Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
Odpowiedz

W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤

Oceń ten wątek:
  • Aniusia2104 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:
    Hej to znowu ja :) oczywiście jak wszystkie próbuje wszędzie doszukiwać się objawów... Natomiast jedna rzecz jest bardzo uciążliwa i tu raczej pytanie do dziewczyn które już były w ciąży... Jestem dopiero 11 dpo. Pracuje z domu i rozmawiam z klientami. Jedna rozmowa a ja zadyszka jakbym po schodach na 4 piętro weszła 🤦🏼‍♀️ no nie da się pracować... Dobrze ze rozmów nie za wiele ale to przeszkadza... Nie mam problemów raczej z oddychaniem należę do szczupłych osób... Nie wiem skąd nagle w tym tygodniu taki problem. Czy to może być obiaw czy jakaś choroba? 🤔[

Ja takiego objawu nie miałam w ciąży. Było ciężej ale na końcu ciąży. Z drugiej strony może upały dają w znaki? Strasznie duszno jest. Ja dziś sprzątałam i też okna po otwierane bo nie ma czym oddychać a i jeszcze sprawdź ciśnienie może masz za niskie.

30 lat
    Córeczka 4 lata
  • Muszka05 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Nie wiem jak u Ciebie ale u nas w Trójmieście jest taki upał ze ja jak rozwieszam pranie i jestem Zadyszsna jak norka 😂✌️

Majaaa skąd dokładnie jesteś?:)

Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb

Mama trójki dzieci z ogonami🐶

Zoi ❤️ 36+5, 1900g
  • Dusia91 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dosyć ciepło ale mieszkam na parterze i raczej mam chłodne mieszkanie... Problem z mówieniem jest od początku tygodnia... Przegrzebałam oczywiście internet i jest informacja ze problem z oddychaniem może być już nawet w pierwszych tygodniach bo chodzi o progesteron 🤯 też raczej spodziewałabym się takich objawów u kobiet już w zaawansowanej ciąży... Koleżanka z pracy która ostatnio przeszła niestety ciążę pozamaciczna mówiła ze miała to samo 🤔 tak czy inaczej nie będe sobie nic wkręcać co nie zmienia faktu, że trudno się pracuje więc mam nadzieję ze przejdzie 🙄

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka05 wrote:
    Majaaa skąd dokładnie jesteś?:)
    GDANSK ✌️

20s640t.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:
    Jest dosyć ciepło ale mieszkam na parterze i raczej mam chłodne mieszkanie... Problem z mówieniem jest od początku tygodnia... Przegrzebałam oczywiście internet i jest informacja ze problem z oddychaniem może być już nawet w pierwszych tygodniach bo chodzi o progesteron 🤯 też raczej spodziewałabym się takich objawów u kobiet już w zaawansowanej ciąży... Koleżanka z pracy która ostatnio przeszła niestety ciążę pozamaciczna mówiła ze miała to samo 🤔 tak czy inaczej nie będe sobie nic wkręcać co nie zmienia faktu, że trudno się pracuje więc mam nadzieję ze przejdzie 🙄

Ja miałam cb i też miałam zadyszki. Codziennie robiłam sobie Good Morning Work Out Z Pamelką, a jak wyszedł bladzioch to już musiałam po tym aż się zdrzemnąć :D
    Ale to było dopiero, jak już były dwie kreski. Poza tym nie wiem czy jestem dobrym przykładem, bo 3 dni potem było już po kreskach :D

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Muszka05 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    GDANSK ✌️

Rumia 😃 heeej :)))

Majaaaa lubi tę wiadomość

Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb

Mama trójki dzieci z ogonami🐶

Zoi ❤️ 36+5, 1900g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tczew 😊😊😊

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Kto mnie powie co jest nie tak?
    27ef0d59b59e.png
    Hania007? Ty jesteś specem.
    Poczekałabym 2 dni i zobaczyła jaka będzie teraz temp. Wydaje mi się, że owu mogła być wczoraj. Potwierdzą to następne wysokie temperatury.
    Wcześniej takie skoki tak jak mówisz mogły być przez zawirowania, ale sądzę, że to nie byłoby przeszkodą przed wczorajszą okupacją. A jak długie masz cykle i jak długą fazę lutealną?

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musimy się kiedyś umówić na jakaś dobra kawkę! Bo mam nadzieje ze niedługo okaże się ze piwka ani winka nie tknę przez następne 9 miesięcy ;p

20s640t.png
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Ja wczoraj wieczorem plemienia,, dzisiaj pełną parą. Jestem zła na siebie ... Po co był ten cały cyrk z betą skoro tego samego dnia już dostałam @ chociaż może ten wynik jakoś spuścił blokadę. Myślę, że sama sobie nakrecilam tą ciążę. Gdybym teraz zaszła byłoby idealnie pod względem tego co się dzieje w moim życiu, ale cóż lipiec też będzie super co nie dziewczyny? Dziękuję Wam za wsparcie, miałam w ogóle nie pisać o wyniku bety bo było mi po prostu wstyd.

Dziewczyny lipiec będzie nasz!!!

Kochana rozumiem całkowicie. Ale nie ma, że wstyd. Spokojnie, wszystkie to rozumiemy. Tutaj nie musisz się wstydzić!! Po to jest to miejsce przecież! 🤗

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka05 wrote:
    Hej dziewczyny tak wczoraj pocieszałam ale melduje dzisiaj o 7 rano dostałam okres ...
    pierdziele nic już nie planuje , nawet nie zdążyłam zatestowac

Lipiec będzie nasz, zobaczysz :* wczoraj też rozpaczałam, nie, ja byłam wściekła. Każdy miesiąc jest dobry, w każdym jest coś magicznego!

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Ja jeszcze jestem z jakimiś resztkami nadzieji bo dziś dopiero 6dpo owu.... w te dni kiedy było bzykanko jajniki bolały mnie jak szalone i test owu pokazał ciemna krechę wiec jakąś tam nadzieje mam.
    Dziś to w ogóle popłynęłam z tematem bo wczoraj jak kupowałam ten termometr skusiłem się na dwa testy, jeden oczywiście zrobiłam dziś rano....
    i tak sobie leżałam w nocy przed zaśnięciem i myśle sobie „czizas jakaś ty majka durna, PrEciez i tak teraz wyjdzie negatyw 6dpo ovulce....” No ale zeobilam 🤷‍♀️
    Negatyw oczywiscie....
    Wiec stwiwrdzialam ze na betę pójdę dopiero w poniedziałek wtedy będzie 11dpo wiec jakiś realny obraz powinien być !

Trzymam kciuki!

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Okej, no może rzeczywiście z tym czasem nie jest idealnie, ale apka np nie mówi, że czasy są zaburzone. Zobaczymy co będzie dalej. Jakoś nie nastawiam sie na 1 cs, że się uda mając na względzie wcześniejsze doświadczenia.

Kiedyś czytałam, że odchylenia godzinowe nie powinny przekraczać 30 minut.

• Anetynka Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

wracam do was po miesiacu...

Gratuluje wszystkim II kreseczek ❤️ a za pozostale dzieczyny trzymam mocno kciuki🤞🏻

Chcialam was zapytac czy slyszalyscie tu na forum o ciazach ktore udalo sie uratowac przy bardzo wczesnym plamieniu? U mnie sytuacja jest nastepujaca:
    15.06. Jasna kreska test czulosc 20
    16.06. Mocniejsza kreska test czulosc 25 i beta 194
    17.06. Troszeczke mocniejsza kreska czulosc 25 (albo ja widze ze mocniejsza) ale bol brzucha i plecow i brazowe plamienia, temperatura nadal wysoka

Miesiaczka miala byc 15.06.
    Jestem juz po jednej ciazy biochemicznej - w poprzednin cyklu i strasznie sie boje ze to bedzie to samo. Wtedy jednak temperatura mi spadla przed plamieniami i w dniu kiedy dostalam plamien mialam bete 46 (kilka dni wczesniej byla 85). Wieczorem tez od razu krwawilam. Tutaj patrzac po tescie na pewno mam wyzej. Jutro ide na bete ale nie wiem jak doczekac do jutra :( biegam co chwile do toalety i boje sie co zastane :( mialam dzis teleporade i dostalam duphaston ale nie wiem czy cos pomoze tak na samym poczatku...
    Dajcie prosze znac czy slyszalyscie jakies pozytywne historie tego typu!

Wklejam zdjecia testow:
    https://zapodaj.net/03a8172295f08.jpg.html

15.06. ⏸
    06.07. ❤️
    uwo9vfxmb46afor5.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka wrote:
    Hej Dziewczyny,

Gratuluje wszystkim II kreseczek ❤️ a za pozostale dzieczyny trzymam mocno kciuki🤞🏻

Chcialam was zapytac czy slyszalyscie tu na forum o ciazach ktore udalo sie uratowac przy bardzo wczesnym plamieniu? U mnie sytuacja jest nastepujaca:
    17.06. Troszeczke mocniejsza kreska czulosc 25 (albo ja widze ze mocniejsza) ale bol brzucha i plecow i brazowe plamienia, temperatura nadal wysoka

Jestem juz po jednej ciazy biochemicznej - w poprzednin cyklu i strasznie sie boje ze to bedzie to samo. Wtedy jednak temperatura mi spadla przed plamieniami i w dniu kiedy dostalam plamien mialam bete 46 (kilka dni wczesniej byla 85). Wieczorem tez od razu krwawilam. Tutaj patrzac po tescie na pewno mam wyzej. Jutro ide na bete ale nie wiem jak doczekac do jutra :( biegam co chwile do toalety i boje sie co zastane :( mialam dzis teleporade i dostalam duphaston ale nie wiem czy cos pomoze tak na samym poczatku...

Wklejam zdjecia testow:

Przede wszystkim nie danerwuj się, to nie jest teraz najlepsze w Twoim stanie. Spokojnie. Bierz dupka on powinien pomoc.

Anetynka lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniecierpliwiona wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa... Dowiedziałam się ze mam niskie AMH i raczej nie wiele czasu żeby postarać się o dzidziusia. Ze stanu: zabezpieczamy się bo nie czas na dziecko przeszliśmy w stan: teraz! Średnio za tym nadążamy. Ja oczywiscie się dołuje. Czy któraś z Was mogłaby zerknąć na moj wykres? Nie umiem określać śluzu i to moj pierwszy wykres wiec jest tylko temperatura... na dodatek mierzona o bardzo różnych portach ze względu na prace.
    Czy owulacja była czy nie???
    I dodatkowe pytanie co bierzecie z ziół przy niewydolności cialka żółtego i na poprawę dojrzewania??

Nie widzę Twojego wykresu... :(
    Dobrze, że zaczeliście teraz działać, Twój facet robił badania? Jeśli chodzi o badania śluzu, to mega prosta sprawa. Jak rozciąga się i jest przezroczysto mleczny to znaczy, że to jest ten czas! Potem przez powinnaś zauważyć wyższą temperaturę. (Ovufriend Ci to wyczai jak będziesz wszystko dobrze wprowadzać)
    Ja żadnych ziół nie biorę teraz będę się z lekarzem konsultować dopiero.

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:
    Ja nie miałam niestety szczęścia być jeszcze w ciąży ale czytałam, że to jest możliwe w tak wczesnym etapie ciąży. Więc kto wie kto wie :D 🤞🤞🤞🤞

Dusia91 lubi tę wiadomość

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    No to musimy się kiedyś umówić na jakaś dobra kawkę! Bo mam nadzieje ze niedługo okaże się ze piwka ani winka nie tknę przez następne 9 miesięcy ;p

Też chceeee! Tylko ja z Poznania ale co mi tam zrobię sobie wyprawę na kawę nad morze :D <3

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam! Dziewczyny galopujecie jak szalone!
    Ja dzisiaj wyszłam z pracy o 9 rano tam mnie brzuch bolał. Wczoraj miałam totalną rezygnację. Dzisiaj już mi lepiej. Będziemy działać! Jutro umawiam się do gina niech decyduje co mam robić. Nie nastawiam się na ten cykl, ewidentnie jest jakiś problem i nie łudzę się już , że bez pomocy lekarza nam się uda. Mój facet też musi iść na badania. I zobaczymy co dalej.
    Zastanawiam się czy zanim cokolwiek z lekarzem ustale to może jakieś suplementy są które Mogłyby uzupelnic ewentualne niedobory dla mnie i dla mojego? Czy lepiej nic bez lekarza nie brać?

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka wrote:
    Hej Dziewczyny,

Wklejam zdjecia testow:

No u mnie wyglądało to tak ze cztery dni po planowanym okresie pokazala mi się dopiero druga kreska, cztery dni chodziłam z plamieniem aż wkońcu w któraś sobotę dostałam się do lekarza oczywiscie na usg jedno wielkie nic, dostałam dupka 3x1 i kazała zrobić betę i powtórzyć w poniedziałek. W sobotę beta 184 a w poniedziałek już 82.... poplamiłam jeszcze dwa dni i poleciało.....
    w następnym cyklu zrobiłam betę dwa dni przed okresem wyszła dodatnia po niecałym tygodniu zaczęłam znowu plamić to już nie nawet nie łudziłam... i poleciało następnego dnia.
    Po drugiej biochemce jak powiedziałam mojej lekarce ze znowu chcemy się starać bez niczego przepisała mi duphaston od 16dc 2x1 w razie czego.... po 11 dniach kazała iść na betę jak będzie dodatnia to zwiększyć dupka znowu 3x1 a jak beta ujemna to odstawić i czekać na @.

Mam nadzieje ze twoja kropkę da się uratować ✊✊ dawaj znać !
    Czasami jest tak ze pojawia się plamienie ale ciąże udaje się utrzymać z dupkiem wiec uszy do góry!

Anetynka lubi tę wiadomość

20s640t.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ