W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaNova wrote:No to może owu
ja tym testom owulacyjnym nie wierzę i bym sobie nimi głowy nie zawracała! - chyba, że masz niereguralne miesiączki, to warto się temu przyjrzeć, ale ja nigdy nie miałam zaufania do plastikowych testów nawet te ciążowe kłamią
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
OlaNova wrote:Przykro mi bardzo dobrze, że się nie poddajecie, kto nie ryzykuje ten szampana nie pije :*
Ile dni już Cię pobolewa jajnik?
Mnie kiedyś dwa cykle pod rząd bolał od owulacji aż do @, gin powiedziała, że taki długi ból to może świadczyć o tym, że pęcherzyk nie pękł i rośnie rośnie i robi się torbielka, która wchłania się z nadejściem @.
My zaczęliśmy się starać po weselu mojej psiapsi, bo wiadomo świadkowa, musi pić na panieńskim i na weselu wtórować. Wiedziała, ze zaczynamy się starać, że robiłam różne badania typu różyczka i toxo, że biorę kwas foliowy, podpytywała mnie co i jak bo ja już byłam po researchu. Zaszła w ciążę od razu, w 1 cyklu po ślubie. Dowiedziałam się jakoś po 3 miesiącach, poczułam ukłócie zazdrości, ale też się bardzo cieszyłam, bo myślałam, że też zaraz zajdę. A tu klops, ona urodziła miesiąc temu. A ja nigdy nie widziałam II. Uwielbiam dzieci, uwielbiam jej córeczkę, ale jednak gdzies tam przykro mi i nie potrafię się udzielać się na naszej zbiorowej babskiej konwersacji na fb, gdzie latają ciągle zdjęcia bobasków moich koleżanek.
Co ciekawe, myślałam, że po moim M. to spłynie, ale on też tak czuje się nieswojo...
Co do insta i fb to tak, no taki wiek dziewczyny, że teraz wszystkie zaciążone! Kiedyś był wiek, że wszyscy 18stki, prawo jazy, a potem śluby. No to teraz dzieci
(Mówię o sobie, rocznik 91, takie etapy były widoczne na fb)[/QUOTE
Ja jestem rocznik 90 i w sumie oprócz nas i jednych znajomych to nikt nie ma dzieci i nie planuje, dużo osób żyje w wolnym związku. Natomiast mnie dobija taka presja ze strony teściowej i rodziny męża, że koniecznie muszę mieć drugie dziecko30 lat
Córeczka 4 lata -
My o córeczkę staraliśmy się 1,5 roku. Znam ten ból, dookoła wszyscy w ciąży, ciocie dopytują. Masakra. Najbliższa rodzina wie z czym mamy problem. Babcia się modli... Myślałam, że przy drugim podejściu będzie łatwiej ale nie jest. Jak córa miała 6 miesięcy usłyszałam pierwsze "to teraz trzeba zrobić drugie!". W kwietniu już mi to nawet szef z pracy zasugerował, więc się śmiałam, że dostałam polecenie służbowe to nie wypada odmawiać
Mąż na suplach, ja na diecie, będzie dobrze. W to wierzę -
nick nieaktualnyDziewczyny, ostatnio nie miałam czasu wchodzić na forum, robiliśmy badania i nasienie wyszło bardzo kiepsko. Wypisuję się z testowania 20 czerwca, bo przy takich parametrach chyba cud by się musiał zdarzyć. Mamy morfologię 2% i 15% żywych w teście eozynowym. Do tego ruchliwość 1% czyli po prostu dramat. Trzymam jednak za Was kciuki
-
lollipop wrote:Dziewczyny, ostatnio nie miałam czasu wchodzić na forum, robiliśmy badania i nasienie wyszło bardzo kiepsko. Wypisuję się z testowania 20 czerwca, bo przy takich parametrach chyba cud by się musiał zdarzyć. Mamy morfologię 2% i 15% żywych w teście eozynowym. Do tego ruchliwość 1% czyli po prostu dramat. Trzymam jednak za Was kciuki
A byliście u androloga z wynikami?
Jeżeli tak, to co wam lekarz powiedział?
-
nick nieaktualnyMSie wrote:A byliście u androloga z wynikami?
Jeżeli tak, to co wam lekarz powiedział?
Dopiero odebraliśmy wyniki i jesteśmy załamani. Na pewno pójdziemy skonsultować, musimy tylko poszukać jakiegoś dobrego androloga i zobaczymy co nam powie. Na razie planuje kupić jakieś suplementy za miliony monet które podobno działają i ponowimy badania za te 3 miesiące pewnie.
Myślę że te 20 % o które pytasz to nie ma tragedii ale zależy dużo od tego ile ich jest i też od morfologii. Dalej to poniżej normy ale różne przypadki są i może akurat się uda. -
Mój ginekolog ten koniec cyklu ( o ile to coś co było to był okres) zgania na chłopa, że to coś u niego musi być i nie ma innej opcji Chociaż raz nie ja
Koniec tygodnia będzie ciekawy. Wyniki nasienia i wizyta na monitoring. Tyle, że po monitoringu to się nie wiele spodziewam - pewnie znów pęcherzyk lub dwa po prawej stronie niedrożnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 13:26
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
lollipop wrote:Dopiero odebraliśmy wyniki i jesteśmy załamani. Na pewno pójdziemy skonsultować, musimy tylko poszukać jakiegoś dobrego androloga i zobaczymy co nam powie. Na razie planuje kupić jakieś suplementy za miliony monet które podobno działają i ponowimy badania za te 3 miesiące pewnie.
Myślę że te 20 % o które pytasz to nie ma tragedii ale zależy dużo od tego ile ich jest i też od morfologii. Dalej to poniżej normy ale różne przypadki są i może akurat się uda.
Co myślisz o tym wyniku?
Jeżeli chodzi o suple, to moj łyka Fertilman, podobno sa super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 15:24
Katja___ lubi tę wiadomość
-
Maz cały dzień namawiał mnie żebym poszła po test.. Wiec popołudniu w końcu poszlam i od razu siknelam i są II kreseczki 😍😍 chyba jestem w ciąży tylko jakoś jeszcze sama uwierzyć nie mogę 😁😍
Edit:próbuje zdjęcie dodać ale mi coś nie wychodzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 18:17
Aniusia2104, basia_siaa, Clover, MayMasza, Batylda, Angie25, OlaNova lubią tę wiadomość
13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
Ewe wrote:Maz cały dzień namawiał mnie żebym poszła po test.. Wiec popołudniu w końcu poszlam i od razu siknelam i są II kreseczki 😍😍 chyba jestem w ciąży tylko jakoś jeszcze sama uwierzyć nie mogę 😁😍
Edit:próbuje zdjęcie dodać ale mi coś nie wychodzi..30 lat
Córeczka 4 lata -
Aniusia2104 wrote:Super gratulacje!! Masz jakieś objawy? Ile dni po?
Wczoraj miałam termin 🐒
Oprocz braku objawow miesiączkowych nic poza tym.. Zawsze taki główny objaw to był okropny ból głowy dzień lub 2 przed 🐒 a teraz nic..
Jeszcze to do mnie nie docieraAniusia2104, Kasiulka03 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMSie wrote:Jeżeli chodzi o morfologię, to ma 4,2%, a koncentracja, to jakoś 24mln w milimetrze i na cały ejakulat 130 mln.
Co myślisz o tym wyniku?
Jeżeli chodzi o suple, to moj łyka Fertilman, podobno sa super.
Dla mnie ten temat jest bardzo świeży mało jeszcze wiem. Morfologię i resztę masz w normie, plemników dużo wiec myśle ze nawet przy takiej ruchliwości macie dużo większe szanse. Na pewno od nas. Wlansie się biorę za jego zakup. Ile czasu go bierze twój mężczyzna? 😊 masz jakieś porównanie wyników przed - po? -
https://zapodaj.net/c7263d3e9c956.jpg.html
Mam nadzieję że tym razem otwiera się zdjęcie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 19:43
Katja___, Clover, Kasiulka03, Renatyslawa, Kate28, MayMasza, basia_siaa, Miśka 91, Natka95, sezamkova lubią tę wiadomość
Ewe wrote:https://zapodaj.net/c7263d3e9c956.jpg.html
Mam nadzieję że tym razem otwiera się zdjęcie 😉
Ale grubas!! Marzenie każdej staraczki!
Chlip!
Dużo zdrówka i gratulacjeHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
U nas też był problem męski i fertminen plus bardzo pomógł ale ciąży nadal brak... Już nie wiem co mamy robić ...jestem po laparoskopi z której nic nie wyszło badania mamy oboje dobre i dr proponuje stymulację lamette plus ovitrelle ale ja nie jestem przekonanaAnulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Ewe wrote:https://zapodaj.net/c7263d3e9c956.jpg.html
Mam nadzieję że tym razem otwiera się zdjęcie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 22:12
Ewe lubi tę wiadomość
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"