Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
Odpowiedz

W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka tylko tyle, że przytulanki były w każdy dzień płodny :) biorę kwas foliowy, Prenatal Uno i piję łyżkę oleju lnianego z rana na czczo. Po leżałam z nogami do góry, ale czy to pomogło, nie wiem, ale nie zaszkodziło :D

Dziewczyny, przykro mi z powodu Waszego rozczarowania i smutku :( mocno trzymam kciuki żeby kolejny cykl był jak najbardziej płodny, owocny i na końcu dwukreskowy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 21:46

Kasiulka03, Ni3zapominajka, Paulinaaa, Angie25, MayMasza lubią tę wiadomość

• Muszka05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeleciałam cały dzień co za posty ...:(
    Trzymajcie się, ja tez czuje ze nic z tego. Co miesiąc mówię ze olewam sprawę i za każdym razem się nakręcę i kończy się jak zawsze.

Ps bez nóg w gorze nie zajdzie się w ciaze? Nigdy tego nie robię ;)

Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb

Mama trójki dzieci z ogonami🐶

Zoi ❤️ 36+5, 1900g
  • Aniusia2104 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka05 wrote:
    Przeleciałam cały dzień co za posty ...:(
    Trzymajcie się, ja tez czuje ze nic z tego. Co miesiąc mówię ze olewam sprawę i za każdym razem się nakręcę i kończy się jak zawsze.

Ps bez nóg w gorze nie zajdzie się w ciaze? Nigdy tego nie robię ;)

Nie wiem ale ja też trzymałam dla góry :-)

30 lat
    Córeczka 4 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nowy cykl to nowa szansa. Wkurwienie minie. Pomaga wino, czekolada cokolwiek. A potem cycki w górę i starać się dalej. Wiem co czujecie, bo przerabiam to już jakiś czas. Zróbcie coś żeby zresetować głowę. Chyba 90 jak nie 99% z nas kilka dni po owulacji zaczyna dostrzegać wszystkie symptomy ciąży, tak to już jest jak nam zależy. Trzymam za wszystkich 🤞

Glendolinaa lubi tę wiadomość

• Żonkil Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniusia2104 wrote:
    Nie wiem ale ja też trzymałam dla góry :-)

Przy mojej biochemicznej nie trzymałam nóg w górze, bo akurat wtedy zrobiliśmy sobie miesiąc przerwy od starań. I co? I zaskoczyło, tylko, że na krótko.
    A może to właśnie o to chodzi, żeby nie skupiać się na owulacji, tylko odpuścić i cieszyć się bzykankiem?

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro dziewczyny Kiedyś myślałam że jeśli się zdecydujemy na powiększenie rodziny i jesteśmy zdrowi to po 9 m-ce będę tulic w ramionach bobasa. A tutaj oprócz mnie tyle osób ma problem z plodnoscia

Mam wrażenie że wogole się nie mówi ze z roku na rok jest coraz trudniej zajść w ciążę Zaobserwowałam choćby wśród znajomych rodziny że jak komuś się udało i ktoś dopytuje czy długo się staraliście to mowi się że był to złoty strzał za pierwszym razem a wcale nie jest to prawda. Tak jakby dłuższe staranie było wstydem...Też macie takie spostrzeżenia

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, nogi w gorze absolutnie nie musza być. Ja tam teraz trzymam, żeby chłopakom pomoc. Niech nie marnują sił na płynięcie niezgodnie z grawitacja;D
    Ogólnie w tym miesiącu mam kryzys. Czuje, ze coś mi się spieprzylo w organizmie i ze w ciąże bez porządnej ingerencji lekarza nie zajdę. A nie umiem odpuścić na 100%. Za bardzo mi zależy. W ogóle nie lubię nie mieć na coś wpływu. A tu nie mogę nic więcej zrobić. I mnie to przytlacza. A ten mój już mnie nie słucha z tym. Mówi, ze mam się wygadać, ze słucha, ale już nie. Już mówię jak do ściany. Już ma dość. On tego tak nie przeżywa. I nie rozumie.
    Trzeba się ogarnac, w końcu wszystkie będziemy się cieszyć tymi 2 kreskami, kwestia czasu!!

Żonkil lubi tę wiadomość

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Muszka, nogi w gorze absolutnie nie musza być. Ja tam teraz trzymam, żeby chłopakom pomoc. Niech nie marnują sił na płynięcie niezgodnie z grawitacja;D
    Ogólnie w tym miesiącu mam kryzys. Czuje, ze coś mi się spieprzylo w organizmie i ze w ciąże bez porządnej ingerencji lekarza nie zajdę. A nie umiem odpuścić na 100%. Za bardzo mi zależy. W ogóle nie lubię nie mieć na coś wpływu. A tu nie mogę nic więcej zrobić. I mnie to przytlacza. A ten mój już mnie nie słucha z tym. Mówi, ze mam się wygadać, ze słucha, ale już nie. Już mówię jak do ściany. Już ma dość. On tego tak nie przeżywa. I nie rozumie.
    Trzeba się ogarnac, w końcu wszystkie będziemy się cieszyć tymi 2 kreskami, kwestia czasu!!

Doskonale cię rozumiem Ja też już świruje i bym najlepiej przebadala siebie męża... W pracy jestem perfekcionalista i zadaniowcem a tutaj nie wiele odemnie zależy ;( i to jest mega irytujace

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja okresu dalej nie mam ale ciazy tez nie, cycki wybuchną zaraz ;p w tym miesiacy bylam robic tą prolaktyne i progesteron bo to 21 d cyklu co nie? i co ? i napisali ze nastapila hemoliza i mam powtorzyc, wiec pojde za miesiac dopiero, juz niech ten okres przylezie i w przyszlym miesiacu nie ma ze sie nie chce beda starania coddziennie, bo te 2 miesiace teraz to 3-4 dni pod rzad a potem kazdy zmeczony a juz styka i spac haha

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Muszka05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mega smutno się tu zrobiło .. ale dziewczyny trzeba cieszyć się życiem, brać jak leci! Moja znajoma 3 lata starała się o dzidzie , sfiksowana była bardzo. W końcu powiedziała ze może tak ma być, ciagle zdrowo mało alkoholu zdrowe jedzenie a opowiadała ze jak zaszła to po bzykaniu po winku i blancie😃 drugie wyszło im w drugim cyklu. A inna starała się dużo dłużej aż w końcu stwierdziła ze kupi sobie maltańczyka jak dziecka nie ma i trach następny cykl i zaciazona😃😃😃

Mam nadzieje w to co napisalyscie ze 90% w 10dpo wychodzi negatywnych bo już mam ochoty napić się wina 😂

Żonkil lubi tę wiadomość

Zoi ❤️ 36+5, 1900g
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to fakt, ja też zauważyłam, że wokół jest pełno osób które mają problem z zajściem w ciążę.
    Jest przykro bo faktycznie to jest jedno z trudniejszych doswiadczen z jakim przyszlo mi sie zmagać... Niepłodność jest chorobą cywilizacyjną. Ale życzę żeby każda z nas kiedys zobaczyła uoragnione 2 kreseczki i utuliła swojego bobaska w ramionach.
    Posyłam Wam zdjęcie mojego wieczornego relaksu i odchamiania się. Nie zapominajmy, że są w życiu piękne chwile.

https://zapodaj.net/04c874c9aef51.jpg.html

Dodam, że hitem jest kiedy dostałam ten okres To było tak, że wiedziałam już , że usiądę na wc i będzie plama. Dostałam od taty w prezencie lot na paralotnie i chyba tak podziałał, że jak zeszłam i wylądowałam to całe napięcie że mnie zeszło i widocznie odblokowały się niektóre klapki i poleciało. Wnioskuje, że tak bardzo byłam pospinana i psychicznie i fizycznie, że sama sobie zatrzymałem okres. Nie róbmy sobie tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 22:48

MayMasza lubi tę wiadomość

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Doskonale cię rozumiem Ja też już świruje i bym najlepiej przebadala siebie męża... W pracy jestem perfekcionalista i zadaniowcem a tutaj nie wiele odemnie zależy ;( i to jest mega irytujace

Mam dokładnie tak samo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Wam powiem, ze teraz jak już karmie tylko na noc to położyłam Mala spać i wypiłam winko i kilka piw i czuje się tak cudownie:) chyba tego mi było trzeba po tych 2 latach abstynencji;)
    A No i lepiej odpuścić i olać, nawet nie, żeby zaskoczyć, ale żeby nie wariować jak my:) ja oficjalnie oswiadczam, ze odpuszczam! Jakby któraś widziała, ze sobie wkręcam, czy się nakręcam, proszę sprowadzić mnie na ziemie:)

Kasiulka03 lubi tę wiadomość

• Muszka05 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rossmany powinny mieć takie karty jak w kasynie ze się wypełnia i ma się zakaz wstępu to tam zakaz kupowania testów 😅 dobrze ze mam w mieście 4 to celuje w kilka żeby nie wzięli mnie za wariatkę

MayMasza lubi tę wiadomość

Zoi ❤️ 36+5, 1900g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, ja podobnie się odchamiam. Na tarasie, pije piwko, a chłop w domu gra w ps:) fajna pogoda, trzeba korzystać:)
    U mnie znajome zaciążaly bardzo szybko, bo do 4 cykli. Ale znam tez pary, ktore miesiącami się starały i dupa. Niestety, takie czasy, dużo stresu, faceci siedzą na jajach i je przegrzewają i potem trza powalczyć trochę dłużej :D

Kasiulka03 lubi tę wiadomość

• Angie25 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Angie, ja podobnie się odchamiam. Na tarasie, pije piwko, a chłop w domu gra w ps:) fajna pogoda, trzeba korzystać:)
    U mnie znajome zaciążaly bardzo szybko, bo do 4 cykli. Ale znam tez pary, ktore miesiącami się starały i dupa. Niestety, takie czasy, dużo stresu, faceci siedzą na jajach i je przegrzewają i potem trza powalczyć trochę dłużej :D

O i super :D
    stres to często jeden z głównych czynników który wpływa na nasz stan. Poza tym my nakrecając się miesiąc w miesiąc zataczmu błędne koło.
    Ja doszłam do wniosku, że odezwę się do mojej terapeutki i conieco z nią przegadam. Może to.mi jakoś pomoże.

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie25 wrote:
    No właśnie... już nawet testów nie mam siły robić.
    MayMasza chodź się napijemy!
    Ja z tego wszystkiego położyłam się spać przed 21.. miałam tak dość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Mierze temperaturę już 4 cykl. Nigdy nie miałam takiej wysokiej temperatury, która utrzymywalaby się na tym samym poziomie kilka dni. Okres zawsze miałam regularnie, teraz spóźnia się już 2 dzień. Pełna nadzieji pojechałam zrobić betę... 0.1. Dziękuję bardzo... mam dość. Może nie jest mi pisane być mamą.

Angie25 MayMasza jestem z Wami.

c2ed9911e4ea58737b69f0d808814953.png
    Łączę się w bólu bo wiem co czujesz. Zryty beret jak ta lala... Już serio przecinka. Czas się napić!

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Sezamkova, gratuluje:) podobna betę miałam z moja Żabcia:) aż mi się przypomniało i łezka w oku zakręciła.
    MayMasza, ogromnie mi przykro, miałam nadzieje, ze jednak ten lepszy scenariusz się spełni.
    Angie... pomysł, ze przynajmniej ten dziwny cykl się skończył. Objawy są bardzo subiektywne i zdradliwe. Niestety. Nasze staraczkowe głowy pracują..

A ja Wam powiem, ze wypiłam z moim winko, bzyki były, nogi w gorze były i teraz niech natura robi swoje. Nadziei jakiejś większej w tym miesiącu nie pokładam, ale już bardzo potrzebuje tej ciąży. Już za bardzo mnie to przytłacza.
    Dziękuję Kochana. Ja przeczuwałam jednak że ten cykl będzie stracony mimo wszystko. Niestety pogrywki były okrutne i wyleczyły mnie totalnie

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Bardzo mi przykro dziewczyny Kiedyś myślałam że jeśli się zdecydujemy na powiększenie rodziny i jesteśmy zdrowi to po 9 m-ce będę tulic w ramionach bobasa. A tutaj oprócz mnie tyle osób ma problem z plodnoscia

Mam wrażenie że wogole się nie mówi ze z roku na rok jest coraz trudniej zajść w ciążę Zaobserwowałam choćby wśród znajomych rodziny że jak komuś się udało i ktoś dopytuje czy długo się staraliście to mowi się że był to złoty strzał za pierwszym razem a wcale nie jest to prawda. Tak jakby dłuższe staranie było wstydem...Też macie takie spostrzeżenia
    Dokładnie. To jest problem o którym dopiero zaczyna się mówić jak o chorobie/problemie. Pamiętam w sumie że jak ktoś nie miał dzieci ze dwa lata to już mówili że karierowicze. A moze to o to chodzi żeby oderwać głowę od tego co w środku.
    Wczoraj poszłam pierwszy raz do biura od 3miesiecy. Mówili mi o jak super wyglądasz bla bla uśmiechałam się dziękowałam ale nikt nie wiedział że jadąc do pracy plakalam i bylam cała w nerwach. Dusisz w sobie wszystko bo ludzie nie mają czasem pojęcia że za całą 'szata' kryją się problemy. My pewnie przez swoje problemy też nie zauważamy pewnych spraw u innych

Andzia lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ