku
    Selen (co drugi dzień)
    Omege 3

Podwyższone atg wskazuje na podejrzenie Hashimoto. Bardzo często za nim pojawia się objawy Hashimoto przeciwciała są podwyższone wcześniej. Do pełnego rozpoznania należy jeszcze wykonać USG tarczycy . Na obniżenie przeciwciał super działa selen, tylko przed suplementacja lepiej zbadać jego poziom bo niestety przedawkowanie jest niebezpieczne. Co do TSh to faktycznie masz troszkę podwyższone biorąc pod uwagę, że chcesz starać się o dziecko. Ja na Twoim miesiącu na początek spróbowałam obniżyć przeciwciała dieta i suplementacja całkiem możliwe,że wtedy TSH spadnie . A i jeszcze ważne aby ft4 było bliżej górnej granicy .

Angelika0507 lubi tę wiadomość

30 lat
    Córeczka 4 lata
  • Renatyslawa Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki mam dziś dzień, moja młodsza siostra 23 lata przysłała mi zdjęcie pozytywnego testu ciążowego choć się nie starali... Wiem, że się cieszy i nie chciała mnie zranić ale mnie to przerosło. Cieszę się że ich spotkało takie szczescie, ale przerasta mnie to że ja o tym marzę wszystko bym zrobiła a jestem bezradna... Nie mogę się ogarnąć...

gann9n73ctx2srbn.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Ola Kasiulka no właśnie i to jest to, że jedni mówią TAK JUŻ PO a inni ZA DWA DNII BEDZIE OWU... :):):)
    i tak juz chyba zostanie hehe bo wiadomo , że każde cialo inne ..
    w maju przy CB test owu miałam pozytywny 4 maja(13dc) kłucie jajnika wyraźne, 8maja(17dc) pojawiły się brązowawe niteczki, a 14maja (23dc) beta wynosiła 17,35
    i teraz zastanawia mnie czy ten 17dc z niteczkami to zagniezdzanie czy owulacja dopiero...

Mama ginekolog fajnie opisała ból okoloowulacyjnu polecam

Mnie dziwi dziewczyny że ja słuz najlepszej jakości ( roś ciąg li wy na 10 cm) mam zawsze 2/ 3 dni przed owulavja Owulavja potwierdzona testem i temperatura w dzień owjkacji słuz kremowy Hmm dziwne

Mama8latka lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    Ciężki mam dziś dzień, moja młodsza siostra 23 lata przysłała mi zdjęcie pozytywnego testu ciążowego choć się nie starali... Wiem, że się cieszy i nie chciała mnie zranić ale mnie to przerosło. Cieszę się że ich spotkało takie szczescie, ale przerasta mnie to że ja o tym marzę wszystko bym zrobiła a jestem bezradna... Nie mogę się ogarnąć...

Doskonale cię rozumiem Moja znajoma ostatnio płakała ze wpadła z 3 nieplanowali a my bardzo chcemy i nic. I oczywiście jak widzę kobietę w ciąży to patrzę na ta kobietę z zazdrością... Aż wstyd bo każdemu dobrze zycze

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewska wrote:
    Dziewczyny, dopoki nie ma @ czekamy i nie tracimy nadzieji.
    Ja dzis sie w ten test wpatrywalam jak nienormalna, wiem ze to glupie, ale chociaz cien cienia sprawilby mi radosc. A tu nic a nic.
    Ja chcialam juz zaczac sie badac ale do tego gina na ktorym mi zalezy najblizszy termin byl na 24 lipca.... a do drugiego tez bardzo dobrego rejestracja rusza dopiero od 24 czerwca.
    Czas leci jak szalony, zapisz się do tego na lipiec, bo nim się obejrzysz a już będzie po wakacjach.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:

Na nas też przyjdzie pora! Choć czasem ciężko być dobrej myśli 😩 jaka pogoda u Was dziewczyny? U mnie leje i wieje, pewnie stąd taki nastrój wisielczy. No ale już weekend, czekam na 🐒 żeby wypić winko. A ta uparciucha dalej nie przychodzi.

relgtv73ymxx11gn.png

• Andzia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:

Rozumiem doskonale. Ale szczerze mowiac to na dzien dzisiejszy wolałabym dostac takiego sms nizeli jakby mi to prosto w oczy powiedzieć bo balabym sie ze moja reakcja i mina mogla by urazic bo czlowiek sie cieszy z czyjegosc szczescia ale zazdrosci bo tez chce miec dziecko. Ja tak mam jak siedze z kolezankami ktore wiedza ze juz tyle sie staram i nic z tego nie wychodzi a one coraz blizej do porodowki i jednak to boli ze pierwsza mowilam ze chce miec dziecko a zamiast tego to one zaniedlugo zobaczą swoje dzieci a nie ja. Wiadomo czlowiek zle innej osobie nie zyczy ale zazdrosc normalna rzecz. Inaczej bysmy reagowaly jakbyśmy nie mialy tego durnego problemu... No ale niestety na nas trafil taki problem co bym kiedys sobie dala rękę uciąć ze jak bede chciala dziecko to miesiąc i gotowe ;)

03.2020- cb

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Mama ginekolog fajnie opisała ból okoloowulacyjnu polecam

Mnie dziwi dziewczyny że ja słuz najlepszej jakości ( roś ciąg li wy na 10 cm) mam zawsze 2/ 3 dni przed owulavja Owulavja potwierdzona testem i temperatura w dzień owjkacji słuz kremowy Hmm dziwne

Zaraz muszę przeczytać ten artykuł. Dzięki. Mnie właśnie kłuje jajnik i teraz nie wiem czy to po czy na owulację bo tak jak Ty śluz najlepszy miałam 3 dni temu a teraz żadnego śluzu nie ma

30 lat
    Córeczka 4 lata

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Na nas też przyjdzie pora! Choć czasem ciężko być dobrej myśli 😩 jaka pogoda u Was dziewczyny? U mnie leje i wieje, pewnie stąd taki nastrój wisielczy. No ale już weekend, czekam na 🐒 żeby wypić winko. A ta uparciucha dalej nie przychodzi.

U mnie też leje i wieje :-(

30 lat
    Córeczka 4 lata
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ten artykuł mamyginekolog, więc według tego ból jest raczej "w trakcie" i jeśli juz przestanie bolec to mozna uznac że jest po.
    Ja tak wnioskuje z tego artykułu.

Edit: A u mnie aktualnie piękne słońce i ciepło się zobilo po deszczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 17:42

Angie25 lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewska wrote:
    Raczej tak, chociaz najlepiej bylo by lekarza zapytac. Chyba ze dasz rade przetrwac bez?
    Ale generalnie dobrze to wrozy :D kiedy testujesz??

Próbuje przetrwać bez nie jest to paralizujące ale czasami dokuczliwe momentami. Chce testować 13 dopiero ale nie wiem czy wytrzymam 😅

• Riki Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika2804 wrote:
    Możliwe że Hashimoto nie lubi jodu , ale mieszkam nad morzem i nigdy nie miałam takich wyników.. Dopiero jak zaczęłam chcieć dzieci..
    Też tak miałam .Mam Hashimoto i rok temu brałam femibion i przez przypadek wyczytałam że dziewczynie właśnie podskoczyło bardzo TSH po tym jak brała witaminy z jodem oczywiście też miała hashi.Nastepnego dnia poszłam od razu na badania i moje TSH było ponad 5 w miesiąc podskoczyło z 1,8 do 5.Takze nie wiem jak to jest ale już nie biorę witamin bo prawie wszystkie mają jod jedynie biorę kwas foliowy.Niewiem czy nie trzeba po prostu zwiększyć dawki euthyroxu jeżeli przyjmuje się jod.Ja teraz nie przyjmuje jedynie sól mi ją dostarcza.

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Rozumiem doskonale. Ale szczerze mowiac to na dzien dzisiejszy wolałabym dostac takiego sms nizeli jakby mi to prosto w oczy powiedzieć bo balabym sie ze moja reakcja i mina mogla by urazic bo czlowiek sie cieszy z czyjegosc szczescia ale zazdrosci bo tez chce miec dziecko. Ja tak mam jak siedze z kolezankami ktore wiedza ze juz tyle sie staram i nic z tego nie wychodzi a one coraz blizej do porodowki i jednak to boli ze pierwsza mowilam ze chce miec dziecko a zamiast tego to one zaniedlugo zobaczą swoje dzieci a nie ja. Wiadomo czlowiek zle innej osobie nie zyczy ale zazdrosc normalna rzecz. Inaczej bysmy reagowaly jakbyśmy nie mialy tego durnego problemu... No ale niestety na nas trafil taki problem co bym kiedys sobie dala rękę uciąć ze jak bede chciala dziecko to miesiąc i gotowe ;)

Ja też zawsze myślałam, rach ciach i w ciąży 😩
    U mnie też przed chwilą wieści, znajomi wpadli, nawet się nie starali, nawet się nie znają zbyt długo. Też bym chciała wpaść 😩

relgtv73ymxx11gn.png

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rossmanie promocja jest na o wilki Ja barfO lubię rossmannie nom pięknie pokazują pik Z allegro to zawsze się zastanawiam

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    Będzie taki dzień, że i Ty wyślesz jej taką wiadomość :)

OlaNova, Kate28, Angie25 lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ