W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinaaa wrote:ja okresu dalej nie mam ale ciazy tez nie, cycki wybuchną zaraz ;p w tym miesiacy bylam robic tą prolaktyne i progesteron bo to 21 d cyklu co nie? i co ? i napisali ze nastapila hemoliza i mam powtorzyc, wiec pojde za miesiac dopiero, juz niech ten okres przylezie i w przyszlym miesiacu nie ma ze sie nie chce beda starania coddziennie, bo te 2 miesiace teraz to 3-4 dni pod rzad a potem kazdy zmeczony a juz styka i spac haha
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Kasiulka03 wrote:Doskonale cię rozumiem Ja też już świruje i bym najlepiej przebadala siebie męża... W pracy jestem perfekcionalista i zadaniowcem a tutaj nie wiele odemnie zależy ;( i to jest mega irytujace
Dokładnie. Wydaje Ci się, że robisz wszystko jak trzeba, potem dupa, jedna kreska albo cb.
Na mnie wpływa jeszcze taka presja otoczenia, znajomi pytają, naciskają. Żarty, że u jednych znajomych jest już ciąża to, kiedy u nas i czemu jeszcze nic bo czekają na kolejne bobo.
Jakoś za tydzień zorganizowali plażing nad Wisłą a ja nie mam ochoty na takie spotkania. -
Dziewczyna na wyluzowanie proponuję w następnym miesiącu nie doszukiwać się objawów 😊 u mnie było ciekawie, bo w zasadzie co pamiętam, to że mnie mdliło i nie smakowała mi nalewka, którą teść polał z okazji swoich urodzin. Co więcej moje mdłości szybciej z ciążą powiązały moja mama i teściowa. Ja się oczywiście nie zorientowałam. Dopiero test 1 dzień przed terminem miesiączki.
Także z objawami byłabym ostrożna.
Czekam póki co na oznaczenie owu. Chłop wykorzystany do granic 😉MayMasza, Paulinaaa, Ni3zapominajka lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Jutro miałam testować gdyby dzisiaj była nadal wysoka temp ale niestety plany pokrzyżował mój skarb Bo 1.5 h przed godzina mierzenia temp się obudził i chciał picie później siku Jak zmierzyłam o tej godzinie to temp niska
Więc zobaczę czy w ciągu dnia kupie test czy dotrzymam słowa i za testuje dopiero w poniedziałek dzień na którym mam wyznaczona miesiaczke
-
Hej dziewczyny. Okres się skończył ale przez to plamienie po stosunku i ciepło chyba mam jakąś delikatnie infekcje.. idę dziś do lekarza.. mam dziś 10dc. Standardowe 14-15 owu... Są jakieś leki przy których można się starać czy mam się pożegnać z tym cyklem 😔?
-
Majaaaa wrote:Ja biochemiczne miałam w styczniu i lutym, potem odpuściliśmy i teraz w maju robiłam wszystkie badania progesteron w 22dc 7dni po owulacji potwierdzonej testem owu był tylko 12. Do tego prolaktyne mam przy górnej granicy niby się mieszczę ale wiadomo ze lepiej żeby była niższa. Dlatego dostałam dupka.
Synka jednego już mam rodziłam w 2013 roku dlatego zdziwiłam się ze teraz dwa razy pod rząd wszystko popłynęło.
No nic! Kupiłam ten termometr dla własnej ciekawości będę mierzyć od jutra codziennie rano bo jednak lepiej znać swoj organizm na wylot :p
Zrobię betę w piątek jak nic nie wyjdzie będę zobaczę czy w następny piątek przyjdzie @ oby nie :p
Ja tez mam jednego synka rodzilam w 2017r. Ja jeszcze mialam puste jajo rok temu, poronilam w domu w 11 tc, chociaz I tak mialam lyzeczkowanie po wszystkim. Potem biochem styczen no I teraz w czerwcu...
Pojde do takiego slabszego gina w przyszlym tyg. Do lepszego nie moge sie dostac ostatnio...prywatnie mnie zapisal dopiero na koniec lipca...2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url] -
Oliwia23 wrote:Mierze temperaturę już 4 cykl. Nigdy nie miałam takiej wysokiej temperatury, która utrzymywalaby się na tym samym poziomie kilka dni. Okres zawsze miałam regularnie, teraz spóźnia się już 2 dzień. Pełna nadzieji pojechałam zrobić betę... 0.1. Dziękuję bardzo... mam dość. Może nie jest mi pisane być mamą.
Angie25 MayMasza jestem z Wami.
Bardzo podobnie jak u mnie, mało tego ja dostałam wczoraj wieczorem okres, dzisiaj tak pełną parą a temp trzyma mi się całkiem wysoko jak na mnie. i bądź tu mądry.
Wiem co przeżywasz, naprawdę czuję się tak samo... -
Oliwia23
Angie25
MayMaszs
Dziewczyny!!
Nie zalamujcie sie prosze Was, ja trzymalam za Was kciukasy do konca....znam to rozczarowanie na koniec cyklu, nic fajnego, ale dziewczyny bierzemy sie za kolejny i przy lipcowym watku juz musi zaskoczyc Przeszlo mi chwiliwe zalamanie, jednak najgorsze sa te dwa pierwsze dni okresu...potem znowu ladujemy baterie.
Nie wiem czy tez zauwazylyscie ta zaleznosc, ale ostatnio te dziewczyny co zaskoczyly, mialy bzyki codziennie. Takze ten cykl bedzie pod nazwa czestych zblizen
A juz tak calkiem na serio mysle ze te bzyki codziennie I to jeszcze kilka dni po.owu domniemanej sa sposobemKasiulka03 lubi tę wiadomość
2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url] -
VianEthel2 wrote:Dziewczyna na wyluzowanie proponuję w następnym miesiącu nie doszukiwać się objawów 😊 u mnie było ciekawie, bo w zasadzie co pamiętam, to że mnie mdliło i nie smakowała mi nalewka, którą teść polał z okazji swoich urodzin. Co więcej moje mdłości szybciej z ciążą powiązały moja mama i teściowa. Ja się oczywiście nie zorientowałam. Dopiero test 1 dzień przed terminem miesiączki.
Także z objawami byłabym ostrożna.
Czekam póki co na oznaczenie owu. Chłop wykorzystany do granic 😉
Tak, tym doszukiwaniem się objawów same sobie robimy krzywdę, ale cholera to jest naprawdę silniejsze niż my same. Bynajmniej u mnie tak jest i to się dzieje podświadomie.
Fakt jest taki, że w tym miesiącu po każdym objawie będę sobie milion razy powtarzać, że to PMS, żeby nie zrobić sobie kuku znowu. -
Pewska wrote:Oliwia23
Angie25
MayMaszs
Dziewczyny!!
Nie zalamujcie sie prosze Was, ja trzymalam za Was kciukasy do konca....znam to rozczarowanie na koniec cyklu, nic fajnego, ale dziewczyny bierzemy sie za kolejny i przy lipcowym watku juz musi zaskoczyc Przeszlo mi chwiliwe zalamanie, jednak najgorsze sa te dwa pierwsze dni okresu...potem znowu ladujemy baterie.
Nie wiem czy tez zauwazylyscie ta zaleznosc, ale ostatnio te dziewczyny co zaskoczyly, mialy bzyki codziennie. Takze ten cykl bedzie pod nazwa czestych zblizen
A juz tak calkiem na serio mysle ze te bzyki codziennie I to jeszcze kilka dni po.owu domniemanej sa sposobem
też tak myślę, ja mmam cykle 25-30 dniowe, i co w tym cyklu było 11,12,13,14 dc starania a tu okresu dalej nie ma, wiec pewnie owu musiala byc pozniej ;/ ;/ a juz wtedy spasowalismy wiec mysle ze trzeba od 11do 19 dc codziennie, boze tylko czemu ja nie mam takiego libidooooo ;/
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dzień dobry wszystkim😊
Dziewczynki to nie jest tak ze my sobie wmawiamy objawy, te objawy występują tylko wsłuchując się w swoj organizm potrafimy je wychwycić. Niestety nie zawsze zwiastują one ciąże, może to być najzwyczajniej w świecie PMS lub normalne fizjologiczne objawy tego co aktualnie dzieje się w naszym organizmie. Objawy ciąży i objawy okresu są niemal identyczne - to zasługa progesteronu w większej części. Ja cierpię na zaburzenia lekowe i objawy somatyczne pracy moich hormonów czuje na kilometr, począwszy od wyrzutu adrenaliny, po efekty z tym związane jak rosnące ciśnienie tętnicze, dokręcenie mięśni i takie różne rzeczy. Leki wiązały się z tym, ze nie potrafiłam tych objawów zinterpretować. Teraz już wiem jaki hormon jest odpowiedzialny za jakie mechanizmy naszego organizmu. To samo jest z hormonami płciowymi. I tak to wyglada. Nie jesteśmy nienormalne tylko mamy wyczulone pewne zmysły, bo pragniemy tego dziecka i już. -
Paulinaaa wrote:9,11,12,13,14,15,17,19 w te dni cyklu sie staralismy o corke prawie 3 lata temu takze no czestoooooooo[/QUOTE
To znów u mnie jeśli zaskoczyło a na to wygląda to był sex tylko dwa razy i to przed owulacja, pamiętam,że córka było podobnie przed owulacja a otem już nie bo u mnie powiem Wam szczerze ,że chyba jednym z pierwszych pierwszych objawów ciąży to jest brak ochoty na seks. Na sama myśl mnie mdli. Teraz znów. A uwierzcie mi mogłabym codziennie się bzykać heheh jak to brzmi.30 lat
Córeczka 4 lata -
Pewska wrote:Oliwia23
Angie25
MayMaszs
Dziewczyny!!
A juz tak calkiem na serio mysle ze te bzyki codziennie I to jeszcze kilka dni po.owu domniemanej sa sposobem
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Mogę coś od siebie wrzucić, dopóki Hania007 się nie wypowie.
Pytanie, czy mierzysz zawsze po przebudzeniu grzecznie o stałej porze, bo to może Ci wpływać na wyznaczenie tej podstawowej linii. Bo masz jakąś taką wysoką dość na początku, potem Ci spada, potem jest pik i spadek.
Jeśli mierzysz dobrze, to jak widać tempka Ci spadła po owulce poniżej tempki podstawowej - do owulki prawdopodobnie nie doszło, to był prawdopodobnie przedwczesny skok progesteronowy. Możliwe, że będziesz miała jeszcze podejście do owulacji w najbliższych dniach. Nie traciłabym nadziei, szczególnie, że apka Ci wyznacza widzę bardzo długi czas płodny na podstawie statystyk. Te temperatury z 8 i 9 dnia cyklu są podejrzanie wysokie, nic Ci tam nie wpłynęło na nie?
Masz owulacje w każdym cyklu?
-
Żonkil wrote:Mogę coś od siebie wrzucić, dopóki Hania007 się nie wypowie.
Pytanie, czy mierzysz zawsze po przebudzeniu grzecznie o stałej porze, bo to może Ci wpływać na wyznaczenie tej podstawowej linii. Bo masz jakąś taką wysoką dość na początku, potem Ci spada, potem jest pik i spadek.
Jeśli mierzysz dobrze, to jak widać tempka Ci spadła po owulce poniżej tempki podstawowej - do owulki prawdopodobnie nie doszło, to był prawdopodobnie przedwczesny skok progesteronowy. Możliwe, że będziesz miała jeszcze podejście do owulacji w najbliższych dniach. Nie traciłabym nadziei, szczególnie, że apka Ci wyznacza widzę bardzo długi czas płodny na podstawie statystyk. Te temperatury z 8 i 9 dnia cyklu są podejrzanie wysokie, nic Ci tam nie wpłynęło na nie?
Masz owulacje w każdym cyklu?
Mierzę między 7:15 a 8:00, większych odchyleń nie ma.Żonkil lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualny